Hirdetés
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
liquidmoon
aktív tag
A nagy acer fan-oknak is felteszem a nyag kérdésem:
Sikerült eladnom a gépem, így már ''csak'' a noti vásárlásán töröm a fejem. Szerintetek ez milyen?:
ACER ASP5101AWLmi_XPH
15.4''
Turion64 2.0
512ram
100gb hdd
DVD+-RW
ATI vga X1100
WiFi
XP Home
Nagyvonalakban ennyi, ez 180eHuf környékén lenne.
Nekem elsősorban net(wlan); filmnézés, kicsi képszerkesztés; nagyritkán játék - minimálisan(menne egyáltalán ezen vmi játék?); hordozva főképpen ingatlanon belül lenne(wlan), de néha haverok, munka, suli is. Mennyit bír ezeknek kb az akkuja? Nem nagyon ismerem az acert, hogy milyen a hátterük, erre is kíváncsi lennék. Nézegettem sulinetben notikat, de ebben az árkategóriában csak celeron-os gépek voltak főként. Szóval ti hogy viszonyultok az acerhez, ehhez a típushoz? Vagy ha tudtok jobbat, lécci linkeljétek be. Előre is köszönöm -
liquidmoon
aktív tag
Köszönöm aki válaszolt kérdésemre. De milyen az Acer minőségileg, szervízügyileg? Tényleg egy kategória FS-el? Mert az elég para akkor. Nektek hogy jött be?
-
liquidmoon
aktív tag
Még 1. Ebben - [link] - most vettem észre, hogy nincsen s-video(tv out) . Lehet kapni vga s-video átalakítót? Ha igen, akkor hol és mennyiért? Vagy hogyan lehet egy ilyet tv-re rákötni?
-
liquidmoon
aktív tag
Bár ha van 1 vga-dvi átalakítóm, akkor azt a legtöbb lcdtv-hez lehet csalakoztatni,nem? Majd eccer veszek - mármint lcdtv-t...
-
liquidmoon
aktív tag
Mivel 55 futó folyamatom van, gondolom lehetne ritkítani, ami valszeg sebességnövekedéssel is járna. Én szívem szerint az összes nem ismerős progit kilőném, de lehet, hogy szükséges az alap és stabil műköséshez egy notinál.
-
liquidmoon
aktív tag
Hi! Nektek is 500Mhz-n megy a ram 533 helyett everest szerint az 5101-ben? Lehet vmit csinálni, hogy fullon, azaz 533-on menjen? Mennyire melegszik a procitok full terhelés mellett? Nekem úgy 57körül. Az még normális? Mennyi a max megengedett?(ami még nem károsítja)
-
liquidmoon
aktív tag
Hi! A biosban nincsen véletlenül vmi bill kombináció, amivel ''rejtett'' menüt lehet előhívni? Nekem furcsa, hogy semmit sem lehet állítani a vidkari mem méretén és a boot settingsen kívül...
-
liquidmoon
aktív tag
Jóvanna, csak gondoltam hátha Amúgy nagyon pöpec a gép, meg vagyok vele elégedve. '03-ban 1317-et hozott, notiba bőven jó. Everest szerint is tökéletes Az akkuja még bejáratós, majd pár hét múlva kiderül mennyi is az annyi. Tényleg a legjobb vétel, de 512 ram azért még kicsit hiányzik belőle, mert a wincsi tényleg mindig töltöget vmit...
-
-
liquidmoon
aktív tag
Hi! Nekem is ilyen notim van és én is az usa-notinál vettem. Nekem semmi bajom vele, sem hang, sem kép ügyileg. Csak az egyik gyorsgombon(levelezés) hiányzik a festék, de nem szembetűnő... Ha vki kifog 1 sz@r terméket, még nem feltétlenül kell típushibára gondolni, pláne nem egy boltot szidni, mivel nekik ehhez semmi közük. Megveszik és eladják csak, ennyi a feladatuk. A szervíz már más téma, mert azt pedig a gyártó intézi vagy a gyártónál kell intézni.
A hang lejáccásnál a csipogó hang lehet hardware probléma, de a kockásodásnál inkább a használója tudásánál van a probléma Szerintem! -
liquidmoon
aktív tag
Ti a matricákat leszedtétek? Ha igen mivel, hogy ne hagyjon nyomot? És a beépített mikrofonnal mi a helyzet? Skype-hez lehet használni?
-
liquidmoon
aktív tag
válasz liquidmoon #318 üzenetére
A mikrofont kipróbáltam skype-vel, marhajó. Semmit sem kellett beállítani, egyből ment. Mindenki skypezzen
[Szerkesztve] -
liquidmoon
aktív tag
Kész vagyok!!! Egy dvd isot sem tudok tárolni a wincsin, mert a gyári eredeti win kib@szott FAT paríciót csinált... Csak új winnel lehet NTFS-re átállítani, vagy van valamilyen biztonságos megoldás is?
-
liquidmoon
aktív tag
válasz Bernardo20 #324 üzenetére
Sikerült, köszönöm
-
liquidmoon
aktív tag
-
liquidmoon
aktív tag
Hi! Az acer 5101-es notimnál az everest az alaplap/lapkakészletnél kiírja, hogy van benne PCI-EX1 port és üres. Ezmiez? Ide mit lehetne tenni? Bocs, ha hülyeséget kérdeztem most...
-
liquidmoon
aktív tag
Felteszem itt is, hátha...:
Van egy Acer 5101-es notim amiben 2Ghz-s turion proci van. Everest 2 helyre 2 félét ír: ML-36; MK-36. Na mind1. Az lenne a kérdésem, hogy miért fogyaszt a proci állandóan 1,4V-t? Tök mind1 neki, hogy fullon 2Ghz-n futtatom, vagy csak a 4x-es szorzóval 800Mhz-n. Vagy van vmilyen progi, amivel ezt állítgatni lehet, vagy nem tanácsos belepiszkálni egy notinál a feszültségekbe? És kicsit melegnek találom: ha 2Ghz-n megy, de a proci csak átlagban 20% kihasztnálságú, akkor is felegy 54°C-re a hőmérséklete. Ha fullon, akkor akár 60°C-ig is felkúszik. Ez normális? -
liquidmoon
aktív tag
Szép kis hétfői napon nekiálltam acer 5101-es notim tesztelgetésének. CPU, Wincsi, RAM. Win alatt minden tesztprogi átment, voltak benchmarkok is, azoknál is elég jó eredményt ért el. DE!... Kezembe akadt egy memtest 86 cd:
[link]
(bocs a képminőségért, de most csak a telcsimet használtam)
Szal kb másfélszer ment át rajta, és a fenti kép fogadott. Ezmiez? Vihetem vissza? Használat közben semmi hibáját nem vettem észre...
[Szerkesztve] -
liquidmoon
aktív tag
#412; #414; #429 Ezekre vki választ tudna adni?
-
liquidmoon
aktív tag
Köszönöm mindkettőtőknek, kicsit megnyugodtam. Everesttel néztem a proci hőmérsékeletét amúgy.
-
liquidmoon
aktív tag
Ha csak összecsukom a notit(nem kapcsolom ki win alatt), akkor fogyaszt vmit a kis leden kívül?
-
liquidmoon
aktív tag
válasz manitu666 #561 üzenetére
Hi! A ram teszteknél nekem is vár elég sokat everestnél, de lemegy. Már ezer tesztprogit végigfuttattam rajta, egyedül a memtest 86 dobott ki hibákat, de elvileg az meg nem kompatibilis a notival, szal, ha nincsen működésben probléma, ne foglalkozz vele. Nekem is 512 ram van benn, és csak 500Mhz-n fut, majd esetleg egyszer teszek bele még egy ilyet, vagy 667Mhz-set.
-
liquidmoon
aktív tag
válasz birka1337 #604 üzenetére
Szerintem, bár nincsen előttem a gépem: a select boot device menü alatt... Ott kell beállítani a first boot device-t cd rom ra. Vagy hát attól függ, miről szeretnél bootolni. Vagy nyomogatod az ALT F10 bill kombot a wincsin lévő rejtett partíció indításához.
[Szerkesztve] -
liquidmoon
aktív tag
Na szal próbálkoztam a 64bites winnel és a driverekkel. Volt problémám, nem is egy. Első a wlan. Feltelepült de azt mondta, hogy az eszköz nem áll készen és egy 10-es híbakódot írt ki. A másik a vidkari driverrel volt. Ott is úgy csináltam, ahogy kellett, szal az inf file-t beraktam, és amikor ki kellett volna listáznia, hogy melyik kártyát választom a sok közül, egy üres ablakot rakott ki.Olyan volt, mintha nem tudta volna értelmezni az inf file-t. De nem írt ki semmilyen hibaüzenetet, de semmi sem... Vkinek ötlet? Az összes win frissítést feltelepítettem a service pack 2 kivételével. Lehet, hogy az hiányzott neki? Azt nem tudtam letöltei sehol sem, mer mindig megszakadt a szerver kapcsolata... Ha valaki tudna egy linket, megköszönném.
-
liquidmoon
aktív tag
Hi! Felraktam a 64bitet és jó lett a drivered Ezaz.Grat hozzá.
Csak 1-et nem értek. Nem az memóri órajele a különbség az 1100 és az 1150 között? De mivel az 533Mhz-s memóriát használja, így nem látom értelmét a drivercserének. De müxik, leteszteltem 3dmark03 alatt is, tökéletesen végigment 1318 pontot kaptam az előző verziójú 1317 helyett.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
- Acer Aspire 3 A315 Ryzen 3 Laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest