- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
Hirdetés
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Y
őstag
válasz
Armagedown #27899 üzenetére
& Graphics: Egyikőtök sem találta el.
-
BonFire
veterán
válasz
kretenallat #27883 üzenetére
-
Mr. Y
őstag
válasz
Graphics #27889 üzenetére
Itt meg az embléma alatti kis logót is átfestetted
kretenallat: Színcsere-eszköz lesz szerintem erre a legmegfelelőbb neked. Példának itt van ez a kép, saját alkotás, így nyugodtan mutogathatom
Itt is csak egy fotó készült, egyféle színnel. Minden más mókolás. Ráadásul szerintem 10-ból 8 ember nem tudná megmondani, melyik szín az eredeti
-
kretenallat
senior tag
Köszönöm szépen mindkettőtöknek, az első jön be legjobban, mivel mindkettőtöknek igaza van, a második túl sárgás, a harmadik túl pirosas. Köszi mégegyszer!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
kretenallat #27885 üzenetére
V2 [kép]
-
Met
nagyúr
válasz
kb. így
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
kretenallat #27885 üzenetére
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Ezt így nem valószínű, hogy meg lehet oldani teljesen jól.
-
kretenallat
senior tag
sziasztok, bocsi, tudna valaki segiteni, hogy photoshopban mi a neve az eszkoznek, amit keresek. ezt a kepet [link] szeretnem megvaltoztatni, hogy ne fekete-feher legyen a "hatter", hanem fekete-narancssarga (kb mint a logo vilagosabb resze). probalgattam kulonbozo beallitasokat, de nem sikerult a kivant hatast elerni, es keresoben sem sikerult a megfelelo szavakat kitalalnom...
-
szmayer1
senior tag
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok!
Beállítások - teljesítmény - Grafikos processzor beállításai - speciális beállítások
Rajzolási mód itt lehetne 3 mód közül választani alap, normál, speciális.
Sajnos nekem itt szürkék a lehetőségek, tehát csak legördül a menü, de sajna nem tudok választani mert inaktívak
GTX 1070, corei9, 32GB RAM, NVME SSD-k, stbAmi furi, hogy ma már egyszer bedobta a választási lehetőségeket
és akkor át is tudtam rakni speciálisra, de a következő photoshop ujraindításnál megint nem tudtam választani
Remélem hogy érthetően leírtam.
Ha valakinek van valami ötlete kérem ne tatrtsa magábanÜdv Robi
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
camera profil-t szerettem volna létre hozni. De a camera calibration-t nem menti el, ezt nem lehet valahogy megoldani? -
BonFire
veterán
válasz
Dluinet #27874 üzenetére
Csak az Ekcel!
Most a melóban jobb híján terméktáblákat gyártok, mert ugye van grafikusunk is, de ő a termékekről kábé annyi infót tud, amit a Google-ból össze lehet vadászni. Kérdeztem tőle, miután megtervezte és kinyomtatta az egységes arculattal rendelkező táblákat, hogy miért hiányzik róluk a cikkszám? Miért nincs ráírva, mi micsoda? Miért nem a jó kép van csatolva a temékhez? Simán össze lehet az egyiket a másikkal keverni, mert laikusnak észrevehetetlen. Kérdezte, átküldheti-e nekem a fájlokat AI-ban. Mondtam: minden további nélkül, feltéve ha a karácsonyi prémiumnál nem feledkeznek el rólam, ugyanis perpill eladó vagyok, nem grafikus; az ipart pár éve visszaadtam, a szoftver-előfizetés meg ugyanúgy saját zsebből megy, mint apámnak a Rádiótechnika magazin-előfizetése. Hja, a hobbi az költséges.
Az egyedüli mentsváram, hogy még mindig imádok ezzel bíbelődni; ma már ez nekem felüdülés, kikapcsolódás. -
OpenOffice-t használtam régen, de most nem akartam telepíteni.
Azt hittem én vagyok a béna.Legjobb eredmény, átlátszósággal:
-Nyomtatás Microsoft Print to PDF
-PDF-et PS-ben megnyitáskor felugró ablakon képek rádiógomb kiválasztása.Egyetlen hátránya, hogy képek színtere CMYK színtérre korlátozódik valamikor, amit a PS amúgy RGB-nek ismer fel importáláskor.
-
Met
nagyúr
-
Sziasztok.
Sürgős és nehéz problémába ütköztem.
Excelben kaptam meg a képeket.
Ezeket kéne kinyerni átlátszósággal.Tudom minden irodista úgy kezeli az office csomagot, mint az az ember aki egyszer kalapácsot kap a kezében, utána mindet szögnek lát.
Nagy cég küldte. A megrendelő csak így kapta meg.
Holnap hajnalban viszont le kell adnom az anyagot.
Nem lehet mással helyettesíteni.
Nem akarom körbevágni.Köszönöm.
-
Vesa
veterán
válasz
BonFire #27868 üzenetére
Ez a téma elvinné a topikot rendesen.
Jelenleg már jobb a helyzet, de Te sem ma kezdted, tehát biztos emlékszel a '90-es, '2000-res évek elején mi ment itthon az akkoriban felkapaszkodó, de semmiféle kultúrával nem rendelkező magyar vállalkozói réteg zöménél. "Tegnapra kell, világszínvonalon (ehhez jellemzően mutattak példát amiről tisztán látszott, hogy minimum team munka van benne több ezer dolláros fizetésekkel), és ugye max. 50-100k-ból meglesz?".
Meg Jucika a marketinges, aki majd megmondja, hogy "kis csillagocskák és kávészemcsék legyenek elszórva a flyer hátterén" mert neki az úgy tetszik. Te meg max. fogtad a fejed, hogy b*meg, nem elég, hogy ízlésficam és ronda, de kifejezetten rontani is fogja a reklámértéket, mert egyszerűen sz*r lesz az összhatás. Ott azért néha elgondolkodtam azon, érdemes-e ezzel foglalkozni itthon. Ma már alig van ilyen, jellemzően multik a megrendelők, max irányelveket adnak meg, de nincs napi fight hülyeségeken. -
Vesa
veterán
válasz
Roland861010 #27859 üzenetére
Tutorialt az éppen szükséges feladatnak megfelelően érdemes keresni. Mert annyi van, hogy ezt egyébként lehetetlen megtanulni. Jó 20 éve grafikusként dolgozom, de mai napig meg kell nézzek 1-1 ilyet, ha éppen olyan feladat van, amit még nem csináltam, vagy csináltam de régen, és már kikopott.
Alapozót könnyen találsz, magyart én sajnos nem tudok, de angolul tonnaszámra van, csak beírod, hogy "Photoshop basics", vagy "Photoshop for Beginners" és nem fogod tudni végignézni, annyi találatot dobál majd.
Igazából én ma már azt szoktam mondani a tanulóknak ha jönnek hozzánk néha, hogy leginkább keresni kell tudni megtanulni. A könyves anyagok is jók, de sokkal több idő, és nem biztos, hogy hatékonyabb. Más világ van, a könyvek is sokszor bármilyen jól vannak felépítve, törvényszerű, hogy a bennük szereplő anyag egy részét az életben nem fogod használni. Ha viszont jól be tudod lőni, hogy mit szeretnél megcsinálni, és szűkítve rá tudsz keresni, akkor nyert ügyed van, azonnal azt az infót éred el, ami közelebb visz a célod megvalósításához.
Egyébként grafikust megfizetve tkp. ezt az időt fizeted meg, mert ő már tudja mit, hogyan kell. Saját kútfőből sokkal több munka és idő, de ez is járható, ha van rá idő, kedv, satöbbi...
-
BonFire
veterán
Elég nehéz megmutatni azt, amit nem szabad megmutatni. A grafikai tervezők általában élnek azzal a lehetőséggel, hogy jól belenagyítanak egy fotóba (még ha az le is lóg a vászonról), és csak egy kis részletet mutatnak be belőle. Így az emberi képzelet ki tudja az egészet találni egy kis részlet alapján is, és olyan benyomást kelt, mintha óriási hely állna rendelkezésünkre. Néha a banneren csak egy női szempár van, vagy a termék egy jól kinagyított részlete. Ezt alkalmazzák is. Például:
Néha viszont elég a sugalmazás, az asszociáció, tehát a termék egy-egy tulajdonságára való utalás képi formában. Mit tudom én, mondjuk gőz.
Persze lehet, hogy egyesek a törökfürdőre fognak asszociálni, de aki azt a terméket keresi, amit te kínálsz, az nem fogja félreérteni. Tehát nem kell mindent mindig direkt megmutatni. Ehhez a fantáziádra lesz szükség.
-
BonFire
veterán
válasz
Milliószám vannak tananyagok, de a hosszú évek sallangjai csak kellő tapasztalat után kopnak le. Egy 16 éves gitáros srác az összes számot szereteszét szólózza, gyakorlatilag minden dalban be akarja mutatni az összes tudását, a létező összes technikát. Aztán mire 40 éves lesz, fokozatosan, szépen lassan letisztul, összeáll benne a kép. Mindennel íg történik, ami művészeti tevékenység. Tudom, hogy nem vigasz, hogy húsz év múlva töretlen gyakorlással eljutsz majd a letisztultságig, de ezt semmi nem fogja neked pótolni. A tapasztalatot.
Nekem is úgy ajánlották egy évtizeddel ezelőtt, és én is nagyon ajánlom neked Robin Williams (nem a színész) Tervezz bátran című könyvét. Kezdőknek is teljesen érthető szöveggel; illusztrációkkal (ilyen volt, ilyen lett) a grafikai tervezés 4 sarkalatos pontjának bemutatásával, azokat tudatosan alkalmazva hirtelen lehet lépni egy szintet. Bár nem a legolcsóbb könyvek közé tartozik, mégis nagyon ajánlott kérni mondjuk karácsonyra vagy szülinapra, vagy évfordulóra, vagy bármilyen ajándékozós ünnepre, mert ez olyan ajándék lesz, aminek örülni fogsz. De kizárólag nyomtatott formában érdemes beszerezni, hiszen az oldaltervezésről és a tipográfiáról szól (ami utóbbi egyébként egy rendkívül érdekes és nélkülözhetetlen része a grafikai tervezésnek), így nyomtatva jobban érvényesül a hatása.
Lehet, hogy csak én vagyok ilyen tipó-fétises, de ha rákapsz az ízére, rájössz, hogy a szöveges mondanivalóhoz sokszor nem is kell képi illusztráció: jó tipóval el lehet adni egy egész házat is.
Én is csóró voltam, én is ajándékba kaptam a könyvet (köszönöm szépen ezúton is Netangel-nek, a PC Fórum moderátorának!) – még, ha tudom is, hogy ezt a fórumot ő nem olvassa), kérd bátran valamilyen alkalomra. Nem fogod megbánni.
Ezen kívül még átrágtam magam néhány, csak kizárólag tipográfiával foglalkozó könyvön; nagyon tudtam értékelni a szép betűket, és az azokkal való munkát. Azóta utáltam meg ezeket a "fancy" reklámbetűket. Igazából nem jók ezek semmire.
De ismétlem: az évtizedes tapasztalatot egyetlen tanfolyam sem fogja megadni neked. A tanulóvezető alulkormányoz, meg túlkormányoz. Túlpörgeti a motort, vagy éppen lefullad. 10-20 év, és érezni fogja, mit csinál. -
Met
nagyúr
Az ilyen "csináltam egy képet szerintetek milyen" tartalmú posztokat inkább ide pls.
-
Mr. Y
őstag
Sziasztok!
Habár eddig nem mertem megcsinálni ilyet, most bátorkodom az előttem lévő példa alapján (temészetesen eltorzítva a Webcímemet, hogy ne lehessen felismerni).
Egy kis tudnivaló: Egy elektromos cigarettákkal foglalkozó weboldalam van, ahová többnyire bemutatókat gyártok. Az utóbbi időben, ha úgy éreztem, közeleg egy bemutató befejezése, kitűztem rá egy dátumot és készítettem egy előzetes képet, ami kikerült az online térbe. Célom az vele, hogy felkeltse az érdeklődést, azonban csak sejtessen valamit, de ne mutasson semmit az adott termékről.
Kétféle ilyen képet csináltam a legutóbbi 2 bemutató alkalmával és arra kérném a véleményeteket, hogy melyik stílus a jobb? Részemről a legutóbbi munkámra (2-es kép) szavazok, azonban az, hogy nekem tetszik, nem jelenti azt, hogy az internet nagyobb szeglete egyet is ért velem.
Előre is köszönöm a véleményeteket!
1-es kép:
2-es kép:
-
BonFire
veterán
válasz
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Roland861010 #27853 üzenetére
Nekem pl. érzékeny a szemem, a két képre ranezve "hányingerem" lett.
Ne értsd félre, olyan szitu , mint amikor a 3D-s tartalmat nem bírja az ember szeme.
-
Roland861010
veterán
Hatalmas köszönet mindenkinek!
Nagyon kezdő vagyok ebben a témában és nagyon sok minden van ami tetszik vagy tetszene és próbálnám valahogy összegyúrni .
Ebből jön ez "fejetlenség".Tudom profikra kellene bízni minden ilyen munkát de jelenleg egyik csatorna sem megy olyan módon, hogy én ezért fizessek.
Esetlegesen van valamilyen magyar oktató könyv vagy kimondottan ajánlott magyar YT oktató anyag amit szívesen ajánlotok ?
-
válasz
Szerintem a sárga felirat legyen full fekete, ez így valahogy nem áll össze.
-
Vesa
veterán
válasz
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Bár a gradientel nekem nincs gondom ha jól van megcsinálva, de a mutatott képen nem jó. A világos háttér előtt ez a citromsárga szín gyakorlatilag olvashatatlan, és kifejezetten bántja a szemet. Ami sajnos elnomdható a második képről is, ez kb. olyan irritáló vizuális hatás, mint amikor 3D filmet nézel 3D szemüveg nélkül. Egy yt csatorna képet nem érdemes túlgondolni. Fontosabb az, hogy jól látható és olvasható legyen. Az egyszerűbb sokszor több!
-
BonFire
veterán
válasz
A gradienttel vigyázni kell, mert könnyen olvashatatlanná teszi a szöveget, vagy beleolvadhat néhány képelem. Én ha tehetem, homogén hátteret használok, az bolondbiztos. KONTRASZT! Az a fő. Ez a színcsatona-eltolásos effekt sem mutat jól, az ember azt hiszi, baj van a szemével. A betűtípus olvashatatlan, ami még tovább zűrösíti az egészet. Nem jó nézni ezt a képet. Nem kell minden effektet rátenni, amit már megtanultál. Majd megszokod.
Animálni nem Photoshopban, hanem After Effects-ben kell. Az való arra. És akkor használhatod ezt a színcsatorna eltolást szöveganimációban, amit „glitch effect”-nek hívnak. Keress rá a YouTube-on, elég sok tutorial van róla. Tehát:
• letisztultság
• kontraszt
• olvasható betűk
• kompozíció
Tanuld meg az aranymetszést, meg néhány apró fotós szabályt, hogy például nem skalpoljuk meg a fejünk tetejét, nem vágjuk ketté az alanyt könyöknél-térdnél, mert idétlenül mutat. Az alany, ha lehet, ne legyen a kompozíció közepén, inkább az egyik egyharmadnál. -
Mr. Y
őstag
válasz
A képek alapvetően nem rosszak. Viszont ez a poszt önreklámozásnak minősül, ami szembe megy a PH! elveivel, úgyhogy vigyázz a jövőben ezekre. Jó indulattal írok, engem már dobtak ki a fórumról evégett.
-
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Sikerült készítenem két képet egy text és egy kép + text.
A véleményetekre lennék kíváncsi.Most kezdtem el Instagramra és YT-ra tartalmat készíteni és a feltöltött videókhoz készültek ezek.
Magát a textet ha lesz időm szeretném animalni ehez találtam egy jó YT videót photoshopban miként lehetne ezt megcsinálni.
-
BonFire
veterán
válasz
Armagedown #27849 üzenetére
Tizen-akárhány éve még nem volt alapvető "rombolásmentes" munka. Az effektek rá voltak égetve a rétegekre, amelyeket utólag igen körülményes volt újrakalibrálni (általában mindig rétegmásolaton dolgoztunk, hogy szükség esetére megmaradjon az eredeti), ma már viszont default, hogy csak adjustmentekkel dolgozunk és intelligens objektumokkal, amelyek sokkal nagyobb szabadságot adnak a munka során.
De azért az alapelvek maradtak ugyanazok, és nem olyan nagy baj, ha mondjuk csődöt mond az intelligens kijelölő automatika, hogy egy régebben tanult színcsatorna kijelöléssel manuálisan el tudd végezni a precíz kijelölést, ha arra kerül sor.
Tehát igen, alkalmas a régi tutorial is, mert egyszerűen az esetek többségében nem professzionális demófotókkal fogsz dolgozni, hanem mindenféle agyontömörített, telefonos hulladékkal, amelyeknél sosem árt, ha tartalékban ott van a régebben megszerzett tudás.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Mondanám hogy 90-től az alapok ugyanazok
De persze , jó lesz az is, amit írtál.
A legjobb tanulási módszer szerintem "lemásolni" bizonyos folyamatokat, így rögzül.
-
Vesa
veterán
válasz
Alapok nem sokat változtak, de számos panel, tool, és képesség nem létezett még akkoriban, ami ma már kellhet. Ha már rászánod magad, érdemesebb aktuális anyagból tanulni.
-
Armagedown
őstag
Ha a Photoshop kezelését szeretném alaposabban megtanulni, ahhoz alkalmasak-e a régi, 2010 előtti tutorialok, vagy már elavultnak számítanak?
-
kuyarashi
őstag
A tapasztalatot és a látásmódot se felejtsétek ki!
-
Vesa
veterán
válasz
BonFire #27846 üzenetére
Igen, így pontosabb a leírás! Nehéz ezt belőni. Láttam olyan kollégát, aki nagyon kreatív volt, design szinten (főleg assetekből, de sajátokat is tudott készíteni), nagyszerű brossúrákat, és egyéb dizájnokat volt képes összehozni, ugyanakkor nulla DTP ismerete volt, már egy levilágításhoz sem tudta, mit, hol, hogyan és miért..
Őt hogy árazzuk be? Volt példa fordítottjára is, profi szinten ismerte a nyomdai előkészítést, szerkesztést, de kreativitása és ízlése finoman szólva amatőr volt. Nem egsyzerű ez.. -
BonFire
veterán
Azért meg kell különböztetni egymástól a grafikusművészt (aki a nyersanyagot gyártja elsősorban művészeti céllal), másfelől az alkalmazott grafikust, aki az előre elkészített stock alkatrészekből valódi arculatot, valódi piacképes terméket készít.
Előbbihez a rajztudás szükséges, a másikhoz az alkalmazott grafikai ismeretek, úgymint képretus, illusztrációk átalakítása, nyomdai termékek előállítása, reklámvideók készítése, ehhez a meglévő elemek animálása stb.A fent linkelt videóban kicsit amatőrnek érzem az animációt; pl nincs benne easy-ease, motion blur, amitől természetesebbé, jobban emészthetőbbé, profibbá válna.
-
Vesa
veterán
válasz
Jinxb1rd #27843 üzenetére
Ezt így nehéz megmondani, mert a gyakorlatban nem egészen így megy. Sokféle helyre kereshetnek grafikust, és nagyon nagyot szór, hogy az milyen terület és milyen szintű tudást igényel. Mást ér egy DTP-s, egy termék / graphic designer, egy 3D modelező/animátor stb.
Grafikusoktól portfóliót szinte mindig kérnek -nekem legalábbis ez a tapasztalatom-, aztán majd az adott munkaköri leírás és elvárás alapján lehet azt meghatározni, hogy milyen fizetést lehet kérni.
Szóval grafikusnak nevezhető az is, aki össze tud dobni egy szórólapot, meg az is, aki saját kútfőből concept art-okat képes magas minőségben megrajzolni. Nyilván a két tudás között ég és föld a különbség, ennek megfelelően az bérezésük is más.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Jinxb1rd #27843 üzenetére
Szerintem kevés.
Én évekig dolgoztam szabadúszóként, utólag látva, hogy ár alatt.
Van egy ismerős, aki pl. arculattervezés és hozzá kapcsolódó anyagokat nem kevésért vállalja, először sokalltam, most már látom, hogy el kell kérni, főleg, ha jó az ember abban, amit csinál.
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Nem kimondottan Photoshop téma, de itt sokaknak ez a munkájuk:
Vidéken (Szeged) 12 év szakmai tapasztalattal mennyi nettót ér egy grafikus/designer?Igazából bármilyen anyagot meg tudok csinálni, inkább photoshopos vagyok, mint illustratoros, de videókat is össze tudok készíteni, vágni ilyen szinten. Offline és online marketing, amivel utóbbi években foglalkoztam, de webdesignokat, illetve honlapokat is készítek.
Mi a reális nettó, amit érhetek? 250.000 nettó sok/kevés?
-
Mr. Y
őstag
Sziasztok!
Hatalmas az én problémám. Ma magammal vittem melóhelyre egy Pendrive-on a képeimet, amikkel dolgozom. A benti laptopra is fel van telepítve a PS2020, így gond nélkül tudtam dolgozni.
Szünetekben jól is haladtam, a 25 képes projekt 4 képét tudtam megcsinálni. Itthon folytatni akartam, és...Az eddig lementett képek nem nyílnak meg képnézegetőben, ha pedig a PSD fájl megnyitásával próbálkozom, akkor ez a válasz:
Mindkét gépen eredeti Win10 fut és eredeti PS2020. Eddig nem volt még ilyen, pedig nem először dolgozok így.
Mi lehet a megoldás? -
Vesa
veterán
Új Affinity update van!
A Linked Layers feature nagyon cool! De a többi is ütős lett. -
válasz
Graphics #27837 üzenetére
Köszönöm a választ! Nekem már az is elég, ha két gépen használható, nem párhuzamosan. Tök jó ez így, mert például a Capture One esetében a tethering miatt kellene egy licenc a laptopra is, de alapvetően minek, amikor kilencven százalékban az asztali gépen használom a szoftvert.
-
Sziasztok! Gondolkodom a CC fotós csomag előfizetésen, de két gépen használnám. Ha jól értem, az lehetséges 1 előfizetési díjért cserébe, hogy egyszerre 2 gépre legyen telepítve a szoftver, de egyidőben csak 1 gépen fusson? Köszi a választ!
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Graphics #27727 üzenetére
Sziasztok!
Ez a probléma ismét felütötte a fejét...
Nem tudom mi lehet a baj, teljesen friss Windows telepítés, Win 10-re, legújabb PS verzió.
Tehát gépelek egy szöveget, ha teszek egy Entert, vagy szóközt, akkor a sor elejére ugrik, és odaír..
Tuti valami beállításbeli gond, de nem jövök rá mi lehet az... Angolul meg egyszerűen nem tudok rákeresni a hibára...
-
lanszelot
addikt
Hello,
Van egy alkalmazás androidra, ami a régi fekete fehér fotókat automatikusan kiszínezi.
Csak megnyitom benne, pár másodperc és kész.
Azt fogalmam sincs honnan tudja, mi milyen színű volt, de tudja. /embereken működik, ruha stb környezetet is jól színezi, de az fakóbb, viszont az is szín helyes/
Tud ilyet a photoshop? -
rii
nagyúr
selection tool majd free transform még esetleg
selection tool: "M-betűvel lehet kiválasztani, vagy tool palettán a felső sorban, kijelöltni a kívánt részt, vagy az egészet. ( ctrl-a / alma-a )
majd "edit"/free transform( free transformnál az adobe megcsinálta az évezred újítását ... 2020*-ig, ha a Shift-et lenyomtad, akkor méretezte méretarányosan ... de 2020* után már default méretarányosan méretez, és ha benyomod a shift-et, akkor nem méretez méretarányosan )
*lehet 2019 volt a hatalmas újítás éve
-
Mr. Y
őstag
Ott nekem kirak egy kezet és csak a jobb klik-re reagál, ott is csak nagyítani lehet, legyen bármilyen digitális eszköz is a kezemben. Az a baj, hogy pont most, amikor rákérdezek nem találok példát YT-n. De amint lesz, dobom is be, mert szerintem se nagyon érthető, mire gondolok
-
hibavissza
veterán
válasz
hibavissza #27818 üzenetére
Elméletileg az lesz. ACR-ben Display P3 16 bittel tagelt DNG-t color warning nélkül nyitja az Image P3 munka profil.
-
Mr. Y
őstag
válasz
Balinov #27817 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
Adott viszont még egy kérdés, már az idegeimet is megettem miatta. Szerintem nem szégyen, de szoktan nézni tutorial-okat. Akárhány ilyen videót nézek, ha a bemutatónak nem tetszik a kép mérete, egyszerűen csinál valamit, kihúzza vagy visszatolja, vagyis csökkenti és növeli a kép méretét az egyik oldalt megfogva. Hát ez nekem sehogyan nem jön össze. Létezik valamilyen gombkombináció, ami után engedi a módosítást?
Egyszerűbben: Nem a kép tartalma módosul, hanem az egész mérete.
-
hibavissza
veterán
Üdv! Színkezelésben kérnék tanácsot. Windows alatt hogy tudok Display P3 színtérben működni? Image P3 lenne az?
-
Balinov
titán
Ez a jo hozzaallas
Tipp: CameraRaw-ot erdemes hasznalni, ha fotokat LRCC helyett PS-el szeretned elohivni. LRCC develop modulja kb 1:1-ben ugyanaz, mint a PS CameraRaw filter.
Szaturaciot viszont erdemes olvatosan hasznalni, neha a keves tobb ill. a vibrance-val kombinalva jo eredmenyeket lehet elerni. Been there, done that!
Esetleg ha konkret szineket szeretnel manipulalni, akkor a globalis szaturacio csuszkat el is lehet felejteni, kis vibrance + HSL mahinalas celiranyosan jobb eredmenyt ad. Amit meg foto megdolgozasnal ajanlanak az a Levels es/vagy Tone curve.
-
Mr. Y
őstag
válasz
kuyarashi #27814 üzenetére
Semmiképpen. Ha más csinálja meg az én problémámat, abból nem tanulok semmit. Ezért kérdezek és nem pedig kérek. lényegében sikerült is, amit szerettem volna, csak nem feltétlen olyan profin, vagy profi módszerekkel, mint ahogy ti, vagy nálam jártasabb és gyakorlottabb személyek csinálnák. Előbb-utóbb biztos belejövök
-
Mr. Y
őstag
Nos, köszönöm mindenkinek. Mivel az alap színem arany volt, ami fakó sárgává változott, végül a színtelitettségnél rádobtam +40-et a pirosokra és majdnem 1:1-ben visszaadja a valóságot. Mondjuk az tény, hogy Adobe RGB színhelyes monitoron dolgozom, jó kérdés, milyen lesz pl egy túlszaturált OLED-en...
-
aldebaran
addikt
Erre nem értem, miért a photoshoppot akarod használni. Az ilyesmire egyszerűbb és kézenfekvőbb a lightroom.
És ebben az esetben, ha fakó a szín, akkor nem színcsere kell, hanem saturation vagy vibrance. -
Mr. Y
őstag
Sziasztok!
Csináltam egy félnyképsorozatot, ami személyes véleményem szerint baromi jó lett, csak... Túl fakók lettek a színek. Tudok ezen Photoshopban javítani? Kézzel átfesteni, vagy ilyesmi?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
rii
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #27805 üzenetére
uhh ... elnézést ...
a kapkodás meg a nemodafigyelés ...
bocsesz
.-) -
jolti05
őstag
Köszönöm szépen a kiváló munkát Lordus
A hétvégén egy rétóta húzódó "projektet" sikerült befejeznem. Végre lecseréltem a Gigabyte videokártyámon MSI-re cserélt hűtőventilátorok matricáit
Ha valamit a jövőben hasonló módon nem tudok kivitelezni, jövök -
rii
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #27802 üzenetére
nem corel-ra
.-)
nagyon rég találkoztam már corel-alIllu-ban csinálnám meg a grafot, ... vagy ID-ben.
de most előbb tényleg keresni kell aki megcsinálja
lehet nem is éri meg még 10 különféle pecsétnél se SK csinálni.
5-7ezerért már csinálnak 10*6 cm-est, az meg most még elég, vagy biztos van aki tud vállalni nagyobb méretet is majd ... -
kazsmerlaca
senior tag
Corel-re gondoltál gondolom.
Corel tökéletesen vektorosan kezeli a photoshopból kimeetett vektoros fájlt!
Próbáld ki ha nem hiszed
Tehát ha PS-be kényszerülsz bélyegzőt készíteni akkor simán megoldható mert a bélyegző készítő is fogja tudni használni vektorosan.
Ennyi +1 bambi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! HP EliteBook 735 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest