- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz
vakond5 #45656 üzenetére
Na majd ha lesz egy kis időm, kipróbálom a saját bőrömön is.
Meg arra is megpróbálom megtalálni a választ, hogy feszültség emelésével valóban változik-e a teljesítmény. Mert ugye amíg stabilan tart egy adott frekvenciát, ugyanúgy kellene teljesítene mindenféle különböző feszültség esetén is, legalábbis ez lenne a logikus nem? De már többen írtátok itt az ellenkezőjét, szóval kiváncsi leszek.
-
Habugi
addikt
válasz
vakond5 #45637 üzenetére
Hirtelen gyorsteszt egy restartot követően:
Eddig ha 2600ra raktam (2400-2600as HT mellett), még csak bootolni se bootolt a rendszer, a BIOS-ba sem jutottam be csak cmos reset után, nemhogy a Win7-ig..!
Ez előbb levettem a a HT-t 2160ra, NB-t feltoltam 2640re, adtam neki 1.35V-ot és voilá itt vagyok Win alól és írok!
Meg is pörgetem kicsit, megnézem a hőmérsékleteket stb, ha beválik megkukkantom a 2800at is.Auton hagyott fesszel sztem megint cmost fogok resetelni, de ha gondolod megnézem.
(#45640) vakond5:
Működik bizony!!
Nem nagy kaland a cmos reset, lassan álmomból felkeltve is tudok minden beállítást, az "ölebnek" így is jövök egy sörrel mert vadássza az LLC-s BIOSt a magunkfajtának, szóval az autofeszes melót letudom helyette.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
vakond5 #45630 üzenetére
NB-vel 1,5-ig? Áh, annyira azért nem...
Oda már az "átlag" hűtés biztosan kevés..
Én is az 1,3V környékéről tudok.
Öhm, 2,4-en auto-n 1,4V-t ad a CPU-NB-nek a lap? Nekem auto-n 1,185V-t ír, és ehhez adja hozzá a +feszt. Most a bios szerint Nekem 1,215V-t kap a CPU-NB 2,4GHz-n.
@Habugi: Örülök, hogy jónak tűnik a dolog!
Nekem volt Intel-es korszakom is, de csak 775... Jó volt az a proci.. Annó azt cseréltem a 965-re.
-
Habugi
addikt
válasz
vakond5 #45632 üzenetére
Ez bizony annyira jól hangzik, hogy úgy érzem ma este is a procival fogok játszani, WD helyett.
Neked is köszönöm!
(#45635) lee56:
Ugye írtam neked, hogy 2600on nálam felejtő az NB. Most vakond5 tapasztalataiból kiindulva lejebb veszem a HT-t, és megnézem működik-e nálam is a csízió és ha igen, mennyit hoz a konyhára.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
vakond5 #44393 üzenetére
Az a baj hogy mindig a kozep kategorianal foljebb levo cuccokat veszem meg. Ezert vannak elvarasaim...a penzt amit kifizetek erte a sajat kezeimmel keresem meg, es hibatlanok. Tehat ha hibatlan penzt adok akkor hibatlan cuccot is szeretnek .
Ha also kategoriarol volna szo akkor termeszetesen szivesen elfogadnek nemi gebaszokat. De azt utalom a legjobban amikor felsokategorias az arcedula es kozepketegoriasnak sem nevezheto a termek.Multkoraban bedolgoztam (mint tesztelo) egy angol cegnek...nevet nem mondok... ket es fel honap utan lemondtak a munkamrol, pedig teljesen korrektul csinaltam
, mivel semmire sem mondtam azt hogy jo !
. Nem is voltak tokeletesek, mindenben talaltam hibat...
-
vakond5
őstag
válasz
vakond5 #42947 üzenetére
Összefoglalóba még annyit, hogy WinRAR-ban Alt+B-vel indítható a benchmark, várni kell pár másodpercet, és írja is hogy mi az eredmény. Vastagon szedett a lényeg.
Feszültségeket mV-ban írjuk ki szerintem, a megfelelő helyiértékek miatt. Kicsivel egyértelműbb így.
Esetleges hibákat, elírásokat javítani fogom, úgyhogy semmi pánik.
-
enricotoxic
tag
válasz
vakond5 #42947 üzenetére
Megjelent még egy oszlop - FSB - közben, köszönet a szerkesztőjének. Még csak 3 rekord van, azt gondolom, hogy ki kéne alakítani a végleges oszlopokat címkékkel és péntek 23:59 után már ne változtassunk a táblázat szerkezetén. Azért, hogy a feltöltőknek ne keljen folyamatosan igazítani a már feltöltött és később megváltozott/kibővített/átnevezett szerkezet miatt.
Szóval jó lenne kitalálni az ulimate struktúrát, hogy utána már csak a tulajok értékeit gyűjtsük be.
Mi a véleményetek?
-
enricotoxic
tag
-
=HG=
addikt
válasz
vakond5 #42935 üzenetére
Én nem állítottam, hogy stabil... Nem is nagyon gyötörtem 5 Ghz-en, hogy mennyire stabil...Egy-két teszt lement, és nyugtáztam, hogy kb ennyi kell neki....Szerintem igazán stabil 5 Ghz nagyon kivételes...Hogy ne kelljen állandóan nézegetnem a hőfokokat, egy kicsit megkínoztam, és megállapítottam, hogy tuti nem fog túlmelegedni...Utána vissza 4,5 Ghz-re 1,3V-al és azóta is 24/7-ben így futkározik.. Hőfok így néz ki:
-
válasz
vakond5 #42680 üzenetére
Ez mitől bullshit? Két közel azonos valamit összehasonlítasz azonos körülmények között és differencia jelentkezik.
Azért csak fura, hogy 4200Mhz-en majdnem annyit megy a procim mint neki 4500Mhz-en? Nem hiszem hogy az enyém csoda darab, inkább arra gondolok, hogy a túl kevés feszültség miatt kevésbé gyorsul a processzora.Sotho, köszönöm, olvastam, de a *.rar.exe kiterjesztésektől azért én tartok.
-
pEtii94
tag
válasz
vakond5 #41934 üzenetére
Még lenne egy kérdésem. Az ütemezett feladatokat honnan tudom elérni ? Illetve ez a rész hogy : Műveletekhez betallózzuk a "PSCheck.exe"-t, majd a feltételeknél megadjuk, hogy honnan töltse be a profilt "-load <elérési út>", mennyi ideig fusson "-run <millisecundumos érték>", majd, hogy automatikusan kilépjen "-quit". Egymás mellé írhatóak a parancsok. Itt nem tudom hogy mekkora időt állítsak be neki, illetve hogy mikor lépjen ki. Illetve hogy az ütemezett feladatot hogyan tudom tesztelni ?
-
pEtii94
tag
válasz
vakond5 #41920 üzenetére
Elolvastam a cikkedet. És összegezném mit értettem meg belőle, ha rosszul értelmeztem kérlek javíts ki
. Ez a cikk azoknak szól akik már tuningolták a procijukat, illetve akarják is ( mert láttam órajelet is lehet állítani ) illetve akik csökkenteni akarják a fogyasztást, illetve a hőfokokat a feszültségek állítgatásával. Ha én nekem tökéletes a jelenlegi cpu és feszültség beállításom a BIOS-ban akkor itt elegendő csak a CpuVid fület állítanom igaz ? És hogy azokat mindegyiknél külön-külön állítani kell ?
-
ViZion
félisten
válasz
vakond5 #41676 üzenetére
Pfff... jó türelmes lehetsz kislányom!
Azért nálam a kis házban a vizet leengedni, csöveket leszedni, blokkot leszedni, majd a feltöltés, légtelenítés... több óra móka a nagy semmiért. Azt is mérték már, hogy a jó paszták hővezetése alig romlik a felkenéshez képest a mittomén évek alatt. De bontottam brand vékonyklienseket is, szürke pasztásakat, kutya bajuk nem volt - csak a paszta lett cement, de nem melegedtek túl.
eldiablo: nah, újabb miklósassss-tanítvány.
Látom nem is stabil, fura lett volna... Ha lesz egy stabil eredmény (pl. 10 kör IBT), akkor kíváncsian várom, nekem nincs időm kísérletezni, itt a tavasz, meg a kerti munkák...
"tudom hogy nem nagy cucc a proci." ööö, ezt nem értem. Szerintem jó kocka, jó ár/érték arány, sokan szűz lányokat dobnának a habokba egy ilyenért. Játékokhoz is elég, persze 2-3 csúcs VGA már sok lehet neki, de akinek telik 2 db. ~80k Ft-os VGA-ra, az nem a procin spórol sztem.EnterR: pontos V-GHz értéket nem tudunk mondani, minden kocka más. Tied elég jó sztem. Megpróbálnám kideríteni, hogy 1,35-1,4 V mire elég -ha tudod hűteni.
=HG=: köszi Öreg
per pill. gyümölcsfákat ültettünk, kerítést raktuk arrébb... és nincs vége. Jövő héten jönnek az almafák, lesz még csemegeszőlő is talán, de lehet arra nem jut idő... Valamikor összerakom biztosan. Lassan többet melózunk itthon, mint a cégnél...
-
válasz
vakond5 #41044 üzenetére
Az a gond hogy 3 hete próbálkozom, kb minden feszt kipróbáltam már... És ezt komolyan mondom. Fixen 4GHZ-en 1.24V-től 1.45V-ig mindent kipróbáltam, először arra gyanakodtam hogy rammal nem okés valami, de aztán miután belőttem egy XMP profilt és úgy is fagyott, a RAM kizárva, maradt az hogy a procinál nem okés valami. De mivel a processzornak bírnia kell, s alap bios beállításokkal semmi gondom nincs, ezért maradt az hogy a lapom nem bírja. Szerintem kevés lehet ez a 4+2 , lehet váltok majd egy EVO változatra, azt sokan dicsértétek, ott ha jól tudom akkor 6+2+2 fázisú. A lap nem melegszik stb, nem droppolja a feszt a proci semmi ilyen, egyszerűen csak 1 nap használat után fagyok.
ui: Érdemes lenne váltanom az EVO-ra vagy még annál is kéne valami erősebb ha nagyobb tuningot akarok elérni?
-
válasz
vakond5 #41039 üzenetére
Konkrétan minden egyes beállítás amit kipróbáltam, legkésőbb egy nap után gép fagyáshoz vezetett. PL: 3 napja 1.308V-n voltam másnap fagytam, tegnap előtt 1,296V-n másnap fagytam, tegnap 1,284V-n, és ma voala megint kifagytam. Játékok, PS netezés stb közben. Teszt alatt stabil minden.
-
marquuard
veterán
válasz
vakond5 #40868 üzenetére
Nem veszi vissza.
Ez azóta van, hogy letöröltem a legfrissebb VGA drivert, hogy feltegyem az egyel régebbit, mert az nem Beta. Most letöröltem, visszaraktam a Betát (14.1) és nem veszi vissza a CPU-t.A régebbi drivernél se veszi vissza.
Esetleg BIOS beállítás reset?
(#40870) MrM94: C1E, C6, CnQ, ezek be vannak kapcsolva.
-
dergander
addikt
válasz
vakond5 #40632 üzenetére
+1
Az intel csak az üresjáratokat tölti ki,az amd viszont fizikailag is tud 1modul 2magot használni. Volt párszor megnéztem mivan ha bekapcsolom a biosba az 1modul/1core-t némelyik játék szerette,pláne a régebbiek. Viszont ha 2 modult tiltottam le akkor nemvolt fényes pár mikrolagg volt.
-
-
-
Roland8622
aktív tag
-
Roland8622
aktív tag
válasz
vakond5 #40355 üzenetére
Végigcsináltam az itteni leírás szerint (lefotózgattam mobillal
)
Most már magonként 4414MHz-et ír és az alap hőfok/venti és hozzá a hang maradt olyan mint előtte.
Pár fog ill. kis rpm eltérés van, de tényleg szinte majdnem ua.
Egyedül azt nem tudom, hogy a Fogyasztási értékeknél az AIDA most nem mutatja a procit.APM master mode: Kikapcsolni, h a TDP-t át lehessen lépni. Ez lenne az? Mármint ha visszakapcsolom akkor látok értéket majd?
-
honda130
tag
válasz
vakond5 #40338 üzenetére
Köszi! Már lenyitottam sokszor, de azok a hűtők amiket a kemény tuningra sorol fel, számomra csak egy felsorolás. Olyan embert keresek, aki meg is vette már valamelyiket és vélemény kellene. Elképzelni magam is tudom, milyen szuperek lehetnek, csak gyakorlati irányból szeretnék infót keresni.
-
Picturemaker
őstag
-
Nxn908xxx
őstag
válasz
vakond5 #40282 üzenetére
Felvettem 4.5-re úgy hogy extremen volt az LLC, de ahogy elmentette és újraindult, csak a ventiket pörgette, de bootolni se akart. Még jó hogy az áramtalanítás után eljutottam a BIOS-ig. Vissza is állítottam a megszokottra.
Inkább nem babrálom, jó nekem ez a 4.3Ghz 1.260V-al. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
vakond5 #40060 üzenetére
Itt vagyok mindig, olvasni mindig elolvasok mindent....csakhat sajnos nem nagyon van mirol irjak. Ez a xar intel mar nem olyan erdekes mint amilyen az FX-em volt
Meg mindig ez a kedvenc szamom
. Sot ahogy az OFF-olos FX-ben elmondtam meg az NVIDIA kartyai is ugy tancolnak ahogy az AMD
futyulenekelItt a bizonyitek !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobil flották
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest