Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
amdxp2
tag
válasz
Hencso
üzenetére
Értem hogy nem csúcs hűtő a Freezer 13 Pro, de annyira nem melegszik fel a proci, és ez a rángatás alapon 4Ghz-en is megfigyelhető, amikor a magok 50 fok körül vannak....:/
Jah, azt nem is írtam az előbb, hogy játék közben előjön egy ilyen cicergő hang...Az megint mi a f*sz lehet? Nemtom eldönteni hogy a VGA-tól, vagy a táptól jön e...
Néztem a hűtődet, nagyon ott van..
Amúgy pont beférne nekem is, mivel max 165mm-t tud fogadni...
Akkor hűtőcsere és minden rendben lesz, nem lesz rángatás!? -
leviske
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Nekem PCGH kiadású hűtőm van, aminek az ultra halk működés volt a lényeg. 15dB volt a max hangereje az eredeti ventinek, de cserébe 45cfm volt a légszállítás és ha a hűtő mögé tettem a kezem, nem éreztem a levegőáramlást.
Értelem szerűen ez max terhelés alatt már hallatszik, de ennyit megér, hogy ne menjen 1,3V mellett 60°C fölé és ne süljön meg játék alatt a gép.
(#67692) amdxp2: Aprón elég olcsón vannak bordák. Arra veszel egy vagy két komolyabb ventit és megvagy. Persze kérdés, hogy neked 4,5GHz-hez milyen feszültség kell. A linkelt Deepcool árában olyan hűtőket is találsz használtan, amikkel talán 4,7GHz is meglehet gond nélkül léggel.
-
Beretvás
veterán
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
jogos ez kimaradt..

-
Pancsermeste
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Nálam a D14 nem igazán vált be, legalábbis csalódást okozott, többet vártam volna tőle. 4,7GHz-ről akartam feljebb jutni, de kb. csak annyit (~minimálisan többet) tudott, mint a Matterhorn 2db Swif2-vel szerelve, vagy a TR-HR02. Szerintem 4,7-4,8GHz felett már kell a TR-SA, vagy PH-TC14PE.
-
amdxp2
tag
válasz
Beretvás
üzenetére
Ez a Deepcool nem nyerő? Erről mi a véleményed?
Más: Az miért van hogy némelyik játéknál ugrál, rángat, szétcsúszik a kép? Legfőképp BF4. Mintha laggolna!? Már nagyon tele a t*köm vele....

Illetve IBT alatt mi az a Gflops érték? Annak mennyinek kell lennie, mennyi a normális érték? -
amdxp2
tag
Sziasztok! Ha most kellene vennetek egy 8350-re hűtőt, ti mit vennétek rá? Olyan 4,4-4,5-ig lenne max húzva...
Erről esetleg van valakinek tapasztalata?
[link] -
V!ck
senior tag
válasz
Kroni1
üzenetére
Nem elképzelhetetlen, amit mond, a Viper az egyik legjobb a piacon, hangban és teljesítményben is. Én Corsair H80i-t használok,a 2db gyári max 2600-as fordulatú ventit lehajítottam, mert megőrülök a hangjától és felpattintottam 2db Arctic F12 PWM-et, aminek 1400 a max fordulatszáma. Igaz, hogy halk lett, de IBT alatt speciel 4-5 fokot buktam

A Viperen gondolkozom én is. 2db-bal már érne valamit a H80i, ha az FX-emre beválna, a ZEN-re is elég lesz. -
Hencso
Ármester
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Tubica
üzenetére
Versio 1 ahogy én csinálnám: Szöveges segítséggel!
Versio 2
Méndkét esetben a ház elejébe is behelyeznék két ventit így garantálnám azt, hogy ha fent van a ház oldala is, akkor huzatot keltek benne! Elől hideg, és hátul vagy fönt távozik a meleg, ahogy most Te csináltad, csak jól összekavartad a levegőt! A ház nem hiába zárt alapjában, azért, hogy jól áramoljon benne a levegő. Neked kell kitapasztalnod, hogy vergődik át legjobban a házon úgy, hogy minden alkatrész körül megmozgassa a levegőt.
-
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Nos, elgondolkodtam a javaslatodon, és változtattam !
Annyit csináltam, hogy a ház oldalára fellógattam 2 darab ventit ( [link] ) és most, órajel és feszültség dobása nélkül viszi a 4,6ghz-et. ( eddig is vitte, de nagyon a határon mozgott )
A Ventik 2400-on pörögnek
Nem mondom, elég hangos, viszont így lehetőségem nyílik arra, hogy megnézzem, mit tud a kocka 
[kép] Így van most a ventilátorok szívás / fújás elosztása. A hátsót kikapcsoltam, mert úgy néztem, akkor kisebb fordulaton is elég pörgetni a raijintec ventiket.
Mindjárt hozok még pár eredményt

