- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gaborka30 #16489 üzenetére
Szia Gábor
Nem hiszem hogy szállitás közben bad sector keletkezhet, az egészen más jellegű hiba...
De mivel a hirdetésben ez szerepelt: "1 hó garanciát vállalok rá!!!!" így teljesen mindegy hogy mikor keletkezett, szerintem simán hivatkozz a fenti sorra, és cseréltesd a vinyót, vagy utalja át egy akkora vinyó árát... -
törölt tag
válasz
colosV #13095 üzenetére
Szia,
Büntetőjogilag való feljelentésnek nincsen külön dija, azt ingyen megteheted.
Nem ártana ha valahogy igazolni tudnád az üzlet létrejöttét, sms-ben való elismerés, hogy nem az volt amire számitottál, vagy bankszámlára utalás, ezek mind- mind a te igazadat bizonyithatják.
A verést nem ajánlom, pláne ekkora értéknél, mert akár évekre is ülni lehet (ha valakit megbizol, akkor felbujtásért többet kapsz, mint az aki testi sértést követ el).Ha semmi nincs, akkor ügyesen old meg hogy irjon egy olyan sms-t, ami később a tényállás elismerését szolgáló bizonyítékként a segítségedre lehet.
Lehet hogy nem lesz belőle semmi, mert kicsi az érték mondjuk a termék igazságügyi szakértőnek való bevizsgálásra, vagy sima szakvélemény kéréséhez, de az biztos hogy őt is berántják egy kihallgatásra. És, ki az aki szivesen megy be úgy rendőrségre, hogy tudja hogy vaj van a füle mögött, és nem tudja hogy miért kell kihallgatásra mennie? (talán még ha itt felhivna, akkor el tudod játszani, hogyha azonnal kártalanit, akkor elállsz a feljelentéstől) -amit valójában már nem tudsz megtenni akkor, de ő ezt nem hiszem hogy tudja.Üdv.
Sanyi -
törölt tag
válasz
colosV #13088 üzenetére
Szia, küldj egy sms-t neki, hogy feljelented sikkasztásért (és ha nem lép az ügyben, tedd is meg)
Jogszabályi háttér, sikkasztás: annak cselekménye, aki birtokában v. birlalatában levő idegen ingó dolgot jogtalanul eltulajdonít, vagy sajátként kezel.
Ismeretlen tettes ellen, és utána majd telszám alapján esélyes, esetleg ha ügyes vagy akkor ki tudod nyomozni a szám alapján név szerint.
-
törölt tag
válasz
GeryPc #10062 üzenetére
Hello Dárenbézer, ez esetben annyit kérnék a tagtól, hogy az ő figyelmetlensége miatt kell postáznod a vinyót, annak a költségét elkérném, és semmi károd nem származik az egészből, végül is, vinyó nélkül beszéltétek meg.
Szerintem emiatt nem biztos hogy feketét kellene adni, nem volt volt lehúzás, átbaszás, vagy szándékosság.Üdv
Sanyi -
törölt tag
Egy újabb valaki, aki összekeveri a szájat és a segget...
motherboard: Kb 3hete jelezte hogy kellene pár termékem. Nem vitte el, az én kérdésemre méltóztatott válaszolni, hogy éppen nincsen pénze... Eltelt két hét, udvariasan céloztam rá, hogy nem bánnám ha elvinné a cuccokat. Azóta volt már a ph-n, de annyi gerincesség nem volt benne, hogy visszajelezzen... Se nem szólt, se nem vitte elazokat amiket korábban jelzett felém
Negativ!
Küldök most neki egy privit erről, kiváncsian várom a reakcióját... -
törölt tag
Nem téged itéltelek el, hanem az adott viselkedést. Ahogy ez esetben ez a viselkedés éppen a korábbi ellenkezője. Emberek vagyunk, hozhatunk olyan döntéseket, ami nem a legbölcsebb, a kérdés hogy utána mennyire ismerjük el, illetve a jövőben mennyire teszünk másképpen.
Harag, vagy bármi negativ érzés nincs, talán ez is részben a fórum célja, hogy az emberek kiirják a kellemetlen érzéseiket, azon kivül hogy tájékoztatásul szolgáljanak, illetve több odafigyelésre ösztökéljék az embereket.
A körülményeket nem ismerem persze, gondolom nagyon nagy elfoglaltság lehetett, ha egy sms, telhivás, privát üzenet nem fért beleAzért remélem hogy igy Ünnepekre megoldódtak annyira, hogy Békés, Boldog Karácsonyod legyen!
Üdvözlettel:
Sanyi -
törölt tag
ez igy tökéletes, a lényeg hogy más ne járjon igy, jobb esetben ő fog körültekintőbben eljárni...
-
törölt tag
Mielőtt bárki a szememre vetné a személyeskedés vádját, megnyugtatom. Nem a "jóembert", hanem a viselkedését minősítettem a jelzőkkel. Csak hogy sértődés ne essék...
Mondjuk, ezt csak gyk. írtam, aki mondatértelmezésben egy kicsit is otthon van, ezt egyből észreveszi... -
törölt tag
zegon - Kézsmárki Zoltán: jellemtelen tahó módjára viselkedett, egyik laptopomra felajánlott egy cserét, egy az egyben. Megbeszéltük hogy eljön, megnézzük kölcsönösen a laptopokat, utána eldöntjük. Másnap reggelre igérte hogy eljön. Nos, nem jött el, de annyi gerincesség sem volt benne, hogy szól. Nem baj, már kezdtem megszokni az ilyen mentalitást, felhivtam, kedvesen megkérdeztem hogy mi újság.. Illetve megkértem, tényleg kultúráltan, hogy lehetőleg ne szórakozzon az időmmel, ügyfélhez kellett volna mennem reggel, amit nem tudtam, mert vártam. Azt mondta, ok, délután összehozzuk. Délután megint nem hivott, hiába hivtam, pár kicsöngésnél többre nem mentem. Ezt párszor eljátszottam, utána irtam neki egy még mindig normális hangvételű privit, amire a szokásos jellemtelenhez méltóan válaszra se méltatta. Ahogyan msn-en sem jelzett semmit ez ügyben.... Szeretnék egy negativot kérni neki, legalább annyit megtehetett volna, hogy felhiv, hogy bocsi, tárgytalan. Szive joga visszalépni bárkinek az üzlettől, de más idejével játszani, erre senkinek nincsen!
(természetesen küldöm egy privátot neki, hogy ha akar, erre tud reagálni) -
törölt tag
Mivel ez egy fórum, és nyilvános, leirom a gondolataimat. Idáig I_Am -döntéseit szinte kivétel nélkül jónak tartottam, legalábbis amit olvastam. Ez esetben nem igazán tartom a legbölcsebb kommentnek, amit irt...
"mikor odaértem,közölte az uriember,aki tényleg egy rém amugy és nem vicc,az anyukája is kisérte.."
-nahát, ez azért nem az anyázás kategória szerintem, pláne hogy valóban igy volt, nem sértő szövegkörnyezetben irta. -szerintem.
"aki tényleg egy rém" - kontra "Ne becsméreld senki kinézetét"
Sehol nem találtam olyan utalást, hogy Don a külsejére értette, rémesen nem csak kinézni lehet, hanem viselkedni. -ugye-ugye, milyen kifejező tud lenni a magyar nyelv?
A véleményem az, hogy kurvára figyelmetlenség volt, és ez esetre célszerü lenne kitalálni valami jóvátételt, gondolom Don-nak is lett volna jobb dolga, mint egyrészt hiába menni ki a lapért, másrészt itt irogassa a negativ sztoriát.
Diósdi rémet nem ismerem, sosem beszéltem vele, vagy nem emlékszem rá.
Don-nal kapcsolatban sem vagyok elfogult, öt régebben felvettem msn-re, csak miután eluntam, hogy n+1-edik terméknek elkéri a pontos paramétereit, utána nem vette meg egyiket sem, igy letiltottam. De ez esetben, megértem az ingerültségét, és nem értek egyet az egy napos tiltással. Erőszakra való buzditás sem volt benne, amit irt.
Emberek, talán ha kicsit összeszednénk magukat, és odafigyelnénk, nem játszanánk a másik idejével, nem kellene ilyeneket irogatni, és nagyon boldog lenne az élet.....
Legalábbis, stresszmentesebb, ilyen szempontból... -
törölt tag
Előzetesen megjegyzem, nem kérek negativ bejegyzést a srácoknak, csak a figyelemfelkeltés miatt, illetve hogy legyünk kicsit figyelmesebbek! Mindketten küldek privit, hogy mégsem vennék meg, anyagi vesztesség nem ért.
imikee
(lelkes újonc)ment PÜ! procit megveszem!!!!kb 4nap múlva meg, hogy mégsem.
CsaBully: Gyárlakó kollega egy aksit vitt volna, de nem kapott még fizut. Persze megértem, ha nincs lé, hiába van szándék, úgy nehéz elvinni. Ő is küldött privit, hogy mégsem szeretné, szóval amennyire lehetett, figyelmes volt.
Egyből utána elvitte más, nem volt ezzel probléma, de,DE!
Kérlek benneteket Csak akkor foglaljatok le valamit, ha nem függ tesvér/Nővér/apu/Anyu/főnök-től.
Vagy akkor kérlek vigyétek is el, ha megrendeltétek... (mivel anyagi kár 0ft ért, tényleg nincs gond, csak akár ezen üzletek is bukhatnak, nem beszélve az adott szóról...)
Ennyi -
törölt tag
én ezért szoktam mindenre bármennyi garit adni! Bármennyit, amig a vevő nálam van, tesztelheti. (Volt, aki 3percet, volt aki 2órát).
Akár egész nap tesztelheti. Sőőőt, ha csinos hölgy az illető, akár hozzám is költözhet egy tartós tesz erejéig...(igen, a tartós teszben a hardverteszt is benne foglaltatik)
-
törölt tag
-
törölt tag
Azt hiszem, hogy személyesen még nem ért kár djtomi-val való üzletelés során (valószinü azért, mert nem is üzleteltem vele), de ha igaz amit irtok, hogy valaki ennyire gerinctelen, jellemtelen hazudozó legyen, ez már nekem is sok!
Egyetértek azzal a kezdeményezéssel, hogy kapjon 1év kereskedés mentes gondolkodási időt. Bízom benne (inkább csak reménykedem), hogy az életkorával egyenesen arányosan egy kis életbölcsesség és üzleti etika is ragad rá... Azt hiszem, ráférne.....
Tomi, nem bántásként írtam, de jobb neked is, lesz időd átgondolni, és változtatni bizonyos dolgokon... Előbb-utóbb mindenki learatja a vetését, és ahogy elnézem, a te esetedben keserű aratás lenne... -
törölt tag
"Nem sértődöm meg , csak ha te így állsz az ügyfeleidhez , és még fel is vállalod , akkor nem tudom , hogy gratuláljak-e a mentalitásodhoz , vagy csak szimplán csodálkozzak"
-gratuláljál, vagy csodálkozzál?
Nézd meg a vásárlói visszajelzésim arányát, és döntsd el te magad....... -
törölt tag
Azt gondolom, hogy tényleg ott kellett volna megnézned, utólag már én sem adnám vissza, és azt gondolom, teljesen jogosan. (ahogy, az üzletben sem cserélik ki, ha fizikai sérülés van). Valószinüleg igen dühös is lennék, hogy engem hoznál kellemetlen helyzetbe saját figyelmetlenséged miatt. -ezt ne vedd személyeskedésnek, hiszen nem is ismerjük egymást. De azt gondolom, az üzletelésnek vannak íratlan szabályai, amibe ez nem biztos hogy belefér. Nem postai úton ment, ott és akkor megvolt a lehetőséged.
Sajnálom hogy emiatt kár ért. Ahogy a mondás tarta:
Az élet a legjobb iskola, csak néha magas a tandíj. (ezt egy 1M-ós tözsdei bukás után olvastam, meg ezt is: Life is hard, but harder, if you are stupid) utólag keresű mosollyal olvastam ezeket -
törölt tag
"Kedves DeepDish: Nem tetszett. Olyannyira nem, hogy ha nem kellett volna annyira teljesíteni a megrendelést, elküldtelek volna a bús picsába"
Ejh, milyen ritka kincs is az őszinteség, még akkor is, ha néha fájó!
Le ne szokjál róla, még ha a fél világ utálni is fog miatta! (az ő bajuk......) -
törölt tag
Robertová: Megbeszéltük hogy elvisz egy videokártyát, és azért az árért, amit ő szeretett volna. Direkt emiatt jöttem haza, haza sem jöttem volna, csak hogy a "kedves" vevő megkapja amit előre megbeszéltünk.
Itthon egy privi várt, hogy megvette máshonnan. Fasza, egy telefonhivás ilyenkor azt gondolom, elvárható lett volna, talán nem jövök haza a semmiért....... -
törölt tag
"lényeg hogy ez itt egy kisebb baráti társaság,és nekik ne legyen" -igen, ezt valahogy én is így érzem......
(Valahogy senki nem jött oda hozzám, azt mondani, bocs, teljesen alaptalanul vádoltalak meg, hogy te rágalmaztál meg, mert kiderült hogy mégis más volt az ip cim...Pedig, kifejezettem kértem illetékeseket, hogy nézzenek utána annak az ip-nek...
Sem azzal, hogy bárki esetleg szólt volna a bennfentes illetőnek emiatt, hogy talán mégsem kellene alaptalanul vádaskodni...- a lényeg, hogy az egyéként jogos feketéje törölve legyen, legyen megideologizálva a dolog...) Nem baj, fehér ember nem felejt, ki mint vet, úgy arat....Üdv.
Sanyi -
törölt tag
Sziasztok,
Aláírom, hogy sok jószándékú ember munkája van ebben a pontozásos rendszerben. De, ha ugyanaz a rendszer, mint amikor kb. 2hónapja xy kolléga mindennemű racionális alap nélkül bevésetett nekem egy feketét, -ami inkább szerintem neki járt volna-, és csak miután én is elálltam a negativ értékelésétől, ez volt a kulcsa, hogy az igazságtalan feketémet töröljék. De, ez szerintem (hmm, hogyan is fogalmazzam diplomatikusan....) nem túl reális képet mutat. De ezt szerintem ezren beírták.
Viszont, ezek után, mivel átlátom ennek a pontozásnak ez értelmetlenségét, átvállalom Magi feketéit)
Akkor zavart az én feketém, talán az ügy igazságtalansága miatt. És, amig ennyire sebezhető a rendszer, addig kb. ennyire veszem komolyan. A rendszerről beszéltem persze, azok az emberek, akik idejük és energiát belefektetve dolgoznak rajta, tisztelet a munkájukért. Habár, megfordul a kérdés a fejemben, ha már időt és energiát fordítotok rá, nem lehetne ezen javítani? Ha nem is visszamenűleg, ha nagy munka lenne, hanem mondjuk holnaptól? -
törölt tag
Szép jó éjt Urak,
Egy hozzászólásom, illetve kérdésem lenne:
"
"válaszolj egy kérdésemre:
veszek tőled egy procit (megegyeztünk, hogy antituning proci) aztán te vállasz próbagarit. nálam be sem indul. visszaküldöm gariba, mivel nem jó, ezért vagy nem veszed vissza, mert csak jó terméket fogadsz vissza, vagy visszaveszed, aztán tapasztalod, hogy hoppá, tényleg rossz. akkor mit csinálsz? - kifizetteted mégis? erre válaszolj kérlek"
Nézd aki ismer tudja, hogy én rosszat sosem adok el...ha adott egy alaplap, vagy proci,stb...szétszerelem a saját gépem és bele a tesztelendő alkatrész teszt,oprendszer...hajás 1-2 hétig és max akkor adom el...
amiről te beszélsz...az max akkor képzelhető el, ha valaki teszteletlenül ad el valamit..."Amikor a vevő átvette, ő látta müködni? Mert ha nem, számára teszteletlen. Ha látta a gépedbe müködni, akkor Neked adok igazat, hogy müködjön úgyanúgy, mint amikor átvette. De ismeretlenül átvenni, csak a puszta bizalom, aminek racionális alapja nincs, -elvégre ez üzlet-, kicsit könnyelműség.
Én árulok Kingston 256mb sd ramokat. Tegnap volt egy srác, vitt egyet, csak közben a tesztgépem eladtam. Ha meglett volna, és a szeme előtt inditom, no gari, mert látta hogy megy. De sajna, nem láthattam, mert nem volt hozzá gép, ez esetben ha tegnapig visszaszólt volna, hogy szar, és már nálam sem ment volna, akkor nekem bukta. -mivel, teszteletlenül adtam. Még ha korábban láttam is gépben, közvetlen adás-vétel elött nem próbáltuk ki.
Szerencsére persze (build by Kingston...) Ő sem panaszkodott a ramra, mint korábban sem. De, máskorra beszerzek időben tesztkonfigot, felesleges kockázatot kerülendően... -
törölt tag
Sziasztok,
Érdeklődnék, hogy milyen eredménnyel zárult az ip utánanyomozás a korábbi ügyben, amikor realradical (minden racionális alapot nélkülözve) megvádolt, hogy egy új reggel én irogattam róla nem túl szép dolgokat...
Köszönettel:
Sanyi -
törölt tag
Sőt, Picco, Te még akár rossz érzéseket is érezhetnél irányomban, amikor az egyik tagnak, akivel afférod volt, nem adtam ki a telefonszámát. (egyébként nem is találtam meg, de ha meg is lett volna, az üzleti etikámba nem fért volna bele, hogy az ügyfelem adatát a személyes beleegyezése nélkül kiadjam)
Köszönöm. -
törölt tag
válasz
poffsoft #4307 üzenetére
én sem fogok kardoskodni a feketék mellett, amit kifogásolok, az a hozzáállás volt, ami a feketével nem távolitható el. Meg, hogy mennyire bölcs dolog úgy hatalmat adni valakinek, hogy esetleg visszaélhet vele bármiféle kontroll nélkül.
Nincs harag, meg semmi ilyen, de ez esetben tényleg elgondolkodtató, hogy mennyire a valós képet mutatja a topic. Sokan ezt veszik alapul nagyobb összegű üzletek lebonyolitására, nálam pl, volt egy srác, aki egy laptopot és vissza is irt, hogy nagyon nem bánta meg. Ha viszont, nem túl valós adatok is bekerülnek, akkor az egész értelmét veszitheti.
Ezt csak mint kereskedő irom. Tudom hogy több ember sok munkája van benne, és sok embernek segitett. De a képnek szerintem hitelesnek kell hogy legyen. Azért, mert valaki ujonc rágalmaz engem, meggyanusitani valakit bármiféle ésszerü alap nélkül, aki emiatt feketepontot kap, ami miatt esetleg nem fog tudni úgy üzletelni, ez nem túl kecsegtető igy.
Javaslom, hogy legyen valaki, aki a megfelelő igazságérzékkel rendelkezik, párttatlan, vagy legyen 2ilyen ember, és rajtuk keresztül menjen. Valósabb képet adna.
Nos, én egyvalakit ismerek, (sajna, utóbbi időben kicsit összekülönböztünk), de az esetek nagyrészében igen jól látta át a dolgokat. Ő pedig Speed lenne. -
törölt tag
válasz
Realradical #4299 üzenetére
és mi van, ha nem dinamikus az ip??? Azt gondolom, egy próbát megérne, mert üres vádaskodás helyett tenni is lehet azért, hogy kiderüljön. Legalább az esélyt illene megadni szerintem...
-
törölt tag
válasz
greatchaos #4288 üzenetére
amikor felhivott telefonon a bunkózó újonc ügyében, én felajánlottam neki, hogy találkozzunk, nagyon szivesen állok elébe, nem vagyok az a fajta, aki más nick mögé bújva áll kicsinyes bosszút, van annyi tartás és gerincesség bennem, hogy ha bajom van vele, a szemébe mondom. Tartom ezt a lehetőséget még mindig...
-
törölt tag
válasz
Realradical #4285 üzenetére
kb 2napja felhivott realradical, hogy hagyjam ezt abba, mert megbánom, meg rendőrség, meg nem tudom mi lesz. Totál nem voltam képben, hogy mi a kinja. Utána elmondta, hogy valami újonc szarakodik vele, és az biztosan én vagyok álnicken. Eleinte meginghatatlanul hitt ebbe (bármi bizonyiték nélkül, hiába mondtam, hogy nyomoztassa le elöször, utána vádaskodjon, mert ez igy nem túl tisztességes)
10perc beszélgetés után az volt a vége, hogy megemlitette, hogy ha mégsem én lettem volna, akkor elnézést kér. (ez egy korrekt húzás volt tőle, kicsit furi, hogy 10perc beszélgetés után látott csak erre lehetséges alternativát)
Másnap meg akartam nézni az emlitett szöveget, de már törölték, igy totál nem tudom még mindig, mi volt az emlitett sztori.
Érdekesség az volt, hogy fél percre rákérdezni, hogy jó-e a 16óra, arra nem volt kedve, emiatt meg 10percig beszélgettünk, amig valamelyest eljutottunk arra a szintre, hogy ha én voltam, akkor fejezzem be, ha nem én, akkor sorry érte. Tartom a véleményem, hogy nyomoztassa ki, hogy ki lehetett, ip vagy bármi alapján. -
törölt tag
válasz
Realradical #4285 üzenetére
a teljesebb kép kedvéért:
Aznap küldtem 11.22perckor egy privit, hogy jó-e az árpád hidnál, mert 11.45re van ott egy találkozóm memória ügyben, mással. Miután elment a privi, még felhivtam, hogy biztos legyek benne, hogy elér hozzá az infó. Felvette, és azt mondta, hogy nem jó neki akkor, de délután BIZTOSAN elviszi a procit. Én kimentem az Árpád hidhoz, (nem vele való találkozás, hanem a ram biznisz miatt) nem is voltam aznap netközelben, csak másnap. ő nem hivott ez ügyben, ezért másnap küldtem neki egy privit ezzel a szöveggel:"Hmm, hát ha jól emlékszem, arról volt szó,hogy visszahivsz. És találkozunk az árpád hidnál. Most egy hét félrerakás után szeretném ha elvinnéd, azt hiszem, igy a korrekt.
Üdv
Sanyi" saját privi volt, gondolom ezt nyilvánosságra hozhatom...Utána, neki állt feljebb, hogy nem volt szó visszahívásról. Arról volt szó hogy du. mindenképpen elviszem. Igen, ebben igaza is volt, gondoltam hogy felhiv, hogy mikor jön.
Utána meg, simán elállt az üzlettől, azzal a kifogással, hogy milyen jogon baszom őt le.ha jól emlékszem, kb 3x beszéltünk telefonon, kb 1perceket összesen, nem 112.edszer kellett volna, és ugyanúgy fel tudott volna hivni, mint én aznap délelőtt. Ha én igérem, hogy mindenképpen elviszem én hivom is, forditott esetben, azt gondolom, hogy elvárható lett volna, hogy jelentkezik telefonon, vagy ha nem is telefonon, nem reagál arrogáns módon az ezt követő privimre...
-
törölt tag
válasz
greatchaos #4282 üzenetére
greatchaos,
Őszintén válaszolj kérlek.
Elfogulatlannak tartod magad a kérdésben?
Ha gondolod, átküldöm a priviket, hogy jobb rálátásod legyen, vagy bárkinek aki jelzi felém ez igényét -
törölt tag
Nos, engem csak ami zavar, 2006óta üzletelek itt, és mindig tartottam az adott szavam. Ez látszik is a pozitiv-negativ visszajelzés arányán. (nem beszélve, hogy nagyon sokan, akik a 2.8as procikat vették, nem irtak be pozitiv visszajelzést, mert nem tartottam fontosnak megemliteni nekik)
De az, már zavaró, hogy számomra egy olyan valaki, aki nem is vásárolt, és a privikből bizonyithatóan az ő visszalépése miatt nem jött létre üzlet, és kicsinyes bosszút állva hatalmával visszaélve ad egy feketét, ez gusztustalan szerintem.
Ha elbuktad a garit, azt tényleg sajnálom, minden irónia nélkül. De igy pláne nem értem, ez esetben hogy miért nem telefonáltál, hogy mikor vinnéd, amikor sürgős... -
törölt tag
válasz
Realradical #4272 üzenetére
Nos, akkor kérem a többek segítségét, hogy világitsanak rá arra, amire nem sikerült realradicalnak. Lehet hogy az én felfogásom nehéz, tudod, vidéki gyerek vagyok, nem értek ezen a virágnyelven, egyszerüen fogalmazzál, és akkor megértem
)
-
törölt tag
válasz
Realradical #4268 üzenetére
akkor indokold meg racionálisan....
Mert eddig még nem igazán sikerült szerintem
De, ha a vélt hatalmaddal akarsz visszaélni, és igy akarsz fekete pontot adni, nos, korábban saját szavaiddal irtad le, milyen dolog lenne.
Az élet kegyetlen tud lenni, valóban... -
törölt tag
válasz
Realradical #4266 üzenetére
ha én adtam volna a szavam, hogy elviszem az ő cuccát, BIZTOSRA igérve, akkor egyrészt hivtam is volna.
Másrészt, aznap fel is hivtam, amikor még korábban én küldtem priviben egy időpont ajánlatot, és -mivel nem lehet mindig gép elött- utána fel is hivtam, hogy jó-e neki.
Nem volt jó neki, utána igérte meg, ha jól emlékszem, hogy aznap elviszi.
Javits ki realradical, ha tévednék.... -
törölt tag
Magi, amikor belépek a ph-ra, megnézem a privátokat.
Ez esetben a sztori, hogy délután küldött egy privit, hogy kb. 3óra mulva jó lenne-e a találkozó.
Mikor beléptem legközelebb, válaszoltam is.
Kitartok amellett, hogy a jogos feketének van helye, az alaptalannak nincsen.
Ez esetben alaptalannak tartom. -
törölt tag
válasz
Realradical #4261 üzenetére
nos, akkor leirom, ha nehéz esetleg a felfogás 4x-e is.....
Valakivel megbeszélem, hogy biztosra megyek a cuccért, és küldök egy privit egy olyan kérdéssel, hogy egyáltalán megfelel-e neki az időpont, amire nem tud válaszolni, ezért nem racionális gerinctelenséggel vádolni, és feketét kérni rá.
Hangsúlyozom, miután te igérted meg hogy elviszed, és, még utána el is vihetted volna, amikor tudtam, reagáltam rá, és irtam is. -
törölt tag
"másrészt telefonon folyt a beszélgetés nagy része, nem lenne mérvadó előszedni" -telefonon csak időpont egyeztetés folyt, ha jól emlékszem, meg amikor felhivtál valami újonc miatt. (ha már itt tartunk, miután megvádolsz alaptalanul, és utána megkérlek, hogy küld el azt amit irt az illető, azt gondolom, hogy elvárható lenne, hogy elküldjed. Ha már ez ügyben végighallgattalak...
De ha tévedek, javits ki.
Minden lényeges a privikből kivehetőek... -
törölt tag
válasz
Realradical #4258 üzenetére
"szerintem te voltál gerinctelen " -konkrét példával, hogy mi az oka ennek a véleményednek?
" Miattad elbuktam alaplap/vga-n 3 napos garanciát mert nem tudtam letesztelni." -nos, ha fontos volt, akkor miért nem emeled fel a telefont? Én meg tudtam tenni, úgy, hogy korábban nem igértem olyat, hogy aznap BIZTOSRA elviszem. Ellentétben veled.
Sőt, utána is irtam, hogy viheted, de nem vitted. Magadat okolhatod csak.
Akármilyen hihetetlen, nem vagyok mindig netközelben, ezért akkor tudok reagálni, amikor net előtt vagyok. De, tudod, van olyan szerkezet, amit telefonnak hivnak, és ott eléhető vagyok bármikor.
Privik nálam megvannak, tőlem mehet nyilvánosságba, ugymint a sajátom és a tieid is.
Modik, ki a privikkel a közösbe akkor! -
törölt tag
Fontosnak tartom, hogy tényleg tartsuk az adott szavunkat, mert hiteltelenné válhatunk.
Következetesen, amit kijelentünk, aszerint.
Jöjjön egy idézet Márai mestertől, akitől példát vehetnének sokan:
Nem teljesen vág ide, de elgondolkodtató"Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk. Egy kissé szigorúan és általánosan hangzik, de ez az egyetlen igazság, melyet minden következménnyel megismertem. Senki nem ülhet a virágos réten, mint Ferdinánd, a bika, és nem szagolhatja büntetlenül a szép virágokat. Ember vagy, tehát embermódra és az emberek között kell élned.
Embermódra élsz, ha igazságosan élsz. Ha minden cselekedeted és szavad alján a szándék van: nem ártani az embereknek. Ha megkísérled – feltűnés és hiú szerep nélkül – segíteni az embereket. Néha csak azzal, hogy nem hallgatod el, az egyszerű igazságokat. Néha csak azzal, hogy nem mondod tovább, amit mások hazudnak. Néha csak azzal, hogy nem mondasz igent, amikor mindenki kiabál: „Igen, Igen!” Egy életen át, következetesen, nem beleegyezni abba, ami az emberek hazugsága, nagyobb hősiesség, mint alkalmilag, hangosan és mellveregetve tiltakozni ellene. A halálos ágyon csak akkor pihensz nyugodtan, ha minden nap, minden öntudatoddal, az igazságot szolgáltad. Néha nagyon egyszerű és kicsinyes az igazság. De te ne válogass. Ennyi az élet értéke. " -
törölt tag
Nos, nézzük csak a dolgokat, a szavahihetőség szempontjából...
4151.: Adnék egy feketét szívem szerint főleg hogy itt próbál a srác besározni, de sajna nem lenne korrekt, mert abba esnék mint greatchaos, hisz én kreáltam a rendszert és az lenne hogy visszaélek a "hatalmammal".
4243. )Nem hagyd csak...elfér kb. fél évente egy dolgot veszek itt eladni meg abszolút nem adok el. Jobb így hogy mindkettőnknél ott van a fekete. Habár hozzáteszem sehol nem volt olyan ahol nem tartottam be a szavam.
legutolsó hozzászólás pedig:
"A legvége az maradt, hogy én neked adtam feketét , mert szerintem Te voltál inkorrekt"/és hozzáteszem, totál alaptalanul/
-
törölt tag
válasz
Realradical #4255 üzenetére
Nos, gondolom meg kell indokolni, hogy miért adod a feketét, ugye? Mert szerintem semmi okod nem volt, azon kivül, hogy zavar, hogy kiirtam a közösbe. Max annyi panaszod lehet, hogy nem néztem meg a privátot, és emiatt nem tudtam rá reagálni, de azt gondolom, ezért nem jár fekete. -mivel, korábban nem volt ilyen irányú jelzésed, hogy privibe irod, de ezt már korábban leirtam, nincs kedvem mégegyszer leirni....
Ami viszont az én oldalamon van, az az, hogy egyrészt, egy dolog hogy "délután biztos elviszem"-re nem hivtál, no problem, de az, hogy az ezutáni kérdésemre priviben neked állt feljebb, és emiatt eláltál az üzlettől, nos, ez már szerintem ok a panaszomra.
De, ha már itt vagy, válaszolhatnál a korábbi kérdésemre, még mindig nyilvánosságra hozhatjuk a priviket.
Szerintem igenis el kellene hogy birálják, mert ilyen alapon, bárki adhatna bárkinek, és ha jól tudom, eddig sem irták be csak úgy, a másik fél megkérdezése nélkül. Vagy talán, ez most kettős mérce??? -
törölt tag
Komolyabbra fordítva a szót, kedves illetékesek, valaki megmagyarázná, hogy miért kaptam feketét? Sem inkorrekt nem voltam üzletileg, sem valótlanságot sem állítottam, sőt, még tiszteletlen sem voltam, normális hangnemben leírtam a tényeket, ami történt, és felajánlottam (ha valakinek kétsége van még) a privik nyilvánosságra hozását, a tisztábban látás kedvéért.
Ha jól tudom, a topic célja, ha valaki úgy érzi, hogy nem korrektül járt el a másik fél, azt megvitassák. De ezért fekete jár???
Vagy van egy bizonyos kör, akik "mentelmi joggal rendelkeznek", és ha esetleg velük szemben valaki szót emel, akkor így jár? Nos, senkit nem akarok elfogultsággal vádolni, csak kiváncsian várom a visszajelzést.
Kedves illetékesek, várom a választ, a fekete pontom okára, mi volt a racionáis alapja, vagy töröljétek azt.
(gondolom, ti bele tudtok nézni a privikbe, úgyhogy a belső beszélgetéseket is meg tudjátok nézni). -
törölt tag
válasz
Realradical #4243 üzenetére
"du. mindenképpen elviszem"
Nem akkor, ha visszahivsz, hanem mindenképpent irtál -
törölt tag
válasz
Realradical #4160 üzenetére
"Nem kívánok veled foglalkozni többet..."
Nos, azt hiszem, ez mindent elárul, logikus, racionális érvek helyett ennyire telt...
Persze, ha az embernek van vesziteni valója, érthető ha nem szeretné a szennyesét kiteregetni, ezt megértem.
Az ilyen "Annyit azért elmondanék el is mentem volna "bárhová" a ha reagálsz a privimre " stilusú kijelentések a tipikus eső után köpönyeg.
Legközelebb következetesebben igérgess, vagy ha valamiért máshogy alakulnak a dolgok, akkor is legyen tartásod, hogy felvállalod ha hibázol...
Részemről is lezártnak tekintem, és kitartok amellett, hogy inkorrekt voltál. -
törölt tag
válasz
Realradical #4151 üzenetére
"1. Első telefonomban közöltem, hogy ne tegye félre ha jön valaki adja el a procit."
-már itt ellentmondásba kerülsz önmagaddal, privátba még a másodikat irtad. Erről jut eszembe, van bármi ellenvetésed, hogy nyilvános legyen?"Miattam ugyan egyszer sem kellett sehová menned egyszer hívtalak, hogy itt és itt jó lenne-e, de más ügyből kifolyólag mentél valahová. Rám egyszer sem vártál, nemhogy kivételt tettél volna."
-valóban nem, de nem irtam, hogy bárhová hiába mentem volna, vagy várattál volna. Annyit csak, hogy meg lett beszélve, amit módositottunk."Én próbáltam kapcsolatot teremteni még annyit sem sikerült megtudnom, hogy honnan indulsz egyáltalán. Nem reagáltál a privimre, én egy 3600ft-os prociért nem fogok ugrálni. Ha közölted volna hogy cimbi nem leszek gép előtt holnap reggelig felhívlak."
-azt gondolom, hogy ahogy én felhivtalak privi után, nem szakadt volna le a kezed, ha te is megteszed, de ha mégsem, akkor ne neked álljon feljebb, amikor priviben rákérdezek.
"Részemről lezártnak tekintem az ügyet. Az eladóval nem bizniszelek többet úgymind ignorra került. (az a véleményem, hogy azért nem sikerült létrehozni az üzletet, mert amikor én hívtam mindig csak a lehel tér vagy akörül 3 metrómegállóval párhuzamos helyekre volt hajlandó közlekedni) "
-először a ferenciek terét beszéltük meg, ami neked is jó volt, másodjára azt mondtad, BÁRHOVÁ el tudsz jönni érte. Vagy ne igérgess a levegőbe, vagy ha irgérsz, akkor eszerint cselekedjél.A fekete szerintem téged illet, mégpedig azért, az egy heti várakoztatás után, amikor igérted, hogy elviszed délután, és egy telefont nem emeltél meg ez érdekében, ez még valahogy belefér, de az, hogy amiután egy normális hangvételű privire nem túlzottan kultúrált módon válaszolsz, ez már sok. De, ha részedről ok, jöhetnek ki a privik...
-
törölt tag
Nos, egy negativ tapasztalat:
Realradical
(fanatikus tag)Megegyeztünk, hogy elvisz egy 1.8ghz p4 procit, 3690ft-ért.
Eltelt pár nap,
Megbeszéltük, hogy mikor és hol találkozunk, nem szoktam kivinni a procit, de most kivételt tettem volna. Még azért idöben felhivott, hogy mégsem jó neki, és tegyük át egy másik napra. Eddig minden rendben, emberek vagyunk, nem minden alakul terveink szerint. Telefonon azt mondta, (ha emlékezetem nem csal, másnap nem ér rá, de az utána való nap bárhova el tud érte jönni). febr. 23án délelött 11.45re mentem az Árpád hidhoz, és 11.22kor küldtem egy privit, hogy az hátha jó neki is, de mivel biztos választ akartam, még akkor felhivtam, hogy jó-e neki az időpont. Nem volt jó, ami nem is lett volna gond, mert akkor még nem beszéltünk meg konkrét időpontot, de igéretet tett, hogy akkora délutánig elviszi. Én utána már haza is mentem, és vártam hogy jelentkezzen.
Mint másnap kiderül, irt egy privit, hogy mit szólok a 16órához, amit nem olvastam, mivel nem voltam netközelben. Utólag ezzel igazolta magát, hogy ö elküldte, ami egyrész ok, de nem abban maradtunk, hogy priviben beszéljük le, ahogy én is felhivtam aznap a 11.45össel, azt gondolom, hogy ö is felhivhatott volna.
Nos, még ezzel sem lenne gond, irtam másnap neki egy mailt:"Hmm, hát ha jól emlékszem, arról volt szó,hogy visszahivsz. És találkozunk az árpád hidnál. Most egy hét félrerakás után szeretném ha elvinnéd, azt hiszem, igy a korrekt.
Üdv
Sanyi"Erre még neki állt feljebb a priviben... Azt gondolom, semmi sértő, vagy bunkó nem volt benne. Viszont, pánikszerüen visszalépett az üzlettől...
A procit azóta sem vitte el...
feltettem neki a kérdés, hogy közzétehetem-e a privijeit, a tisztánlátás végett, azóta volt bent a ph-n, de annyi tartás nem volt benne, hogy válaszoljon... Persze, lehet magasról szarni a dolgokra, az is egy hozzáállás... De azt hiszem, ez inkább téged minősit Realradical
Amennyiben beleegyezik, részemről mehet a privik nyilvános közzététele, hogy az ő szavaival éljek, nekem nincsen "vaj a fülem mögött"
Nagyjából ennyi, szerencsére azért az utóbbi időben normálisabb ügyfelekkel találkoztam...
Zárszóként, igazából nem az a zavaró, hogy nem lett biznisz, 3600ft nem egy összeg, hanem a hozzáállás... -
törölt tag
válasz
Dark Archon #4132 üzenetére
Nos, én is az általad csak "leújoncozottnak" adok igazat, hogy ha ennyit ér az adott szavad...
Mindenesetre, én szégyelném magam inkább, mint vádaskodnék... -
törölt tag
Rolvee visszajelzett, elmondta mi volt az ok, és tökéletesen át tudtam érezni a problémát.
Csak sajnos, korábban ezt nem tudhattam, mert nem mondta, és én is beleesek az általánositás csapdájába ilyenkor.
Ritka dolog, hogy ha valakiröl negativot irok, ennyire kultúráltan áll hozzá.
Ez egy nagyon pozitiv jellempróba volt.
Köszönöm! -
törölt tag
tekercs: Nem üzleteltem vele, de akkora paraszt stilusban irt, hogy nem is fogok...
Mindenesetre elküldtem a számom, ha valami gondja van, élöben mondja el ugyanazt... -
törölt tag
válasz
greatchaos #2787 üzenetére
uhhh, Téged még soha nem hallottalak valakiről igy irni.
Ismered az arcot, hogy tényleg ennyire megbizhatatlan?
Üdv
Sanyi -
törölt tag
Nos, megnyugtatlak, tévedtél, mert nem ismerem az arcot. Ez is az "érdekes" hozzáállásodról és gondolkodásmódodról tesz tanúbizonyságot, hogyha a másiknak a tiedtől eltérő a véleménye, akkor valószinüleg a másik ismerőse, és azért próbálja védeni...
Nem szeretnélek megbántani, de ha egy kicsit nyitottabb lennél a más véleményre, talán egyszerübb lenne...
Ahogy olvasom a reakciódat, tényleg az az érzésem, hogy te csak végletekben gondolkodsz, mert egy szóval sem irtam, hogy milyen fasza gyerek volt. Csak azt, hogy az éremnek két oldala van....
De ha te ezt ezek után is ugyanúgy látod, akár harmadjára is leirhatom, teljesen felesleges...
Azt gondolom, hogy nagyon is jó ha beirjuk a dolgokat, hogy ki és miért volt szerintünk inkorrekt, sőt, a mások véleménye talán a mi gondolatainkat is formálhatja, mivel ők külsősként talán negativ érzelmek nélkül, kivülről, objektivabb képet kapnak.
De mint irtam, ehez nyitottság kellene... És nem vádaskodás, és végletekben gondolkodás...
Üdv.
Sanyi -
törölt tag
Tisztelt Magi20,
Nos, ha nem birod elviselni a veled nem pontosan egyező véleményt, akkor minek irsz a fórumba? Irjál saját magadnak otthon egy papirra, és akkor senkinek nem lesz ellenvéleménye...
De az, hogy elkezdesz személyeskedni lassan, az viszont, nem engem minősit, hanem téged, ha gondolod, szivesen küldök egy csomag Orbáncfű teát, a nyugtató hatása jótékonyan fog hatni, a leveled alapján ezt gondolom.
Az, hogy nem mindenben ért veled valaki egyet, nem azt jelenti, hogy piros pontot kell adni annak, aki nem tartja a megállapodást, de ahogy a szinskála sem csak fekete és fehér szinből áll, ez esetben is gondolkozz el ezen, és kicsit ha visszábbveszel a "lendületből" (direkt fogalmaztam igy, nehogy esetlegesen a lelki világodba tapossak...), önmagadnak, és a környezetednek is jobb lesz. Ha jól tudom, én még sem erkölcsi, sem anyagi kárt nem okoztam neked, ezért azt gondolom, elvárhatom az alapvető emberi tiszteletet, és hogy az esetlegesen más véleményemet is tiszteld.
Ez egy fórum, ahol a más véleményt is tisztetben célszerü tartani, és nem a saját elgondolásod ráeröltetni másokra, és csak végletekben gondolkozni...Üdvözlettel:
Sanyi -
törölt tag
Anti1977
Megigérte hogy jön este ramokért, utána, se nem jött, se nem szólt ide, hogy nem jön..
(pedig, a telefonom végig be volt kapcsolva)
És persze, még egy privit sem irt ezzel kapcsolatban, pedig volt már a ph-n azóta, és érdeklödtem hogy miért nem jött....
Ph: A hely, ahol néha a száj=seggel.... -
törölt tag
Nos, senki nem mondta, hogy hülye lennél, csak azt lásd be, hogy a kialakult helyzetért Te is hibás vagy, a hozzáállásoddal, konkrétan "engem ne hivjon senki ünnepekkor telefonon". Ha nem teszed lehetővé, hogy szóljanak, akkor nem tudnak..
A mobiltelefont, ha kikapcsolod éjszakára, akkor biztos nem hiv senki.
Üdv
Sanyi -
törölt tag
ha nem vagy elérhető, ez esetben -azt gondolom-vállalnod kell az ilyenek kockázatát, ennyi erővel ő is kioszthatott volna.
Nem az a természetes szerintem, hogy valaki a mobiltelefonját nem veszi fel.
Abban az esetben igazat adok, hogyha előre szóltál neki, hogy abban az időben nem fogadsz hivásokat.
Ellenkező esetben, néma gyereknek....
Persze, az éremnek két oldala van, az adott szó kötelez, lefixált üzletet visszamondani nem túl jellemes dolog, és megértem hogy nem esett jó sem erkölcsileg, sem anyagilag hogy rajtad maradt a cucc egyelőre. De talán, ha felvetted volna a telefont, most máshogy gondolkodál az ügyről.Üdv
Sanyi -
törölt tag
Nos, egy újabb "szájából segget csináló" igéretét semmibe vevő arccal hozott össze a sors....
(Tegnap elszóltam magam, az utóbbi idők korrekt vásárlóival kapcsolatban)Rolvii
2006-08-30 13:00, azaz 493 napja ― újoncFélrerakatott egy p4 2800mhz procit, ezzel a megjegyzéssel:
"Biztosan megyünk érte!" -másolat az egyik privijéből....
Az egy dolog, hogy az elöre megbeszélt időpontban nem jelentkezett, ez még nem nagy gond, de az igen, hogy ezek után mégsem kéri....
Ennyire hiteles Roland "biztosra megyünk érte" kijelentése.... -
törölt tag
Mostanság csak korrekt vevők voltak, így nem tudok senkit bemószerolni
De ha egyszer valaki rossz szemmel néz rám, nah, az megtalálja itt magát -
törölt tag
Témánál maradva, én azt gondonom, hogy a legdrágább az ember Ideje!!!!
Pénzed bármennyi lehet, géped is, alkatrészed is, de időd, az véges!
Ezért nem nagyon tudom díjazni, ha valaki az én időmmel rendelkezik figyelmetlenségből.
Legalább annyira zavaró, mint az anyagi vesztesség, mert a pénz az csak pénz.. -
törölt tag
fekete pontot törölni? Akkor jobb, ha most fogod, és bezárod a topicot szerintem...
Az, hogy valaki kapott, annak valószinüleg megvan a nagyon is indokolható oka. Ha azóta tett valamit, hogy jóvátegye, az egy jó dolog, de eső előtt köpönyeg...
Én határozottan elutasítom a fekete pont törlését. Ha jóvátette, legyen megjegyezve, de azon a tényen nem változtat, hogy valamit alaposan elszúrt korábban. Legközelebb jobban fog figyelni.
Ennyi a véleményem! -
törölt tag
Pöttön
Egy vivós kártyára jelentkezett, hogy 3e-ért vinné, +állja a postát. Válaszoltam neki hogy ok, privit is irtam, és még válaszra sem méltatott, pedig láttam, hogy azóta többször is belépett a ph-ra...
Fa..ér' igérget, ha ennyire figyelmetlenül áll hozzá...... -
törölt tag
válasz
greatchaos #2327 üzenetére
idézet az eredeti szövegből " A kipróbálásnak semmi akadálya nem lett volna, nem igényelted, máskor ne vegyél semmit tesz nélkül'
Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest