Hirdetés
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisebb konfigom van (adatlapomon), nem csinálja (PS 25.5)
Amit találtam a neten:
1. Gpu beállítás így legyen
2. Wacom tábla beállítása okozta -
updog
őstag
Sziasztok!
Azt veszem észre, hogy a PS rendszeresen azt csinálja, ha Alt+Tab-bal váltok rá vissza, hogy ignorál minden parancsot (Ctrl-N, Ctrl-W, a menükre hiába megyek egérrel), de nem fagy be igazából, nem szürkül ki, és pár másodperc múlva mintha mi sem történt volna, megy tovább.
Néztem Task managerben, proci ~20%, memória 60%, nincs peak, nem pörög fel semmi sem előtte, sem közben. Ami fut még, az az Affinity, Chrome, háttérben Spotify.
Reprodukálható a dolog, és semelyik másik alkalmazás nem csinálja. Mi a jaúisten lehet ez?
Konfigom az adatlapomon, hadd érezzem úgy hogy nem indokolja a lassulást/akadást... -
acsati
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm, megpróbálkozom vele.
-
válasz
acsati
üzenetére
Meg kell rajzolni saját kezűleg. Nyilván ha nagyon "kacifántos" betűkészlet, kellhet hozzá egy kis érzék (a meglévő betűkből azért nem olyan nehéz megcsinálni, pl egy O-ból Ó-t stb), meg egy megfelelő progi. Szerencsére ez utóbbi adott:
FontForge (ingyenes) | Type light (ingyenes)Ez a Font Manager is jól jöhet, ingyenes (van portable változata is):
nexusfont | screenshot -
acsati
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ehhez kapcsolódóan olyan kérdésem lenne, hogy egy adott betűtípust nehéz módosítani? Amiben mondjuk csak az "ő" és "ű" betűk hiányoznak, elméletben nem lenne nehéz pótolni, de gyakorlatban ez, hogyan valósítható meg?
-
Akit esetleg érdekel: 350 Premium Font promo
-
rwin5
őstag
Kis off,
Vitt már be az Oázishoz valaki kalibrálni laptopot? Csak, hogy mennyi idő alatt készülhet el? Annyiból fontos, hogy Budapesten ez az egyetlen eszközöm a mobilt leszámítva, amivel tudok netezni, ezért ha sok idő akkor inkább várnék vele.
A monitoromat ők kalibrálták és nagyon meg vagyok vele elégedve. -
törölt tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Igen, PS-en belül csináltam.
Nem azt a konkrét képet használta, én igazítottam a színén, hogy hasonló legyen. Meg egészítettem ki egy kicsit, mert nem fedte le a teljes padlót.Állítólag jobb nem adni neki instrukciókat ("change"), hanem csak egyszerűen leírni, amit látni szeretnél. Asszem én azt adtam neki, hogy "floor covered with turf".
Meg próbálgatni kell, mert nincs túl sok irányításod fölötte és így elég random a végeredmény. Nekem itt harmadik nekifutásra adott valami használhatót. -
ImpersonatoR
addikt
-
törölt tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Igen, generative fill Photoshop-ban.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
lomposfarkas
üzenetére
Mint kiderült én vagyok a b@lfasz és nyomtatáskor nem állítottam át A5-re ezért A4 nyomtatta a képet.(PS-ben és könnyen és egyszerűen be lehet méretezni a képet és be is volt...)DE nincs tapasztalatom nyomtatásban,csak a PS-ben egy pici.

-
törölt tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Ha egy gyors ai generált kép megfelel: [link]
-
ImpersonatoR
addikt
Sziasztok
Amennyiben nem túl bonyolult tudna valaki nekem varázsolni műfüvet a teraszra ?
Nem tudom mennyire nézne ki hülyén / jól nem akarok feleselgessen venni ha nem mutat jól.
A boltban meg csak mindenki néz mit akarok. (mármint, hogy hozott kép alapján kb, hogy nézne ki)A műfű (ugyanaz a fajta amelyikkel jobb dolgozni)
[link]
[link]Köszönöm előre is a segítséget.
Ha nem ide kellett volna raknom a kérdést akkor elnézést nem tudtam eldönteni (tervezo_es_alkalmazott_grafikai_beszelgetos_topic vagy ez)
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Egy kezdő dologban szeretném a segítségetek kérni. Iphonenak van egy olyan funkciója hogy képről kivágja az adott alakot. A kivágott kép ezután szabadon beilleszthető bárhová, a formátuma pedig PNG. Néhány esetben az éleken fehér szegély marad, hogy tudnám ezt eltüntetni hogy szabadabban fel tudjam használni más háttérrel?
Lehet nem kell ehhez Photoshop szintű képszerkesztő, de nem vagyok ebben jártas.
Előre is köszönöm a segítségeket!!!
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Be akartam méretezni egy képet PS-ben egy álló A4 lap fele méret lenne jó,de valahogy a nyomtató full méretben nyomtatja ki?!Mit csinálok rosszul? -
eurolac
senior tag
Sziasztok! Off-ba teszem mert nem teljesen ide való téma. Kis segítségre lenne szükségem...a Windows 10 vagy a 11 ajánlott inkább a fotós csomaghoz jelenleg?
-
l.skywalker
titán
Sziasztok, fotós csomagunk van itthon, de szükségünk lenne Illustrator-ra is. Mi a legpénztárcabarátabb megoldás Mac-re? Van itthon gyerek akinek a nevére át tudnánk váltani fullos csomagra "Diákoknak", de nem tudom ennek van-e hátulütője vagy csak annyi, hogy a Creativ Cloud-ban nem én leszek bejelentkezve ill. olvastam, hogy vannak csoportok akikhez lehet csatlakozni, de ezeket nem tudom, hogy miként működnek. Van ebben valakinek tapasztalata?
-
Dolphine
addikt
válasz
Redneck
üzenetére
Mindent is megcsinálnak!

Pamutlabor -
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Nem konkrétan Photoshoppos kérdés ezért offba rakom. Szeretnék egy jó barátom legénybúcsújára egy pólót csináltatni, de nem értek a képszerkesztéshez. Van köztetek olyan aki vállal ilyesmit? Ha igen, írj, és a továbbiakat megbeszéljük privátban.
-
BonFire
veterán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Vedd videóra a jelenséget, hogy mi is megnézhessük.
-
l.skywalker
titán
Tudtok segíteni, hogy az mitől lehet, hogy néha 1-2 fotó ha megnyitok PS-ben, akkor szemcsés a kép, pedig az eredeti nem az. Mitől lehet ez?
-
G.ERIK
csendes tag
Super ez már szép viszont nem 1024x600
Bocs de én nem vagyok jártas az efajta varázslásban !
de nagyon köszönöm
-
l.skywalker
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Betelt a meghajtó
-
l.skywalker
titán
Sziasztok, ezt a hibaüzenetet kapom:
"photoshop could not save file, because disk is locked"Google nem segített sehol, mi a gond? A mappa nem írásvédett, sem a file. Lightroom-ból nyitom meg PS-ben.
-
Taci
addikt
válasz
kriszwells
üzenetére
Esetleg próbáld meg ezt:
Edit > Preferences > General > Auto Show the Home Screen --> pipa kiszedése
Nem használom magyarul a PS-ot (te se tedd, mert kb. lehetetlen lesz hozzá valamire való útmutatót találni), de tippre:
Szerkesztés > Beállítások (vagy Tulajdonságok) > Általános > A kezdőlap automatikus megjelenítése --> innen szedd ki a pipát, mentés, a PS újraindítása. -
Armagedown
őstag
válasz
kriszwells
üzenetére
Mégis hogy lehet a PSt magyarul használni?
-
kriszwells
aktív tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy PS és webes verziója kezdőlapján valahogy lehet törölni, esetleg kikapcsolni a korábban megnyitott képek bélyegképeit?
Itthon a PS-t a munkahelyi gépen a webes verzióját használom. S az itthon feldolgozott családi képeknek (vagy az itthon készített politikai mémeknek) a bélyegképei nem szeretném, ha megjelennének a munkahelyi gépen mikor megnyitom a programot. De eddig nem jöttem rá. Köszi!
-
G.ERIK
csendes tag
Ja és BMP
-
G.ERIK
csendes tag
Köszönöm!Ezt megtudnád úgy szerkezteni mint a fájlnév? 1024x600 8bit szines
-

-
G.ERIK
csendes tag
Szép napot!
Egy bmp képet szeretnék 8bit alakítani .
Nincs valami online gyors megoldás?
-
Liso
csendes tag
Sziasztok!
Vízjelet, hogyan lehetne eltűntetni? Több megoldást is láttam a neten, de egyik se adott vissza szép eredményt. -
l.skywalker
titán
Sziasztok, egy 1080Ti-vel használjuk itthon a PS-t és kidobta ezt az üzenetet Camera Raw használata közben:
"The graphics processor has encountered an out-of-memory error. Due to a run-time error, GPU acceleration has been reverted to Limited for the remainder of the session."
Találkozott már ezzel valaki? Adobe fórumon/Google-n sem sok hint van, hátha valaki látott már ilyet/tudja mivel lehet megelőzni. Előre is köszi. -
lomposfarkas
aktív tag
Itt egy pali hasonlóan járt, megoldás nem született.
https://community.adobe.com/t5/photoshop-ecosystem-discussions/distorted-result-from-perspective-crop-tool/td-p/9897362
Az a dühítő, hogy egy qurva kockadobálós monopoly tábla lett a vágásból: vágok >> torzul >> visszavonom, ismét vágok >> jó lesz. Nem tudom mihez kötni, véletlenszerű. -
kuyarashi
őstag
válasz
lomposfarkas
üzenetére
Nekem is volt már hasonló, és nem tudom akkor mitől volt.
Próbálj oldalarányt beállítani, ha az kielégítő! -
lomposfarkas
aktív tag
-
kuyarashi
őstag
válasz
lomposfarkas
üzenetére
Tudsz képet feltölteni a végeredményről?
A szélességhez és magassághoz van beírva valami? -
lomposfarkas
aktív tag
Ez mitől lehet:
perspektivikus vágással beállítom szépen a határokat és a vágás után valami torz izé keletkezik. Több verzión (legális is) is tapasztaltam már időnként, ma már 2x. -
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg mondani hasonló ingyenes oldalt, mint a freepik?
-
BonFire
veterán
válasz
Zοltta
üzenetére
A program nem "tud mindent", legfeljebb eszközei vannak, amelyeket használatához a felhasználónak kell "tudni mindent". Persze a mindent is szélsőség, én inkább azt mondanám, ismerni kell alaposan.
A konkrét válasz a kérdésedre mindig az utolsó hivatalos verzió a legjobb, ami nem Béta. A Béta tesztelgetésre van, tehát rendes munkát ne kezdj el benne, mert bármikor történhet crash. -
Zοltta
senior tag
Sziasztok! Melyik Ps verziót ajánljátok ami stabilan működik ? ÉS tud mindent ?
köszi
-
válasz
BonFire
üzenetére
Én tudnék laptopon dolgozni, ha 30 collos a kijelzője és teljes méretű billentyűzete van.
Különben óriási szívás, el sem tudom képzelni, hogy valaki böngészés és e-mailezésen kívül bármire használni tudja. Nekem már a böngészés is szenvedés egy laptopon. Nyaraláskor előveszem, de 20 perc és csukom le. Kb mint sajtreszelővel rejszolni. -
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
Ha látsz 14 collos képernyőn 4k felbontású (vagy nagyobb) képeket szerkeszteni, illetve ha szereted a tapipadot egér helyett használni, akkor jó választás lehet.
Részemről marad a 43 collos 4k monitor+egér kombó. Én már elég vak vagyok ahhoz, hogy egy laptop előtt görnyedjek.
A konfig jó, a többi egyéni preferencia kérdése.
-
lomposfarkas
aktív tag
Hogyan lehet egyszerre átnevezni a nef és az xmp fájlokat, hogy egymás mellett maradjanak?
-
rwin5
őstag
Régebbi 2017- 2020-as iMac-et kell színkalibrálni PS-hez? van valakinek erről infója?
Vagy van hozzá színprofil? -
lanszelot
addikt
Hello,
Így néz ki a kör széle, hogyan tudom javítani?
Háttér el lett távolítva
[kép] -
rwin5
őstag
válasz
megint én
üzenetére
Autodidakta mód kezdtem, de olyan típusú vagyok, akinek ha nem fogják a kezét hamar abbahagyja a dolgokat.
Beiratkoztam egy tanfolyamra, heti ~ 7 órában tanultam plusz gyakoroltam, gyakorlok magamtól még kb 10-et. Ennél kevesebben szerintem nagyon csiga tempóban haladna a dolog vagy nem lesz elég alapos, széles látókörű. Pl láttam, hogy skin retouch-ra van vagy 3 bevált módszer. Az Illustrator annyira nem jön be, miután meglettek az alapok onnan meg folyamat az internetet is nézegetem. Még nagyon kezdő vagyok, de nagyon tetszik.Kérdésre is válaszolva, nincs ilyen opció, hogy én csak tanulom ezért legyen olcsóbb, nem is tudná visszaellenőrizni az Adobe, hogy ez mi alapján vizsgálható.
-
updog
őstag
válasz
megint én
üzenetére
Nem kezdek el prédikálni a majmokról és banánokról
De havi 12 euró szvsz olcsó (hogy mennyit fizettem ki rá mióta előfizetéses modell van abba mondjuk ne menjünk bele
), akkor is ha az embernek csak hobbija a fotózás, és nem termeli ki.És jól érzed hogy 1 hét alatt nem hogy megtanulni nem fogod, de leginkább elmegy a kedved az egésztől (ha jól értem abszolút kezdő vagy?). Nekem az is sok sok hónap volt hogy egyáltalán ne undorodjak tőle (nem szeretem ha valami sok olyan funkciót tartalmaz ami nekem nem kell vagy ha ugyanazt hat különböző módon is meg lehet csinálni egy alkalmazásban)
Az alapok elsajátítására is (ismét szerintem) kell az az év amíg elköteleződsz.De döntsd el mi a célod/szándékod, bár a PS az "industry standard", ott van az Affinity egyszeri összeg (50 EUR körül) vagy a Gimp tök ingyen. És később még mindig dönthetsz úgy hogy PS.
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Felmentem az adobe honlapjára, és látom, hogy 1 hét ingyenes próbaverziója van a PS-nak.
Gondolom arra nem elég, hogy megtanuljam (pláne, hogy csak esténként bogarásznám, ha maradt egy kis időm). És amúgy meg nem túl olcsó. Ennél nincs olyan liszensz, hogy amíg tanulok, addig olcsó? Nyilván mindenki azt pipálná be, az is, aki sokat keres vele... de valami gagyi verzió, vagy bármi, ahol legalább az alapokat elsajátítom?Köszi!
-
nfsu17
veterán
válasz
acsati
üzenetére
Max annyi, hogy abban a direkt PS csomagban több a kredited, azaz több generative fill használat van benne:
-500 havi képgenerálási kredit
A fotós csomagra azt írja: 100 havi képgenerálási kredit
Na most nekem 250-et ír jobb fent a nevemnél, szóval nem tudom most akkor hogy van:Havi generatív kredit248/250 jóváírás maradt -
acsati
aktív tag
Amúgy ebben az olcsóbbik, fotós előfizetésben benne vannak a Photoshopban az AI funkciók, generative fill stb. hasonló dolgok?
Vagy az már külön fizetős? -
nfsu17
veterán
Mármint mi 150k?
A sima PS csomag?
Ki fizet arra elő?
https://www.adobe.com/hu/creativecloud/plans.html?promoid=XT3PH4HC&mv=other
Fényképezés 20 GB
10,15 EUR / hó (ha nem akciós, akkor 12,69 EUR
Ez éves szinten: 122 EUR = 47.000 HUF körül -
lomposfarkas
aktív tag
Jól látom, hogy az Adobe Camera raw-ban nincs eszköz invertálásra (negatív-pozitív)? Hogy lehet ezt még rawon belül jól megoldani?
-
kuyarashi
őstag
Én is használtam már HA kulcsot, kb. 1.5 évig, de folyton probléma volt vele. Megesett, hogy ment 2 hónapig, aztán írnom kellett az eladónak, aki pár órán belül helyreállította a dolgot, de utána megint csak 7-14 napig működött. Egyébként amennyire lehetett korrekt volt (kaptam kedvezményt, stb.) és mondta, hogy másoknál is gond van, meg azt is, hogy valakinél ugyanez kifogástalanul működik. Amikor működött, akkor viszont használtam minden funkciót. Alapvetően megérte, de rohadt kényelmetlen és megbízhatatlan volt. Illetve első alkalommal még számlát is kaptam róla, másodjára viszont nem, így főleg kérdésessé vált a legalitás.
-
rwin5
őstag
Köszi, hogy megosztottad.
Ilyesmit sejtettem én is, hogy egy ideig működik, aztán lehet felülvizsgálja az Adobe.
Most pont akciós egyébként az Adobe oldalán, de még úgy is 150K-ra jön ki éves szinten, a HA-n pedig 30K körül láttam, szóval érthető a difi.Maradok akkor a megbízható, de drágább verziónál.
-
updog
őstag
Szerintem írtam már a topicban, én vettem HA full pozitív eladótól ilyen kulcsot, éves előfizetés, kb. 5 hónap után írt az adobe hogy 3 napon belül leszek szíves egy valid kulcsot megadni az előfizetéshez, különben a teljes accountom felfüggesztik....
annyiban korrekt volt az eladó, hogy a fennmaradó időszak árát szó nélkül visszaadta (ez nekem annak elismerése volt hogy tudta ő is hogy szürke zóna...). Maga a módszer amúgy valós, amazon.de-n tipikusan black friday környékén amúgy el lehet csípni az ilyen éves előfizetés kódot jó áron, én két éve így használom, az tényleg full legális.
Vagy megpróbálhatod lemondani az előfizetést, az adobe szokott ilyenkor feldobni 30-40% kedvezményt hogy maradj
-
rwin5
őstag
Adobe csomagot, hogy lehet magánszemélytől "olcsóbban" megvenni?
Látom, hogy Hardveraprón is lehet kapni 1 éves előfizetésben, én úgy tudtam (de ez nem jelenti, hogy így van), hogy csak a weben keresztül lehet előfizetni?Mert, ha lehetséges magánszemélyen keresztül is legálisan beszerezni, pár ezer Ft-ot spórolva, akkor lehet váltanék.
Van valakinek tapasztalata, infója erről? -
Franz51
tag
Üdv!
Photoshop Elements 15 -öt használok, amit szeretnék upgradelni 2024-es verzióra. Kérdés, hogy lehetséges-e?
Előre is kösz! -
Zοltta
senior tag
Sziasztok a leirásomban szereplő géphez szerintetek melyik photoshop verzió lenne a legalkalmasabb?
Adobe Photoshop CS6 Extended 13.0.1.1
Eddig ezt használtam,de már elgondolkodtam, hogy egy újabb verziót beszerzek belőle.
Esetleg valami tipp? Hogy melyik stabil ?
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Új belépő a Honornál
- Filmvilág
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hálózati / IP kamera
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Építő/felújító topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés akár 4028 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- 27% - Samsung S27FG904XU Odyssey 3D IPS Monitor! 3840x2160 / 165Hz / 1ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Konfigom az adatlapomon, hadd érezzem úgy hogy nem indokolja a lassulást/akadást...

Ez 8 bit és bmp valahogy sikerült megcsinálnom és szines igaz nem valami szép a kép. A gyári logo az 8 bites szép szines és majdnem 10mb az egy db kép nem értem!
Köszönöm!
), akkor is ha az embernek csak hobbija a fotózás, és nem termeli ki.