- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Mr X
veterán
Te sem értetted meg, mit akarok kifejezni.
Természetesen te tudtad, hogy a ramok nálad jók voltak. De innen senki sem tudhatta ezt biztosra. Tehát itteni szemszögből ugyanúgy lehetett az is, hogy hibás ramokat küldtél.
Ezek után elzárkóztál a garancia és a visszavétel elől. A te szemszögedből jogos, hiszen tudtad, hogy jók a ramok. Itt olvasva viszont úgy nézett ki, hogy a vevődnél rosszak a ramok, és te nem vagy hajlandó ezzel foglalkozni.
-
Mr X
veterán
Ne vedd kötekedésnek, nem annak szánom:
Ez egy kétélű fegyver. Most kiderült, hogy nem hibásak a memóriák. De ha wajk továbbra is állította volna, hogy rosszak, akkor számomra például ugyanannyira esélyes lett volna, hogy te küldtél hibás ramokat, mint az, hogy wajk rontotta el őket. Ezzel arra célzok, hogy hitelt érdemlően te sem tudtad volna bizonyítani, hogy nálad jók voltak. Az, hogy te állítod, az egy dolog.
Mégegyszer mondom, nem támadlak, főleg, hogy kiderült, nincs bajuk.
-
-
didyman
őstag
[görbe tükör]"Az okosnál mindig van egy okosabb...."[/görbe tükör]
Attól, hogy a privi a Te számodra bizonyít valamit, még nem fog feljogosítani arra, hogy közzé tedd idézet formájában, súlyosan megsértve ezzel szabályzatunkat. Attól, hogy a "mi lett volna, ha" meg "de" eshetőségeklet taglaljuk, még ugyanúgy szabályzatba ütköző dolog ilyet tenni. Melelsleg attól, hogy odaírod, hogy ez egy privi, még senki számára sem lesz egyértelmű, hogy tényleg az
. Maga a tény, hogy egy privát beszélgetést, ami másra nem tartozik, hiszen ettől privát, közzéteszel részleteiben-ez a gond. Nem szeretnénk semmiféle spekulációnak, vitának megágyazni ilyen privát megnyilvánulások magyarázása során, kérlek erre legyél tekintettel. Rád nézve sokkal előnyösebb, ha a másik féllel tisztázod le, hogy a privát beszélgetések alapján legyen szíves megjelenni itt és kimosni a szennyest-ugye egyet értünk, hogy ez mindenképpen sokkal előnyösebb megvilágításba helyezi a dolgot, mint a privátban ezt írta, tehát én ártatlan vagyok jellegű "öneljárás"?
És természetesen máskor is szigorúan moderálni fogom, ha szabályzatba ütköző dolgot követsz el akár saját igazad bizonyításaként is tálalva. Nem is értem, hogy gondolod, hogy ilyet kérsz tőlem
-
vepe
őstag
De én meg közlöm a privi részletet,mert az a bizonyíték arra,hogy nem egy szart adtam el..máskor meg, ami igazolja,hogy nem egy piti szélhámos vagyok,ne moderáld...
A lényege annak amit kiszedett a kedves moderátor:
Wajk ma írt,hogy letesztelte hétvégén a ramokat más konfigban és hiba nélkül lefutott a teszt....
-
greatchaos
addikt
mint utólagosan kiderült, nem egészem pontosan lett idézvea privát sem, hanem ki-ki hagyogatódott pár sor
ha kihagysz egy szót egy mondatból, már más értelme lehet, de messzebb megyek, egy vesszű is sokat jelenthet
I_Am:
"Érdekes, az eladóknak manapság már nincs igaz szavuk!"
-a vevőt is megilleti az ártatlanság vélelme"Ne higgyünk el senkinek semmit, teljesen felesleges a lista, hiszen az győz és amellé áll a csőcselék aki előbb ír ide."
-azokat nevezed csőcseléknek, akik felett moderátoroskodsz?"Teljesen értelmetlen sok esetben a vita, főleg olyanok vitája akiknek közük sincs az adott üzlethez."
-mivel nem szeretnénk ok nélkül a listára tenni senkit, így meg kell beszélni a dolgokat -
greatchaos
addikt
írtam én neked bármit (nem is neked címeztem)? a véleményemet mondtam el. vegyél vissza egy kicsit, aztán nem kell itt minden mondatra reagálni, azt ennyi. írt itt valaki a becsületedről? a lista meg tájékoztatás jellegű, tehát, attól, hogy valaki az első az nem azt jelenti, hogy milyen jó ember.
a hozzáállásod a problémához, ez nem tetszik, de ezzel, ha fejreállsz, akkor sem tudsz mit kezdeni, de biztos vagyok benne, hogy nem egyedüli vagyok ezzel az érzéssel
-
Billu
aktív tag
Én amikor venni akarok valamit a ph-n, akkor ezt a három a topikot megnézem:
1- Kivel érdemes üzletelni topic...
2- Jelentsd a csalókat és az üzletrontókat az apróhirdetéseknél!
3- Akikkel jó vigyázni üzletelés során!Akinek a neve a 2, 3 topicban felmerül az számomra felejtős.
-
törölt tag
Szép jó éjt Urak,
Egy hozzászólásom, illetve kérdésem lenne:
"
"válaszolj egy kérdésemre:
veszek tőled egy procit (megegyeztünk, hogy antituning proci) aztán te vállasz próbagarit. nálam be sem indul. visszaküldöm gariba, mivel nem jó, ezért vagy nem veszed vissza, mert csak jó terméket fogadsz vissza, vagy visszaveszed, aztán tapasztalod, hogy hoppá, tényleg rossz. akkor mit csinálsz? - kifizetteted mégis? erre válaszolj kérlek"
Nézd aki ismer tudja, hogy én rosszat sosem adok el...ha adott egy alaplap, vagy proci,stb...szétszerelem a saját gépem és bele a tesztelendő alkatrész teszt,oprendszer...hajás 1-2 hétig és max akkor adom el...
amiről te beszélsz...az max akkor képzelhető el, ha valaki teszteletlenül ad el valamit..."Amikor a vevő átvette, ő látta müködni? Mert ha nem, számára teszteletlen. Ha látta a gépedbe müködni, akkor Neked adok igazat, hogy müködjön úgyanúgy, mint amikor átvette. De ismeretlenül átvenni, csak a puszta bizalom, aminek racionális alapja nincs, -elvégre ez üzlet-, kicsit könnyelműség.
Én árulok Kingston 256mb sd ramokat. Tegnap volt egy srác, vitt egyet, csak közben a tesztgépem eladtam. Ha meglett volna, és a szeme előtt inditom, no gari, mert látta hogy megy. De sajna, nem láthattam, mert nem volt hozzá gép, ez esetben ha tegnapig visszaszólt volna, hogy szar, és már nálam sem ment volna, akkor nekem bukta. -mivel, teszteletlenül adtam. Még ha korábban láttam is gépben, közvetlen adás-vétel elött nem próbáltuk ki.
Szerencsére persze (build by Kingston...) Ő sem panaszkodott a ramra, mint korábban sem. De, máskorra beszerzek időben tesztkonfigot, felesleges kockázatot kerülendően... -
greatchaos
addikt
ezt értem, viszon akkor értelmetlen a garid, hiszen nem rossz a termék. akkor minek veszed vissza?
válaszolj egy kérdésemre:
veszek tőled egy procit (megegyeztünk, hogy antituning proci) aztán te vállasz próbagarit. nálam be sem indul. visszaküldöm gariba, mivel nem jó, ezért vagy nem veszed vissza, mert csak jó terméket fogadsz vissza, vagy visszaveszed, aztán tapasztalod, hogy hoppá, tényleg rossz. akkor mit csinálsz? - kifizetteted mégis? erre válaszolj kérlekaz a dilema, hogy a vevő szintén nem láthatja azt, hogy te hibátlan terméket adsz el (de megbízik benned, mivel megveszi) de mikor átveszi esetlegesen rossz. részedről ezt a toleranciát nem látom
-
greatchaos
addikt
azt nem értem, hogy miért kell ehhez Ivanh? - te adtad el a te sarad lenne, hogy vissz is vedd...
szerk: még mindig te szabsz feltételeket, hogy visszaveszed a ramot, de jó legyen ám... ebben reménykedni kell, de a garancia miatt inkább remélni, mert lehet, hogy tényelg véletlen elhalálozás történt...
kívánom, hogy oldódjon meg a dolgotok
-
HERR Z
veterán
-
greatchaos
addikt
elfogult vagy, csak a saját igazadat ismered el. arra nem gondolsz, hogy rénylegesen elromolhatot. akármitől! - lehet, hogy a véletlen műve, lehet, hogy a kollega hozzánemértése, de ezt, akkor neked kell bizonyítanod, amit kétlek, hogy sikerül. a 3 nap gari az az, hogy ha beszarik a ram, akkor le kell nyelni a békát. ha meg nem ezt teszed, akkor egyértelmű a hozzáállásod.
ez a tuning dolog. az, hogy régebben mit csinált, az tök 8, most azt mondja, hogy defaulton is szar. innentől kezdve, nincs miről beszélni.
"Akkor beszéljünk őszintén....Mi van akkor, ha adott a ramoknak egy kis plusz feszt...próbálgatta állítgatni és a ram nem bírta.....majd visszaküldi hibásan...." - ez feltevés. lehet magadat megnyugtatod vele, de ha nem így történt, akkor a garit így kimegúszva megmarad a pénzed, neki meg a szar ram. itt is azt tom mondani, hogy egyikőtök sem tudja bizonyítani, hogy adott neki feszt, vagy nem. azért az is hozzátartozik, hogy akár ténylegesen is megadhatta magát, mert ahogy íírtad, te sem by spd -ben használtad... lehet most jött el a vége, ilyenkor kelllemetlen.
továbbra is azt mondom, hogy vissza kel venned, aztán, ha nálad jó,akkor nyugodt szívvel eladod másnak, lezátrjátok ezt a vitát. ha meg nem jó, akkor megint a garancia szellemében visszavetted, és a korrektségedről adtál bizonyságot
-
Wajk
addikt
No comment (mindössze 57x írtam le, hogy a tuningnak a közelében sem voltam, annál ezek hamarabb elvéreztek de mind1, én nem koptatom a billem feleslegesen.)
ahhoz meg, hogy a korábbi RAMjaim mennyit bírnak ahhoz semmi közöd, nem is értem hogy jön ez ide. Legfőképpen hogy nem 4Ghz-en volt húzva a gép, hanem be lett mutatva mit bírnak a RAM-ok. (És természetesen csak feszemeléssel.)
az eladásról meg annyit, hogy nem olyannak születtem, hogy nálam nem működő RAMokat szívbaj nélkül lepasszolom akárkinek.
szóval abszolút nem értem a hozzáállásod (de ez nem újdonság) és hogy újfent támadólag lépsz fel. A vádaskodásodból kezd lassan elegem lenni.
Én is kezdhetnék vádaskodni, hogy.... de nem teszem, nem süllyedek a szintedre.Meg az is tény, hogy PÜben írod, hogy írsz egy utolsó hszt és lezárjuk valahogy a dolgot.... ehhez képest...
-
Wajk
addikt
"Távol áll tőlem, hogy én bárkit is hülyének nézzek....az, hogy valaki nem ért valamihez, vagy éppen nincs ilyen beállításokban tapasztalata, az nem egyenlő a hülyével...."
többször kihangsúlyoztam, hogy Default BIOS-al teszteltem, de úgy látom meghallgatásra még mindig nem talált...
-
Wajk
addikt
1. ki mondta, hogy szart adtál el?, én egy szóval sem mondtam sőt! te kezdtél el gyanúsítgatni, vádaskodni. ha valaki elolvassa az első reakciómat, már azon egyből kiderül.
Ar írtam, hogy lehet, hogy jók a ramok, azt én nem kérdjőjelezem meg, de nálam nem stabilak, írtam a problémákat.Tudom nagy hülyeség volt magamból kiindulni ,én ha valamit eladok, és sír a vevő akkor visszaveszem és eladom egy olyannak aki értékeli.
-
Speed®
titán
Nem vágom mit próbált állítgatni, de ha a régi rendszerének eredményét szerette volna reprodukálni, jóval 400 fölé kellett volna rángatni őket. Jóval jóval jóval fölé..bár nem mindegy melyik Everest, de 7GB/s az 500 körüli órajelet feltételez.
Kedd-szerda körül összeáll az S478 vasam, akkor már jobban képben leszek..
Ergó szerintem ha nem vállaltál tuninggaranciát és a 400as modulok bySPDn mennek hibátlanul, nincs miről beszélni. De várjuk meg mit reagál Wajk.greatchaos, érik messy feketéje, iwiwen utolértem, megy a mellébeszélés
-
-
Speed®
titán
Nekem pusztán annyi a kérdésem, hogy az értékekkel volt gondja, vagy azzal, hogy hibáztak a memók? Tudtommal a 2x1GBos D43mak nem igazán tuningosak. Legalábbis én még nem találkoztam tuningos gigás D43al, pedig megfordult pár kitt nálam. Amit te írtál, azok teljesen átlagos eredmények, A64 memvezérlővel 410MHz körül 2.5-3-3-7-1Tben. Az ő gépében, hiába 875P chipset meg PAT meg miegymás, nem lesznek ilyen számok. 4000MB/s és 100ns körül van a Dual DDR400+PAT ha jól emlékszem.
Wajk, Memtestben hibáznak a memók/instabil velük a gép vagy az eredményekkel van problémád? Előbbi esetben jogos az igényed, utóbbinál vegyél S939es A64et és ne vepet b@sztasd a tudatlanságod miatt
-
Speed®
titán
Jó lenne ám tisztázni, hogy te mit ígértél neki (órajel/időzítés/sebesség/késleltetés), és hogy egyáltalán azzal van-e gond, hogy a memók hibáznak, vagy csak egyszerűen a sebesség nem olyan mint amit várt
Ha Memtest nem dob hibát és csak Everest MB/s+ns értékek miatt keveri a sz@rt a vevő, akkor igen cifrát tudnék mondani rá és a szakértelmére. Ettől függetlenül ismered a mondást: az elégedett ügyfél a legjobb reklám. Ha el tudod adni őket, miért kell balhézni..
-
greatchaos
addikt
azért nem kéne idézni a püt-t! a pü maradjon pü!
annyit kell intéznetek, hogy by spd -en hibázik-e, és ha igen, akkor vissza kell vened... ennyi... ha nem hibázik, akkor nem. ha azzal védekezel, hogy agyontuningolta, akkor bizonyítsd, de mivel az ellenkezőjét sem tuddo, így nincs miről beszélni
-
Speed®
titán
-
Wajk
addikt
én nem tépem többet a szám, szerintem a szitu egyértelmű, ha nem is neked...
azért írtam, hogy attól még lehetnek jók a RAM mert nálam nem mennek, mert mindig jóhiszemű próbálok lenni. és azt hittem hamar rövidre zárhatjuk a dolgot (én legalábbis így szeretem lebonyolítani az üzleteket)
az időzítéseket meg tényleg leírtam már itt is, hogy "DEFAULT"-on mennt a BIOS. szóval az általad írt értékeket még ki sem udtam próbálni.
Utánanéztem, és találtam olyat ahol D43-as RAM mennt Abit IC-7-ben (875P) (nem is egyet) nekem ilyen lapom van.
szóval mégegyszer elmondom, lehet jók a RAMjaid, én örülök neki, de az én gépemben nem működnek jól, ezért gondoltam, hogy élek a próbagari adta lehetőségekkel. így nekem sem marad a nyakamon a nekem használhatatlan RAM, te meg tovább tudod adni akinek működik.
ennyi, hogy te ezt mennyire fújod föl az meg a te dolgod (még annyiban az enyém is hogy itt is koptathatom a billt, nem csak PÜben)
nah
-
Wajk
addikt
1. már jópár üzletet lebonyolítottam hiba nélkül
2. éppen megtaláltuk megoldást a problémára, de ha neked jól esik kiteregetni a szennyesed....
3. elég egyoldalúan írod le a problémát, de végülis tőled nem is lehet mást várnipár reakció:
"ha Wajk kolléga esetleg írna rólam egy negatív véleményt, kérem,valaki jelezze felém...egyenlőre én nem kívánok neki negatívot adni, de ő azt mondta szíve szerint azt adna."
Esetleg idéznél? Ez nem igaz, hogy mennyit ferdítessz. Ebből természetesen egy szó sem igaz. Én ramot akarok, nem negatívval szórakozni. phhh. Én egy egyszerű próbagarral próbáltam élni, de ez a vége. Nem vagy semmi."miért nem szólt pl.hamarább.?"
mert nem akartam elhinni, hogy nem akarnak menni a gépembe, gondoltam mindent megpróbálok (BIOS reset, új Windows (másik partíció))"Erre én visszaírtam neki, hogy a gar arra vonatkozik, ha a ramok szarok lennének és nem arra, hogy az ő konfigjában milyen időzítésekkel fognak menni."
kb 2x megírtam, hogy minden alapon (BIOS default-on is hozták a hibát), de akkor sem értetted meg"Erre jött több privi-váltás, aminek a végén az jött ki neki sem energiája sem ideje ezzel foglalkozni..nekem legyen??..vicces.."
Ferdítés 2! azt írtam, hogy élek a próbagarral, mivel nem stabil a gép. El is kezdhettem volna árusítani, de azt hittem megoldjuk a dolgot egyszerűbben, mivel elküldte a RAMot, nálam nem működtek jól, akkor visszaveszi. Ez a próbagar.Ez neked rövid volt, a lényeget 5 mondatba bele lehetett vona sűríteni. Ha annyira biztos vagy a RAMokban azért nem értem mi az oka, hogy nem vetted vissza?
neked semmi veszteség, mivel írtad ennyiért akármikor eladod. nekem veszteség, az idő amíg áll a gépem, de ezt nem sikerült felfognod.
U.i.: 1Gbról upgardeltem a gépet 2GB-ra, mert a munkámhoz elkél a +mem (Corel, PS, stb.) Mivel az idő pénz, a franc akar ok nélkül szívózni. Ha stabil lenne a RAMokkal a gép én lennék a legboldogabb.
Röviden a történet:
1. megvettem a RAMokat próbagarral
2. közel sem hozták azt amit ígért (stabilitást és sebességet (korábbi RAMjaimmal semmi hasonlót nem tapasztaltam)) (és elvártam, de ez az én bajom)
3. instabil a gép velük, elkúrta az Outlook dbx-ét, amibe mindössze 6 év levelezése volt, és a Win indulásakor is erősen elgondolkozott (Erre példa a korábbi RAMjaimmal nem volt!)
4. mivel adott próbagarit ezért gondoltam élek is vele (anélkül meg sem vettem volna)
5. Próbagar nem jött össze, helyette átirínyított ivanh-hoz, hogy majd ő átveszi a RAM-okat (én spec a saját cuccaimért én tartom a hátam, de nem érdekes)
5. most itt tartunkElőző RAMpárom:
-
Sipi16
őstag
Minden embernek lehet jó és rossz üzlete. Emlékszem még év elején eladtam Csudrinak egy mobilt. Minden volt hozzá doboz, tölő, garipapír (Gyári nokia mert független volt). Én nyugodt szívvel adtam el. Mert ott a garipapír ami biztosít. 2 napra rá jött a privát, hogy valami SW hiba van a telóval és vegyem vissza. Persze addigra a pénzt már beleraktam másba vagyis ez kicsit megoldhatatlan volt. Mondtam neki, hogy ott a garipapír és cselekedj... Nem tetszett neki. Pár napra jött egy privát, hogy volt szervízben és egy SW frissítéssel megoldódott a probléma. Nekem is szarul esett mert nem volt célom senkit átvágni. Azért a mai napig bennem van, hogy ha Csudri meglátna 2 sallert lenyomna... Pedig én semmi rosszat nem akartam csinálni....
-
ez_meg_emaz
őstag
Nem teljesen vágom amit irtál de ha arra gondoltál hogy te ugy vettél vmit hogy előre elküldték és csak utána fizettél akor hozzáfűzhetem: Én biztos nem üzletelnék veled.
Alapbol egy ien kérés hogy utald előre majd kifizetem elég viccesen hangzik. Te mint elado nem találnád annak? -
True
aktív tag
Mint mondottam..: Ez csak egy alapötlet, és nem teljesen kiforrott, viszont valami.
Lehet leszolni/támogatni/hozzátenni!
Nem is vagyok benne biztos hogy a kipróbálás, megoldható dolog lenne amugy mert PL:
PC: Ha már csak a foglalat tipusokat nézzük, kártyák terén, még egy szerviz sem biztos hogy megoldást jelenthetne, hisz létezik: ISA/PCI/PCI-E/AGP/AGP Pro/AMR/...stb...
Olyan alaplap pedig nem létezik, ami mindet tudná fogadni.
És ez csak az első buktató, mert sajnos CPU/RAM fronton is hadonló kellemetlen a szitú..
Mobil: Már ott bukik a dolog, ha valaki mondjuk vadonat új telefont postáz, aminek akkumlátora még át sem esett formázáson, ergó: Még bekapcsolni sem lehet...
És még itt is létezik jó pár buktató...
Namost ha a kipróbálás, mint tényező kiesik a sorból, (vagy születik rá ésszerű megoldás)
abban az esetben is lenne dolog vele bőven, (célszerű Posta melett lakni, vagy Postás cimbit szerezni) Viszont a Fórum tekintélyét/minőségét/hírnevét/szinvonalát-is üzleti tekintetben jelentősen növelné.
Nem ismerem a Vaterát meg a többieket, de gondolom ilyen még náluk sincs.
Továbbá az átjátszó személlyel is közölni kell az adatokat, mindkét félnek, Posta cím/számlaszám, aki ha bármi kis zsibit is lát a dologban, még mindig van idelye, értesiteni az vevő-t/eladó-t/modikat, és egyeztetni a továbbiakat...
Mint mondtam ez csak alapőtlet de PRO/Kontra ki lehet forralni...
És tényleg jól látod, hogy ez teljes munkaidős elfoglaltság, ugyan is napi szinten kell Bank/Posta látogatást tenni...
De akinek van munkahelye/nem érzi magát elég felelősnek/érettnek, az úgy sem fogja ezt a posztot megpályázni, ha egyáltalán lessz ilyen valamikor is...
Mod: OFF...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Subaru topik
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest