- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #28999 üzenetére
Sikerült
Csak meg kellett jeleníteni a "Transform" fület .Másik kérdésem lenne:
[kép] ezek az izék mindig bele másznak a szerkesztésembe.
Nem lehetne valami fix helyre tenni? Iszonyat zavaró, hogy bele mászik abba amit épp csinalok.
Mindig más (pl generate, vagy ami a kepen is van) de mindig útban van. -
soundsonic
aktív tag
válasz
lanszelot #28987 üzenetére
Hát ahogy az előttem írok is mondták : kísérletezni kell. Nem mind1 hogy nyomdában vagy otthoni nyomtatón lenne e kinyomtatva. Nyomdába nyilván kell kifutó meg minden, otthon ahány nyomtató annyi felé print lesz mert ugye ő nem tud 100 %ban nyomtatni a papírra. És ha duplex kétoldalú a nyomtatás még fél centikre is elcsúszhat a két oldal egymástól. Mindenképp csinálj próbanyomatot!
-
lomposfarkas
tag
válasz
lanszelot #28987 üzenetére
A kísérletezés marad: az egyik oldal képét kis lépésekkel eltolod és nyomtatsz egyet. Aztán újra. Így készítettem a céges igazolványokat, de olyan teli mintázat volt elöl/hátul, amit nme zavart a levágás.
Mennyi az a pici eltolódás, 1-3 mm? Mi ez a minta, hogy a két oldalon tökéletesen fedésben kell lenni? -
kuyarashi
őstag
válasz
lanszelot #28413 üzenetére
Úgy vettem le, hogy mozogtál már Photoshopban.0. Először is ellenőrizd, hogy látod-e jobbról a "Layers" (Rétegek) panelt PS-ban! Ha nem, nyomd meg az F7 billentyűt, hogy elővarázsold'!
1. Nyisd meg a képet PS-ban!
2. Nyomj egy Ctrl + J billentyűkombinációt! Ezzel duplikálod a réteget, tehát a Layers panelen mostantól 2 layert kell látnod.
3. A felső réteg jobb oldalán kattints duplán az egérrel, hogy felugorjon a Layer Style ablak!
4. Bal oldalon válaszd a Color Overlay elemet! (Magára a szövegre kattints!)
5. Jobbról a Blend Mode-ot állítsd Lighten-re, a mellette található négyzetre klikkelve pedig elő tudod hívni a színválasztó ablakát, amiben be kell állítanod a kívánt, piros színt! (Opacity legyen 100%! Ez az alapbeállítás.)
6. Nyomj mindkét ablakban egy OK gombot, és kész!Visszanézve elég bonyolultnak tűnik.
Lemértem, 11 mp volt az egész. Leírni ide meg vagy 10 perc. -
kuyarashi
őstag
válasz
lanszelot #28402 üzenetére
Én csak a kártya rétegstílusában a Color Overlay-nek beállítanék egy piros színt Lighten keverési móddal.
(Esetleg a kártya rétege fölé csinálnék egy újabb, pirossal kitöltött réteget, majd a keverési (blending) módját átállítanám "Lighten-re", ami ugyanazt az eredményt adja, de az előző jóval elegánsabb és kisebb a fájlméret, stb.)
-
aldebaran
addikt
válasz
lanszelot #28404 üzenetére
A menü vastaggal lesz, a beállítás dőlttel
1. Mivel png: Image/Mode = RGB color
2. Select/Color range = Itt mintát veszel a fehérből, majd én 146-ra állítottam a csúszkát, majd OK
3. Select/Inverse
4. A függőleges ikonoknál alul a Foreground colort beállítottam pirosra
5. Kiválasztottam a brush tool -t és átfestettem az egészet.Biztos máshogy is lehet, de én így csináltam.
-
kuyarashi
őstag
válasz
lanszelot #27927 üzenetére
Egy görbe (curves) réteg kellene neked és azt maszkolni, nem bonyolult.
-
aldebaran
addikt
válasz
lanszelot #27924 üzenetére
Egyszerűbb lenne, ha itt megosztanád, vagy a privátban valakivel, aki ráér és megnézné neked, mert így nagyon elméleti a dolog. Olyan, mint írni egy kajának az ízéről. Jójó, de kóstolva az igazi.
-
aldebaran
addikt
válasz
lanszelot #27905 üzenetére
És mi lenne, ha fekete-fehérré alakítod, utána sepia effekt?
Ja és felbontás javításnak itt ez a weboldal.
Itt egy videó a tesztelésről. Szerintem meggyőző. -
BonFire
veterán
válasz
lanszelot #27913 üzenetére
"pici jpeg, Igazolvány kép volt anno."
Engedd el. Ez a legjobb tanács, amit adhatok. Analóg kép, szarul digitalizálva, kicsi is, nincs rajta információ, amiből bármit is lehetne csinálni. Hacsak az nem, hogy kinagyítod, és digitálisan megfested a hiányzó részleteket nulláról, majd visszakicsinyíted. Sok hűhó semmiért. Hagyd meg annak, ami: egy régi kor hagyatéka, olyan, amilyen. Nem tökéletes.
-
-
BonFire
veterán
válasz
lanszelot #26706 üzenetére
A magyar menü össze van kuszálva, mert nem tartották meg a menüpontok sorrendjét, hanem valaki kitalálta, hogy ABC rendben lesz tuti.
A Creative Cloud applikációban a beállítod a nyelvet angolra, majd leinstallálod és újrainstallálod a programot. Akkor már angol lesz.
Nem tudom egyébként, hogy első telepítés előtt miért nem lehet ezt beállítani, hanem mindenkinek el kell játszani ezt a hülye játékot, hogy az ország nyelvét telepíti, majd átállítja a beállításokban, uninsatll, reinstall. Száz évvel ezelőtt ha egy programnak többnyelvű felhasználói felülete is volt, megkérdezte telepítés előtt, hogy milyen nyelven kívánjuk. Meg hogy akarjuk-e telepíteni a többi nyelvet is. Pl a Total Commandernek ez már húsz évvel ezelőtt se volt kihívás; az Adobe-nak még azóta sem sikerült ezt a fícsört implementálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Láncfűrész topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PlayStation 5
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest