- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci30
addikt
válasz yuyizi #32995 üzenetére
Nekem tetszik igaz nem értek hozzá
De ha belenagyítunk akkor tényleg látszik a csillagok ,hogy elvannak mozdulva.De a vízes képed nagyon tetszik. Az ,hogy lett ,hogy olyan fátyol szerüségű lett? De a kövek a ha színe szép éles nekem bejön. De hozzá teszem én igen amatőr szemmel nézem
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Obladee
csendes tag
válasz jjeahh #32993 üzenetére
Obimmal 18mm-ig tudok menni APS-C-n, ebben próbáltam megoldani az elképzelésem, miszerint a seggnyomos beton ülőkék kerülnek az egyik sarokba, középen táj, fent híd alulnézetben, ami nyomja az egészet. Fekvőbe sajnos nem fértem bele. Nekem azért tetszik így is, de ezek szerint nem sikerült jól
-
aleister
veterán
válasz Fandango #33000 üzenetére
Ez nem feltétlenül igaz. Felhívnám a figyelmed a hatszázas-szabályra, mely szerint 600-at elosztva a valós gyutávval megkapjuk a maximálisan használható expozíciós időt.
Tehát FX-en egy ekv 15 milis obival 40 s alatt (600/15=40) nem mozdulnak be az égitestek. Ugyanezzel az üveggel DX-en 26 másodpercnél hosszabb expo már csíkot húzó fényforrásokat fog eredményezni.
Megjegyezném, hogy én úgy tapasztaltam, hogy minimális bemozdulás már van ekkor, ezért én 500-zal szoktam számolni.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz aleister #33006 üzenetére
Épp javítani akartalak, de aztán elolvastam az utolsó bekezdésedet is. Ugyanezt tapasztaltam, ezért én az 500-as szabályt használom.
yuyizi: nem régen lett röviden leírva. Tejútfotózás megtervezéséhez a Stellarium program ad segítséget, pontosan be tudod vele lőni, mikor és hol fog "felkelni" a Tejút.
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
matyi012345
őstag
válasz Takemoto #32982 üzenetére
Ha így mutatod be az objektívet akkor az egész képed elhasalhat a lencse(ék) tükröződésén mint ahogy nálad is tette. Sok módszer van ennek a kezelésére, egy szép fényeloszlású áteresztőpanel (fehér PVC, opál plexi) átvilágítva, áteresztőernyő, de egy ledsor beletükrözése is érdekes és egyedi lehet, lényeg hogy valami tudatos és kontrollált dolog legyen. A szög sem jó, vagy látszódjon minden felirat mégha éppen is, vagy fordítsd el rendesen úgy, hogy az lencséból csak egy kicsi látszódjon. Előbbi ehhez az obihoz jó lenne, utóbbi inkább katalóguskép. Az alap amit használtál az relatív, de azért átgondolnám.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Fandango #33011 üzenetére
nekem jobban tetszene zaj meg vinyetta nélkül, amúgy nem rossz kép
hogy miért nincs nálunk ilyen sík horizont... amerre ellátok csak hegyek vannak egymás hegyén-hátán oké ennek is megvan az előnye, de néha ha látok ilyen sík horizontos képet, megkívánok én is lőni egyet
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
vihartigris
őstag
válasz Fandango #33011 üzenetére
"Az alabbi kepnel probaltam egy 20. szazad elejei iparosodott varos latkepet vissza adni, az adott korhoz igazodva a kepi vilaggal."
A 20 század eleje az az 1900-as 1910-es, 1920-as évek. Akkor még nem voltak panelházak, azok csak az 1960-as években kezdek kinőni a földből, ezért nekem korhűileg hibás a kép.
Az iparosodott látképbe beleférne egy kis szmogosítás.bármi reciproka a semmi
-
Fandango
veterán
válasz vihartigris #33016 üzenetére
Az utomunka hangulatara ertettem igazan, nem pont a latvanyra, kicsit felre sikerult a megfogalmazas, ebben igazad van.
-
Takemoto
csendes tag
válasz matyi012345 #33010 üzenetére
Köszi a tanácsokat! Idővel majd szeretnék készíteni egy tárgysátrat és arra gondoltam, hogy vékony fa keretre zsírpapírt feszítek ki. Életképes az elgondolás vagy próbálkozzak mással?
Az alap obin kívül csak régi manuálok vannak. Pentacon 29/135/200mm, Helios 44m6, Yashinon-dx f1,7 50mm és még két tolózoom Yashica 35-70/75-200mm. Melyikkel lenne jobb fényképezni?
fr3ntzen: Köszi!
"Bringázás közben előbukkan belőlem az a lény, aki ebből a bolygóból lett; a vándor, aki este tiszta lélekkel pihenhet meg..."
-
erzol
őstag
válasz Takemoto #33019 üzenetére
Erre a célra ebben a cikkben szereplő ikeás szennyestartót szereztem be. Már csak a megfelelő világítás kitalálása és a megvalósítás van hátra. Talán neked is hasznos lehet.
-
addikt
Én is hoztam egy képet, hátha valakinek tetszik. Pár hónapja kezdtem nyomkodni a fényképezőgépet, ehhez képest nézzétek.
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Lesz a napfogyatkozás március 20. 9:30-12:00 ig lehet kattogni.
Canon 600D alap kit van még csak erdemes ezzel neki menni?
Ha igen milyen beállítások az javasoltok?
Az állvány gondolom itt kotekezo?!iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
addikt
válasz vihartigris #33023 üzenetére
Na igen, engem is kb. pont ezek zavarnak.
-
sweet122
tag
-
kovisoft
őstag
válasz buci30 #33024 üzenetére
Nem elég a kitobi, túl kicsi lesz a képen a napkorong. Teleobjektív kell (szerintem legalább 300-as) vagy távcső. Ami a legfontosabb: a Napnak iszonyat erős fénye van, tehát mindenképpen gondoskodni kell valamilyen fényszűrésről. Vannak speciális napszűrő fóliák erre a célra. Ezek nélkül a gépet/optikát is tönkreteheti a direkt napfény (pl. megolvasztja a lencsék közötti ragasztót). Állvány nem feltétlenül kell, de ez függ attól, hogy milyen szűrőt ill. milyen gyújtótávolságot használsz.
-
kovisoft
őstag
válasz buci30 #33028 üzenetére
Nézni is szigorúan csak szűrőn át, hogy elkerüld a szemkárosodást!
Szerintem nincs olyan, hogy ajánlott beállítás. Mindig az aktuális fényviszonyok, a környezet és a téma dönti el, hogy mi a helyes expozíció. A témát kell lehetőleg helyesen exponálni. Ha ez a felhőzet, akkor azt, ha az alatta levő táj, akkor azt. A főtémára kell fényt mérni, aztán ha a fénymérőt becsapja pl. a napfény, akkor expozíció korrekciót alkalmazni.
-
Takemoto
csendes tag
válasz matyi012345 #33022 üzenetére
erzol & matyi012345 : Köszi mindkettőtöknek, van mit olvasgatni!
"Bringázás közben előbukkan belőlem az a lény, aki ebből a bolygóból lett; a vándor, aki este tiszta lélekkel pihenhet meg..."
-
toth_janika
őstag
Tudom, nem ide való, viszont mást nem tudok hova írjak...
Szóval... Mostanában, ahogy jön a jó idő, egyre többet fotózok, és egyre nehezebb a felszerelés. Az én mániám, hogy portrémarkolattal használom a gépet, mert kényelmesebb és a dupla akksi is jól jön, emelettt állványt is szoktam használni, amihez természetesen van gyorscseretalp.
Na a mondandóm lényege. Qrva nehéz a nyakamban a gép, és ezért gondolkodok, hogy veszek ilyen vagy ehhez hasonló vállpántot. Viszont úgy tudom, hogy ezekre nem lehet a talpat feltenni... vagy tévedek?Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
total90
veterán
válasz toth_janika #33032 üzenetére
Jol tudod, nem lehet talpat rarakni.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
A Zéé
addikt
válasz toth_janika #33032 üzenetére
ennek inkább itt a helye
És igen, ez az állványmenetbe megy, vagy ez, vagy állvány talpJust a simple Lineman...
-
GrmnShepherd
tag
[ Módosította: radi8tor ]
-
Obladee
csendes tag
Épp írni akartam, hogy senki sem fotózott a hétvégén?
Bedobok egyet én is.Nagyban itt.
[ Szerkesztve ]
-
-
k!nG
aktív tag
Egy kis pesti es esti utcafoto, a hetvegerol.
Velemenyek? (bocsanat, hogy 500px-es link most)
Szerk.: Kerlek a szemelyisegi jogos temaba itt ne menjunk bele, nem ellenkezett az uriember es adomanyoztam is neki cserebe.
[ Szerkesztve ]
https://www.behance.net/vargadom
-
Obladee
csendes tag
válasz GrmnShepherd #33037 üzenetére
Nekem még csak 2 hónapja van meg a gépem, ezalatt nem tudtam bejárni Budapest minden szegletét
De ami késik, nem múlik! -
Colonel993
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest