- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
ez_meg_emaz #10984 üzenetére
Ja és mielőtt vki azzal jön hogy lehet tényleg közbejött vmi, pont akkor reggel. Igen tényleg van rá esély, kb akkora mint lottót nyerni, de attól még megvan rá. Akkor eléggé peches a srác, de a nagyon kicsi esély miatt nem hiszem hogy így lenne.
Azért is írtam hogy adnék feketét mert ezt ugy sem én döntöm el, nekem mind1 hogy kap-e vagy nem, de amit csinált pofátlanság és az esetemben elég nagy kibaszás is volt. Itt az aproban, üzletelésnél az ilyen viselkedés meg finoman szólva nem korrekt. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
ez_meg_emaz #1793 üzenetére
Közben megbeszéltem vele. Utánvét lesz, de elöleget utalok neki. Személyit lakcim igazolo fotot meg cserélünk elötte. Még utalás elött. Hát még mindig nem hiszem hogy átverne de már az a kicsit kétely is kezd eltünni.
Hát jo tudni. Remélem nem tul sok mert én állom
Szerintem korrekt ember csak a véletlen müve hogy nem rég regelt ph-ra. Csak ez, meg hogy sürgös neki a pénz nem jelenti azt hogy átverös lenne. Szerintem minden rendben lesz. Ienkor én érzem magam rosszul mindig. Ha ienbe bele megy akkor szvsz nincs vele semmi gond.
-
smiti
veterán
válasz
ez_meg_emaz #1793 üzenetére
Nem, az utánvét költsége az még pluszban rájön
-
aneda
senior tag
válasz
ez_meg_emaz #1787 üzenetére
Sztem. válaszd az utávétet, ekkor már meglesz a cím és a név, ahova visszaviszi a pénzt a postás!
Ekkor csak az a rizikó hogy féltéglát küld, de ez esetben megvan a címe.
A biztonság kedvéért ráiratnám a küldeményre hogy mit tartalmaz.
A postának van prémium csomag szolgáltatása, 30kg alatt elviszik másnapra 1890Ft-ért utánvéttel. Igaz ebben csak 50.000Ft-ig van értéknyilvánítás, de kérhetsz rá többre is.
Persze az emberünk úgyse fog belemenni az utánvétbe! -
burnaby_joe
csendes tag
válasz
ez_meg_emaz #1787 üzenetére
Ezért én pl. csak a távolságban elérhető hirdetéseket olvasom el.
-
burnaby_joe
csendes tag
válasz
ez_meg_emaz #1786 üzenetére
Én csak és kizárólag személyesen vásárolok. És csak azt nem próbáltam ki eddig az így vett cuccaim közül, ami számlás, garis volt. De azért a garis cuccokat is külső sérülés ellen át kell vizsgálni.
Volt, hogy egy alaplapom nem ment az illetőnél (A7N8X E deluxe), s utána kellett elmennem hozzá, s valóban nem bírtam én se életre lehelni. Két procival kipróbáltuk, két táppal stb. Bermuda háromszögös eset volt. Visszafizettem, s mikor otthon beüzemeltem, persze egyből elindult, s eladtam mégegyszer, s azóta sem jött panasz rá.Szóval sztem kipróbálás vagy érvényes garancia nélkül vigyáznék...
-
Peet210
őstag
válasz
ez_meg_emaz #1783 üzenetére
Én soha nem utalnék előre ekkora összegeket, de még kisebbet se.
Max. utánvét de inkább személyes tali.
Ha lehet inkább személyes tali mert az illető még itt nagyon friss. -
Ősember
őstag
válasz
ez_meg_emaz #1779 üzenetére
semmi esetre sem utalnék elöre neki és az utánvét is kizárt.... gondolj bele. utalsz és akkor mi van? van egy számlaszámod és egy neved, nagyon jo
ha utánvéttel küldi a postán egy sulyos csomagot veszel át, de mielött kibontanád ki kell fizetned, neki ez is biztos pénz, de legalább a cime meglesz
te vagy a senior tag, elég rég jelen vagy, mondd meg neki hogy kellene lezajlania -
válasz
kezdetnek egy szemelyi es lakcimkartya masolatot elkernek tole priviben. ha turpissag van keszuloben, altalaban valami kamu indokkal lemondjak (pl nem bizik benned, erted benned, aki neki kuldod ingyen a penzt, lol).
ettol eltekintve ovakodni kell az ilyen helyzetektol. nagy penz es ujoncok..hat.. -
wipes
senior tag
válasz
ilyenkor inkább utánvét, egy kicsi + pénzt megér a nyugalmad szerintem
ha nem megy bele, jó esély van rá, hogy nem kaptál volna semmit a pénzedért
-
-Nemtom-
őstag
válasz
ez_meg_emaz #1777 üzenetére
1 hetes ujoncnak ne utalj előre!
vagy elküldi és utána utalsz, vagy személyes tali (ha messze laktok egymástól lehet félúton is) -
Skynet258
veterán
válasz
ez_meg_emaz #1772 üzenetére
Nekem jó...
-
greatchaos
addikt
válasz
ez_meg_emaz #1126 üzenetére
erre nekem is lenne ge személyes pédám: pár éve, pár hónap gyűjtögetés után megvettem életem első 17''-s ctr-jét jópár éve volt már) egy boltból, karácsonyra
- egy szép panasonic-ot, 1 hónap garanciával 25k-ért... a monitor faja volt, király képpel, de február 16-án reggel nem kapcsolt már be. elvittem szervizbe, aztán mondták, hogy tápegység, aztán a javíáts 30k... aztán azóta megjöttem a használt monitorokból... tehát, biztosra veszem én is, hogy nem ő volt a ludas...
-
Djuree
félisten
válasz
ez_meg_emaz #1135 üzenetére
ezért nem szabad próbagarit adni.
én adtam 1 hetet, jön a gyerek hogy szar (3 nap után), mondom eddig miért nem jöttél? mert nem ért rá. de legalább hívhatott volna hogy szar, majd hozza vissza, csak most nem ér rá. visszavettem, erre kiderítettem hogy a gyerek baszta el. szóltam neki de rá se baszott.
a legtisztább az hogy eljön, kipróbálja, ha jó akkor megveszi ha nem jó nem veszi meg. ennyi.
faszér adjak próbagarit, hogy utána engem szopassanak meg vele?
használt cuccban van rizikó tessék elfogadni, azért olcsóbb mint az új.
meg a számtech cuccoknál ami épp működik az általában fog is még sokáig, itt nem kopik semmi, habár ahogy gyorsan futkosnak belül az elektronok lehet kopik a nyák alattuk
persze vannak kivételek. -
törölt tag
válasz
szerintem sincsen igazad, ha nem tetszett akkor, akkor miért vetted át? Ha átvetted, és tudtad hogy nincs rá gari, akkor utólag csak magadat okolhatod. El kell dönteni, hogy használtat veszünk, gari nélkül, olcsón, vagy egy vadi újat, drágán, garival. A kettő együtt nem biztos hogy megy....
Hogy nem ismeri a menüjét: Rengeteg monitort eladtam, és én sem ismertem a menüjét nekik, mert ha beérkezik 10monitor, nem fogom megtanulni a menüket, a vevö ha eljön, megnézi, és ha tetszik neki, otthon vagy akár nálam megtanulhatja, kb 3perc amig rá lehet jönni.
Hogy másnapra derült ki, hogy nem tökéletes, az szomorú, de ha gari nélkül beszéltétek meg, akkor nincs miről beszélni, ő tartotta a szavát, a Te könnyelműséged volt, hogy igy bevállaltad, ami most nem jött be. Én minden termékemet próbagarival adom el, nálam bármeddig lehet tesztelni (kivéve amit netszolgáltatónak adok, arra fél év garit is adok, de nekik jóval drágábban adom a termékeket)
Még nem igazán hozták vissza öket, általában ami megy most, az 3hét múlva is megy.
-ez az én véleményem erről.
Sikeres üzletelést,
Sanyi -
Realradical
őstag
válasz
Hát igen...Te ittad meg a levét sajnos...a 3nap cseregarihoz, én mindig ragaszkodni szoktam, mert akármi történhet a termékkel a szállítás miatt/alatt, komptibilitási gondok miatt, vagy egyszerűen azért, mert lehet, hogy én felismerek egy olyan hibát amiről az eladónak dunsztja sem volt.
Nem tudom milyen monitor ez, de ha a crt-k árából indulok ki, ez még olcsó tanulópénz volt. -
Realradical
őstag
válasz
ez_meg_emaz #1120 üzenetére
Én meg muszájból vettem fel annó hitelt. Többet kellett visszafizetnem 80%-al...nem jártam jól. Én vettem fel a hitelt? Tudtam mikor átnéztem/olvastam a papírokat? Tudtam.
Neked gyanús volt, mégis átvetted ilyen formában. Belementél a feltételekbe.
Nem bántásból, de tényleg nincs igazad szerintem. -
gban
veterán
válasz
ez_meg_emaz #1120 üzenetére
''Elég karcos doboz nuku és a szállitása is mindenféle doboz/védelem nélkül történt.''
''crt és nem fiatal''
Nem sok eladó viszi bedobozolva, pufizacsival körbepárnázva a CRT-jét.
De vevőt sem láttam aki így vinné el...
Képzelj el egy boltot, legyen csak 10 monitorja, természetesen használt, hol tárolják a dobozukat?
Meg aki eladja, attól csak úgy vegyék meg ha megőrizte a dobozát????
Nem beszélve, hogy ha jól emléxem, azt írtad hogy külföldről hozza.
Gondolod ott dobozzal árulják / tárolják???
Megveszik / elhozzák a cégektől a leselejtezett / lecserélt 50 db monitort, és kérik a dobozát is? -
Elydan
aktív tag
válasz
ez_meg_emaz #1107 üzenetére
Hát igen...Gari nélkül így járhat az ember. Szerintem ő nem feltétlenül akart neked rossz moncsit eladni,egyszerűen így jártál
. Szerintem ezért még nem jár negatív értékelés.
-
Thunder78
őstag
válasz
Hát ezért nem szabad venni semmit gari nélkül.
Legalább próbagari legyen rá. Ha nincs, akkor eleve tárgytalan minden üzlet. Legalábbis nálam.
De én inkább többet fizetek az új hardverekért, vagy olyanokért, amikre még legalább fél év jótállás vonatkozik. Persze ez szigorúan szvsz -
Realradical
őstag
válasz
Igazából szerintem nincs igazad. Ha én eladok valamit és a másik fél belemegy abba, hogy no próbagari akkor ha 2 nap után beszarik a termék akkor sem az én lelkemen szárad. Nomeg ha én mindenhez értenék amit eladtam életemben akkor basszús, a mindentudás egyetemét vezetném.
Erre példa, hogy miért mondom. Eladtam egy BE7-es lapot egyszer. A srác felutazott vidékről érte. 4k-ért vette meg. Persze be kellett invitálnom a tesztre, mert anélkül nem vitte volna el. Elcsevegtünk, adtam neki 3 nap próbagart ha bármi lenne. Rá 2 hónapra kaptam egy privit, hogy: Leégett a szar alaplapod, kösz a jó üzeletet!
Az, hogy mitől égett, ilyesmi infó az smafu...nomeg ugye eleve mi közöm van hozzá...ha előre tudnám a hardverek élettartamát akkor lényegesen gazdagabb lennék. -
vepe
őstag
válasz
ez_meg_emaz #747 üzenetére
Mikádóról beszéltem,hogy vettem tőle 2 lapot és semmi gond nem volt vele..előre küldte a 2 lapot és utólag teszt után utaltam a 30e-t..olvasd vissza a hsz-t...
Az meg,hogy kivel hogyan üzletelsz a te dolgod..
lehet,hogy te nem üzletelnél olyan formában velem,hogy előre elküldöd a cuccod,viszont én senkivel nem üzletelek csak így...tudod mi a vicces az amiket itt x emberke leír, hogy így átkúrt ez meg így átkúrt az..sz@r cuccot küldött..stb...
akivel ezt megtehetik meg is érdemli..
én tudom mennyire vagyok becsületes és ha jó az amit veszek azonnal küldöm az árát..vagy,ha személyes átvételről van szó,akkor kp,de csak is teszt után..
Rengeteget üzleteltem már így és elhiheted nem kis értékben...sosem volt gondom senkivel..és nekik sem velem..
Ha egyetlen egy emberke jelentkezik itt,aki küldött nekem valamit előre és nem utaltam az árát..elmegyek szerzetesnek..
Szóval vannak itt a ph-n nagyon sokan normális becsületes tagok,de rengeteg a szélhámos,aki arra utazik,hogy átb@ssza a másikat,na én ezt úgy kerülöm el,hogy nem adok lehetőséget neki..
Aki meg ilyen formában vagy személyesen nem hajlandó üzletelni,azzal nem kötök üzltet..nincs szükségem üres csomagra vagy rossz cuccra..aztán abból csak a kellemetlenség lenne,mert ismerem magam nem lennék szívbajos megkeresni... -
gban
veterán
válasz
ez_meg_emaz #574 üzenetére
Ok, sokadik kérésnek eleget téve: CsabuReload volt aki szerette volna ha visszaveszem az általa leégetett alaplapot.
Nem azt mondom hogy szándékosan átverne mindenkit, szerintem csak menteni akarta a menthetetlent, azért nem írtam eddig le a nickjét, mert nem átverős fajtának tartom, csak egyszerűen hibázott, és nem tudta hogy másszon ki belőle.
Ezért volt a próbálkozás, igaz, nem tolerálható módon.
Összegezve: nem szándékos átverő a srác (szerintem), csak másra akarta verni a kárt amit okozott.
Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Fali konzol lapos tévékhez
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- ERŐMŰ! HP Z2 mini G5 / i9 10900 (10 mag!) / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / Nvidia Quadro T2000 4GB
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
- XFX RX-69XTATBD9 Xfx Radeon RX 6900 XT 16 GB GDDR6 videókártya csere Rtx 4070Ti
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest