- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
forceberg #14910 üzenetére
Pénztárcafüggő, hogy mit érdemes
Ha megteheted, az i5 3xxx sok tekintetben jobb. Teljesítmény (akár játékra is jó), tartósság (elég lesz biztosan a következő 2-3 évben), eladhatóság (pl. 2 év múlva...).
Ha nagy képekkel dolgozol, filtereket használsz, akkor jobb a fizikailag 4 mag. Ha csak napi 1-2 órát dolgoztatod a gépet, akkor elég az i3 is. Kompromisszumos megoldás, ha nézel egy olcsó (cerka, Pentium, i3) használt Sandy vagy Ivy procit, ha kevesled akkor csere egy nagyobbra. -
ViZion
félisten
válasz
forceberg #14785 üzenetére
A két proci között generációs szakadék van. Nem is egy. A legújabb (3. generációs, Ivy Bridge, 22 nm, 2 mag/4 szál, launch date: june 2012...) i5 vs egy régi, de butított C2 Duó Cerka (45 nm, 2 mag, ) CPU közül melyiket vegyem...? Nehéz kérdés
Ne csak a frekit nézd, mellesleg abban is jobb az i5, a turbo core miatt. Fogyasztásban is jobb. Ramot vegyél mellé, kész. -
BonFire
veterán
válasz
forceberg #14785 üzenetére
A legsutább Intel is kenterbe veri a legjobb Celeront. Az i5-ös nem rossz darab. Az integrált VGA is annak a javára dönti a mérleget.
DEVISZONT!
Photoshophoz elsősorban sok-sok ram kell. A proci se kutya, ha pl egy számításigényes feladatot kell megcsinálni, mondjuk egy Zoom Blur-t Best beállítással 10 Mpixeles képen. Itt már kijön a processzor sebességéből adódó különbség, vagy nagy kép Liquify esetén (bár utóbbinan teljesen újraírták a motorját, és 32 biten szakít, 64 biten viszont a grafikus gyorsítás teljesen összebarmolja a képet, ha meg kikapcsoljuk, akkor ugyanott vagyunk, mint a régi motorral...)
A sok ram azért kell, hogy ne a merevlemezre irkálja magát a progi, mert az iszonyat frusztráló bír lenni, amikor a vinyóról kezdi el összekaparni magát, aztán képelemenként áll fel a GUI is másfél-két perc alatt.
-
válasz
forceberg #14151 üzenetére
Volt ez a kérdésem, de nem jöttem még rá, hogy mi lehet.
"Mitől lehet az, hogy időnként a "clone stamp" beragad, meg belassul az egér mozgása? Már elengedem az egérgombot, de még csinálja tovább magától..."
Szóval lagol ilyenkor a PS(CS4 és CS6 is), de némi furcsaságot találtam. Ha felveszem a clone stampnak a területet, majd nyomok Alt+Tab-ot, majd vissza Alt+Tab a PS-re, akkor már nem lagol. Ha felveszek másik clone stamp "irányt", akkor megint Alt+Tab kell, hogy ne lagoljon.WTF?
-
BonFire
veterán
válasz
forceberg #14229 üzenetére
Nekem táblával csinál olyat, hogy húzom a vonalat nagy lendülettel, a program meg csak kullog utána. De ez azért van, mert egész egyszerűen lassú a processzorom, és bizonyos műveleteknél nem bírja követni. Főleg, ha nagy felbontásban teszem ezt. Ilyen utórezgése szerintem minden gépnek van, csak valahol olyan kevés a késés, hogy nem érzékelhető.
-
BonFire
veterán
-
-
kiskornel
addikt
válasz
forceberg #13753 üzenetére
Háát. Itt bármit fejleszthetsz, az mind gyorsabbá teszi. Videokarihoz ne nyúlj, azon kívűl mindenen gyorsít.
Épp most írtam nemrég az SSD topicba, hogy mekkorákat szívtam vele. Hál'stenne most az firmware megoldotta a Kingston V+200 gyerekbetegségét, de leizzadtam párszor. -
Balinov
titán
válasz
forceberg #13753 üzenetére
neba**, mukodni persze muxik, csak sok ertelme nincs, 32bites OS kb 3,2-3,5GB ramot tud megcimezni, megfeleloen lekezelni es ebbe a vga ramtol a dvdiroban, hdd-ben levo gyorsitotar is benne foglaltatik. SSD win 7 x64 komboval szaguldani fog. Probald ki, lehet siman ki tudod az esetleges plattformvaltast tolni fel evvel is (esetleg egy Quad hasznaltan,occoer?)
-
ViZion
félisten
válasz
forceberg #13095 üzenetére
Legyen sok ram, és ha teheted akkor SSD-n a rendszer. Lassúbb géppel is működik, csak néhol várni kell (actionok, filterek többnyire). Persze attól is függ, mivel dolgozol: webre nem szoktak sokszáz MB-os cuccokat szerkesztgetni, ha 5×3m-es bilboardokat tervezel akkor azért cserélnék i5 / i7-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest