- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juhiii
csendes tag
válasz
Blue@X #13047 üzenetére
Mit pucoljak ki?
A HDD újra lett formatálva, nem raktam rá semmi extrát még.Az újratelepítéssel lehet a bibi ! Másfél éve telepítettem utoljára és már nem emlékszem pontosan, hogy milyen drivereket raktam fel. Most csak a legszükségesebbeket raktam fel:
1. Realtek HD Audio Driver
2. Intel Chipset Driver
3. Intel Graphics Driver
4. Atheros WiFi Driver
5. Broadcom Ethernet Driver
6. Launch Manager
7. Touchpad DriverÉn az Empowering-re gondolok, vagy az ePower Management-re, hogy kellene neki.
Szükségesek? Mit csinálnak ezek? Nem kellenek a ventilátor szabályozáshoz? Múltkor úgy rémlik, hogy felraktam valamelyiket, vagy mindkettőt.
Köszi a segítséget!!! -
buherton
őstag
válasz
Blue@X #12665 üzenetére
Végülis igaz, h kb 10%-al erősebb a cpu, és 180GB-al nagyobb a vinyó 30k-ért. Ha vesz külső keretes vinyót, mivel van rajta eSata (én is hasonlóan akarom rákötni a 750-esem), akk egyértelműen az olcsóbbik. Am ilyeneken nem akadok ki, más néző pont, más tapasztalatok, ezért jó a PH!
. Na de most én mondom a te véleményedre
Jó fajta egeret, ill táskát adnak a gari bővítéshez, ill mit takar a véletlen baleseti kár??? -
AstraP750i
csendes tag
válasz
Blue@X #12642 üzenetére
Nem adnak recovery lemezt azt neked kell megcsinálni nálam anno 3 DVD-t kért vagy egy rakat CD-t de inkább megoldottam Norton Ghost-al de itt vki belinkelt egy Vistas topicot és ha minden igaz valószínű hogy lecserélem a 32bites home premiumot 64bitesre ha már 4gb ram van a gépbe akkor hadd tudjam az egészet kihasználni.
-
hanee
senior tag
válasz
Blue@X #12624 üzenetére
Ez nem egészen pontos megfogalmazás szerintem, hogy tervezték alá.. inkább mondjuk úgy, hogy alá fejlesztették. Merthogy a software támogatás nincs meg megfelelően XP alá. Azokat a drivereket, alkalmazásokat nehezen vadászod össze. Össze lehet! De az nem a gyártótól van, az ilyet pedig mindig fenntartásokkal kell kezelni. pl. nVidia driverek nincsenek alá rendesen, csak xyz oldalakról lehet letölteni, amit xyz emberek csináltak, gondolom más driverek átbuherálásával, vagy ilyesmi. De hivatalos drivert nem találsz (legalább is olyat, amivel működik). Egy integrált VGA-s Acerrel már többre mész, de még ott sem tökéletes az eredmény, általában a Wlan, tapipad, webcam, bluetooth, stb. részekkel szokott gond lenni.. ha visszaolvasnál 30-40 oldalnyit, akkor folyamatosan szembekerülsz az ilyen kérdésekkel, hogy "nem megy a wlan XP alatt mit csináljak?" és akkor a válasz valahol hogy "innen és innen tudod letölteni nekem ezzel működött".. stb..
hanee
-
combo
csendes tag
válasz
Blue@X #12492 üzenetére
Blue@X: Kösz a választ. Sajnos az általad linkelt oldalt ismerem, ott nincs XP-hez ePower, csak Vistához. Reménykedem benne, hogy majd valamikor kiadják XP-hez is. Mindenesetre az általad linkelt wikipedia oldal bíztató, de én jobban szeretném ezt direktebb módon szabályozni (ha lehet) XP-n.
-
Nunder
őstag
válasz
Blue@X #12478 üzenetére
Forog 1000rel mert muszáj neki. Szóval nem hiszem hogy a ventivel van baj. Arra gondoltam még hogy vennék alá pár ezerért egy 12-14cm-es ventit és az kavarja a levegőt alatta. Ugyanis van egy ilyen bontásból megmaradt szellőztető és ha azt a gép mögé teszem úgy hogy alatta cirkuláltassa a levegőt akkor sokkal jobb a hűtés hatásfoka. Csak az nagy böszme meg ugye 220-ról megy és nem teljesen mobil... Ezért néztem ventiket de nem találtam olyat, ami USB-ről lenne hajlandó felvenni áramot. Csak szabvány 3 tűseket találtam de azokat meg ugye asztalihoz tervezték
Olvasgattam, hogy meg lehet buherálni, de nem vagyok villanyszerelő. Nem tudom honnan szerezhetnék ilyet pedig sztem ez megoldaná a problémámat.
-
BAM007
tag
válasz
Blue@X #12401 üzenetére
Én pl. az előző laptopomat úgy adtam vissza garanciába, hogy felhúztam rá a gyárilag kapott backup XP-t. Természetesen előtte lementettem mindent és formáztam a vinyót...
Azért a szerelők/garanciások mellett az user is hibás, ha kikerül az adat a tudta nélkül, ha nem figyel erre...
-
Stev
csendes tag
válasz
Blue@X #12300 üzenetére
Igen, lehet hogy igazad van hogy a szervizesnek mond valamit ez az üzenet:
00fb4c30765300kl45b345000fb5.....
Te meg tudod mondani hogy mi miatt fagyott ki a gép a fenti üzenet alapján???
Mert ha igen akkor megkérlek legközelebb hogy súgd meg nekem és nem küldöm szervizbe a gépet.
A számítástechnikához értés olyan mint a papnak a nemi élet.Megmagyarázni és okosnak lenni lehet benne, de megoldani a problémát már nem mindenki tudja.
Szerintem meg nem a gép előtt ülve, élesre töltött digi fényképezőgéppel kellene a kékhalált lesnem hanem a szerviznek kellene venni a fáradságot hogy a bekapcsolt naplózásból kiolvassa ezt a kódot és megállapítsa hogy mi a gubi.
De a Budapesti központban elismerték hogy sajna Brnoban még erre sem voltak képesek.
Hibát produkálni meg 1 óra alatt szerintem, nem lehet mert ennyi idő alatt még a gép sem melegszik fel rendesen.
Na szóval a szerviz a fentiek alapján kritikán aluli munkát végzett, ha a vállalkozói szférában dolgozna a szaki akkor a szállítási költséget már megfizettetnék vele.
Erről ennyit! -
Geru
csendes tag
válasz
Blue@X #12257 üzenetére
A gép, 8-9 napos, és újonnan vett, csak nem olyan koszos a venti.
Egyébként akkor laptopon sehogy nem állítani, hogy intenzívebb legyena hűtés??? Illetve Laptopoknál normális, hogy 82+C° -on való működés, és a laggolás?
Ezeket komolyan nem tudom, csak gondoltam, hogy manapság már lehet kapni, 180.000 Ft ért olyan Laptopot, ami 3 óra használat után, még működő képes, azért vettük ezt, de akkor ezek szerint asztalait kellett volna venni? -
dni
őstag
válasz
Blue@X #11897 üzenetére
Thx, És a meglévő 256-os memót hogyan tudnám cserélni benne, vagy rá van forrasztva a mobora? A manuálban csak a bővítőhely használta van részletezve, valamint, hogy milyen típusú memóriát rakhatok bele.
A 4200-es 40gb-os és a 80-as 5400-es HDD között lesz érezhető különbség, jelenleg elég lassúcska a gép a programok betöltésénél? -
DarkGubi
aktív tag
válasz
Blue@X #11262 üzenetére
Nos igen. Ott vettem a T8100-t is. A T8100 kompatibilis a lapommal, de az a proci nem működött vele. Remélem, hogy egyedi eset és nem a laptopomnak van baja a penryn alapú procikkal.
Hömérsékletekkel hogy állsz az új procinál?
Nekem 35°C volt alapjáraton és 45-50°C terhelve, ami a cerkához képest szép eredmény. -
DarkGubi
aktív tag
-
Devid_81
félisten
válasz
Blue@X #10756 üzenetére
Yeah!Egy Vista fun!
"- Megeszi az összes "felesleges erőforrást""
Igaz, de utána vissza is adja ha kell. Most mi értelme annak, ha van 2 GB RAM gépedben, és abból csak 126 MB-t használ(XP). A Vista megeszik 1 - 1,5GB RAM-ot, de amint elinditasz egy játékot, programot, már adja is vissza.Aha, nekem bejött az , hogy 5-6 percig töltöget a rendszer a felállást követően, és be cache-el olyat amit az életbe nem indítok el.
"- Mire belövőd megeszik 15-18gb-ot"
Hát akkor te rosszul lövöd be, mert nekem a Vista nem foglal többet mint 11GB-t! A többit talán a telepített programok foglalják le?!"Mire belövöd" nem fogalmaztam érthetően, ez igaz, sorry!
Mert ugyanis az a kb 10 program amit én használok már nem fért fel a 20 gigás partícióra amit "adtam neki" tehát a Vista bűvészkedett megenni ennyit...swap, hibernációhoz használt file-okkel együtt, amit persze trükkösen ki lehet kapcsolni, de én most csak átlag felhasználói szemmel néztem, tehát rohadt sokat eszik ha tetszik ha nem."- Minden keszekusza benne, semmit nem lehet megtalálni benne,mert a 'hatalmas' májkroszoft csapat ehhez ért mostanában csak (lásd Office 2007)"
Hát nem sokkal bonyolultabb az XP-nél, számomra még jobban átlátható mint az XP, jobban testreszabható!Még nem voltál rendszergazda úgy látom!
Összevissza van benne minden, ez egyértelmű."- Nekem személy szerint a leghosszabb üzemidő 1 nap volt, teljesen szétesett közben, már az utolsó perceiben semmi nem indult el."
Hát akkor bocsáss meg nekem, de egy elég "buta" felhasználó vagy. Egy nap alatt hazavágni? Az igen! Instabil volt? Melyiket használod? BETA 1?
"Ezenkívül teljesen instabil volt, 3-4 naponta kellett vissza Ghostoljam, de ez csak az én tapasztalatom...és még mielőtt azt mondanátok , hogy biztos hardver hiba van szekerembe.....nem hinném hogy az XP menne tökéletesen akkor..."
Nem értem, 3-4 naponta kellett vissza Ghostolni?! Dehát az állítottad hogy 1 nap alatt teljesen szétesett, akkor a maradék 2-3 napot kivártad?Itt zavar van az éterben!
Gépemhez kapott Vista Home Premium, ami jogtiszta attól elindulva az SP1 nélkülitől az integrált SP1 esig próbálkoztam...sikertelenül.
Biztosan nagyon buta vagyok, hogy a kókányolt Vistákhoz nem nyúltam most hozzá, idő hiányába..."- Programok nagy %-a nem is kompatibilis azzal a szutyokkal, mindenből újat kell keresni hozzá ha ragaszkodsz egy-egy progihoz."
Kijavítanálak. A programok KIS %-a nem kompatibilis. Minden másra ottvan a jobbegér->kompatibilitási gomb!Aha, ezt hagyjuk ez már az XP idejében is így volt és akkor se működött rendesen.
Én meg nem tehetek róla, hogy ragaszkodom néhány régebbi de nagyon stabil működésű programhoz, aminek természetesen az új verziója teljesen más működést biztosít...Nekem személy szerint a leghosszabb üzemidő 1 nap volt
Leghosszabb üzemidő, ez szerintem világos, de írhattam volna online üzemidőt...
Szemben az XP-s gépeket kb 10-12 naponta kell újraindítani, addigra a ram kezelése szétesik.Dehát az állítottad hogy 1 nap alatt teljesen szétesett, akkor a maradék 2-3 napot kivártad?
Ezt az előző mondatommal szerintem megválaszoltam."A a köcsög májkroszoftnak lett volna egy kis esze akkor az XP-t turbózta volna fel és nem egy olyan oprendszert csinál amit csak mutagatni lehet, mert jól néz ki, de használhatlan..."
Hát ha ezt tette volna, akkor mindenki leszólná, hogy csak az XP-t turbózza fel! Nem hiszem hogy ezt az utat kellene követni!Ezt nem csak ŐK alkalmazzák, ez egy örök törvény a marketingbe, ami jó azt csesszük el, vagy fizessék meg az emberek ha nekik jó kell.
ui: notebooktól még soha nem láttam kék halált, természetesen jó notebookról van szó.
Vista-Pista megoldotta a napi 1-et mert van pofám 2 monitorral dolgozni, és driver-től teljesen függetlenül.
ACER magyaroszágot felkeresve szó szerint elküldtek az anyukámba, hogy mit akarok én egy új notebokkal és az XP-vel...annyit válaszoltam : Dolgozni!
Persze driver meg nincs a géphez, ami van az meg vagy jó vagy nem, de ez őket mit sem érdekli.Ennyit az ők marketingjükről (is).
Még a végén én leszek hibás hogy az ők általuk kiadott eszköz nem kompatibilis valamivel...persze a leírásokba nem tértek ki erre. -
k.sasa.87
csendes tag
válasz
Blue@X #10472 üzenetére
Nah skacok, most nagyon help me!
Már asztali gépről netezek
1.43 felment... gép kikapcs - ezt ugye írták, h nem restartol, hanem leáll -. Bekapcsolom, indul, kéri a HDD-m hozzáférési kódját. A supervisor pass-ot nem kérte, pedig az is volt. Szal HDD pass-t beírom, és nem fogadja el! Hiába próbáltam BIOSban változtatni, ott sem...És most ittvagyok egy laptoppal, amit nem tudok bekapcsolni, mert nem fogadja el a passwordömet... Help pls!
-
blueMerle
veterán
válasz
Blue@X #10439 üzenetére
Nálam is szerepel a listán hogy "included" az 5520-asomhoz, de sehol sem találtam. Illetve találtam egy bontott zacskót, uresen, olyan kisebbet. Viszont a gyári Acer matrica sértetlen volt. Érdekes. Na mindegy nem tétel, csak gondoltam megkérdem. Elég pitiáner és kicsinyes dolog ilyet lenyúlni
-
spyduck
nagyúr
válasz
Blue@X #10265 üzenetére
És itt jön az, h le vagyok ugatva amikor mondom embereknek, h ne vegyenek ACER-t mert ha elromlik egy örökkévalóság mire kész lesz. Erre mindig ilyan válasz van, h úgy se romlik el, meg olcsó, meg az ismerősöm azt mondta, h jó, meg az ismerősöm már 3 éve használja stb....
-
spyduck
nagyúr
válasz
Blue@X #10263 üzenetére
Na igen ez meg a másik. Jó kis szervizes hozzáálás :
-Na hülye beküldte a notit, de érdekes nekem működik
1 hónap múlva visszakapod és küldheted vissza mert rossz. Ha tényleg elküldöd szervizbe akkor írj egy angol levelet amit beraksz a notebookba. Ha meg nem akkor vegyél egy USB-s DVD írót. -
törölt tag
-
djszido
tag
válasz
Blue@X #10079 üzenetére
Reggel megnéztem, nem poros a belseje. A venti pörög, sőt... 80 fok felett nagyon is hangosan. Csak az a problémám, hogy az ősszel nem csinálta ezt. A tél óta meg folyamatosan. Új oprendszerek vannak rajta, meg minden drivert is lecseréltem és mégis.
A notebook hűtőt inkább kihagynám 10ezerért. Már így is mind a 4 sarka alá van polcolva a jobb szellőzés miatt. De van itthon elfekvőben egy 12 centis ventim. Ha azt aláteszem, az segíthet?? Milyen tápegységre tudom kötni??
-
-
Lejszi
senior tag
nemreg volt 1éves a laptop, hozzam tavaly aug-ban kerult. nagyon meg van kimelve.
most lehet hogy lehetosegem lenne rá, hogy eladjam, de azert is kerdeztem a KONKRET valos arat hogy tisztaba tegyem a dolgokat.
Köszi a véleményedet.Ha még vkinek van véleménye az ne titkolja el
-
törölt tag
nekem sincsen bajom a wifivel, de azert kellett telepitenem vistat hogy leszedhessem a drivereket az xp-hez valahonan, mivel az acer oldalan nincsenek driverek xp-hez es az atheros oldalan sem...
ha meg egy intel wifi kartya van benne akkor meg siman csak intel.com es letoltod akar 64bit-es xphez is
jatekoknal meg nem teszteltem a riddicket es a far cry-t kivancsi leszek rajuk, az osszes patchel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest