Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
zümzümm
senior tag
Nah végül Exporttal sikerült Jpegbe menteni...

-
pikszel
addikt
válasz
zümzümm
üzenetére
Szia.
Nem egy eredetileg GIF állományt akarsz menteni véletlenül? Az Image > Mode > menüpont alatt Indexed Colort látsz? Ha igen, akkor állítsd át RGB módba, így már le tudod menteni JPG formátumba. A másik hiba az lehet, hogy túl nagy a kép. 65535 x 65535 pixel a határ.
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Mért van az, hogy Save As-nél, többek között nem hozza fel a Jpeg-be mentés lehetőséget? PSDbe TIFbe hasonlókba el tudom menteni de Jpegben nem...

-
kr:sz
tag
Köszönöm a válaszod! Mobilapplikációt fejlesztő cégeknél is szükség van ilyesfajta munkákra, nem? Mondjuk a felvázolt nagyobb vállalatok által kínált munkametódus pont nem a kreatívságot adja át, amiben valamellyest gondolkodtam. Így most az a verzió tűnik a legszimpatikusabbnak, hogy az ember csinálja amit kedvel, szeret és maximum kellő portólió építés után, esetleg a jelenlegi munka mellett bevállalni ilyen-olyan munkákat, aztán eldől, hogy idővel érdemes-e vállalkozást építeni erre.
-
Vesa
veterán
"Mennyire kifizetődő egy ilyen karrier?"
Hazánkban nincs túl sok játékfejlesztő cég, de külföldön lehet próbálkozni. Az, hogy mennyire kifizetődő, a tudásodtól és kreativitásodtól függ. Portfóliót kérnek mindenhol, ez alap. Ha profi vagy, találsz munkát, de hogy az mennyire lesz neked kifizetődő, azt neked kell majd mérlegelni. Alkalmazottként átlagosnak mindanám a kereseti lehetőségeket, persze be is szállhatsz a tudásoddal egy saját cégbe vagy csapatba, ha találsz ilyet, de ez más világ, sok a rizikó, viszont igazán nagyot így lehet kaszálni ha sikeres egy játék.
Nagyobb stúdióknál robot munka van, nem úgy kell elképzelni, hogy egymagad csinálsz mindent. 2D-sek pl. jellemzően textúráznak (elég unalmas tud lenni), a profi rajzolók concept art-okat csinálnak, stb. stb., 3D-nél vannak akik csak modeleznek, mások animálnak, megint mások MoCap.-elnek, de külön team foglalkozik csak a karaketerekkel és megint másik a világ megalkotásával stb.
A PS ismerete önmagában általában nem igazán elég, 2D fronton a vektoros szerkesztést is ismerni kell, de játékfejlesztésnél a 3D programok ismeretével több a lehetőség (3DS MAx, Maya, esetleg Blender stb.).
-
kr:sz
tag
Sziasztok!
Lehet nem éppen a legjobb helyen kérdezek, de felteszem itt a kérdésemet. Előre is köszönöm a választ!
Középsulis éveim alatt nagyon élveztem, hogy autodidakta módon tanulgattam a PS-t, kellően kreatív sikerélményt adott. Azóta ledipolmáztam, multimunka stb. Kicsit unom már a jelenlegi irányvonalat, ezért elkezdtem kacérkodni, hogy milyen jó lenne mobil applikációkon, játékokon ilyen grafikai dolgokkal foglalkozni. Mennyire kifizetődő egy ilyen karrier? (most amúgy is nagy sláger a karrierváltás programozói irányba lsd.: greenfox, codecool stb.) Illetve a PS vonal jó, vagy valami más programot kellene elkezdeni tanulgatni?
Üdv,
Krisz -
*Ropi*
félisten
válasz
königarjen
üzenetére
Ott nem csak az az egy fájl sérült, hanem több: attól borult meg a PS is. Tippelek: SSD-n van az oprendszer és a programok, az pedig nagyon nem szereti, ha kirántják alóla a gépet: szerencséd van, mert jobban is összekócolódhatott volna, hogy adatmentésig fajul a dolog.
-
enemi
senior tag
válasz
königarjen
üzenetére
Ha nem intim,titkos dobd fel valahova,hátha valaki kezdhet vele valamit...
-
*Ropi*
félisten
válasz
königarjen
üzenetére
Megsérült a fájl.
-
Met
nagyúr
válasz
königarjen
üzenetére
Volt közben PS verzió csere?
Place-t nem próbáltad?
-
königarjen
tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék felétek, hogy készítettem Photoshopban egy szórólapot, el is mentettem a .psd-jét, hogy ha még valamit változtatni kellene rajta később meglegyen. Próba nyomtatásnál vettem észre, hogy van egy elírás benne. Próbáltam megnyitni a psd-t, de már nem sikerült photoshoppal 'Could not complete your request because the file is not compatible with this version of photoshop'
Hosszas keresgélés után kipróbáltam pár "psd helyreállítót", mind sikertelenül (aktiválást kértek volna a végén..)
Majd a gimp-ben is próbáltam megnyitni, de ott pedig az a hibaüzenet jött, hogy 'Hiba a psd fájl betöltésekor: túl korai fájlvég'Hogyan lehetne megmenteni a psd-t, hogy át tudjam írni azt az egy elgépelést? :\
Előre is köszi a segítséget!
-
enemi
senior tag
-
enemi
senior tag
-
Dinter
addikt
Sziasztok. Másik csoport elég halott, ezért ide írok.
Adott egy kép, amin egy csukott szemet kéne kinyitottra varázsolni. Ezt meg lehet oldani, főleg úgy, hogy közben még az árnyékkal is kell trükközni? Ha valaki ránézne, elküldeném privátban, előre is köszi.
-
stigma
addikt
Sziasztok,
Egyik idősebb barátom szeretne asztali gépet építeni magának Photoshop miatt. hogy pontosan melyik verziót használja azt nem tudom de kiderítem.
A legfontosabb dolgok az első hszből és a fotós tudástárból kiderülnek, de az alábbi kérdésem lenne:A gép fő alkatrészei melyek fontosak így néznének ki: (ház, táp ilyeneket ebbe a topicba nem részletezem)
- CPU: i5-9400F vagy i3-8400/8500 + valami normális hűtés (Be Quiet Pure Rock) => Ha 9400F-et választanék mindenképp kell vennem VGA-t mert nincs benne integrált.
- Memória: 2x8-as kit 3000/3200-as ramkit , valami normálisabb márkából(G.skill, Corsair, Crucial)
- Alaplapban sima ATX, de fontos kitétel hogy támogassa az M.2 NVME slotos SSD-ket, mert Samsung 970 PRO NVMe M.2 SSD 500/512-es SSD-t terveztem bele.
- VGA: írtátok nem szükséges, de nem tudom a Lightroom támogat -e CUDA-t, hogy a VGA besegítsen mert max egy közép kategóriát terveztem bele: 1050 Ti VGAKérdéseim azok lennének, hogy:
- Új Ryzen 3-as procikkal mennyire megy jól a Photohop, vagy maradjak az Intelnél?
- 1db SSD-n kívül csak a vágáshoz/munkához célszerű másik SSD-t tenni a gépbe?1 a rendszernek (250GB) + 1 NVMe a Photoshop melóhoz.
- VGA szükséges hozzá vagy melyik belépő szint ajánlott? (Nvidia/ATI)Válaszotokat előre is köszönöm.

-
h_eduka
tag
Olyan kérdésem lenne, hogy Adatkészlet alkalmazása során az exportálásnál csak PSD-ben lehet kimenteni a fájlokat nincs egy egyszerűbb változat, hogy más formátumban tudjam kimenteni egyben az összes képet amit így készítettem el? Előre is köszönöm a válaszotokat.
-
törölt tag
Sziasztok!
A soft proof-om a monitor kalibrálása után, a kalibrált profillal mást mutat, mint előtte. Azaz ha visszaállítom a monitor profilját sRgb-re, akkor a proof stimmel.
Semmit nem állítottam át, Internet sRgb a soft proof a Color Setting: North Amarica General Purpose , azaz az alap.
Mit kell tennem? -
GEPESZ66
veterán
Megfelelő-e hozzá az AMD Ryzen 2600X, vagy 2700X processzor, vagy inkább intel?
-
BonFire
veterán
Hát, amikor előfizettem is cirkusz volt, mert debit cardot nem fogadott el, csak credit cardot, abból is csak Visát vagy MasterCardot, ami nekem nincs. És úgy néz ki, nem is lesz. Szóval erről ennyit. Az OTP-nél Maestro kártya jár default módon, azt meg nem fogadják el.
Ha most visszamondom, rávágnak 193 euro kötbért. De ha maga a kártyához tartozó számla szűnik meg, akkor nincs mire kivessék a kötbért.
Más fizetési eszközt meg nem fogadnak el. -
Vesa
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
Hitelkártya??? Az meg minek? Sima dombornyomott Master Card-al fizetem már évek óta, amit a teljesen normál számlámhoz igényeltem. Szüneteltetni szerintem nem lehet, de ha nem tudja levonni a zsét, akkor max kizár a rendszerből és nem tudod használni. Persze meg fogják terhelni a kártyát, előbb még csak a havi elmaradással, aztán pedig -ha nincs fizetve-, akkor a kedvezményes csomag vs. retail price közötti különbséggel is sajnos. Az más kérdés, hogy ha nincs lé a számlán, akkor mit tudnak tenni??? Végrehajtani csak nem fognak mindenkit egyesével párszáz dollárért. Supportot kérdezd meg.
-
duni84
aktív tag
válasz
BonFire
üzenetére
betéti kártyát is elfogadnak, nem kötelező a hitelkártya. bármelyik dombornyomott visa/mastercard (amivel tudsz online fizetni) működik magyarországi lokációról. a supportot érdemes cseten zaklatni szüneteltetéssel, mert technikailag tuti, hogy van rá mód, csak nem érdekük hirdetni. egy pár sort megérné rákérdezned náluk. én nem láttam "suspend" opciót, amikor kerestem pár éve.
-
BonFire
veterán
Sziasztok. Van-e arra mód, hogy az Adobe előfizetést szüneteltessem? Pénzügyi zavarba kerültem, és az a hitelkártya, amiről eddig fizettem, hamarosan megszűnik.
Bár tudnám fizetni, másik hitelkártyám nincs, és nem is kapok. Ők pedig nem fogadnak el másfajta fizetési módot. Mit tesz az ember ilyenkor? Még fel év lenne hátra.
-
ToBeY
nagyúr
20.0.5 javították,vagy ha úgy jobban tetszik, visszaállították a régi free tranfsrom-t /pedig már ráállt az agyam erre a fordított működésre.
-
BonFire
veterán
Az IrfanView-ra ne adj. Még a ciánkék is fűzöld benne.
Az legyen számodra a referencia, amit a PS-ben látsz. A Windows képmegjelenítő meg másként barmolja el a képet. Például a NEF-et automatikusan megpróbálja korrigálni. Egy kis "gondolkodási" idő után kihorpad a torzítás, és kap némi szaturációt meg kontrasztot a NEF. Persze ez csak előnézet. -
Keem1
veterán
Srácok, mi a szent szart rontok el, hogy a PS-ben kidolgozott CR3 jpeg mentés után sokkal másabb színű lesz (fakóbb)? Ha jpeg-ben történik a kép utómunkája, akkor mentés után is azonos lesz, Irfan-ban is.
Érdekes még, ha a lementett jpeget húzom be PS-be, ott ugyanúgy jó lesz a színe, mint a kidolgozott nyers képé.
Ja, és az összes kidolgozott raw tök más lesz jpeg-ben. -
ToBeY
nagyúr
Hello
Hogyan lehet egy ember/objektum köré szöveget rakni,ahogyan a magazinokban is van? -
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Egy A4-es infografika tervezésére mennyi időt kell szerintetek manapság szánni minimum?
-
Vesa
veterán
válasz
zümzümm
üzenetére
Azt nem nagyon látni a META adatokból, hogy a PS tört vagy sem! Annyit látni, hogy PS-el készült és a vonatkozó hatvanezer adatot. Vagyis, ha üzleti felhasználásra vagy bármilyen felhasználásra kerül, és a szerv kéri a legal licence-t, akkor van gond, mert ott már egyértelműen kiderül, hogy rendelkeztél-e legális verzióval a készítéskor.
-
zümzümm
senior tag
Üdv
Van néhány olyan fotom amit még tört PS-al retusáltam... Az ilyen fotokba beágyazódik ez az információ, hogy tört verziójú PS-al retusálták?
-
ToBeY
nagyúr
Megpróbálom leírni a helyzetet.

Van egy kép>black&white >levels>két hue saturetion réteg, különböző blend móddal és opacity-vel és layer maskkal.
Viszont a szem a képen már uv narancs és szeretném,hogy sima barna maradjon.
Black&white-on létrehoztam egy maszkot,de vissza kéne venni az opacity-t vagy nem tudom. -
-
ToBeY
nagyúr
Ha az arc egy rész árnyékos (orr melletti rész bebukott) azzal mit lehet kezdeni?
Próbáltam sok mindent,de mindig maradt egy nagyon csúnya világos határvonal a javítás mellett. -
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Egy ingyenes alternatívát keresek a Photoshopban lévő Automate - Photomerge funkcióra.
Létezik ahhoz nagyon hasonló, ami a különböző fényeket, színeket korrigálja, a geometriai torzítást stabilizálja? A levágott részek kitöltése is jó dolog, de az azért elhanyagolható.
Esetleg az Affinity Photo tudja ezt a funkciót? -
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném megkérdezni, Photoshop 2018 progiban hol tudom azt beállítani hogy ne a C: meghajtót foglalja folyamatosan ahogy dolgozok?
Sajna csak 11 Gb szabad hely van, és mindig elfogy ahogy dolgozgatok a progival és error al kilép az alkalmazásból. Hogy tudom áttenni, hogy pl a D: meghajtóra töltögesse magát, lehet egyáltalán ilyet? -
pikszel
addikt
válasz
BenQhunria
üzenetére
Nem váltottál át véletlenül 3D munkaterületre? Az okozhat ilyet. Jobb oldalon felül tudsz váltani a felületek között. Végső esetben visszaállíthatod az alapértelmezett beállításokat. Ehhez: Ctrl + K, majd ott bejelölöd a Reset Preferences On Quit lehetőséget.
-
pikszel
addikt
válasz
BenQhunria
üzenetére
Szia. Tartsd lenyomva a bal egérgombot a pipetta gombon, és ott lesznek a lehetőségek. A másik megoldás az, hogy az Alt gombot nyomva tartva klikkelgetsz rajta.
-
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Miért változott meg a pipettám, hogy tudom vissza állítani?
-
enemi
senior tag
-
evola
senior tag
Sziasztok!
Van ötlete valakinek, miért omlik össze a Photoshop CC 2019 ha szeretném RTX 2060-as Nvidia kártyával használni.
Windows 10 64 bit, 16gb ram.
Minden létező legújabb frissítés fent van a Photoshop-nak, a Windowsnak és a VGA kártyának is.Ha kikapcsolom a Photoshopban a
Edit- Preferences - Performance - Use Graphics Processor..
akkor megy minden a PS-ben. Ellenkező esetben egy új üres dokumentot se nyit meg a Ps, hanem elszáll....
-
V60
aktív tag
Sziasztok.
Képet kellene papírpénzre tennem. Nem-nem a Soros és hasonlók / Schwarzenegger képe egyébként ha ez most fontos / és milyen átalakítóval kellene szerkesztenem, hogy a pénzen lévő hatású legyen a kép? Egyébként a dolgaimat CorelX6-ba szerkesztem már jó ideje ott is van Photoshop csak nem tudom a parancs mi lenne.
Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Zola -
Vesa
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
"mindenféle jogilag aggályos emailekkel bombázza, hogy nem lesz jogszerű a CS használata a jövőben."
Ez komoly? Mert az, hogy a supportot megszünteti, érthető. Régi szoftver, satöbbi. De az, hogy nem lehet majd vele üzleti tevékenységet végezni, az valóban aggályos jogilag, bár a fene se tudja, mit írtak bele az EULA-ba anno, szerintem ember nincs aki végigolvassa. De ha meg is tenné, akkor sincs választása. Az Adobe esetén elég régen felmerülhet már a monopóliummal való visszaélés tényállása.Azon az alapon, hogy ipari sztenderd és nincs versenytárs, gyakorlatilag akármit megtehetne, akár azt is, hogy holnaptól 150dollár/hó és kész. Mit lehetne csinálni? Kb. semmit. Talán a versenyhivatal, vagy a fogyasztóvédőket lehetne környékezni.
Én azzal "harcolok", hogy ha tehetem, akkor Affinity-t használok már. Sajnos nem mindig tudom megkerülni én sem, tehát én is csengetek, de gyűlölöm az ilyen cégeket.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Pityu.
üzenetére
Köszönöm, ismerem ezt a cikket: az egyszerű, ún. "monoblokk" színprofiloknak az oprendszer alóli betöltéséhez jó, az a program viszont amit használok a pontosabb színvisszaadás miatt, speciális, kibővített profilokat használ, amiket a saját alkalmazása tölt be. Ahogy internet szerte látszik, nem csak nekem van vele bajom (az 1 monitort használóknál nem valószínű, hogy jelentkezik, csak több monitoros setupokban).
-
BonFire
veterán
Én is elő vagyok fizetve mindre havi 21 rongyért, de csak hatot használok, ha nem számítom bele a Bridge-t és az Acrobatot. Nincs fent Adobe Reader, ha Acrobat is van ugye... Viszont ez a 6 nagyon kell. És persze a többi felhőszolgáltatásra KÜLÖN kell előfizetni, stockra meg ilyesmire. Nem is értem, hogy egyébként mifrancnak van ott az a használhatatlan Library minden programban. Mindig a legrosszabbkor nyílik meg, ugrik elő a képembe. Sosem volt még rájuk szükségem.
Most pedig az Adobe beizzította a full kretént, és kezdi lelövöldözni a régi, egyszer fizetős, örök liszenszeket a Creative Suit szériát. És a használókat mindenféle jogilag aggályos emailekkel bombázza, hogy nem lesz jogszerű a CS használata a jövőben. Persze a CS EULA-jában még szó sem volt arról, hogy ha azt egyszer kifizette a jámbor, mit sem sejtő user, hogy visszamenőlegesen hatálytalanítják majd a jogokat, amikor nekik úgy tartja kedvük.
-
Vesa
veterán
válasz
*Ropi*
üzenetére
Akkor a CS6-ot is kukázták végérvényesen. Mondjuk nekem nem kellett, de még mindig sokan használták.
Van persze logika a dologban, szóval részükről érthető. Az áremelés sokkal nagyob tetűség volt részükről, meg az egész árképzésük úgy rossz ahogy van, nem lehet épeszű áron összeválogatni azokat a szofvereket, melyekre szükség van. Ha nem kell mind -márpedik legtöbb esetben nem kell-, akkor vagy fizess egyenként horror árat, vagy vedd meg az egészet. Ezzel okosan elérik, hogy inkább mindenki megveszi a teljes csomagot, akkor is, ha csak 1-2 programot használnak, tehát 60Euro-s havidíjat fizet inkább az is, akinek csak 2-3 program kell. Amennyire szerettem ezt a céget anno a 90-es években, annyira kapok hányingert már tőlük. -
*Ropi*
félisten
válasz
feketenorbi
üzenetére
ncis.atn
Na jó, a viccet félretéve: az NCIS "5 kilométerről rázoomolok és tökéletes részletességgel kiélesedik a kép" jellegű technikái a valóságban nem léteznek, szóval eléggé esélytelen a dolog.
-
feketenorbi
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy kamera kép javításában, melyről egy autó rendszámot szeretnék olvashatóvá tenni, de sehogy nem sikerült eddig...
Tudna ebben valaki segíteni nekem? -
hito
nagyúr
Sziasztok! Letöltöttem egy kamera, vagy színprofilt. A leírásban az szerepel, hogy tegyem a letöltött dcp fájlt ide:
C:\users\YOURUSERNAME\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles
Megtettem, de sehogy sem tudom beállítani Camera Raw-ban ezt a profilt. Hogy tudom megtalálni programon (Photoshop CC) belül, működésre bírni?
-
marilllyo
veterán
Srácok!
A kérdésem inkább nyomdai, de vannak itt okos emberek hozzá.

Ez egy árlista.
A mérete az egy A3-masnál egy harmaddal nagyobb. kb...
A hajtogatás úgy nézne ki, hogy a két szélét befelé, aztán az egészet félbe. Azaz az 1-est a ketteshez. A négyest a hármashoz.. majd az egészet 2-es 3-masnál félbe.
A kérdés az, hogy hány mm-t kéne rászánni a hajtásokra. Nyilván az 1-es és a 4-es valamennyivel kisebb lenne. mint a 2-3. Mennyit számoljak erre?
Étlapról van szó tehát valami keményebb papírra megy. Mint a kávézókban a kávélap...stb. Ez még nem tisztázott.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Autós kamerák
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Arc Raiders
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Humble szökevények 500-2500Ft
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)