Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
ponix
aktív tag
-
delta9
senior tag
vagy lehet egy harmadik verzió. pl. volt, akinek az volt a problémája, hogy a fényképezőhöz adott alkalmazás belenyúlt az exif-be és különböző grafikus alkalmazások különféle képpen forgatták a képet. ha csak simán intézőben másolta le a gépről a képeket, akkor nem volt ilyen gond...
-
delta9
senior tag
mindkettőben lehet, acdsee-ben tools->options->general, irfanview-ban options->properties->jpg/pcd/gif.
de mindezek mellett persze mindig is lesz problémád a feltöltött képekkel, mert nem fogod tudni, hogy aki letölti az milyen képnézőt használ, és hogy bekapcsolva van e neki az auto-rotation, tehát ha benne hagyod az exif infokat a feltöltött képben, akkor minden felhasználónak beállítás szerint fog megjelenni. lesznek olyanok, akiknek el lesz forgatva és lesznek, akiknek nem.
de ha photoshopban save as... helyett save for web... -et választasz, és ott adod meg a jpg formátumot és quality-t, akkor exif nélkül menti el, és így nem lesz problémád az automatikus forgatással. -
ponix
aktív tag
-
ToBeY
nagyúr
Clone stamp tool-nál a hardness állításával mi történik milyen hatása van?
-
ponix
aktív tag
[link]
ezt milyen progival csinálják? -
lesaux
veterán
Vannak fotók, amiket elforgatva készítettem. Ezek az IrfanView-ban és az ACDSee-ben elforgatva is jelennek meg (tehát el kell döntenem a fejem 90 fokban), ám a PS visszaforgatja őket. Erről hogy lehetne leszoktatni? Ha ugyanis Irfanben visszaforgatom egyenesbe, akkor PS-ben már a másik irányba dől 90 fokkal.
-
ToBeY
nagyúr
Kis iromány CS3-ról, ami Március 27-én fog megjelenni. [link]
-
-
C^^
őstag
PS guruk !
Egy olyan, kerdessel fordulok hozzatok, hogy hogyan lehetne egy egyszeru kulcslyukat megcsinalni PS-ban ? Kene, hogy legyen kornyezete, feny legyen ''mogotte'', es, hogy minel elethubb legyen. Megvalosithato ? -
raczger
őstag
hy!
az oldalamra kellene egy nem túl nagy szám design, az elgondolásom meg is van hozzá teljesen, csak épp kivitelezni nem sikrül, ahogy elképzeltem
nos, szeretném ha valaki megcsinálná, és mivel nincs pénzem ezért pl valami vendégkönyvet vagy valami ilyesmit csinálnék cserébe, remélem valakinek felhívtam a figyelmét
jah és aki vállalná az vagyen fel msn-re vagy pü-t írjon!
thx
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Fényképekről vörösszem eltüntetésére tudtok ajánlani valami hatékony módszert? Most Picasat használom erre a célra, de nem megy túl gyorsan, hogy egyenként kell eltüntetni minden képről szemenként... Az esetleges segítséget előre is köszönöm!
-
ToBeY
nagyúr
Nem tudtok valami oldalt, ahol le van írva milyen újítások, lesznek a CS3-ban?
-
ponix
aktív tag
válasz
troland26
üzenetére
sajnos nem látom a folyamatát annak amit csinálsz, de én úgy csinálnám, hogy megnyitnám a képet, meg kellene nézni az image/mod menüben, hogy RGB legyen azután mentés webre save for web ott beállítod, hogy gif kiterjesztés legyen és bal fent kiválasztod, hogy ne optimalizálja a képet, meg jobb oldalon azt is tudod állítani, hogy hány szinben jelenítse meg. ha ezeket beállítottad és még mindíg szar, akkor nem tudom mivan.
-
troland26
őstag
Oké valójában ez csak a probléma kisebb része, az a baj hogy a file amit, át akarok dolgozni az egy gif, le kell kicsinyítenem, nos addig eljutottam, hogy a kívánt kép elérte a megfelelő méretet, de miután el akarom menteni a mentés közbe /után a kész kép rosszabb minőségűvé válik a szélei durvábbak, lesznek stb. (nos ez az igazi problémám)
-
Frenky87
aktív tag
A cotout-ot kipróbáltam, eléggé gyengusz. De azért köszi!
A live tracemár egészen jó, de azzal sem tudom elérni a kívánt eredményt.
A végigseggelős rajzolás alatt mit értetek? Próbáltam rajzolgatni, de nem igazán sikerül
béna vagyok hozzá sajna... leírásokat meg alig találok. -
delta9
senior tag
válasz
Frenky87
üzenetére
valójában két lehetőséged van. vagy használsz egy alkalmazást, ami vektorizálja neked az adott képet az általad beállítottaknak megfelelően (pl. illustratorban a live trace) vagy megcsinálod kézzel (ez meg marhára időigényes). ha tudsz kezelni egy vektoros alkalmazást, akkor megrajzolod a formákat és kitöltöd a megfelelő színnel. szóval nincs benne semmi bonyolult, megnézed a képet, és síkidomokra bontod, csak türelem kérdése az egész. színátmeneteknél meg több nagyjából azonos formát rajzolsz, amik lényegében csak méretükben térnek el egymástól, 'egymásban' vannak, mint a matrjoska babák, és különböző homogén színük van sötétebbtől a világosabb szín felé. illustratorban még a layerek áttetszőségével is lehet játszani.
-
Frenky87
aktív tag
Üdv!
Örülök, hogy rátaláltam erre a topicra. Végigolvastam az egészet, és láttam, hogy volt egy kevéske vektoros kitérő. A téma nagyon érdekel, imádom a vektoros képeket és minél előbb szeretném megtanulgatni ezt a gyönyörűséges ''tudományt''
Valaki segítene ebben, mondjuk leírással, tutorokkal, vagy csak amúgy?
(PS, Illu van)
Nagyon köszi! -
benfolds
őstag
sziasztok! egy névjegyhez lenne szükségem 3 pictogramra/ikonra: nap, föld, víz. hol nézzek körül, hol lehet ilyeneket találni? köszi.
-
törölt tag
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Képeket szeretnék összefűzni szép hosszú sorba, hogy vmi panorámaképszerű jöjjön ki, alapvetően az a probléma. hogy a képeken eltérő tartalom szerepel, nem panorámaként készítettem őket. Photoshop CS2-est használok, a kérdésem hogy hol találom ezt a lehetőséget a programban, valamint ha lehetséges, nem ártana kicsit elmosni a képek határait... A segítséget előre is köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy korrekt-e, hogy leírok ide egy Photoshop kérést, de egye fene, beírom, hátha segít nekem valamelyik virtuális festő mester...
Nos, nekem egy csapatlogó kéne, 1024X768-as felbontásba, ami nagyjából ehhez hasonlítana, de azért mégse teljesen ez lenne: [link] Nyúlni nem akarunk, csak valami hasonló ötletes logóra vágyunk... A felirat INEYES legyen, és mellé, alá, ahova akarja a készítő, h SINCE 2007. Jah, és a háttér fehér, ha lehet! 
Előre is köszönöm, bye!
-
SlashMate
csendes tag
Hy mindenki. Nem is tudom, melyik topicba kellene ezt berakni, de asszem ehhez van a legtöbb köze. Szóval: Nem tudja valaki, hogy a következő képen a felirat milyen fonttal készült? Mi a neve, esetleg linket tudnátok adni, honnan szerezhetem be?
Tehát a kép:![[kép] [kép]](http://www.tutorial.hu/photoshop/weblaplogo/09.jpg)
-
macikos
addikt
-
ToBeY
nagyúr
Ilyet milyen módon lehetne csinálni?Hogy pl almába egy arcképet? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De azért köszönöm a törődést. Tényleg.
)

Szerintetek melyik legyen a tablón? nem tudok dönteni, közvéleménykutatok 

béna vagyok hozzá sajna... leírásokat meg alig találok.
![[kép] [kép]](http://img405.imageshack.us/img405/4430/cargm0.png)