- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
Roland861010 #27859 üzenetére
Tutorialt az éppen szükséges feladatnak megfelelően érdemes keresni. Mert annyi van, hogy ezt egyébként lehetetlen megtanulni. Jó 20 éve grafikusként dolgozom, de mai napig meg kell nézzek 1-1 ilyet, ha éppen olyan feladat van, amit még nem csináltam, vagy csináltam de régen, és már kikopott.
Alapozót könnyen találsz, magyart én sajnos nem tudok, de angolul tonnaszámra van, csak beírod, hogy "Photoshop basics", vagy "Photoshop for Beginners" és nem fogod tudni végignézni, annyi találatot dobál majd.
Igazából én ma már azt szoktam mondani a tanulóknak ha jönnek hozzánk néha, hogy leginkább keresni kell tudni megtanulni. A könyves anyagok is jók, de sokkal több idő, és nem biztos, hogy hatékonyabb. Más világ van, a könyvek is sokszor bármilyen jól vannak felépítve, törvényszerű, hogy a bennük szereplő anyag egy részét az életben nem fogod használni. Ha viszont jól be tudod lőni, hogy mit szeretnél megcsinálni, és szűkítve rá tudsz keresni, akkor nyert ügyed van, azonnal azt az infót éred el, ami közelebb visz a célod megvalósításához.
Egyébként grafikust megfizetve tkp. ezt az időt fizeted meg, mert ő már tudja mit, hogyan kell. Saját kútfőből sokkal több munka és idő, de ez is járható, ha van rá idő, kedv, satöbbi...
-
BonFire
veterán
válasz
Milliószám vannak tananyagok, de a hosszú évek sallangjai csak kellő tapasztalat után kopnak le. Egy 16 éves gitáros srác az összes számot szereteszét szólózza, gyakorlatilag minden dalban be akarja mutatni az összes tudását, a létező összes technikát. Aztán mire 40 éves lesz, fokozatosan, szépen lassan letisztul, összeáll benne a kép. Mindennel íg történik, ami művészeti tevékenység. Tudom, hogy nem vigasz, hogy húsz év múlva töretlen gyakorlással eljutsz majd a letisztultságig, de ezt semmi nem fogja neked pótolni. A tapasztalatot.
Nekem is úgy ajánlották egy évtizeddel ezelőtt, és én is nagyon ajánlom neked Robin Williams (nem a színész) Tervezz bátran című könyvét. Kezdőknek is teljesen érthető szöveggel; illusztrációkkal (ilyen volt, ilyen lett) a grafikai tervezés 4 sarkalatos pontjának bemutatásával, azokat tudatosan alkalmazva hirtelen lehet lépni egy szintet. Bár nem a legolcsóbb könyvek közé tartozik, mégis nagyon ajánlott kérni mondjuk karácsonyra vagy szülinapra, vagy évfordulóra, vagy bármilyen ajándékozós ünnepre, mert ez olyan ajándék lesz, aminek örülni fogsz. De kizárólag nyomtatott formában érdemes beszerezni, hiszen az oldaltervezésről és a tipográfiáról szól (ami utóbbi egyébként egy rendkívül érdekes és nélkülözhetetlen része a grafikai tervezésnek), így nyomtatva jobban érvényesül a hatása.
Lehet, hogy csak én vagyok ilyen tipó-fétises, de ha rákapsz az ízére, rájössz, hogy a szöveges mondanivalóhoz sokszor nem is kell képi illusztráció: jó tipóval el lehet adni egy egész házat is.
Én is csóró voltam, én is ajándékba kaptam a könyvet (köszönöm szépen ezúton is Netangel-nek, a PC Fórum moderátorának!) – még, ha tudom is, hogy ezt a fórumot ő nem olvassa), kérd bátran valamilyen alkalomra. Nem fogod megbánni.
Ezen kívül még átrágtam magam néhány, csak kizárólag tipográfiával foglalkozó könyvön; nagyon tudtam értékelni a szép betűket, és az azokkal való munkát. Azóta utáltam meg ezeket a "fancy" reklámbetűket. Igazából nem jók ezek semmire.
De ismétlem: az évtizedes tapasztalatot egyetlen tanfolyam sem fogja megadni neked. A tanulóvezető alulkormányoz, meg túlkormányoz. Túlpörgeti a motort, vagy éppen lefullad. 10-20 év, és érezni fogja, mit csinál. -
BonFire
veterán
válasz
-
válasz
Roland861010 #27853 üzenetére
Nekem pl. érzékeny a szemem, a két képre ranezve "hányingerem" lett.
Ne értsd félre, olyan szitu , mint amikor a 3D-s tartalmat nem bírja az ember szeme.
-
válasz
Szerintem a sárga felirat legyen full fekete, ez így valahogy nem áll össze.
-
Vesa
veterán
válasz
Csatlakoznék az előttem szólóhoz. Bár a gradientel nekem nincs gondom ha jól van megcsinálva, de a mutatott képen nem jó. A világos háttér előtt ez a citromsárga szín gyakorlatilag olvashatatlan, és kifejezetten bántja a szemet. Ami sajnos elnomdható a második képről is, ez kb. olyan irritáló vizuális hatás, mint amikor 3D filmet nézel 3D szemüveg nélkül. Egy yt csatorna képet nem érdemes túlgondolni. Fontosabb az, hogy jól látható és olvasható legyen. Az egyszerűbb sokszor több!
-
BonFire
veterán
válasz
A gradienttel vigyázni kell, mert könnyen olvashatatlanná teszi a szöveget, vagy beleolvadhat néhány képelem. Én ha tehetem, homogén hátteret használok, az bolondbiztos. KONTRASZT! Az a fő. Ez a színcsatona-eltolásos effekt sem mutat jól, az ember azt hiszi, baj van a szemével. A betűtípus olvashatatlan, ami még tovább zűrösíti az egészet. Nem jó nézni ezt a képet. Nem kell minden effektet rátenni, amit már megtanultál. Majd megszokod.
Animálni nem Photoshopban, hanem After Effects-ben kell. Az való arra. És akkor használhatod ezt a színcsatorna eltolást szöveganimációban, amit „glitch effect”-nek hívnak. Keress rá a YouTube-on, elég sok tutorial van róla. Tehát:
• letisztultság
• kontraszt
• olvasható betűk
• kompozíció
Tanuld meg az aranymetszést, meg néhány apró fotós szabályt, hogy például nem skalpoljuk meg a fejünk tetejét, nem vágjuk ketté az alanyt könyöknél-térdnél, mert idétlenül mutat. Az alany, ha lehet, ne legyen a kompozíció közepén, inkább az egyik egyharmadnál. -
válasz
A képek alapvetően nem rosszak. Viszont ez a poszt önreklámozásnak minősül, ami szembe megy a PH! elveivel, úgyhogy vigyázz a jövőben ezekre. Jó indulattal írok, engem már dobtak ki a fórumról evégett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Autós topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Magisk
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest