- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #28009 üzenetére
RGB 8bit van kiválasztva.Viszont ha menteni szeretném a képet, akkor be van pipálva color icc porfile (szerintem ez lehet a gond) Hol lehet ezt kikapcsolni mert hiába veszem ki a pipát mindig visszateszi.
-
válasz
kazsmerlaca #28004 üzenetére
Ha tudsz még tippeket adni, nagyon szívesen fogadom. Például van mód "részleges" műveletre is?
-
RAiN91
őstag
válasz
kazsmerlaca #27980 üzenetére
Az jó kérdés, mivel nem vágom a vektor vs kép témát. Én csinálom a feliratot PS-ben, tehát nem külső fotóból.
-
rii
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #27805 üzenetére
uhh ... elnézést ...
a kapkodás meg a nemodafigyelés ...
bocsesz
.-) -
rii
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #27802 üzenetére
nem corel-ra
.-)
nagyon rég találkoztam már corel-alIllu-ban csinálnám meg a grafot, ... vagy ID-ben.
de most előbb tényleg keresni kell aki megcsinálja
lehet nem is éri meg még 10 különféle pecsétnél se SK csinálni.
5-7ezerért már csinálnak 10*6 cm-est, az meg most még elég, vagy biztos van aki tud vállalni nagyobb méretet is majd ... -
BonFire
veterán
válasz
kazsmerlaca #27790 üzenetére
"Semmivel nem gyorsabb illustratorban sem mint PS-ben.
"
Ebből a gunyoros szmájlival megspékelt mondatból mindössze annyi derül ki, hogy lövésed sincs az Illustrator képességeiről, még nagyjából se, különben nem írnál ilyeneket.
A Photoshopban összetett, egymást szelő, alakzatokat összeszüttyögni görbékből, vagy az Illustrator Pathfinderével dolgozni ég és föld. A Shape Builder tool-ról már nem is beszélve, de azzal én nem barátkoztam meg sosem; én már maradok a Pathfindernél.
Nem beszélve a rengeteg kreatív transform eszközről, amivel mandalákat is rittyenthetsz, gyönyörű, szimmetrikus geometriai ábrákat, sorozatokat, csavarodva, kissebbedő, növekvő, elforgó alakzatokkal... plusz a hatékonyság és időráfordítás.
Nem kezdem el felsorolni, mennyiben más, mennyiben jobb, alkalmasabb egy vektoros grafikai program a Photoshopnál arra a munkára, amire ki lett találva, mert arra nemhogy egy komment, vagy blogposzt, de komplett blog se lenne elég.Ahogyan nem kezdem el felsorolni a különbségeket egy dokumentumról, amit Wordben és InDesign-ban szerkesztenek. 2-3 oldalt nyilván össze lehet pakolni Illustratorban is, de azért komplett magazint, könyvet már inkább InDesign-ban áll neki az ember, mert az meg arra van kitalálva.
Tornácoszlopot is lehet farigcsálni késsel, de mennyivel könnyebb esztergálni!
Cserében az Illustratorban szinte sehogy se lehet pixeles képet manipulálni. Abban a Photoshop a jobb. Viszont ingyenesen letölthető vektoros ábrákat átszerkeszteni, a fölösleget kidobálni, a karaktereket átszínezni és manipulálni csak vektoros programban lehetséges.
Photoshopban valószínűleg szín-inkompatibilitási problémáid is lesznek az eltérő RGB/CMYK színtér miatt. A kifutós grafikákról már nem is beszélve.
-
Met
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #27787 üzenetére
Remek ötlet.
A bélyegzős cégek a program árak miatt jellemzően Core-t használnak, ami nem igazán kezeli jól a PS-ben készült pdf file-okat.
Az X5 konkrétan se megnyitni, se importálni nem tudja.Illuba be lehet place-elni ugyan, de ugye a fontnak nem szín kitöltése van hanem bitkép amit meg nem biztos hogy annyira jól kezel a lézergravírozó gép....
-
BonFire
veterán
válasz
kazsmerlaca #27787 üzenetére
A Photoshop vektoros?
Ha már itt tartunk, akkor egyszerűbb Illustratorban csinálni, mert az legalább natívan vektoros. És egyszerűbb is benne készíteni, mint Ps-ben szüttyögni vele.
-
hajraolaj1
tag
válasz
kazsmerlaca #27742 üzenetére
Azért kéne színhelyes kép a Photoshopban, mert ha az alap sRGB profilon van, akkor elég fakók a színek. Itt egy összehasonlítás, a 2 kép ugyanaz.
Photoshopban sRGB profilon van, a Windows meg amúgy a kalibrált profilt használja, nem tudom, printscreen-nel mennyire lesz átadható a különbség.
Szóval ha esetleg egy tökéletes képet akarnék csinálni ill. látni a programban, akkor attól félek, hogy mentés után a színek máshogy fognak megjelenni, amit meg nem szeretnék nyilván. -
focam
friss újonc
válasz
kazsmerlaca #27730 üzenetére
Közben kiderült, hogy a Win10 verziója alacsonyabb, mint az elvárt, megpróbálom azt rendbetenni, egy sima upgrade-del nem ment. A kezelés miatt jobb lenne az angol, de nem találom, hogy a telepítésnél vagy a letöltendő fájlnál, hogyan választhatnám ki az angol verziót.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #27725 üzenetére
Köszönöm neked is!
Tegnap még megcsináltam PNG-be háttér nélkül is,remélem így a pólós tud már kezdeni valamit majd. -
mdk01
addikt
válasz
kazsmerlaca #27704 üzenetére
Vektorgrafikus KÉP, de most ez tényleg mindegy
-
kuyarashi
őstag
válasz
kazsmerlaca #27706 üzenetére
Lehet, de igazából ez a része lényegtelen.
Kell neki, és kész. -
kuyarashi
őstag
válasz
kazsmerlaca #27704 üzenetére
Logót töltene le logónak. Akár vektoros is lehet.
-
gaben75
tag
válasz
kazsmerlaca #27694 üzenetére
Annak könnyű aki 20 évvel ezelőtt is használta
-
BonFire
veterán
válasz
kazsmerlaca #27672 üzenetére
Igazán nem azért a 64 euróért, amit minden hónapban lepengetek érte, de most update available, szóval lefrissítem, és meglátom, működik-e. Ha nem, akkor downgrade lesz, de azt is csak 21.2.4-ig lehet, tehát nem biztos, hogy visszakapom az egy évvel ezelőtti változatot, ami még működött.
Bár nem szokásom ilyesmi, de ki fogom verni a hisztit a supportnál, ha nem oldódik meg. A hardverkörnyezet nem változott. Tehát a hiba nem az én készülékemben van. -
jack982
senior tag
válasz
kazsmerlaca #27650 üzenetére
volt olcsóbb is, de BF alkalmából felvitték az árakat:
https://www.g2a.com/adobe-creative-cloud-pc-1-year-adobe-key-global-i10000195108001 -
BonFire
veterán
válasz
kazsmerlaca #27650 üzenetére
Hogy hol? Hogyan?
-
válasz
kazsmerlaca #27647 üzenetére
Régebbi verzió olcsóbb volt.
Most az online eredményről csinálnék egy képernyőfotót -
BonFire
veterán
válasz
kazsmerlaca #27633 üzenetére
Igen, éveken át én is "mindent" Ps-sel oldottam meg, mondván: abban is vannak vektoros eszközök, tehát semmi nem akadályozza, hogy abban dolgozzunk.
Igen ám, de időközben kipróbáltam az Illustratort, és minél jobban megismertem, annál jobban elképedtem, mennyivel alkalmasabb az a szoftver arra a feladatra, mint a Ps. Kezelésben, kényelemben iszonyat köröket ver a Ps-re. Nem csoda, hogy a legjobb húzásait próbálják implementálni oda is, de nyilván nem fogják a Pathfindert tokkal-vonóval beletetnni. A lényeg, hogy az Illustratornak is megmaradjon a saját térfele. (Nem véletlen kell előfizetni az összes szoftverre, ha haladni is akarsz a munkával.)
A Photoshop megmarad festegetni, ha valaki művészkedni akar, de a vektoros rajzzal nem lehet összehasonlítani, az egyik alma, a másik körte. Az ilyen szimpla, jók körvonalazott ábráknál nincs okunk nem Illustratorban csinálni. -
BonFire
veterán
válasz
kazsmerlaca #27631 üzenetére
Igazad van, lehet, hogy 40 perc, lehet, hogy másfél óra, de mit számít ez? Ps-ben ebből nem lehet szép, használható dolgot csinálni. Másfél óra alatt sem, cserébe ronda lesz. Itt kijelölöd, ott maszkolgatod, ecset, szüttyögés.
Nekem meg sem fordulna a fejemben Photoshopban nekiállni. Ha meg úgyis meg kell rendesen csinálni, akkor miért ne azzal az eszközzel álljunk neki, ami kifejezetten erre való?
Bicskával is neki lehet állni fűrészelni, de azért megsem elég hatekony eszköz a művelethez.
-
Met
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #27628 üzenetére
Gyakorlottsági szinttől függ de biztos hogy nem tart egy óráig.
Legalább egy óra lesz a tökölődés hogy tüntesse el a feketét, aztán ahogy megjósolták úgy is átrajzolás lesz belőle😃 -
Keem1
veterán
válasz
kazsmerlaca #27616 üzenetére
Köszönöm, ezt kipróbálom
Vesa:
Amerikai nagyvállalat, saját belső szoftveráruházzal (szoftvert csak innen telepíthetünk, még Chrome-ot meg 7zipet is, és minden innen update-el). Az ilyesmit külön kell requestálni, én nem is lennék PS-re jogosult, de valahogy átcsúszott a justification-öm, szóval nem igazán akarom külön reszkírozni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest