- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atos23
senior tag
válasz
TigerCat #14732 üzenetére
Hát én sem tettem volna fel a helyükben csak úgy baráti szívességből. Végülis új alkatrészt vásároltál a gépedbe, amely nem tartozik sem az ő garanciájuk, sem a terméktámogatásuk alá.
Nekem is hasonló Acerem van, soha nem használok recovery CD-t, külön rakok fel tiszta, gyári utilsoktól mentes windowst az eredeti matricával.
-
Peter Kiss
őstag
-
vendingo
veterán
válasz
TigerCat #14426 üzenetére
Én aspire 5536G -t használok. Ennek nem sokkal erősebb a procija, mint a tiédnek (athlon 64x2 2.1-es), 2-3 giga ram-mal árulják, de 8 gigáig bővíthető.
Vga: 512mb Ati hd4570.
Lehet kapni 250-es, és 320gb-os vinyóval.
Kijelző:15.6" 16:9 wide hd led (fényes)
Van benne hdmi, meg egy csomóapróság, amit nem soroltam fel.
Nekem eddig bevált, és meglehetőssen jó áron lehet kapni. 136 000-től felfele.
Hasonló kategoria még az asus K50AB. Ez is ilyen áron mozog.
Remélem tudtam segíteni. -
james88
tag
válasz
TigerCat #14284 üzenetére
Tényleg az volt a baja köszi a segítséget!
Most már az össze gomb működik és vissza is jelez a képernyőn,
viszont újraindítás után megint semmi és nekem kell indítani a progit.
Hogy lehet elérni hogy automatikusan induljon a vistával?
(Az óra mellett nem jelenik meg neki külön ikon hogy fut!) -
válasz
TigerCat #14194 üzenetére
Nah, sikerült feltenni a Windows 7-et a gépemre! Hurrá!
De, nem estem hasra tőle. Minden ment, de valahogy nem olyan simán mint Vistával, így le is szedtem. Pl. nincs Acer Arcade, amit DVD-hez használok. Sokkal jobb a hangja abban a programban, mint bármi másban.
Meggyűlt a bajom a betűkészletekkel, a Firefox is lassabban ment, illetve egy eszközt nem tudtam telepíteni, méghozzá az integrált 1 gigás memóriát. Bár nélküle meglettem volna...
VGA csak egy régebbi lett jó hozzá, a legújabbat nem fogadta el, bár ez Vista alatt is így volt, igaz h elfogadta, de a régebbi működött tökéletesen.
Minden szoftver felment, de legnagyobb bánatomra nem volt benne levelező, a Live mail meg egy használhatatlan valami, így az is kilőve.
Az oldalsó médiavezérlő gombokat nem bírtam meghajtani, bár lehet h csak beállítás kérdése lett volna, viszont a web, mail, bt és wifi gombokat alapra lekezelte.
Amúgy IDE módban egy régebbi, gyári driverrel ment fel a rendszer, a friss verziót nem fogadta el. Ez mindenesetre érdekes.
Összességében nem rossz oprendszer, de valahogy nekem nem jött be.
A gépemen semmit nem gyorsított, különösebb sebességnövekedést nem vettem észre a Vistához képest. A tálca (superbar) kezelhetősége nem rossz, jól lehet paraméterezni a mappákat, a többi meg nem érdekelt igazán. Így maradok a gyári Vistánál, legalábbis addig, amíg nem lehet kapni Win 7 előtelepített verzióval ellátott noteszgépet. Még egyszer nem vacakolok ennyit vele.... -
Rotor82
aktív tag
válasz
TigerCat #14182 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, de úgy próbáld meg, hogy amikor az win7 boot-ol, és felugrik az a kisablak amin ott van a formázás új partíció, stb.... na ott van valami olyasmi, hogy driver betöltése vagy mi a fene. Azt hiszem valahogy így kell, nem biztos, csak olvastam és így rémlik. Még nem volt ilyen problémám (kopp-kopp).
ÜDV -
-
vASalo
tag
válasz
TigerCat #13624 üzenetére
nekem WD Scorpio Black van. kicsit jobban melegszik, mint az 5400as fordulatú, kb 3-4 fokkal. sebességben érezhetően gyorsabb. Tartósságot nem tudom, még csak 1hónapos. eddig nem bántam meg.
üdv, vASalo
-
_Berci_
aktív tag
válasz
TigerCat #13579 üzenetére
Helló!
Először is mindenképpen olyan gépet ajánlok neked (ha intelnél maradsz) amiben P szériás illetve T ből 8×××-9××× szériás proci van, VGA is legalább 512 Dedikált memóriával rendelkezzen ! a többi finomság már rábízottazokkal bajod nem lex
(memória szinte mindig 4GB az ilyen gépekben azé nem írtam)
Itt egy
Sony gép ami egész tűrhető paraméterekkel rendelkezik, viszont ha jól emléxem akkor jobb oldalon van 3 usb azt hello
Viszont itt egy Acer gép ami sz.tem jobb választás lenneUSB mind a 2 oldalon van
de tudásra hasonló gépek és az áruk is kb egyforma
-
Blue@X
senior tag
válasz
TigerCat #13429 üzenetére
Arra figyelj hogy olyan legyen amit szeretnél (tárterület)
A viccet félretéve ha fontos a sebesség (az a kicsi is), akkor 7200rpm sebességűt. Szerintem márkák között nincs nagy különbség.
Én a tiszta telepítést ajánlom, tehát ne egy backup-ot rakj vissza (amit recoveryvel mentesz le), de ez csak saját vélemény.roti86 : Nekem egy 200GB-os (7200rpm) került bele, 18k volt.
-
Blue@X
senior tag
válasz
TigerCat #13418 üzenetére
Azt nem mondtad melyik a másik OS, de feltételezem hogy a Vista. Vistahoz képest gyorsabb, de a helyedbe már megvárnám a május folyamán megjelenő RC-t, ha eddig nem volt szükséged a Win7-re. Sok eszközt felismer, és telepíti a hozzájuk tartozó drivert (5315 alatt egyhez se kellett külön telepíteni). A Vista is stabil, a Win7 is, bár lehetnek még rejtett hibák, de ez már nem valószínű.
-
Nunder
őstag
válasz
TigerCat #13259 üzenetére
Porszívót fújhatod. A kivezető lamellák tömődtek el nekem is és azt nincs az a porszívó ami kiszedi. Szépen tele lesz porcicával és eltömi. Csak úgy szeded ki a koszt ha a hátlapot leszeded. Így hozzáférsz a ventihez. Én a hidak melletti szellőzők miatt azokat is áttöröltem meg benyúltam minden kis mélyedésbe fültisztítóval. És mikor legközelebb bekapcsoltam 100fok helyett csak 50-55 terhelve. Legjobb módja a hűtésnek ha van ami hűtsön.
-
twollah
nagyúr
válasz
TigerCat #12425 üzenetére
Szerintem nem kell.
Aramtalanitod a gepet, akkumlatort kiveszed stb.
A szellozo nyilasokba befujsz suritett levegot vagy odarakod a porszivo csovet es szivsz (erosen).A suritett levegonel arra vigyazz, hogy a flakont mindig fuggolegesen tartsd, mert ha nem akkor nem csak levego jon ki belole hanem valamennyi jegszeru anyag, ami fagyaszt!
Azzal meg az a baj, hogy a nagyon lehult alkatreszeken lecsapodhat a para.En anno azt csinaltam, hogy a gep kifele szellozo nyilasainal fujtam be a levegot.
A kifele szellozo nyilast ugy ismered fel, hogyha benezel sok kis rezszinu lamellat (gy.k.: lemezt) latsz.
Altalaban azok a lamellak szoktak beporosodni es mint koztudott a por eleg jo hoszigetelo. -
breal11
tag
-
DarkGubi
aktív tag
válasz
TigerCat #11498 üzenetére
Is-is.
Az én Aspire 5315-ös gépemben T7300-as van, de volt egy rövid időre (1 nap) egy T8100-as is (2.1 GHz). Nos a T8100-as hűvösebb volt és gyorsabb és tovább bírta az akku. Azaz jobb volt, de valami fura anomália miatt nem működött, csak 1 napig.
A mostani T7300-as sem rossz, de az jobb volt. Volt... -
spacer
aktív tag
válasz
TigerCat #11498 üzenetére
itt nézegessed
Szerintem nem rossz, van benne 4mega L2 cache, az 5800-asban pedig csak 2 mega van. -
Skynet258
veterán
válasz
TigerCat #10791 üzenetére
Mennyire karcos az újraírhatód? Nekem épp tegnap gondolta azt a dvd írás végére, hogy ez neki túl karcos, és itt süvített nekem 2 percen keresztül... Aztán amikor láttam, hogy nem tudja lezárni a lemezt kivettem... volna, ha kiadta volna ez a szemét (
). Végül egy restart lett a megoldás, és a dvd ledarálása az iratmegsemmisítőben
Szóval lehet, hogy érzékeny a cucc a karcokra (hozzáteszem, asztali gépben még szerintem simán ment volna, de jól eset megnyomni a daráló gombját
).
-
k.sasa.87
csendes tag
válasz
TigerCat #10636 üzenetére
Acer logo valószínűleg azért jött be, mert a BIOS alapbeállításra állt vissza, és be van kapcsolva a "Quick boot" opció (ilyenkor nem látod a rendszer indításakor a csatlakoztatott eszközök listáját, pl meghajtók, etc...
Drivert én akkor szoktam frissíteni, amikor valami gond van az adott eszközzel.
Az előzőt nem kell feltételenül eltávolítani, csak frissíted és kész. Néha azonban előfordul, hogy nem megy tökéletesen.
Anno a GeF' FX5500am az új driverrel lassabb volt, mint az azelőttivelFirmware az az adott hardverbe beépített szoftver. Nem különösebben kell piszkálni, ha minden működik.
-
válasz
TigerCat #10240 üzenetére
Az Empoweringhez néhány megjegyzés. Először a gombokat kezelő alkalmazást kell telepíteni, ez a Launch Manager. Utána az Empowering keretrendszert (eframe). Utána lehet feltölteni "e" alkalmazásokkal. Az ePower Management és az ePresentation Management tényleg hasznos, a többi előnyéről még nem győződtem meg, bár nekem hét is van a "keretben".
Nyugodtan kiveheted az automatikusan induló programok közül, az egészet, az ePower Management akkor is elindul - a Launch Manager-rel együtt - (default telepítés) , mert az energiagazdálkodás windows részét felülírja a feltelepítésekor. -
csabors
tag
válasz
TigerCat #10240 üzenetére
Ha kivetted az autómatikusan induló programok közül Empowering programot akkor az egésznek nincs értelme...
A projektoros gondodat szerintem megoldja, mivel egy elöre -általad- beállított profilt futtat majd!
A mikrofont nem tudom miért működik állandóan, de azt hiszem kikapcsolható valahogy...Üdv:
-
csabors
tag
válasz
TigerCat #10228 üzenetére
Szia!
1.Igen, a rejtett partíció továbbra is rejtett lesz, és vissza tudod róla állítani az eredeti gyári állapotot! A telepítő lemezzel szabadon méretezheted a merevlemezed, de a gyári particióhoz ne nyúlj.
2. A Kékestetőre kell feltúráznod, szerinted fémvázas túrahátizsákkal, vagy retiküllel (vagy ridiküllel) könnyebb?
3."Power Manágert" azért érdemes feltenni, mert alapértelmezés szerint a processzor teljesítménye dinamikusan változik -sokszor feleslegesen szerintem- a programmal viszont statikusan tudod állítani.
Profilokat hozhatsz létre, és egy két kattintással a neked legmegfelelőbb teljesítménnyel "fut" a géped.
Érdemes még feltenni az ePrezentációs progit, ha sokszor használsz külső megjelenítőt (projektor), és az eNet manager progit, ha sokféle vezetéknélküli hálózattal, és munkacsoportal van dolgod.Szerintem ennyi!
Üdv:
-
hanee
senior tag
válasz
TigerCat #9686 üzenetére
Szia!
Van belőle olyan, amire felmegy a Vista is. Nem tudom melyik, de van. Egy ismerősöm ezt használja és dualban használja a monitorral ő is otthon. Ráadásul elég erős is a gép, ő flash programozó és kell neki a jó proci + a jó video is hozzá.
Ha gondolod majd megkérdezem melyik van neki.. ?Azt mondja az az egyetlen szívás vele, hogy ha egyszer felteszed a Vista-t nem jó újrahúzni mert nehéz mindent jól beállítani rajta, driverekben ők sem bővelkednek egyelőre.. (dehát ebben az Acer sem sokkal jobb amennyire látom, legalább is pl. XP-re).
-
zso79
őstag
válasz
TigerCat #8461 üzenetére
Nem Vista ellenes flame akar lenni, de:
2. 160GB vinyó és 2 GRAM van, elég mindenre Ezt te sem gondolod komolyan! Nincs annyi diszk meg memo, amire azt lehet mondani hogy elég(nem számolva az OS korlátaival)
3. 3D-ben csak a Medal Of Honor Airbornet futtattam, illetve a FlatOut2-t. Ment mint állat!
Ha multizol óriási különbség akár +10 FPS is!!!
4. Helyi hálózaton vagyok, müxik rendesen, a domaines az nem tudom micsoda
Ezt most nem állok neki elmagyarázni, legyen elég annyi, hogy nagyobb hálózatos környezetben használják, így ha ilyan helyre kerülsz nem fogod tudni hálózatban használni a gépet.Kinek a Vista, kinek a papné
-
zso79
őstag
válasz
TigerCat #8456 üzenetére
Felejtős? Ezt cáfolnám, több okból is:
1, Van jópár alkalmazás, ami nem tuti Vista alatt
2, Senki nem szereti pazarolni sem a diszket, sem a memóriát
3, 3D-ben észrevehető teljesítmény csökkenés Vista alatt
4, Egy Home Premiummal próbálj meg belépni egy domain-es hálózatba... -
-
Nunder
őstag
válasz
TigerCat #7618 üzenetére
Olvastam rengeteget ezzel kapcsolatban mind ebben a topikban mind máshol és lényegében nem venni észre a különbséget! Ha 2Gb van a gépben akkor már hiába teszel bele nagyobbat nem fog gyorsulni jelentősen! Nyilván ha olyan progikat használsz amik jobban eszik a ramot akkor vista mellett nem árt ha ven háttér de nem jellemző hogy nagy teljesítményjavulást eredményezne! Havernek van 4 GB a gépben (mondjuk nem lapiban) de nincs szemmel látható különbség! Max a játékoknál és a HD-s filmeknél van de ki mire használja. Erre a gyorsításra meg azt hiszem van megoldás! Sok olyan funkció van Vista alatt amit ha az ember aktivál akkor lassul a gép. Ezeket ki lehet kapcsolni és akkor gyorsabb lesz! Kérdés az hogy érdemes e beáldozni a teljesítmény érdekében a kényelmet? Aki huzamosabb ideig használja a Vistát maxon annak sztem marha furcsa ha ki vannak kapcsolva a már megszokott extrák! De 2GB mellett nem lehet gond ilyenekkel mert ekkor már eléggé jól gazdálkodik az OS a rammal! Szóval ha mindenáron gyorsításon gondolkozol akkor a Micrsoft honlapja de ne vegyél bele feleslegesen ramot csak pénzkidobás mert egyenlőre nincs olyan progi aminek ne lenne elég 2Gb ram! Persze ha a mostani ramárak mellett és a jövőre gondolva beruházol az nem baj.
-
DarkGubi
aktív tag
válasz
TigerCat #7616 üzenetére
Én szeretem babrálni a vistát. Kékhalálom is volt 2x is! Igaz, hogy gyakorlatilag ezért került szervízbe a noti, ugyanis a HDD kezdte megadni magát. Egyszóval a Vista stabil, csak hardveres problémánál sikerült kékhalált előcsalni.
XP-n kékhalált simán létrehozok, sőt, a régi Nokia 6600-án is sikerült kékhalált elérnem!!! -
frames
tag
válasz
TigerCat #7616 üzenetére
Én már sajnos egyszer megismerkedtem vele, amikor alvásból akartam felkelteni a gépet, ő úgy döntött, hogy inkább alszik még egy kicsit, úgyhogy adott egy kék halált, de ezen kívül még egyszer sem találkoztam vele
Hmmm szerintem négy mega RAM-mal, nemhogy kékhalált, de még visztát sem fogsz látni a gépeden
Bocs, de ezt nem hagyhattam ki... -
Jávi
tag
válasz
TigerCat #7563 üzenetére
nekem xps hálón volt hogy csak az egyik gép látta a másikat:S de ezt mi okosan úgy oldottuk meg hogy rákerestem a gép nevére és akkor megtalálta,bemásztam a mappák közé és beraktam a filet
amúgy szerintem xp és vista között annyi hogy xp nem lát vistat de a vista lát téged mert az újabb
de ez csak egy tipp. nemtom másnak látja e xps gép a vistat de szerintem nem is fogja
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Drón topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Acer notebook topic
- Mobil flották
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- HP Probook 450 G5 - 15", i5-8250U, 8GB RAM, 128GB SSD
- Elegáns és Erős: MSI Prestige 15 Creator/Gamer Laptop makulátlan állapotban.
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest