- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lomposfarkas
tag
-
Taci
addikt
válasz kuyarashi #28724 üzenetére
Igen, ez jó lenne, de az a baj, hogy 175 gyerek, plusz a csoportos képek (barát, testvér stb.), plusz a közeli képeken is ha a gyerek ül, a szőnyeg a képen van, úgyhogy még jó pár hozzáadódik ehhez a számhoz. És 1 perccel számolva is lassan 200 percnél vagyok (de ha fél perc alatt, akkor is másfél óra körül). Marad így a maszk + Point color.
Köszönöm azért. -
válasz kuyarashi #28671 üzenetére
ezt én is igy gondoltam, de hogy kell megoldani a problémát PS-ben?
Mert hogy rajzolok pontosan 3m-es téglalapot?
Ha tudok rajzolni akkor ahhoz tudnám nagyitani a képet is.
DE mint irtam, nem 1/1-ben akarom kinyomtatni hanem az 1/48as méretében .Vektorosan nem tudom átrajzolni mivel ahhoz egy másik programot a nullárol kéne ujra megtanulni, hogy mit hogyan és akkor se biztos, hogy ugyan igy meg tudnám csinálni ahogy a letölthetö képeken van.
Az automatikus vagy online vectorrá alakitás meg még rosszabb egy csomo részletet lehagy vagy megváltozik az alakja fuggöen a forrás kép felbontásátol és minöségétol.Bonefire: nem értem a válaszod, nem kértem ilyet . most vagy én kérdeztem olyat ami a 21. században is megoldhatatlan feladat vagy nem akarjátok érteni, hogy mit szeretnék csinálni.
Biztosan anynira egyedi, hoyg egy tetszöleges képet szeretnék egy A4es lapra leehtöleg mérethelyesen kinyomtatni? De ha már lapokat emlitesz, ha a forrás képet kinagyitom az eredeti méretre és azt 1/48Ban akarom kinyomtatni annak már tökmindegy, hogy laminált padlora vagy járolapra nyomtatom, a méretnek ugyan akkorának kéne lennie.
Szóval, nem értem egy egyszerü kérdésre miért válaszolsz ilyen támadolag és szarkasztikusan , ha szeretnél segiteni akkor tedd meg ha nem akkor inkább ne tereld el a témát más irányba mert másvalaki lehet segitene. -
nagyúr
válasz kuyarashi #28568 üzenetére
Feszitettél már vásznat?
Nem lehet milliméter pontosan kivitelezni.
Ezért kell kb +1cm ráhagyni, ráadásul amikor hátul rátűzöd, akkor nem a fehér vászonon virít a tűzőkapocs és megadja a kapcsok helyét is. Így kb a 2cm-es léc közepére nyomod a kapcsokat külön jelölés nélkül."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Soká
senior tag
válasz kuyarashi #28510 üzenetére
Köszönöm!
Ez nem is jutott eszembe, hogy kimondottan exif editorral próbálkozzam.
elsőre azzal szeretnék tisztában lenni, hogy milyen lehetőségeim vannak kulcsszavazás esetén, minek mi az előnye, hátránya? Ha jól sejtem, két lehetőségem van, egyik az exifbe való belepiszkálás, a másik, hogy egy (nem tudom mi a neve) társfájlba kerüljenek az információk. Nem tudom melyik esetben megy gyorsabban a keresés? Az exifbe írás biztos megoldásnak tűnik, csak persze "megbolygatom" a fájlt magát, a másik esetben viszont egy fájl átnevezés okozhat gondot és, hogy az adott társfájlt milyen program tudja kezelni.
Egyébként én évek óta a Bridge-t használom képkezelő gyanánt (amit mások bottal se piszkálnának ) -
€uro
őstag
válasz kuyarashi #28478 üzenetére
3DS Max-ot használok - azzal megoldható.
A problémám az, hogy vannak a lakásnak olyan részei, melyeket egyszerre több fényforrás is érhet attól függően, hogy éppen milyen lámpák vannak felkapcsolva. Ezeken a területeken a fényeknek össze kellene adódniuk ilyenkor.
A weboldalon - ami egyébként egy okos-otthon kezelőfelülete - van lehetőség a képek áttetszőségének állítására. Ezzel kombinálva azt hiszem, valahogy megoldható, amit szeretnék.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
€uro
őstag
válasz kuyarashi #28474 üzenetére
Tehát weblapon az nem működik, hogy egymásra pakolok lámpafényeket rejtő PNG-ket, melyek egyfajta Layer-ként működnek? A célom ugyanis az, hogy ha két lámpa fénye ugyanazon területet világítják meg, akkor ott még világosabb legyen - mint valójában lenne.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
Vesa
veterán
válasz kuyarashi #28454 üzenetére
Mi is már évek óta ilyeneket veszünk. Főleg HP Z Workstation-öket, dual Xeon procikkal éa Quadro kártyákkal.
Még 1366-al kezdtük, Z600, Z800, aztán jöttek a Z640-ek, Z840-ek, most tervezek váltani újabbakra.
Gyakoirlatilag a teljesítményükhöz képes gonbokért vesszük és rengeteg RAM-al.A tudomány a valóság költészete!
-
Pityu.
nagyúr
válasz kuyarashi #28442 üzenetére
Ismerősöm dolgozik meg hobbizik képekkel szóval leginkább raw szerkesztéshez használja. Azért olyan vészesen nem zabál ramot a photoshop pl én gépemben 32gb van ezt is azért vettem mert van egy képszerekesztő program ami a régi gépembe 16gb ramot megette. Ismerősöm gépében meg van 16gb ram az elég a photoshophoz,régi gépéhez képest most amit összeraktam ferrari 🙂
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
kuyarashi
őstag
válasz kuyarashi #28396 üzenetére
Sziasztok!
Adott a legfrissebb Photoshop, meg egy öreg K2000 Quadro kártya. Hardveres gyorsítás be van kapcsolva, de zoomoláskor iszonyat darabos, ecsetméret állítás pedig nem működik az Alt + Space + jobb egér gomb módszerrel. Ami még zavaró, hogy a grafikákban a betűket is csak 100% nagyításon lehet kiolvasni, mert brutálisan "töredezettek", nagyon rossz a láthatóságuk. Tipikusan, mintha nem lenne bekapcsolva a GPU.
Előző PS verzióval még minden flottul ment, szóval frissítés óta van ez. Viszont egy időben ezzel rövid ideig egy 3060 Ti volt a gépben, amihez feltettem a drivert, de nem töröltem mielőtt visszaraktam a K2000-et. Persze utólag minden nVidia cuccot töröltem Windows 10-ben, majd a K2000-hez a studio drivert raktam fel (mint mindig).
Van ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
stigma
addikt
válasz kuyarashi #28394 üzenetére
Hi, köszi az infókat elég hasznosnak bizonyultak.
Régi gépét nem ismerem, konfig egyetlen paraméterét sem, de szerintem ez neki előrelépés lesz. Majd először megbeszélem vele a fejleményeket, még szerintem 15-20k-ért lehet egy jó SSD-t venni(NVME) , amivel még ,,turbósabb" lesza rendszer.
A mostani gépben lévő HDD is WD RED, adattárolásra tökéletes, viszont inkább NAS-ba ajánlott mint asztali gépbe napi ki/bekapolásra.
HDD és SSD topic is van, utánakédezem neki még mi az ami ajánlott lehet.Szép estét.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Vesa
veterán
válasz kuyarashi #28328 üzenetére
Mondjuk az is igaz, ha jó áron van, akkor tkp, mindegy, mert nincs különösebb rizikó. Ha pár hónapig megy, már akkor megérte, maximum demo account-nak kell felfogni, így keződknek jó áron megvan minden app és ki tidja próbálni. Ha meg tényleg nem borul be, akkor win szituáció.
Majd azért pár hónap múlva számoljatok be róla, hogy mik voltak a tapasztalatok! Én sem vagyok a pénzem ellensége, de egyelőre nem kockáztatnám meg a jelenlegi sub lemondását.
A tudomány a valóság költészete!
-
-
-
válasz kuyarashi #28264 üzenetére
köszi, az origos az müködik,
A mozgatásnál talán az is bejátszhat, hogy amikor megnyitottam a filet majd csináltam egy uj ures vásznat, erre mozgattam át a kivágott rétegeket, de kicsire állitottam be elsöre ezért a canvas resize menüvel megnöveltem a méretét 200% al, lehet , hogy emiatt csak az eredeti rajzteret veszi és a többi részt meg üresnek?
DE akkor egérrel miért engedi oda mozgatni és billentyüzettel meg nem, és a rajz közepén sem engedi, nem csaka szélén.A méretezst ugy értem, hogy ha letesem az origót a tárgy elejéhez akkor fent a vonalzó részen a tárgy valós méretét tudjam leolvasni , tehát az origonál lenne a nulla és ha a végére kattintok akkor mondjuk 14 méter 60 cm- nél legyen a kurzor. inkscapenél volt ilyen beállitás, hogy nem a képet hanem a vonalzót méreteztem ugy, hogy a képhez igazodjon.
Igy a kép nem válna pixelessé.Ha igy huzok vonalat akkor csak a felső rétegen vagy csak egy kijelölt rétegen fog látszodni megmaradni a vonal, vagy bármynni rétegen ami egymáson van ? és a fedett rész alatt is ?
-
AndrewTdi
addikt
válasz kuyarashi #28212 üzenetére
Igen, már többször is újra raktam. Akkoris ezt csinálja, ha kikapcsolom a teljesítmény fülben a GPU gyorsítást.
Az utóbbi 2 napom azzal telt, hogy mindenféle hardverteszt és endurance programot futtattam. Ezek alapján az összes hardverem rendben van. Már ott tartok, hogy újra rakom az egész wint. -
AndrewTdi
addikt
válasz kuyarashi #28208 üzenetére
Annó sem állítottam semmit a memóriakezelésén és most sem. minden gyári értéken van.
(16gb ram van a gépemben, és a windows kezeli a lapozó file méretét (500gbssd) ).
Van amikor már rögtön lefagy ahogy behívok megnyitok egy fotót. van amikor sikerül megnyitni a fotót, elkezdenem szerkesztgetni és van hogy egy egy alap módosításnál megmerevedik az egész és kész. Teljesen random az időintervallum amig dolgozni tudok vele. 10 másodperctől 5-10percig is.
Sima alap kép vágás, és alapfokú képszerkesztést használok benne, semmi mélybe nyúlót. Ezért nem is értem, hogy most mi a nyűgje.
Minden driver fent van, minden más tökéletesen működik (3d tervező program is pl) -
tasiadam
veterán
-
BonFire
veterán
válasz kuyarashi #28188 üzenetére
32 GB ramom van, azzal nincs gondom, viszont ssd-ről megy minden. A 200+ nagy felbontású réteget tartalmazó psd fájl lehet szűk keresztmetszet, de nekem még külön vga sincs; eddig elég volt az IGP.
Inkább videózom, ott elkelne egy jobb vga, de kutya legyek, ha kifizetek ¾ millió forintot egy vga-ért.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
tasiadam
veterán
válasz kuyarashi #28185 üzenetére
Hát ha ez a veszély fenyeget, itt van az én gépem 16gb-al, 3060al és 2700x-el. Plusz 1tb nvme. Ez erős overkill, a ram tudom, kevés. Az ő laptopjával az a gond, hogy 1 darab üres DIMM slot van, ami miatt csak 1x8gb a maximum ami belemegy, 2x8 pedig ebből kiindulva kizárt, esetleg 2x nagyobb swap file méretet adok neki, és akkor végtelenségi cachelhet az SSD-re. Majd kiderül. köszi a választ!
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
BonFire
veterán
válasz kuyarashi #28076 üzenetére
Egymillió objektív létezik, és nyilván nem lehet mindet implementálni, csak azokra szorítkozni, amelyek ma is népszerűek a piacon.
Viszont vannak oldschool-objektívek, amelyeket kifejezetten azért vásárolnak, mert van valami különlegessége, ami miatt nélkülözhetetlen. Például a Helios objektívek, amelyek különleges swirly bokeh-t csinálnak, amit másként nem lehet utánozni. Na ugye most nem az a cél, hogy ezt a torzítást szoftveresen eltüntessük, ha már Heliost vettünk. Van olyan üveg is, amelynek nagy a kromatikus aberrációja, viszont tud valami olyat, ami miatt mégis használjuk.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
berkilac52
újonc
válasz kuyarashi #28076 üzenetére
Igen...így idéző jellel! Baromi hosszadalmas művelet és amikor már jól belekeveredtem és már azt sem tudom melyi csatorna melyik, egy szempillantás alatt belefulladok és kezdhetem újra. Próbáltam kijelölni a csatornát és ide oda nyújtogatni, de kis egér mozdulatra is úgy ugrál, hogy nem lehet beigazítani. A kép sarkára helyezve a kurzort és a klaviatúra nyilaival mozgatva pedig az egész réteget ide-oda tologatja, nem tudom "nyujtani, gyűrni, csavarni".
Ez a dolog most úgy becsípődött, hogy már el kell mennem megtanulni a programozás csínnyt-bínnyát. Persze az alapfogalmakat sem tudom. -
tylerddd
veterán
válasz kuyarashi #28063 üzenetére
Most egy olyan gagyi megoldást találtam, hogy a háromszögek belsejét töröltem és áttetszőként mentettem png-be. Így ha Paintban megnyitják, fehérek a háromszögek, de szinte 99%-os lefedettséget ad a kiöntés. De köszi, ránézek, hogy mire jutok a felbontás növelésével. Korábban más képeknél sikerült pl. Adjustment Layerrel (Level) szinten játszani és megoldani, de ennek valszeg kicsi a felbontása ehhez, mert nem működött most.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
-
BonFire
veterán
válasz kuyarashi #27877 üzenetére
Korlátos a használat, mert nem pakolhatod kedved szerint a szöveget, de táblázatokba beszúrva viszonylag jól lehet rendezni a tartalmat.
…
Egy festékről van szó, csak úgy reklámként, meg magamnak is súgónak kiszedtem és felsorolába tettem a legszükségesebb infókat. Ilyesmit.
• vízbázisú • kül- és beltérre egyaránt • UV-álló • vízálló • rugalmas • matt • vízálló • ütésálló • időjárás-álló
Anyagszükséglet vagy kiadósság;
Eltarthatóság;
Cikkszám (nekem puskázni);
Ár
Plusz egy fotó. Ezzel gyakorlatilag a vásárló egyetlen pillantással láthatja az összes infót, amit egyesével szoktak megkérdezni, ráadásul minden termékcsomagoláson egy 2×3 cm-es címkén ömlesztve szoktak 4 pont nagyságú Condensed betűtípussal feltüntetni, amit én se tudok elolvasni.
Kinyomtattam, lamináltam és kifüggesztettem. Azóta már egy csomót el is adtam belőle. Ha valakinek mégsem elég ennyi infó, annak egyébként ki tudom nyomtatni kérésre a termék technikai adatlapját, aztán azt olvasgathatja, de egy infó plakátra csak a legszükségesebbeket és legfontosabb tudnivalókat kell ráírni.
Tagolás, elrendezés, kontraszt és ismétlés. Ezt a négy alapvető szabályt betartva lehet Wordben is informatív posztert csinálni.A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
válasz kuyarashi #27814 üzenetére
Semmiképpen. Ha más csinálja meg az én problémámat, abból nem tanulok semmit. Ezért kérdezek és nem pedig kérek. lényegében sikerült is, amit szerettem volna, csak nem feltétlen olyan profin, vagy profi módszerekkel, mint ahogy ti, vagy nálam jártasabb és gyakorlottabb személyek csinálnák. Előbb-utóbb biztos belejövök
But who is watching the guardians?
-
mdk01
addikt
válasz kuyarashi #27703 üzenetére
Igen gyanús, hogy éves előfizuval értendő, csak nem egyértelmű, hogy miután lemondom vonja-e majd havonta a havidíjat vagy sem.
A licence része sem teljesen tiszta, de nekem ez alapján az jön le, hogy logóként talán használható, de nem tudom a részleteket.
Lehet egyszerűbb valakivel megrajzoltatnom aztán le van tudva minden. -
mdk01
addikt
válasz kuyarashi #27697 üzenetére
Köszönöm
Egy egyszerű kérdésem lenne csak.
Szükségem lenne egy képre céglogónak, de kicsit kusza nekem a letöltés, megvétel, mert egyszer ingyenesnek mondja az első 10 képet, aztán havi díjat ír és ebben kérném a eligazítást.
Nekem úgy jött le, hogy 29dollár/hóra elő kell fizetnem ami 10 kép letöltését engedi egy hónapban, de ha egy hónapon belül lemondom az előfizetést akkor visszaadják a 29 dollárt. Ha nem mondom le akkor pedig valószínűleg így jártam.
Egyet nem szeretnék, hogy a későbbiekben vonja a 29dollárt havonta. -
Vesa
veterán
válasz kuyarashi #27666 üzenetére
A 35k-ról is adnak számlát, csak nem hazai cégtől kapod, aminek nincs jelentősége. Ugye ha az Adobe-tól rendelem a webshopban, hivatalosan, akkor sem egy magyar cégtől kapok róla számlát. Arra kell csak figyelni, hogy legyen róla számla. Be fogok húzni egyet próbából, mert 35k-t simán megkockáztatok. Nekem mondjuk van előfizetésem természetesen -ráadásul még 7hónapig ki se szállhatok belőle, mert éves csomagot vettem-, de a fiam nevére veszek egyet és kipróbálom...Pl. nagyon érdekes, hogy ez milyen licence, nehogy mondjuk az Edut adogassák el.
-
Vesa
veterán
válasz kuyarashi #27662 üzenetére
Ebből a hsz.-ből nekem az jön le amit sejtettem. Megveszik ott ahol 35k, itt meg eladják 70-ért. Ami önmagában rendben van, csak továbbra sem értem, honnan vannak az elvileg legálsi kódok, mivel a hivatalos oldalon még akcióban sem érnek a közelébe sem ilyen akacsony áraknak. Azt pedig már megtanultuk, hogy csodák nincsenek...
-
Mister_X
nagyúr
válasz kuyarashi #16004 üzenetére
Gép előtt kipróbálom majd. Annyiból nehéz dolga lesz a szoftvernek, hogy nagyjából ugyan olyan árnyalatú az egész kép. Játékteszthez kellene majd Gamepodra. Egy másik játéknál majd könnyebb dolgom lesz, mert az cel-shaded grafikás.
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
BonFire
veterán
válasz kuyarashi #16004 üzenetére
Te tudod ezt használni? Nekem a halálom. Egyszer kipróbáltam, se maszkot festeni, sem szerkeszteni nem lehet vele, ráadásul a kész maszk pont fordítva működik, mint minden normális programban etc… Ráadásul nagyobb képnél rettenetesen laggol. Az addig oké, hogy lemásolják a Ps komplett kezelőfelületét, eszköztárát, sőt, a leggyakoribb gyorsbillentyűket is átveszik (Ctrl+D, W), de működésben még véletlenül sem hasonlít rá. Én a képszerkesztőket úgy szoktam rangsorolni, mennyire használható a maszkolásuk. Ha nincs, vagy ennyire fapados, akkor az nem rúg labdába. A maszkolás azért létfontosságú, mert alapművelet egy-egy bizonyos képrészletet más környezetbe helyezni, izolálni. Lehet benne ötmillió csili-vili filter, az egészet odaadom egy jó rétegmaszkért, vagy rétegstílusért.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
válasz kuyarashi #15984 üzenetére
Nem véletlenül hódít a puritánság és a CSS formázás a legminimálisabb képi elemekkel. 5-6 évvel ezelőtt sokkal megengedőbb és fényűzőbb volt a trend. Ma már nem is igen lehet dizájnnak nevezni a weboldal külsejének tervezését, mert igen szűk keretek között mozog. Egy-egy fejléckép, aztán slussz. Az összes keret, gradient, árnyékolás, kerekítés, átlátszóság mind CSS-ben van leprogramozva. Addig szerettem weboldalt tervezni, amíg grafikai feladat volt, elég volt hozzá egy Photoshop, és fantázia (no meg ízlés). Ma meg túrni kell a kódokat, meg számológéppel összeadni-kivonni, sakkozni a paddig és margin értékekkel, elemek pixel értékeinek beírásával. Közben kikopik az F5 a billentyűzeten.
-
delta9
senior tag
válasz kuyarashi #15982 üzenetére
Nem! Az össz. internetelőfizetés (cca. 5,5 millió) 58%-a mobilnet (cca. 3 millió)! Ezért van az, hogy de, igenis – mint az 56k-s kapcsolt vonali időkben – megint számít, hogy minél kisebb adatforgalmat generáljon pl. egy weblap letöltése, mert a mobileszközök és előfizetések vannak többségben. Úgyhogy kicsit óvatosabban az idiótázással, legalábbis előtte illene tájékozódni...
-
delta9
senior tag
válasz kuyarashi #15973 üzenetére
Nagyon nem.
Az okostelefonok és a mobilinternet terjedését jelzi, hogy az adatforgalom három év alatt több mint a duplájára nőtt, az elmúlt egy év alatt pedig több mint kétötödével bővült. A mobilhálózat adatforgalma 2012 I. negyedévben még 6000 Terabyte alatt volt, a IV. negyedévere meghaladta a 7300 Terabyteot. 2012 végén a mobilinternet előfizetések száma meghaladta a 3 milliót (a szumma 5,5 millióból). Az összes internetelőfizetés 58%-a mobilkategóriába tartozott, részaránya egy év alatt 8 százalékponttal lett nagyobb. Az előfizetéses internet-szolgáltatásból származó nettó árbevétel 2012 IV. negyedévében meghaladta a 40 milliárd forintot, ami folyó áron közel 9%-kal volt több az egy évvel korábbinál, éves szinten ennél jelentősebb, 11%-os a növekedés. Az összes árbevétel 33%-át a mobilinternet-előfizetések generálták.
Ezért van az, hogy ma már mindent és egyre inkább mobilokra, okostelefonokra, tabletekre optimalizálnak.
-
BonFire
veterán
válasz kuyarashi #15973 üzenetére
OFF:
Majd ha bent fexel egyszer (neadjisten) a kórházban, ahol még wifi sincs, és jó lenne minél több emberrel tartani a kapcsolatot, majd akkor megtanulod becsülni a drága mobilinternetet is! Kislétán a tanyán pl. nincs más lehetőség, mint a mobilnet. Bátorligeten kint Újtanyán szintén (még telefonálni sem nagyon lehet az erdőtől). Tudnám sorolni estig a kivételeket. Lakhatsz te nagyváros szélén is, ha elhagyod a táblát 500 m-rel, már el vagy vágva a külvilágtól, mert nem húzza ki a kedvedért a Digi vagy a UPC a kábelt. És akkor még nem vagy tanyasi, csak kint élsz a város szélén a táblán túl.
Pest nagyon el van kényeztetve, és az ország nagyon főváros centrikus, de azért
7 000 000 ember nem Pesten lakik.De ezt ne is itt boncolgassuk a Ps topicban, ha lehet!
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz kuyarashi #15969 üzenetére
Nyilván nem mindenkinél jelentkezik ugyanaz a hiba, csak egy adott konfiguráción, abból meg két egyforma nem nagyon van! Az átméretezéses villódzás például kimondottan W8+AMD+64bit kombónál fordult elő. Nekem is 64 bit AMD-m van, de Win7 alatt ilyen nincs.
Másfelől az én VGA-mra pont allergiás a Liquify, más VGA-val meg más gond van, pl a fekete pixelek. Ahány konfig, annyi hibalehetőség.
Képméret: még mindig nem mindegy, hogy 70 kB vagy 300 kB, amíg 10 MB-os forgalomkorlátú mobilinternetet 200 Ft-ért adnak. Nagyon hamar leszipkázzák ezt az adatmennyiséget a képek. Persze vannak korlátlan mobilinternet csomagok pár ezresért, csak ahhoz elő kell fizessél, Dominós telefonnal nincs választásod, ha meg kifizetsz egy havi előfizetési díjat, plusz a mobilnet díját, akkor máris ott vagy, ahol a part szakad.
Szvsz a képek optimalizálása ma is fontos, persze az se jó, amikor én egy jó minőségű képet feltöltök a FB-ra, és az ottani algoritmus automatikusan összebarmolja valami 20-as minőségű kockás-cakkos JPG-be a szép gradientjeimet.
-
BonFire
veterán
válasz kuyarashi #15965 üzenetére
Na most akkor mégiscsak van benne hiba? Az előbb azt írtad, hogy nincs.
Vannak bizony a cs6-nak nyűgjei, nem is kevés. Pl. AMD+W8 kombó alatt free transformnál az idegesítő hàttèrvillódzás, vagy az x64, ami altatásból visszatérve összeomlott rendre (ezt már javították), vagy hogy ugyancsak x64-en ki kell kapcsoljam a GPU gyorsítást Liquify alatt, mert különben csak cián foltokat látok. Pont a Liquify alatt, ami új motort kapott, és 32 biten csak úgy hasít, 64-en meg ledobja a láncot.
Vagy a fent említett fekete pixelek bugja. Ez mind-mind hiba. Nálam ugyan a text tool jól működik, mindazonáltal nem is emlékszem olyan programverzióra, amiben ennyi bug lett volna.
És az Adobe üzletpolitikája sem túl kedvezö: miért ne lehetne bérelni a cs4-et, ha valakinek az jobb?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz kuyarashi #15955 üzenetére
"Síma" PS CS6 13.1.2 x64 jogtiszta, havi bérlős (extended trial)
tikshow: Plakátok egysoros szövegeihez? Vicces lenne. És az megoldaná a méret kiírás betegségeit?
kuyarashi: ez kinek volt válasz? Gépemmel semmi gáz nincs, az fix. Sztem itt a színprofilokkal lehet esetleg valami, gondolom valami windows huncutság, de még nem foglalkoztam vele.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz kuyarashi #15947 üzenetére
OK, akkor csak hsz-t gyűjtesz?
Erről eszembe jut egy régi vicc: ifjú orvosok a proffal lemennek a patológiára, azt mondja a doki:
Maguk kitűnő fiatal orvosok, nagyszerű szakemberek, az elméletet és a gyakorlatot is szépen elsajátították... csak a hozzáállás a kérdés már. Itt ez a tetem, bedugom az egyik ujjam az ánuszába, megnyalom. Aki utánam csinálja, az lesz igazi orvos!
Az ifjak berzenkedve, de mind megcsinálják...
Erre a prof: Na, a hozzáállással sincs baj úgy látom, de a megfigyelőképességük még javulhatna: én a mutatóujjam dugtam bele és a középsőt nyaltam meg...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz kuyarashi #15936 üzenetére
Közösségünk nagyszerű tagja leszel -lelkesedésből jeles-, de ha mindenáron 2006-os problémákat szeretnél megoldani, akkor inkább priviben tedd
szvsz. Metnek igaza van, nem kellene nagyon elrugózni a már "bejáratott" alakokat, sztem sokaknak jobban feldolgozható az.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Trollok komolyan
- Filmvilág
- Óra topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Forza Horizon 4 Ultimate Edition -t keresek PC-re
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Új, bontatlan Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition PC ELADÓ
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest