Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArGab
őstag
válasz
Chili7
üzenetére
Átlagos használat mellett a venti az idő kb. 2/3-ában egyáltalán nem jár, majd szerintem minimum fokozaton bekapcsol rövid időre (ez processzor órajel és feszültségszabályozással, e nélkül szinte folyamatosan jár a venti). Pesten beszűrődő utcazaj már nagyrészt elnyomja a hangját. Ez olyan 46-48 fokos proci, 43-45 fokos GPU hőmérséklet körül mozog ilyenkor.
Terhelés, főleg 3D alatt szinte azonnal felpörgeti a ventit, ekkor már elég hangos, és érezhetően melegszik is az egész gép, 6X fokokat szoktam látni 15-20 perc játék után Everest szerint. -
ArGab
őstag
válasz
Chili7
üzenetére
Elsődleges kártya a 256 MB (64 bit) dedikált memóriával rendelkező Mobility Radeon 3470, másodlagos a chipsetben lévő integrált Radeon 3200. Hybrid crossfire szépen működik a két kártya között, de így sem egy erőgép. Főleg régebbi, pár évvel ezelőtti játékok futtathatók rajta max. Amit én próbáltam kettő, azok CS: Source maxon megy 1280*800-on, illetve a Race07 minimumközelben játszható szintén 1280*800-on.
-
Nunder
őstag
válasz
Chili7
üzenetére
Nekem majdnem ugyanilyen probléma jelentkezett a vásárlás után közvetlen. A telepítés közben kilépett utána se kép se hang. Visszavittem a srác futtatott egy memóriatesztet Linux alatt, nem azzal volt a baj. Azt mondta hogy a telepítéskor olyan súlyosan károsodott a Meghajtó és még valami vezérlés, hogy még a Linux se ment fel rá! Ekkor mivel 3napon belül vittem vissza kicserélte az egész masinát úgy ahogy volt. Azóta nem tapasztaltam ilyen jellegű gondot.
-
ranger
csendes tag
Nem nem. Úgy értettem, hogy a vásárlás utáni 360 napban valamikor venném meg, ha ezt lehet.
Végül is egy kis logikus gondolkodással kitalálhattam volna, amit írtál is: "...ha együtt kéne venni a notival, akkor minek lehetne 360 nappal később aktiválni?"
Sohasem lehet tudni, hogy mi rejlik a csűrt-csavart szövegek mögött... :-)
Viszont, ha jól látom, bármilyen garanciakiterjesztést is veszek, az utazógarancia csak egy év. Vagyis, csak az első évben hozzák-viszik a gépet javításra? Utána nekem kell valahogy küldeni-hozatni? Vagy az utazógarancia mást jelent?
-
xmansysy
csendes tag
a driverekrol amirol irtam azok nem Vista-integraltak,kulon irtam ki oket egy Dvd-re de szinten az erecovery progival, van ott egy ilyen opcio is...mindegy...ezeket ha megis megszerzem akkor mit kellene muveljek veluk,hogy ne legyenek gondjaim?
esteleg be kellene integralnom a Vista boot cd-be valami nlite-os programmal?
Help.
Amugy csiplek
....koszi nagyon a segitseget ghostolasssal...szivem kezd nyugodtabban verni...szoval van megoldas...es lesznek almatlan ejszakaim mig megalkotom de nem adom fel.Ez kihivas nekem. -
xmansysy
csendes tag
Csak olasz vista lenne jo?
...ez azt jelenti hogy amikor aktivaltam a windozt akkor orokre kivalasztottam az olasz nyelvet? engem nagyon erdekelne az angol valtozat de ha nem lehet akkor nem lehet. Ami a drivereket illeti azokat szinten eRecoveryval kiirtam szepen,rendesen mint egy jo kislany...kerdesem:ezek is hasznalhatatlanok mar abban a formatumban? szinte lefogadom hogy igen. Amit a norton es acronissal kapcsolatban irtal az igazan nagyon erdekes...szoval profi hozzaszolas
...meg mesteribb lenne ha bovebbben kifejtened az otletet, mert en ilyesmit sosem muveltem meg.
Bocs ha off topic-nak sikerult.
Segits nekem Chili es en is csipni foglak
kosz-kosz -
Andreas!
csendes tag
De most te XP-t vagy Vistát használsz? Az szerintem nem normális, hogy a jobb klikk nem hoz elő semmit...
Mindegy, ha kiválasztod az eszközt, akkor felül van egy gomb, hogy illesztőprogram frissítése. Úgy tudom, hogy a WLAN addig nem megy, amíg azzal a gombbal nem kapcsolod be.
-
Andreas!
csendes tag
Nekem Vista alatt egészen addig nem működött a WLAN és a gombok, amíg nem telepítettem a Launch Manager-t.
Pontosabban nem is kell telepíteni a szoftverét, hanem fogod és belépsz az eszközkezelőbe, ott kiválasztod a billentyűzetet, illesztőprogram frissítése, és kikeresed a Launch Manager inf-jét.
Vista alatt elég ennyi, és onnantól kezdve működik. Előfordulhat, hogy újraindítást kér majd. OSD: szerintem ez csak akkor megy, ha a Launch Manager szoftvert IS telepíted, nem csak a drivert.
-
blackmacs
senior tag
-
hanee
senior tag
Szerintem azért ne legyetek elégedetlenek a szervízzel. Én emlékszem még olyanra, hogy 3-4 hónapot vártam egy monitorra, vagy hogy 1 hónap volt Magyarországon egy winyót legariztatni nagykernél (a csupasz winyót, semmi körítés hozzá). Teljesen mindegy mit cserélnek, a 3 hét valójában elég jó időnek számít (nyilván a felhasználónak nem jó idő, mert addig vár, de próbáljátok egy kicsit más nézőpontból nézni a dolgot).
Én dolgoztam szervízben is (igaz az nem számtech volt hanem háztartási gép), és tudom, hogy mi folyik általában a szervízekben, egy szervíztechnikusra hány gép jut és mennyi gép hever és várja, hogy sorra kerüljön általában. A világon szinte az összes szervíz úgy működik, hogy raktárkészlete viszonylag kevés, mivel általában többezer különböző fajta alkatrészről van szó (bár számítástechnika esetén ez valamivel talán kevesebb), és egyszerre pár darabot rendelnek be mindenből. Ha elfogy, utánrendelnek, de annak van egy pár hetes átfutási ideje mindenhol, mert gyűjtőben szállítanak. Kivételes esetben járhat valaki úgy, hogy pont van alkatrész és pont viszonylag kevés bent a gép, ezért egy hét múlva megkapja, de higyjétek el, hogy ez kivételes eset szokott lenni.Hallottam már én is olyan notebook szervízekről, hogy "bevittem, ott helyben kicserélték és csókolom", de én ebben nem hiszek. Ha az ismerősöm ott dolgozik, akkor esetleg, de egyébként ha bemegyek az utcáról nem fogják nekem azonnal lecsekkolni és kicserélni benne az alkatrészt, ott kell hagyni akkor is, mert ez nem így megy, legfeljebb haverok között és az ismerősöm ismerősének az ismerősénél (urban legend).
Olyat viszont hallottam már biztosabb forrásból (tehát nem ismerős ismerőse által, hanem az én saját ismerősömtől aki forgalmaz), hogy olyan notebook márka létezik (nem tudom melyik), hogy van egy meghatározott nap, amikor be lehet vinni egyetlen meghatározott szervízbe a gépet. Ha más nap megy tönkre, akkor várni kell addig a napig, hogy bevihetsd.. ez mekkora szívás. Tönkremegy mondjuk szerdán a géped, és csak kedden van szervíznap! Elmegy majdnem egy heted a semmire.. Nem tudom az illető mennyire túlzott a dolgot illetően, de nem szokott általában.
Szerintem mi még örülhetünk, hogy a gépet még el is viszik és házhoz hozzák futárral, mert ez a világon nekünk a legkényelmesebb. Sehol egy cég sem vállal ilyet 10 kg-nál kisebb elektronikai termékekre, főleg ilyen ár-arányban. Gondoljatok bele.. Szegeden lakik valaki, és csak Budapesten van szervíz. Fogadni mernék egy fél marhában, hogy van olyan márka, ahol csak Budapesten van szervíz, vagy max. 3-4 nagyvárosban. Aki az ország másik felében lakik, annak pénzébe és idejébe kerül utazgatni a notebook-al, mindezt kétszer, munkaidőben. Mennyivel jobb, hogy felhívod a futárt, kimegy akár a munkahelyedre is / vagy épp ha Ausztriában vagy oda, és elviszi, majd visszahozza! Ki sem kell tenned a lábadat hozzá.
hanee
-
frames
tag
3 hét egy vinyóért? az nem semmi.... régen haver acerjának a kijelzőjével volt gond... benn volt náluk 4 hétig, és visszaküldték azzal, hogy semmi baja... Aztán haver meginz szervizeltette, hogy ugyanmár csinálják meg! Náluk volt másfél hónapig, de legalább a kijelzőt kicserélték.. Máig kérdés, hogy miért mondták rá azt először, hogy nincs semmi baja, amikor egy csomószor elsötétedett meg vibrált a monitor... Ja meg azt mondták, hogy azért kellet várni a javításra, mert nem volt megfelelő alkatrész raktáron... Azért Brnóban legalább alkatrész van

-
coccolino
aktív tag
szerintem is eleg szubjektiv, mindenki maskepp iteli meg
dizajnba en ugyerzem siman ver barmi mast az acer, nagyon jol nez ki a lekerekitett formaival
nekem 2 ilyen gepem is volt, es jobban birta a strapat, mint ahogy hittem
2x ontottem le az egyiket, es azon kivul hogy az energiaitalt feltolta a statikus energia a folia es a kijelzo koze, meg ugy is siman ment, igaz egy ket dolog ragadt
a szervizben elozekenyek voltak, sokat segitettek, es siman kicserelhettem volna a monitort 35k felarral ( 15,4" WXGA) egy uj gyarira, beszerelessel
masik alkalommal csak a billentyuzet kapott wiskyKolat, es azon a par napos ragadason kivul semmilyen problema nem volt vele
en eleg strapa gepnek iteltem meg, igaz erezni rajta, hogy esszeru keretek kozott ahol tudnak azert sporolnak az anyagok minosegevel, de azert az arert amennyiert vettem, masfel hp vagy dell notit kaptam volna, holott nem egy embertol halottam mar szidni ezeket a notikat is
reszemrol lelkes hive az acernek -
hanee
senior tag
Épp ezért lenne jó, ha többen is pontoznák például ugyanazt a fajtát ugyanezen szempontok alapján. Például mert épp eszű ember meg tudja állapítani, hogy teszem azt a Crystal Brite képernyő nagyon jól néz ki, tehát majdnem esélytelennek tartom, hogy valaki 4 pontnál kevesebbet adjon rá, ugyanakkor a szervízháttérrel, touchpaddal, csatlakozók elhelyezkedésével, billentyűzettel lehetnek különböző tapasztalatok, valamint különböző szempontok alapján értékeljük, mert kinek "mi jön be". Valakinek kevésbé tetszik a puha billentyűzete gondolom. Viszont ha már van mondjuk 20-30 értkékelés egy notebook-ról, akkor az valós támpont. Szóval hajrá hajrá többiek! Tessék értékelni. Ha gondoljátok csinálok majd abból is valami cikket

Egyébként meg értékelést nem is lehet objektív szempontbok alapján végezni, mert csak a saját benyomásodat lehet leírni - kedves twollah. Objektív értékelést legfeljebb egy 3DMark adhat, ami pontokat számol (bár az sem feltétlenül 100%-os mert mint tudjuk sok múlhat egy jó driveren is ilyenkor), vagy mondjuk a gyárban egy automatika, ami teszem azt a billentyűket leütve megméri hányat bír. De azért belátható az is, hogy az átlag felhasználó magasról tojik rá, hány pontot ér el 3DMarkban egy konfig mert nem tesztelgetni akarja, hanem használni, és inkább más felhasználók tapasztalataira kiváncsi, akik használat során tesztelték.
hanee -
hanee
senior tag
Nem feltétlenül, vannak hibajavítások is. A piac viszont nagyon gyors tempót diktál, nem csak az Acer hoz ki újdonságokat félévente. Azonban nem feltétlenül kevés fél év tesztelésre szerintem. Ez a tesztelési módszerektől is függ, nyilván. A felhasználói vásárlói piac részére nem is igen van másra szükség mint Mhz-ekre, GB-okra és MB-okra nem? Nyilván tesztelnek más kategóriában is, de pl. egy átlag ember nem vesz olyan notebook-ot, ami teszemazt arra van kifejlesztve, hogy az űrben is működjön, vagy egy tengeralattjáróban 500 méter mélyen a tenger fenekén (most csak mondtam két idióta példát). Egyszerűen a felhasználói piac igényeihez igazodnak, annak az igénye pedig kimerül nagyjából abban, hogy működjön pár évig és elfogadható áron hozzá lehessen jutni, azért, hogy otthon, munkahelyen, kisvállalkozásban használható legyen átlagos dolgokra. A piac és a verseny diktálja az iramot, a jobbat (értsd jól: akár 10 évig tartós és használható darabokat) meg kell fizetni (sajnos), kevesebbet gyártanak belőle, mert az olcsóbbra nagyobb az igény.. persze mi hőböröghetünk, hogy szeretnénk olyan notebook-ot, plazmatévét vagy mosógépet, ami kiszolgál minket 10-20 évig akár (bár ez elég szürreálisan hangzik számítógépek esetén), de ha olyat akarunk, borsosan meg kell fizetni az árát. Erre pl. nekem sincs pénzem, a felsőkategóriára, ezért aztán marad a bizakodás, hogy jól be fog válni a középkategória is.

hanee
-
hanee
senior tag
Szia Chili!
Még mindig nem kaptad vissza? Szegény!
Úgy sajnálom, komolyan! Remélem mostmár tényleg visszakapod. Esetleg próbálj kérni valami e-mail címet, ahol a cseheknél érdeklődhetsz? Én biztos megpróbálnám és írnék nekik. Legalább választ kaphatnék a késés okára.hanee
-
Noobi
tag
Köszönöm! Csak az a bökkenő, hogy akkor az Aspire 5920G-302G16N elvileg op rendszer nélküli lenne.. de a vistát odaírták, és beleszámolták az árba... viszont lehet, hogy ezeknél az újabb típusoknál már nem írják ki ezeket... mert az említett típus wide, large, dvd írós, wlanos... is, és mégis csak egy N van a típusszámában.... Az 5920G-302G25 -nél meg lehet csak elírták a bluetooth-t, úgyhogy lehet csak ezt a típust vállalom be... nah majd meglátom...
-
-
drankenhal
csendes tag
En is ezt hasznalom
, a 2 Ghz-es Turionom 800 Mhz-en megy, 0,8 V-on - csakhogy felpercenkent felmelegszik 56 fokra, ilyenkor beindul a venti s felperc alatt lehuti 51 fokra, majd minden kezdodik elolrol. Igy estenkent mast se hallok csak venti be es venti ki. Nem igazan ertem, mert nem lehetne a ventit folyton egy alacsony s igy alig hallhato fordulatszamra beloni. Na erre keresnek megoldast. 
Ja, kozben BIOS-t is frissitettem, de hiaba.
[Szerkesztve] -
GeeTeQ
tag
thx meglesem
Továbbá !
tehát acer tm 2413NLM és van rajta 2 gomb elől, bluetoothhooz és wifihez... vki tud nekem segíteni hogy ez miért van ott? lehet beleszerelni? szal a hely az adott neki csak nincs benne most ugye? (mert nincs az tuti)
és bontottat lehet bele és honnét? mennyi kb? thx -
ToRR3nt3
senior tag
Rohadtul lement az Acer notik ára fél év alatt... Br 126 k-ért 3692 es... Én meg 190 K-ért vettem, igaz XP Homeval, 1 GB Ram-mal meg 120-as winyóval...
Gémereknek egy kis 2003-as 3D Mark adat Intel 950-es ''videokártyához'' 1.6-os cerkával:1060 pont, magyarán Quake 4-hez ne ezt vegyétek.
[Szerkesztve] -
stichus
tag
ha jól tudom, az Acer Brnoban központosította az egész közép-Európai garanciális javításait, ezért van a futáros megoldás, és ezért nincs tovább Rikvest, hála a jó égnek. én már a 2. Acer gépemet használom, és semmi baj nem volt a minőségével, azt leszámítva, hogy az előzőnek 3 év után a fedélzáró rugója eltört, így a végén kézzel kellett rátolni, hogy bezáródjon, de ha az ember normálisan bánik a géppel, ahogy kell, akkor nem törik, kopik jobban szerintem, mint a többi gép. a jelenleginek meg sikeresen kiszakítottam az egyik usb-portját, de ez a bénaságom miatt volt, mert a lógó vezetékre ráléptem és a hirtelen lefelé rántás miatt kitört a műanyag lap a portból, amin az érintkezők vannak, de egy hubbal megoldva
-
chop
őstag
Most mit kocsogolsz?.. Nem nagyon cipelem sehova a gepet, miert ne vegyek hozza USB-s billentyuzetet?.. Hugomnak 3 eves Asus notija van, annak feleannyira se ''csorog'' a billentyuzete, mint ennek. Ennel halkabb mar nem lesz. Nyilvan, ha viszem valahova, akkor nem tuszkolom bele a taskaba a billentyuzetet is. Masreszt en (en, nem te, en!) jobban szeretek normalis billentyuzeten gepelni, mint ezeken a mini szarokon.
Egyebkent erdekes, mert Vezerlopult > Rendszer szerint 800 Mhz, CPU-Z meg azt mondja, hogy 2 giga. Szoval szerinte stimmel. Ennek ellenere kicsit tohonyanak erzem. -
liquidmoon
aktív tag
Nekem pár ismerősöm akinek van acer notija, és a rikvestbe vitte, mindenki szidta az acer szervíz hátterét. De így hogy ingyen házhoz jönnek és viszik, ott kint pedig nem ülnek rajta, gyorsan megcsinálják, más sem panaszkodott. Ha hétfőn romlott vona el, akkor még 5 nappal majdnem hamarabb visszakapom (a ups hétvégi nemdolgozása miatt 2 hétvégén is rájuk várt a notim...)
-
Lagler
tag
Hát nemtudom miért mondják ezt azok a ''valakik'', de én javarészt kipróbáltam a Tataniko által írt dolgokat, és nekem minden flottul megy, semmi fagyás, semmi hiba, semmi. Csak a valós teljesítménynövekedés az, ami van.
Tehát ezennel hivatalosan is igazolom, hogy Tataniko-nak igaza volt, nekem sokal jobb lett a gép. Persze ez nem jelenti azt hogy mindenkinek hiba nélkül működni fog, de nekem működnek.Tudjátok: mindenki csak saját felelősségre... Ennyi.
Üdv: Ákos -
Levi123
senior tag
Pont ezt irtam előző hozzászólásomban..

Start > futtatás > beírni: msconfig
ott rámégy az ''automatikus indítás'' fülre és ott amit nem akarsz, hogy elinduljon a winfos indításakor azt nem pipálod ki. Ezután automatikusan nem fognak elindulni a restart után.
Pl winamp (nekem ez is ki van véve az automatikus inditásból, hogy ne legyen betöltve a program, amig nem használom). -
SYB
csendes tag
Ma elvittem az EC-CO-hoz. A munkafelvevő szimpatikus volt, érdekesnek találta, hogy nem egyezik a sorozatszám a garanciajegyen és a gépen/számlán (én is /USAnotebook/), ennek ellenére bevette. Azt mondta, hogy kijelző/kábel hibától függően 1-2 hét alatt lesz kész. Ha 2-3 hét alatt megcsinálják én meg leszek elégedve. Majd még megírom, ha visszakaptam a gépet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ubuntu Linux
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS ROG Strix G531GT bontás - ventik, LCD panel, töltő stb.
- Lenovo Yoga 9 14IRP8
- LG 32MR50C-B VA Monitor! 1920x1080 / 100Hz / 5ms / FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4666
- 27% - ASUS ROG Strix G6 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- Samsung Galaxy S23 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 128 GB Ultramarine 96% Akkumulátor 2026.07.10-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

?

....koszi nagyon a segitseget ghostolasssal...szivem kezd nyugodtabban verni...szoval van megoldas...es lesznek almatlan ejszakaim mig megalkotom de nem adom fel.Ez kihivas nekem.
...meg mesteribb lenne ha bovebbben kifejtened az otletet, mert en ilyesmit sosem muveltem meg.