Üdv. Tubica

-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Tubica
üzenetére
Én kipróbálnám azt, hogy a fenti két ventit kiiktatnám, a nagy téglára meg hátra tennék még egy ventit. Gyanús, hogy ott azzal van a gond, hogy elvész az erő, a sok oldalirány miatt. Vagy forgasd el a dark -ot (ha lehet, nem ismerem ennyire) fölfelé, de akkor hagyd úgy a fenti 2 ventit. A hátsót vedd ki, az ebben az esetben nem kell, viszont a vrm alá szerkeszteni kell egy kis ventilátort, hogy lefújja róla a hőt fölfele. Viszont itt fennál a veszély, hogy a vga melegét szívja a hűtő (esetleg a vga-t lejebb tenni
) -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Habugi
üzenetére
Így gondoltam én is, szépen belövöm 1600-1800 rmp közé napi használatra, gyilok idejére meg kreálok egy agyament profilt, és hadd üvöltsön. (asus thermal radarral) Nekem annyi előnyöm van azért, hogy Tv-n játszom kb 3-4 méterre a géptől, így az odáig kiszivárgott hangok már tompulnak.
-
Habugi
veterán
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Úgy emlékszem ebben a topicban írtam elsőként az SA-ról miután megvettem/felraktam, az enyémhez két ilyen venti járt.., kikeresni lusta vagyok de ha emlékezetem nem csal, valahogy úgy jellemeztem a TY-143-asokat hogy..
Én ilyen hangot számítógép házból "kiszűrődni" még soha az életben nem hallottam..

Hidd el nem túloztam, max rpm mellett bődületes a légszállításuk de nem tudsz megmaradni olyankor a szobában, megbüntetnek, nem kicsit, nagyon..!

Jótanács.., napi használatra custom profil.., ~1600rpm-ben meghatározott max fordulattal, benchekre/stressz tesztekre ezt persze le lehet venni róluk és indulhat a buli 2500rpm mellett.Btw.., minőségi cucc, lassan 3éve mennek és én gyötörtem őket egy ideig elég rendesen.., ha az elégedettségi mutatómat kellően kattantan kéne kifejeznem, azt mondanám ha nem lapátjaik lennének hanem ujjaik, már mindkettőre gyűrűt húztam volna..

-
leviske
veterán
Gyors helyzetjelentés: Az Akasa-val az eddigi 64°C-ból 49°C lett IBT VH alatt. Amint meggyógyulok, próbálkozok majd megint a proci mérsékelt határainak a tesztelésével.

-
törölt tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
De nem millivoltot kap a proci.

-
Hencso
Ármester
Nos urak be kékültem énis
Msi z87 + intel xeon e3-1220v3 huzhate? -
törölt tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Én örülnék ha 1,45mV-vel működne a procim.

-
M0ng00se
őstag
Nekem ennyit megy 4,7-en az FX 6300

Ui: mindenkinek kupi van az asztalán

-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
ViZion
üzenetére
Nemrég nézegettem összehasonlításokat a neten i5 6600 és fx 8350. Az előbbi 4,6 ra volt ráncigálva az utóbbi 4,8 ra. Ugyanazzal a videókártyával kb 10-15% előnye van az intelnek, az fx-nek meg jó pár év lemaradása. Nem sok... Ami viszont meglepő volt, hogy az új játékokban a 8 szál erőteljesen használva van, és ott nincs is max 2-5% difi a két konfig között fps-ben. Ha 5 éve másfelé halad a játékfejlesztés (több mag használat), talán még egy best buy opció is lehetett volna az fx. (valahol most is az valjuk be)
-
-
törölt tag
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék használ valaki 8350 mellet 1070 vagy 1080 Gpu-t?
Elég a CPU teljesítmény fullHD/2k/4k alatt? Vagy meg kell várni a Zen-t?Köszi előre is.
-
lee56
őstag
válasz
Tubica
üzenetére
Írtam már előzőleg is, hogy hacsak nem reked ott meg a meleg levegő, a VRM túlmelegedése nem valószínű, egyáltalán nem biztos hogy eléri a kritikus hőfokot. Új lappal sem jutnál lehet semmivel se előrébb.. 4.6GHz 1.4V-on az egy egész kellemes kis tuning, jó eredmény így is. Nekem a 4.4-hez kell majdnem ennyi. Lehet hogy pár megahertzel előrébb lennél egy csúcs lappal de ~ 70ezer forintot viszont szerintem talán ez már nem érné meg túlságosan, mert sanszos hogy a magasabb feszültségek miatt akkor már új hőtőt is kéne venned a CPU-dra, de te tudod.
Amúgy az hogy alacsony feszültséggel tud egy közepesen jónak mondható tuningot, még nem jelenti egyébként azt hogy világbajnok OC-s lehetőségei vannak, lehet hogy 4.7-nél már exponenciálisan elkezd emelkedni a feszültségigénye pl.. De az is igaz hogy ezt kipróbálás nélkül se én se te nem fogjuk tudni biztosra. 
(#67643) lovas001 : Az szép, gratula.
Az egyedi H2O Coolered akkor ezek szerint elég jól teszi a dolgát. 
-
Beretvás
veterán
válasz
rantotthusi
üzenetére
semmi gáz, ha elolvastad gyere vissza és segitünk ha még nem tiszta minden.

-
amdxp2
tag
válasz
rantotthusi
üzenetére
Tubo=Trubo Core Perofrmance Boost, az APM= APM master mode...De tényleg olvass vissza csak 1-2 oldalt, mindent leírtak a srácok nagyon szépen!
Sőt, egy csomó képet is feltettem....
Ami segíthet!

-
Beretvás
veterán
válasz
rantotthusi
üzenetére
összefoglaloban ott a válasz. mivel rákérdeztél erre nem olvastad el..
-
Beretvás
veterán
válasz
rantotthusi
üzenetére
sanszos hogy ott már elforr a vrm de ráprobálhatsz.. az én 6300 asomnak sok fesz kellett már a 4,5-4,6 hoz.. igy ezt megjosolni nem lehet.
-
válasz
rantotthusi
üzenetére
Összefoglaló fent. Összefoglaló fent.
Leírom párszor, mert mindjárt megint vkinek le kellene írni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
rantotthusi
üzenetére
Szia

Én nem vagyok egy nagy tudós, de a lapodon 4+1 fázist látok, ami nagyon kevés.
Ahogy Habugi kolléga mondta ( és sokan mások még előtted ) Turbo és APM kikapcsolással kezd.Utána letöltöd a Prime95-öt, vagy IBT-t és futtatod, mondjuk egy órán át. Akkor nézel hőfokokat, illetve, hogy stabil maradt-e a rendszer ( Nem áll le valamelyik mag, kékhalál, vagy csak megfagy a gép ). Ha ezek előfodulnak, akkor ( szerintem ) kevés a lapod hozzá !
Üdv. Tubica

De mondom, én nem vagyok akkora szakértő !
-
rantotthusi
tag
Sziasztok van egy Asrock 970 extreme 3 lapom és egy fx 6300 as procim 4,3 ghzen alap feszültséggel a cpuid hw monitor szerint ez terhelésnél 1.312 volt körül mozog na Én most szeretném 4,4 vagy 4,5 re huzni milyen feszkot érdemes berakni mellé? vettem nagyobb cpu hütöt igy már el tudom vezetni a hőt! akinek ilyen lapja van az mit tapasztalt? és mivel teszteljem hogy stabil e a rendszer???
-
Habugi
veterán
& (#67619) hdav5
No, üdv itt..

Pár dolog mielőtt érdemben belefognál bármibe is a CPU-t illetőleg..
Eddig három különböző topicban futottam bele 4db hozzászólásodba, mindegyikben leírtad milyen alaplapod van.., időt és energiát spórolhatsz meg ha kitöltöd az adatlapodat. Rákattintasz a nevemre és fogod látni mire gondolok. Aztán.., 470 topic alapján, kezdésnek takarítsd le a Windowsodról az összes CPU-ra vonatkozó OC softvert, mindegyiket, használhatatlanok a kézi beállításhoz képest.
Továbbá.., egyes GTA V verziók..(
)
..olyanok, hogy indítás után egy-két alt & tabot kell nekik nyomni, ellenkező esetben az általad leírt jelenségre/szaggatáshoz nagyon hasonkó tüneteket produkálnak.
Alt+tab ki, vissza.., egymásutánban párszor.OC..
Ha megvagy minden softveres tuningprogi letakarításával, BIOS-ba be és APM & Turbo kikapcs/OFF.
Eme nemes szedet Orrmányunk tollából ajánlott szakirodalom, annak ellenére is hogy a Te lapod/BIOS-od eltérő..

Érdemes tudnod, tuning tekintetében elsődlegesen a CPU hűtésed fog korlátozni és csak másodsorban a CPU-d képességei, a lapod pipa.
A Broken2 egyébként nem egy rossz hűtő, nem egy hajde, viszont közel sem belépő szint, cirka a felső ház alsó szegmense. Hasamra ütök, egy jól szellőző ház esetében valahol 1.4 - 1.42V körül lesz vége a képességeinek, ez egy átlagos 6300 esetében olyan 4.6Ghz, +-100Mhz.APM & Turbo kikapcsolását követően érdemes lenne beszerezned egy FX Fixes IBT-t (topic részletes keresővel megtalálod, jobb felső sarok), továbbá egy HWInfo64-et.
Előbbit VeryHigh-ra állítva utóbbit pedig SensorOnly módban futtatva kéne csinálnod egy tesztet, hogy lássuk adott alapfesz mellett mennyit bír a Broken2 nálad. Az eredménytől függően egyébként a korábban linkelt, OrrmányosUrunk által csokorba szedett beállításokat el is kezdheted eszközölni a BIOS-ban, ezzel érdemben is belekezdve az OC-ba..
Bármit nem értesz, bizonytalan vagy kérdezz bátran.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ez teljesen korrekt. Sokan közülönk örülne ilyen eredményeknek. Én még rápróbálnék egy 4,6-ra ugyenezen a feszen, vagy + egy lépcsővel. A hűtőben még ennyi lehet hogy lenne.
-
válasz
András197603
üzenetére
Fent, összefoglalóban az útmutató.

-
Dark KillerX
addikt
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Köszi kolléga!

Közben kicsit javítva a házhűtésen ( az oldalsó beszívó ventit ami a vga-ra szívta a friss levegőt,most felülre tettem, előtte csak 1 volt ) , pluszba nyertem 3 fokot, amin a továbbiakban még némileg faragni fogok, egy WingBoost2-el, így talán újra a cél lehet a 4,5Ghz normális hőfokok mellett.

-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Nem sok. MÉg épp határeset, 70 fok fölé tartósan ne nagyon engedd! Ha játékok alatt 60 fok alatt maradsz, akkor nincs nagy gáz. Ibt, prime általában csak azért van futtatva, hogy egy képet kapjunk a stabilitásról. A játékok alatt sosem lesz ennyire gyötörve egy cpu. Ha továbbra is sokallod a hőfokot tegyél rá még egy ventit, vagy cseréld nagyobb teljesítményű ventire.
András197603: Bárhogy nézem talán egy paraszthajszállal jobb mint a másik. Ezért mondtam, hogy próbáld ki, meglátod. A 4 Ghz szerintem mindenképp benne van, kérdés, hogy milyen hőmérséklet mellett.
-
András197603
csendes tag
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Köszi a választ! Közben néztem, hogy rossz profi hűtőt írtam, Coolermaster hyper 103-as van rajta
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok!
Egy Alpenfohn Groß Clocknerrel hűtve egy Fx6300-at, ami 4,4Ghz-en megy, és 1,4V-ot kap, nem sok a 68 fok 20 perc small FTT alatt?
Egyébként annyit, hogy alapon egy Brocken2-öm volt, de azt vitték elég jó áron, ezt pedig ajándékba kaptam havertól, és azért gondoltam, hogy csak elbír vele, mert a Brocken2 4,5Ghz-en vitte a procit, + 0,3V-al, és ott is hűvösebb volt.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
András197603
üzenetére
Helló! Átlagosan egy fx procitól elvárható, hogy 4 Ghz -et azért lazán tudja. Valószínűleg nálad is. Viszont emelett hűteni is kell. A Te cpu hűtőd, mondjuk úgy talán minimális tuninghoz elég. Próbát megér...
APM off, szorzót tedd fel 20x-ra, adj neki egy kis fesz emelést, és nézd meg mennyire melegszik. Ha játék alatt eléri a 60+ fokot, akkor venned kell egy másik hűtőt. Ha nem akkor örülhetsz, de kb itt a vége annak cooler master csodának. -
András197603
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném kezdő tuningosként a segítségeteket kérni, hogy mennyire lehet húzni a lenti konfigot?
A jelenlegi gépem főbb adatai:
alaplap: ASUS M5A99FX pro r2.0
Proci: FX-6300 black edition
memúroa: Kingston 16GB DDR3L 1866Mhz HyperX Kit
proci hűtő: CoolerMaster Hyper 212x
Táp: Thermaltake Berlin 630W
VGA: XFX rx470 4gb black editionEsetleg pár ötletet is szívesen veszek akik járatosabbak már a témában.
Előre is köszi.
András
-
Jakuskacsa
senior tag
Nos... nálam 8350@4,7Ghz, 970 g1 gaming kártya, és ha mindent feltolok fhd-ban a gta 5 ben akkor én sem tudok több fps-t elérni mint 40-50. Ehhez vegyük hozzá, hogy a 970 G1 gaming átlag 10 fps-el többet produkál a gta 5 alatt mint a 470 -es. Valamint ha még azt is hozzáveszem, hogy a játék nvidia támogatottságú, akkor nem kell csodálkozni, hogy FHD-n fullon akad. Sajna ez ilyen... Kompromisszumokkal kell járszani, ahogy én is teszem.
-
válasz
Omli85
üzenetére
Igaz, bocsánat

Akkor szerintem maradok ennél a teljesítménynél, mert most jelenleg nem tudom megoldani, hogy jobb hűtést kapjon a vrm bordája. Majd valami hőcsöves megoldást keresek, hátha az jobb lesz

Mert ( ha a melegedést nem nézzük ) tuningra nagyon alkalmas kis kockát sikerült kiválasztanom
csak kellene alá egy olyan lap, ami bírja 
Köszönöm mindenkinek a segítséget ! Majd megpróbálkozok vele újra, ha már meg van az új hűtő rá

Üdv. Tubica

-
Omli85
őstag
válasz
Tubica
üzenetére
"Esetleg valami ötlet, amivel úgy lehet húzni, hogy a táp VRM-jei ne kapjanak nagyobb terhelést ?"
Ez kb olyan mint amikor tuningoljunk autót de keveset fogyasszon vagy tuningoljunk CPU-t de ne melegedjen ja és ne is fogyasszon sokat -.- elég logikus, hogy a két dolog eléggé üti egymást
.VRM melegedése adott terheléstől is függ lásd millió példa :
Más egy AIDA 100% -so cpu terhelés és más egy IBT 100%-os terhelés.
Ugyanígy más lehet egy régebbi játék alatt egy 60-80%-os terhelés mint esetleg egy újabb DX12/Vulkan alatti hasonló terhelés.
Az, hogy % értékben éppen mit mutat CPU terhelésre az adott monitorozó az kb egy sacc érték a fogyasztás és hőtermelés meg erősen függ attól, hogy éppen milyen számítást végez a cpu. -
Jakuskacsa
senior tag
-
Nos, meg lett a Prime95 alatt is stabil beállítás !
( amúgy, BF4 is elment az előző Prime95 alatt NEM stabil beállításokon
)Processzor : 205 Mhz x 22.5
HyperTransport : 2665 Mhz
Északi híd órajele : 2255 Mhz
Processzor feszültség : 1.404 V
Memória órajel : 1912 MhzHőmérsékletek:
Alaplap: 30C°
CPU: 50C°
CPU1: 51C°
Északi híd: 49 C°Nyertem 100 Mhz-et magonként, ami szerintem nem rossz
Most 4.613Ghz-en jár a processzor.Esetleg valami ötlet, amivel úgy lehet húzni, hogy a táp VRM-jei ne kapjanak nagyobb terhelést ?
Üdv. Tubica

-
lee56
őstag
válasz
Tubica
üzenetére
Load Line Calibration (feszültség szint stabilizáció lényegében magyarul)
Segíti hogy ne essen akkorát a feszültség a BIOS-ban beállítotthoz képest ha, magasabb értékre van beállítva.De látom már így is szépen megemelted a feszültséget.

Ezeket amiket kiírtál, BIOS-ban beállított értékeke amúgy van windózban terhelés alatt lett mérve?
VRM hőmérsékletét is csak kézrátétellel próbálgattad, mert annak az üzemi hőmérséklete, főleg terhelés alatt 80°C + szóval attól nem nagyon kell parázni hogy forró lesz, csak arra figyelj hogy olyan legyen a légáramlás a házadban hogy lehetőleg ne nagyon ragadjon ott bent a levegő, mert akkor viszont tényleg túlmelegedhet egy idő után, amitől beindul a lap védelme és visszábvesz mindent hogy ne károsodjon a VRM."Mit tegyek ez esetben ? Elég ha játék alatt stabil, és nem droppol, vagy menjek vissza arra a szintre, ami mindenhogy stabil."
Ami neked fontosabb. Gondolom nem prime-ot szeretnél futtatni napestig
, de azért nem árt ha van egy minden programmal kitesztelten stabil beállításod is.Prime és főleg ibt mondjuk jobban megdolgoztatja a proceszort, mint akármelyik játék, talán nem is véletlen hogy ezeket használják stabilitás tesztelésre.
Szóval lehet hogy F1 elszaladgál még így is, de pl egy BF 3-4-1 már elhasalna multiban.(#67616) hdav5 :
Szia. Hát kb. ameddig bírja a CPU-d (a lap nem nagyon fog korlátozni), na meg ameddig le tudod hűteni.
Mert egy szint fölött az már szép kihívás ám, csak a jobbféle léghűtők meg nem-játék-vizek képesek rá hogy kordában tartsák, főleg ha melegedősebb fajtát fogsz ki. És ez is kb olyan változó mint hogy mennyire tuningolható egy processzor, azaz kb darabonként eltérő. 
-
hdav5
csendes tag
Hello! Tudna nekem valaki segiteni abban, hogy gigabyte ga-970a ud3 lapon fx6300 processzort meddig tudnek felhuznibiztonsagosan? Ugyanis ma tulajdonosa lettem egy rx 470 gaming x 8g vga-nak es a pl a gta v max felbontason nagy sebesseggel valo haladaskor bugos valamint roccen. Segitsegetek koszom!
-
Szia !
Az LLC-t nem találom ( meg nem is tudom mi az
)Viszont, most indítottam egy F1 2014-et, maximális beállítások mellet, plusz alatta Stream + felvételt is csináltam, hogy minél jobban dolgoztassam a processzort. 100 Fps fölötti értéket kaptam.
Ment alatta, az Aida64-es program stabilitás teszt nevezetű dolga, amin szoktam nézni, hogy droppolja-e az órajeleket vagy sem. 80%-os kihasználtságot tudtam elérni, 4748mhz-en. NEM droppolta egyszer sem játék alatt az órajeleket, sem a feszültséget !
Processzor : 211 Mhz x 22.5
HyperTransport : 2532 Mhz
Északi híd órajele : 2321 Mhz
Processzor feszültség : 1.452 V
Memória órajel : 1968 MhzMost játék alatt stabil, és a táp VRM hűtése is bőven fogható kézzel ! Ha Prime95-el rámegyek, az órajelet droppolja, viszont a processzor stabil ( nem hibázik, viszont a táp VRM hűtése nem boldogul vele ).
Mit tegyek ez esetben ? Elég ha játék alatt stabil, és nem droppol, vagy menjek vissza arra a szintre, ami mindenhogy stabil.
Üdv. Tubica

Szerk: GTA V + Open Broadcasters ( felvétel + stream ) 90% feletti CPU használat, és nem droppolja se az órajelet, se a feszültséget. Akkor most mi legyen ?
( táp VRM hűtője kézzel simán fogható. A hőmérséklete kb. mint a videó kártya hátlapja ( VGA 55 fokos ).Ezek szerint: Játékok alatt teljesen használható a beállítás, viszont tesztprogramok alatt meghal ?

-
lee56
őstag
válasz
Tubica
üzenetére
De ha ilyen rohadt hideg akkor miért nem adsz neki egy kis plusz feszültséget?
Hátha menne többet is a szerencsétlen.
Az hogy prime hibázik amúgy is arra utal, hogy már ezen a szinten se elég stabil..Amúgy neked van LLC a BIOS-ban? Az min van most, ha van?
(#67609) Razer6666 : Igen ez is érdekes dolog, van aki órákig hajtja prime nem hibázik, aztán sima böngésző lefagyasztja a rendszert, van akinél meg pont fordítva.

-
Beretvás
veterán
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Igen az nem neki szolt. Bár szerintem lehet ennyire antituning is.
Igyunk inkább egy kis pájinkát csak hogy tartsuk a szokást.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
De nem nálam van 4+1

Az a másik kollégánál van ! Nézd meg a lapomat

Üdv. Tubica

Semmi baj
De akkor se értem, hogy oldjam meg, hogy még kicsit kisajtoljak belőle némi kakaót. Esetleg vizesblokk ? -
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Jancsee
üzenetére
Az teljesen rendben van! Az energia takarékosság miatt vesz vissza a feszből, és a ghz-ből is. Ha megnézed akkor 3500 helyett csak 1400- on jár a cpu. Ne eggodj ez így normális!
Tubica: ez eszembe sem jutott. Kedvenc keresztapám sajna rájött a titokra. A 4+1 vrm sajnos nemhogy tuningra nem jo, hanem sokszor alaphelyzetben is bedroppoltatja a cput. Én örülnék hogy ennyi tuningot is kibir.
-
válasz
Hencso
üzenetére
Nem hiszem, hogy melegedős, mivel hidegebb a processzorom, mint a Tied

Csak az enyém 4.6-ot már nem akarja, és a felett se....
De igazából játékok alatt stabil, csak Prime95 alatt nem....Üdv. Tubica

SzerK: Most ráengettem egy IBT-t maximum beállításon, és így van 45 fokon maximum.
-
Hencso
Ármester
válasz
Tubica
üzenetére
nem tudom nekem is ua a hütésem mint neked 8320 as proci 4.5ghz en 1.42 vcoréval operál játk alat max 46 fok volt eddig ibt vel meg 64 fok szoval nem tudom hogy mi leheta gond gondolom vékonyan pasztáztad nem vakolatot tetél rá lehet szenzor hiba is vagy dropolja feszt a lap vagy egyszerüen a tied melegedös fajta..
-
válasz
Hencso
üzenetére
De már ezt is leírtam, hogy miket, hova raktam

Elől 2 db Artic 14 cm-es ventilátor dolgozik. Oldalt ( 600-as fordulaton ) egy 14cm-es légkavaró van.Hátul egy 12cm-es artic szívja ki a levegőt, felül pedig egy 14-es.A processzoron pedig egy Darck rock pro 3 van.
Ezt nagyon nem tudom megváltoztatni. Max erősebbeket rakok felülre ( a raijintek vízhűtés ventilátorait )
Üdv. Tubica

-
laceb
tag
Sziasztok!
Ez az alaplap milyen?Jóféle?
FX 6300 alá! -
válasz
Jakuskacsa
üzenetére
Szia ! Bocsi a késői válaszért !
Igen, az APM ki van kapcsolva, illetve a turbo is !
Hogy tudnék a jelenleginél nagyobb légáramlatot keverni ?
Üdv. Tubica

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sorozatok
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- foobar2000
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 12700F - 12mag/20szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Acer Aspire 5 A515-57G FHD GAMER notebook - i5 1235U 16GB DDR4 512GB SSD RTX2050 4GB W11
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Amúgy pont beférne nekem is, mivel max 165mm-t tud fogadni...
Akkor hűtőcsere és minden rendben lesz, nem lesz rángatás!?
Erről esetleg van valakinek tapasztalata?

Msi z87 + intel xeon e3-1220v3 huzhate?