Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Gordiann
őstag
Hali
Tudnátok segíteni?:
Társasjáték-alaphoz szeretném beosztani egy egész lapot kis alakzatokra...
Hogy tudnám ezt megcsinálni?
(mármint photoshop-ban
)
Köszi
Gordiann -
noip666
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, amatőr kérdés, és le fogtok hurrogni, de miért nem használja ki a DualCore-t a CS2 9.0-s magyar photoshopom? Sehol nem találtam opciót arra, hogy használja mindkettőt. Feladatkezelőben az affinitásnál mind2 cpu kivan jelölve. Lövésem sincs miért, de mikor számol a photoshop, jellezgetesen csak 50%ot eszik a CPU-ból.
-
lantlant
csendes tag
Sziasztok!
Letoltott action elejen lattam olyat hogy futataskor elso lepesben kiirt egy uzenetet.(stop,message:....)
Ilyet hogy lehet csinalni?
-
Chandler
senior tag
ahha értem, szóval ujra kell csinálnom az egészet 300 dpi-s felbontásban...

-
delta9
senior tag
válasz
Chandler
üzenetére
egyszerű osztás. ha 1500×500 pixel a képed, akkor 72dpi-ben (1500/72)×(500/72) inch lesz a képméret (inch->cm cca. 2.54 a váltószám), 300dpi-ben pedig (1500/300)×(500/300) inch méretű lesz nyomtatva.
tehát az 53×18 cm az a 72 dpi-s nyomatod (1500/72)*2.54 a hosszabbik oldal és (500/72)*2,54 a rövidebbik oldal cm-ben. -
rii
nagyúr
válasz
Chandler
üzenetére
egy pólóra nagyjából 20cm X 20cm-es felületet tudsz nyomni, ... gondolom én.
beírod Photshopban, hogy New file,
20cm
20cm
300 dpi
majd megnézed az image size-t, és láthatod, hogy 2362 pixel X 2362 pixel.
szóval, ha 20 cm X 20 cm -re kell rajzolnod, és 300 dpi-ben, akkor az 1500 px X 150 px nem elég
de nem tudom, hogy hány DPI-ben kérik az anyagot, és hány cm X hány cm-t tudnak, akarnak lefedni a pólón. -
rii
nagyúr
válasz
Dexter68
üzenetére
köszi!
egyik nyomdai cég vezetője is így lőtte be egyszer a monitort nálunk
volt eg modellfotó, nagyjából megkezelghette érzésre, majd analóg proofot nyomott belőle, visszajött, és addig klövögette a monitort, míg hasonló nem lett.
csak akkor nem gondoltam volna, hogy jó eljárás.
ilyen kalibráló, monitorra rácuppnató eszközt nem is érdemes venni? érdeklődésképp kérdem .... -
rii
nagyúr
válasz
Chandler
üzenetére
a dpi (pixel/cm;vagy pixel/inch) az csak egy logikai dolog, hogy egy adott hosszra (cm, vagy inch) hány pontot (dot) fog kirajzolni
1500 pixel X 1500 pixel-es képnél
72 dpi-vel 53 cm x 53 cm-es a kép valós mérete (egy inch-re 72 pontot tesz ki)
300 dpi-vel pedig 12,7 cm c 12,7 cm (egy inch-re 300 pontot tesz ki)
a dpi infomráció pixel-le párosítva nem jelent semmit.
az már más kérdés, ha azt mondod, hogy 12,7 cm-es kép 300 vagy 72 dpi-sen
ha nyomtatni akarsz, akkor 300 dpi-snek kell lennie az anyagnak. -
Chandler
senior tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
áhh értem, köszi

mod: amikor png-be akarom menteni, kiirja hogy PNG options, interlece: none/interlaced
ez mi?
és még egy-két kérdésem lenne pólónyomtatás-photoshoppal kapcsolatban: a kép amit nyomtatni akarok kb 1500x500 pixeles, namost azt nem tudom hogy ha pólóra akarok nyomtatni akkor ahoz elég-e a 72 pixel/inch, vagy kell neki a 300, és még azt is szeretném tudni, hogy amit a photoshop kiír az 1500x500 pixelre, az 53x18 cm, az a valós méret vagy hogy?
[Szerkesztve] -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Chandler
üzenetére
png
(ha személyesen adod le a rendelést, érdemes minél több formátumba bevinni, és majd megmondják nekik melyik a legjobb. Átlátszóságot támogató formátumok a psd, png, gif esetedben. De gif nem feltétlen jó minőségű, psd-t meg csak akkor fogják ismerni, ha használnak photoshopot. Szóval ezért inkább a png-t mondtam
)
dupláztam véletlen, alattam lévő hsz azért lett törölve -
Chandler
senior tag
hali
ha pólóra akarok nyomtatni, és mondjuk van egy felirat, és a háttér meg átlátszó, ezt elmentem jpg-be akkor a háttér már fehér lesz.
milyen formátumba mentsem el hogy átlátszó maradjon a háttér? vagy a ''pólónyomdába'' sztetek tudják kezelni a psd-t? -
Sky85
tag
Hi!
Gondom van! Újrakellett telepítenem a rendszert és evvel együtt a CS2-t is.
A gond az hogy ha új fájlt nyitok, akkor egy csomo minden a menüben inaktiv, de ha egy régebbi fájlt nyitok meg akkor meg aktivak.
Mit kellene beállítani?
Thx -
Hydra SR
addikt
válasz
Dexter68
üzenetére
Gimpbe vágólapról gondoltad, vagy eleve váltsak Gimpre?
Nagyon megszoktam már a PSP-t, kényelmes, gyors, minden benne van amit használok az utómunkákhoz és a PS plug-inek jó részét is kezeli, nem szívesen váltanék. Nem is értem, miért nem tud 48 bitesbe menteni. TIF-ből vagy 6 fajtát ismer amibe tud menteni, én mindig az uncompressed-et használom de az sem 48 bit csak 24. Értetlenül állok a dolog előtt mert elvileg majdnem PS szintű program csak nem külön kell beleberhelni a dolgokat hanem szinte minden benne van már eleve a 8 féle zajszűréstől a 3 féle élesítésen és 3 féle színhőmérséklet kezelésen keresztül a layerek használatáig, kivéve ezt. Ez viszont gáz. Rengeteg formátumot ismer de pont ezt nem. -
Hydra SR
addikt
Sziasztok!
Kicsit off de nem találtam olyan topicot ami grafikai programokkal foglalkozik de nem a Photoshoppal.
A kérdésem a következő: tudja-e valamelyikőtök, hogy a Paint Shop Pro 9-et hogyan lehet rábírni arra, hogy 48 bites színmélységű TIF-et mentsen el? Megnyitni tudja őket de hiába nyitok meg egy 48 bitest és kattintok csak simán a mentésre, azonnal 24 bitessé konvertálja. Marha fontos lenne, hogy a fotókat az utómunkálatok után is nagy színmélységgel tudjam tárolni.
Esetleg egy alternatív lehetőség lenne, hogy Paint Shop Proban szerkesztem, majd kijelölöm az egész képet, vágólapra másolom, megnyitom a PS-t és beillesztem, majd ott mentem el...kérdés, hogy ez működik-e szerintetek. Vajon a vágólap képes-e 48 bitest tárolni? (lehet, hogy ez hülye kérdés de ehhez a részéhez nem értek ennyire) Nincs Photoshopom és csak emiatt nem szeretnék beszerezni és feltenni egyet, hogy ezt kipróbáljam, csak ha tudom, hogy működik és nincs más út.
Előre is köszi -
rii
nagyúr
válasz
Riddick77
üzenetére
szerintem ennyi pénzért már vehetsz egy hangfalat, és széttiporhatod.
de amúgy műnyag megégését nem lehet csak úgy reprodukálni, mert az meg is folyik, meg kormolódik, deformálódik.
2D-ben egy 3D torzulást szeritnem nem lehet megcsinálni túl könnyen.
mindeképp kell egy égett műanyag doboz látványa kiiduláis pontként
vagy megégetni egy műanyag dobozt, és azt ''utánozni'' -
Riddick77
tag
Sziasztok srácok! Help kéne! A Logitech forumból ajánlottak titeket! A lényge ,hogy egy hangfalat szét kéne szedjek megsemmitsiteni.És nem sivesen tenném meg élőben,de le kell fotoznom. Kérdésem az lenne,hogy ha csinálok egy fotot ,a szétszedett hangfalról,egy tűzzel a háttérben,rátudnátok e varázsolni, égés ,esetleg hiteles törés nyomokat?? Meg is hálálnám 5-10e ft ig! Tanácsokat várok! KÖSZÖNÖM!

-
rii
nagyúr
köcce ...
akkor felgyakom én is melléje majd....
más:
nem tud valaki jó módszert a sufni színbeéllítshoz?
amit eddig csináltam az nem túl jó.
(R G B C M Y White, 100%K 50%K ) -
rii
nagyúr
adobe 7 et
ID2.02 et
illu 10 et
leszedve, majd a Creative Suite 2-t (CS2) (PS, ID, Illu stb.) feltéve a rendszer lefagy, stb. meghal, Win reainst kell neki
ez nincs meg, ha valaki leszedi a CS2, és helyére CS3 -at tesz fel?
(mivl vannak ebben a topikban túlélők ilyen témában, biztos nincs ilyen gond, csak gondoltam rákérdezek) -
Rent
senior tag
este csereltem le cs2-omet cs3-ra, enyhen szolva gyorsabb.

-
BLiNk3r
senior tag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
View --> Extras (Ctrl+H)
-
L|zsidoboz
őstag
sziasztok!
a képek tetején megjenelt egy 01es sorszám és egy boríték. azokat hogyan lehet eltüntetni onnan?
-
rii
nagyúr
helóó
CS2-ben tök jó a FREE TRANSFORM, hogy ''görbén'', gömb alakban, vagy hogy, lehet méretezni.
7-es PS alá nincs ilyen filter? konkrétan arra gondlok, ha egy szögletes tárgyat rosszul fényképeznek le, akor az objekítv miatt az egyens oldali, és teje ívet kap, mely kifelé domborodik.
előre is köccccccce -
csaba1029
csendes tag
Sziasztok!
Létezik olyan progi, amely dobozok tervezésére van kihegyezve?
Előre is köszönöm!
Üdv: Csaba -
Met
nagyúr
Van egy ai file-om amiben a szöveg le van görbésítve. Meg lehet tudni valahogy a file-ból, hogy milyen fontokat használtak?
-
lesaux
veterán
Photoshop CS2-m van. Tegnap szerencsétlenkedtem valami All Adobe DVD-vel vagy mivel, és azóta ha RAW-ot szeretnék konvertálni, nem olyan menü jelenik meg, mint régen.
[link]
Ott a pirossal besatírozott részen volt két egyszerű, de hasznos link, hogy auto meg default. Azokat hogy tudnám visszaszerezni? Most is azt írja, hogy CS2-m van, tehát nem biztos, hogy az Adobe DVD rontotta el. -
Segnior_Barthez
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
köszönöm.

-
Speeedfire
félisten
válasz
Segnior_Barthez
üzenetére
lehet h segítségedre válik!
[link] -
Segnior_Barthez
senior tag
Ez nagyon hasznos. Más.
Színt akarok kivonni a vázlatból. Mégpedig a barnát. Azt hogy kell? Gondolom kijelölöm a színt.. és valamivel azt be lehet festeni, vagy cserélni fehérre... köszönöm... -
REDeath
őstag
hogy kell PS-ben hogy magától szétvágja és külön elmentse mindegyik részletét egy képnek? mikor behuzigálom a kis kék vonalzókat (slices). vagy nem is lehet ilyet? xd
vagy külön a slice toolal kell ügyködni? mert a vonalzókkal csak rácsosra leeht felosztani
[Szerkesztve] -
Segnior_Barthez
senior tag
válasz
Segnior_Barthez
üzenetére
thx próba!
-
Dexter68
addikt
válasz
Segnior_Barthez
üzenetére
Attól függ. Próbáld a levels-t (Ctrl+L) vagy a Curves-t (Ctrl+M) huzigálni.
-
Segnior_Barthez
senior tag
Sziasztok!
Van egy szkennelt vázlat, és a papír rostjait szeretném kivenni, vagy befesteni fehérre. Hogyan kell? Köszönöm -
delta9
senior tag
az a különbség, hogy totál más lesz a végeredmény
az első esetben - ha maradunk a vörös és zöld színeknél - a 255,0,0-hoz adódik hozzá a 0,255,0 ebből lesz a sárga szín és ennek a maszkját csinálod meg, míg ha a vörösre ráhúzol egy b-w gradienst screen módban akkor abból nem lesz sárga. akkor lenne, ha fekete-zöld gradienst csinálnál screen módban, viszont ha azon változtatnod kell, akkor bajban leszel, míg ha maszkolva van, a maszkot akárhogyan módosítod, az eredeti layered változatlan formában marad meg. -
sebipayne
tag
Szerintetek megéri venni egy Intuos3 A6-ost kb 30K-ért? Vagy Photoshophoz elég már egy Grapphire4 A6 is?
-
delta9
senior tag
akkor neked az eget kell kimaszkolnod a screen layeren. layer->layer mask->reveal all. ekkor megjelenik a layers fülön a screen layered mellett egy fehér négyzet, ami mutatja, hogy minden látszik a layereden. ezen a maszkon (tehát ne screen layerre kattints, hanem a maszk-ra, ezt láthatod is, hogy melyikre rakja a highlight-ot. amelyikre kattintasz) csinálj egy fekete-átlátszó gradiens kitöltést fentről (az ég felől) lefelé, ekkor észre fogod venni, hogy csak az fog látszani a screen layeredből, ahol fehér a maszk. így az eredeti layeren lévő ég színét fogod kapni, a screen layeren lévő megfelelően világos többi résszel.
lehet, hogy ez így most tök bonyolultnak tűnik, de leírni bonyolultabb, mint megcsinálni és látni az eredményt.
a screen layer pedig annyit csinál, hogy hozzáadódik a színek intenzitása csatornánként az alatta lévő réteghez. vagyis számszerűsítve rgb színtérben (próbáld ki): 255,0,0 (homogén vörös) layer fölé készíts egy 0,255,0 (homogén zöld) réteget és ez utóbbit, ha screenre állítod, akkor 255,255,0 (homogén sárga) lesz az ererdmény. -
sekli
addikt
nekem is van egy-ket ilyen kepem ilyen problemaval, lemasoltam, screen-re raktam a blending-et, es 100%-os opacity-n egy tok jo kepet kaptam, mondjuk az eg az nem kek lett, hanem feher..., de az idojaras olyan volt, hogy siman belefert..., nagyon jo modszer..., egyebkent ez a screen mit csinal...? csak, hogy tanuljak is belole... es mit ertesz a sotet reszek maskolasa alatt...?
-
lantlant
csendes tag
Help

Hogyan lehet layerre kirakni vanishing point gridet? -
sebipayne
tag
Valaki megtudja mondani hogy a magyar CS2 nyelvét át lehet-e váltani angolra, mert így egy kicsit idegesítő hogy majdnem minden tutorial angol nyelvű, és nemnagyon találom a magyar menürendszerben a megfelelőjüket...
-
delta9
senior tag
válasz
m3mph15
üzenetére
igen, sokmindenkinek volt hasonló gondja, az adobe.com-on van a megoldás is...
''If you participated in the Adobe Photoshop CS3 public beta program, you must clean your system before installing the final shipping version of Adobe Creative Suite 3 applications.''
[link]
persze a megoldást vista-ra vonatkoztasd, ne xp-re. a lényeg, hogy ki kell pucolni a rendszert a ps cs3 beta file-jaitól
[Szerkesztve] -
m3mph15
csendes tag
Hali Mindenki,
A következö lenne a kerdesem. Telepitett mar valaki Vista-ra PS CS3-at? Nekem sokadszorra sem sikerült. Vegig fut a telepitö, aztan a vegen kiirja, hogy csak a Shared Components telepitese sikerült, a PS nem. Csak egy beta verziot sikerült eddig felrakni, de az meg idökorlatos, ugyhogy nem sok hasznat vettem. Volt mar valakinek hasonlo gondja? -
Dexter68
addikt
válasz
sebipayne
üzenetére
Én nagyon sokszor még illusztrációk és grafikák rajzolásához is inkább egeret használok. Viszont Clone-stampes retusnál szinte kizárólag rajztáblát használok. Ugyanis ennél a munkafázisnál nagyon jól jön a nyomásérzékenység amiatt, hogy a klónozott részek a különböző ecsetméretek miatt nem adnak ki „csempemintát”.
-
sebipayne
tag
Szeretném meglérdezni hogy Photoshop használatánál mennyire hasznos/szükséges egy digitális rajztábla használata? Mert gondolkozom hogy vegyek-e egy wacom táblát, mondjuk egy Graphire4-et A5-ös méretben, csak nemtudom hogy megéri-e rááldozni a pénzt, mennyivel lesz könnyebb a munka vele?
-
delta9
senior tag
annál inkább kíváncsian várjuk

szóval próbáld ki azt, hogy duplikáld a fotót és a másolat blending-jét állítsd screen-re, vedd lejjebb az opacity-t és maszkold ki a screen layeren az eredeti képen túl sötét részeket. de azért azt tudni kell, hogy ha annyira alulexpósak a sötét részek, hogy onnan alapvetően részletek hiányoznak, azok már nem csalogathatók elő sehogyan sem. (esetleg, ha raw-ban fotóztad, akkor még lehet némi javulást elérni, mert azok nagyobb dinamika-átfogásúak mint a jpeg-ek.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Xbox tulajok OFF topicja
- Ingatlanos topic!
- LEGO klub
- iPhone topik
- Apple MacBook
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Sz*r a CS3 is az is 1 procit hasznal