Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AstraP750i
csendes tag
Igen ez a megbízhatósági statisztika tényleg vicces inkább jó szerencse kell hogy nefogj ki egy olyan gépet aminek vmi hws baja van.
Nekem pl semmi bajom a samsung termékekkel még egyiket se kellett gariztatni (hdd,mp3 lejátszó,monitor,tv...) de barátoméknál már csak a samsung mikrohullámú sütő müködik. Volt tapasztalatom Asus C90-es notival amire szervizben aztmondtak hogy a memória hibas miután kétszer cseréltek benne ramot utána elgondolkodtak hogy lehet mégse az a baja és felfedezték hogy az alaplap memória vezérlője a gond. Én először kezdtem egy Fujitsu Siemens notival amin 4 év után jelent meg az első hiba de az sem annyira vészes a mindennapi használatban az svideo és vga kimeneten nem jön ki jel egyáltalán... gariztatni nem lett volna érdemes mert valószínü hogy többe került volna mint a noti értéke ezutan vettem egy lenovot amit a hosszas szervizelés után eladtam addig ujra használtam régi fujitsut és utána döntöttem úgy hogy veszek egy Acer notebookot mivel külsőre jólnézki és amikor kipróbáltam már akkor is tetszett. Az Acerben az a pozitivum hogy ahhoz képes miket belenem raknak olcsóbb mint a társai (Sony, Asus stb...)és nemhinném hogy olyan márkatlannak számítani a samsung lcd, seagate vinyo, sony akksi, samsung memória illetve nemérzem azt hogy nem minőségi lenne a készülék megmunkálása minden illesztés rendben van nemakar szétesni nem zörög nem kerreg nem vibrál a kép stb... -
buherton
őstag
Így igaz. Annyival egészíteném ki, h a kijelző cseréért kell fizetni, ha véletlen garancia alá esik, egész pontosan 100€+áfa. Am én arra lennék kíváncsi, h egy laptopra mennyi hibásan kiadott jut, ill 1 éven belül mennyi lesz a hibás/hibátlan laptop arány, 2 éven belül, 3 éven belül.... (sztem vmi ilyesmi lenne a lista, az apple, dell lenne az elején, aztán lenovo, acer, hp, és utána, az msi, fujitsu siemens, toshiba...)
-
Blue@X
senior tag
"Ez nem egészen pontos megfogalmazás szerintem, hogy tervezték alá.. inkább mondjuk úgy, hogy alá fejlesztették. Merthogy a software támogatás nincs meg megfelelően XP alá. Azokat a drivereket, alkalmazásokat nehezen vadászod össze."
De ha összetudod vadászni akkor van alá támogatás.
"De az nem a gyártótól van, az ilyet pedig mindig fenntartásokkal kell kezelni. pl. nVidia driverek nincsenek alá rendesen, csak xyz oldalakról lehet letölteni, amit xyz emberek csináltak, gondolom más driverek átbuherálásával, vagy ilyesmi. De hivatalos drivert nem találsz (legalább is olyat, amivel működik)."
Itt megjegyeznék valamit. Vannak más márkák is notebook-ból, ott adnak XP-vel notit. És ott is vannak hasonló konfigurációval rendelkező gépek, és oda biztosítani kell az nVidianak XP alá drivereket.
"Egy integrált VGA-s Acerrel már többre mész, de még ott sem tökéletes az eredmény, általában a Wlan, tapipad, webcam, bluetooth, stb. részekkel szokott gond lenni.."
Azoknak az alkatrészeknek is megvannak az XP-s driverjei, csak megkell keresni. Ergo nem Vista alá tervezték őket.
"ha visszaolvasnál 30-40 oldalnyit, akkor folyamatosan szembekerülsz az ilyen kérdésekkel, hogy "nem megy a wlan XP alatt mit csináljak?" és akkor a válasz valahol hogy "innen és innen tudod letölteni nekem ezzel működött".. stb.."
Tehát ezek szerint van driver hozzá, csak keresni kell.Inkább fogalmazzunk úgy, hogy az Acer rákényszerít téged a Vista használatára, hiszen Vista-hoz biztosítja számodra a drivereket, de léteznek XP-s alternatívák is. Ezeken a notikon fut Linux is, annak még kevesebb köze van a Vistahoz, mint az XP-nek.
-
Nikolkah
csendes tag
szia
de ez az hogy van ...de eddig az a spyware volt es most mikor le toltottem az avastot akkor valami olyat kerdezett, hogy a gepen levo fajlokat is meg vizsgalja e es akkor ki pipaltam es amikor most bekapcsoltam a gepet akkor kedzte ellenorzini es akkor talalta ezeket...hát most nem tudom mit tegyek, most karantenba tette ...de onnan azt nem kell torolni vagy iesmi???
meg jolenne azt is valahogy kideritteni kb miota van ott az a wirus es hogy honnan sikerult beszednem ....kesobb leszek majd ....adddig ha tud valaki valamit leccci irjon
koszii -
hito
nagyúr
Ebben igazad van, de aki nem 0-24 óráig a munkájának él és maradt még egy kevés a gyerek énjéből benne, az néha napján csak elindítana egy valamire való játékot.
Én legalábbis így vagyok vele...nekem is meló miatt kell, közel vagyok már a 3X-hez, de még mindig csorgó nyállal végig tudok tolni egy NFS C-t és ha esetleg a célvonal előtt megpördülök bizony földhöz tudnám verni a notit, mint a régi szép időkben
De nem tehetem sajna, mert nem vagyok úgy eleresztve...
Lényeg, hogy hiába nem vagyok már mai gyerek, még mindig szívesen játszok ezekkel a sz*rokkal, de gyenge a vas sajna. Szerintem a gamer noti vonal nem rossz és nem is felesleges, én pl. nem szeretek pc-n játszani, viszont notin ige. Hogy ez miért van, meg ne kérdezd
PC-n valahogy más, nem olyan. Notinak picit konzolosabb a feelingje sztem. -
buherton
őstag
Ez így van! Notebookokat olyan embereknek találták ki, akik szaladgálnak ide-oda, szval nekik ez a munka eszközük. Egy office megynitásához, vagy netezéshez nem kell 4 magos porci vga-k sli-be kötve, vinyók raid-be. Új keletű ez a dolog h csináljunk gamer, vagy multimédiás notebookokat, de itt is vannak megkötések egy 130W-os TDP-jű procit elég nehéz egy notebookben lehűteni
. -
kalasnikov
tag
Köszönöm az első válaszokat. Ha még van valakinek véleménye, bátran ossza meg velem/velünk. Köszi.
Annyi plusz infóm van azóta, hogy kaptam egy választ az egyik cégtől, amely ezt írja: "Az Extensa sorozat külsőleg megegyezik a TravelMate-tel, de elsősorban otthoni és nem üzleti felhasználásra készülnek (pl.: fényes kijelző, gyengébb processzor stb.)."
-
-
twollah
nagyúr
Akkor hat.
Nekem sem keves ossze volt anno az a 180 ezer local credit.
Sot a fizetesem sem erte el a 165 ezer local creditet.
Sot en is fizetek havonta rezsit, berletet, etetem, itatom, ruhazom magam.De nem szaroztam ennyit a vasarlassal, eldontottem, megneztem, haza mentem, atgondoltam, ra par napra megvettem, orultem.
Ezek utan szamomra az ervek amik itt fel vannak hozva csak a donteskeptelenseg megmagyarazasara.

-
twollah
nagyúr
Akkor hat.
Nekem sem keves ossze volt anno az a 180 ezer local credit.
Sot a fizetesem sem erte el a 165 ezer local creditet.
Sot en is fizetek havonta rezsit, berletet, etetem, itatom, ruhazom magam.De nem szaroztam ennyit a vasarlassal, eldontottem, megneztem, haza mentem, atgondoltam, ra par napra megvettem, orultem.
Ezek utan szamomra az ervek amik itt fel vannak hozva csak a donteskeptelenseg megmagyarazasara.

-
Skynet258
veterán
Olvasom itt, hogy adsz tanácsokat a formáknak, kijelented, hogy az Acert Vistára "fejlesztik" (már ez jó nagy hülyeség egyébként
), de miután elmondtad ezt a sok okos dolgot, elképedve hallgatod, hogy két oprendszert is lehet a gépre tenni (ha azt mondom, hogy emellé feltehetsz még egy linuxot is, akkor még inkább elcsodálkozol?
)...
Szóval no offense, de nem igazán látom át, mire alapozod a véleményeidet, ha még alapvető dolgokkal sem vagy tisztában.
Tényleg nem támadás, nem szoktam fórumon keresztül basztatni az embereket meg semmi, de ezt le kellett írnom, mert elég érdekes jelenség
-
törölt tag
Működnie kell, csináltunk már ilyet egyik lakótársam notijára, gond nélkül megy neki, csak hát ott is a driverekkel van a gond.
Egyébként nekem úgy tűnik, hogy az Acer 9600M GT-je után az Asus HD2600-os karija a legerősebb, a 8600 GS-ek nem annyira erősek. A HP mellett szól viszont a 8 cellás akksi
Jhaj, sokat kell még ezen agyalnom azthiszem
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet hanee
Szia! -
törölt tag
Így van bootolásnál választani lehetne. Így használom az asztali gépet is, Vista azért lenne, mert vannak hozzá általában stabil driverek, így ezt használnám szimpla gépezésre, az Xp-n pedig "összetákolt" driverekkel játszanék, mert minden fut, nemúgy mint Vistán. Persze ha a Vista normálisan kezel majd mindent akkor nem lesz mellette Xp. Ez majd még kiderül.
-
kybic
tag
- bocs, de az ASPIRE és a TM gépek között csak a burkolat a különbség. A belső ugyan az, csak a számozásban vannak kisebb eltérések.
Egy példa egy mai napon kapható ASPIRE gépről, amit jelenleg is XP-vel árulnak:
http://www.userscrew.hu/termekek/80001817/Acer+Aspire+2920-933G32N
De nem vitatkozom. Üdv.
-
kybic
tag
- hogy mit jelent a "G".... nem gondolkodtam rajta és nem is fogok, de az biztos, hogy az enyémek is "G"-sek és full ATI az egész, a chipset is és a videokártya is.
- az oprendszerrel kapcsolatban pedig még mindig azt mondom, hogy ne a gyártó határozza meg, hogy én mit akarok feltenni. Van elég nagy válszték különböző oprendszerekből..... eddig még mindig lehetett választani. Üdv. -
Devid_81
félisten
Szia!
Én próbáltam, teszteltem a Vistát nem volt arra jó, amire nekem kell.
De most nem a Vista ellenes nézet tör ki belőlem, vagyis nem szándékos
popey37 : érdekes dolog,lesd meg everestel mik is vannak a gépedbe pontosan, elképzelhető, hogy van ott még valami, amihez nem kaptál drivert

-
Devid_81
félisten
Igazad is van meg nem is.
A gyártó nem engedhetné meg azt magának, hogy csakis kimondottan Fostához adjon ki drivert, XP-vel meg csak szívnak az emberek, mert rámegy több óra(akár napjuk is) mire ráéreznek arra, hogy hogyan is lehet XP-t felrakni megfelelő driverek nélkül.
Egy a lényeg, én nem találtam olyat sehol hogy "Vista Only" olyat sem , hogy mindennel megy csak XP-vel nem stb...ez az acer nagy hibája, túlképp lekakálja azokat akik "mást szeretnének"
Agresszív marketing, ACER - Májkrosztoft

ASUS-éknál miért működik az , adunk neked mindenféle drivert és használd egészséggel...?!

Ezektől eltekintve még mindig az ACER áll a legjobb helyen ár/teljesítményben.
Vannak az MSI nek is jó próbálkozásai, de vhogy még most is sok alaplaphibás készülék van közöttük
-
Egy mekbók lehet hogy jó, de nem leszek kompatibilis egyik munkatársammal sem...
Plusz, átszokni egy új oprendszerre? Próbálkoztam az Ubival is, de nem tetszett...A felbontás pedig nagyon érdekes:
Kikapcsolva csatlakoztatom a külső monitort (vagy eleve úgy van) és bekapcsolom a gépet.
Betölti az asztalt, teljesen jó felbontásban, (Noti: 1280x800, Asus PW201: 1680x1050) majd villan egyet és a külső kijelző átáll 1280x800-ra.
Ilyenkor minden indítás, vagy bejelentkezés után kézzel kell beállítanom a kijelző felbontását és pozícióját.
Nos, ennyi... -
Nem akarok rakétát kilőni
De szeretném, ha nem szüttyögne az elindítás után 1-2 percig a Vista,
és jó lenne, ha a külső Asus PW201 monitoromra kötéskor nem alapértelmezett 1280x800-as felbontásban indulna, hanem 1680x1050 (egyszerre használom mindkét kijelzőt kiterjesztett asztalként)
Asszem ennyi... -
hruodnand
senior tag
Nálunk egy olyan ajánlat volt (mivel már több éve chello előfizetők vagyunk), hogy telefon+tv+internet ~10eFt-ért, de ahhoz 2 évet kellett volna aláírni és még a telefont is bekötni. De elvileg a telefon nem kerül pénzbe, szóval nincs alapdíj se semmi, csak van egymagába. A net az maradt volna chello extreme + upc családi tv csomag, de mivel lehet, hogy költözünk lassan máshova, ezért nem mentünk bele, mert két év sok idő. Nembeszélve a mobil internetről ami tény, hogy lassú, de például a Vodafon-nál 5GB-os csomag eléggé kedvező. És mégis fele annyiba kerül mint a mostani chello.
Szóval megvárom még a Márciust.

-
twollah
nagyúr
Elbol?
Miert ne?
Jogom van hozza.
Demokraciaban elunk tudtommal.Mas...
Szerinted a "Hozzáértő = ez a szakmája és ezt dolgozza.." nem hibazhat?
Ugye nala 0%os a hibaszazalek?Szerinted a gyarto miert tanacsolja. hogy csak akkor basztassa a kedves (ab)user a BIOSt ha nyomos oka van ra?
Gondolom nem viccbol mondja.
-
Olasza
aktív tag
Szia!
Mivel hajtottad meg a procit, és mennyi ideig? Alapon nekem is annyi, viszont hajtva a proci simán felmegy 70 fölé, a videókártya meg 80 fok fölé. Vedd figyelembe, hogy a kettőnek egy hűtése van, így ha a videókártyát is terheled, akkor maga a proci hűtése sem annyira hatékony. A hőmérséklet ellenőrzésekor a procit illik legalább 20 percig terhelni, kb. azután áll be egy bizonyos szintre, mert addigra a környező alkatrészek sem tudják átvenni a proci hőjét. -
Vikus
tag
nem bántódtam meg... bocs, ha ez jött le, csak már itt szórakozok egy ideje és már nagyon fáradok.... Amúgy meg csak átírtam és már nincs is ott a 2.
Most már csak ez az ePower ami idegesít.. olyan halvány a monitor fénye..pff...durva. azzal simán feltoltam volna már maxra.. -
Vikus
tag
-
Vikus
tag
+próbálom... Talán nem keveredik bele mindenbe... És ez mondjuk mitől van:
"az Acer empowering technology-ból az ePower-t nem engedi felrakni mert Microsoft .NET Framework 1.1 vagy nagyobb kell neki. Nekem 2.0-ás van. Leszedtem direkt Microsoft oldalról felraktam azt is, de a VGA driverrel (ATI) is feltelepül.. szóval ezt nem vágom, hogy mi lehet?" -
Ri//OS
csendes tag
ok, sebaj, ha esetleg behal a notim, akkor max bedobom a dunába. xD Egyébként csere vagy bövités egykutya. Másrészt 2x1gb ramot csak cserével tudsz böviteni
benne van a leírásban, hogy bövithetö 4gigáig. Ha pedig le van irva, akkor szabad. Ha nem, az a vásárló megtévesztése, stbstb.. -
twollah
nagyúr
AMD 3800+ (2400Mhz egy magos CPU) ~469 potty.
Amugy tudja a fene az asztali gepem lassabb mint a notebookom, de itt a Ph!n van egy WinRAR - Benchmark topic ott nezelodj.
-
twollah
nagyúr
A multithreading kihasznalja mind a 2 magot (mar ha tobb magos a CPU).
Erdekes, nekem Intel Core Duo T2080 (2MB L2cache/FSB533) 1730Mhz CPUval (Acer 5710Z) 642 pottyot ad.
-
Noobi
tag
nekem nem kell háromszor elmondani valamit... megértem én ha egyszer írod is... sajnálom, hogy ilyen ellenszenves, nyersnyakas "nagylány" benyomását akarod kelteni...pedig elmondtam, hogy csak kedvességnek szántam... de jó, akkor légy ilyen...
Csak azt nem értem, hogy lehetsz ilyen jóban a mesefigurákkal... télapó, nyuszi.... a következő?... Jó... de nyugodtan tagadd kislányi mivoltod... engem nem zavar... én úgyis tudom
És minél többet írsz, annál jobban válik világossá mit rejtesz szőke buksid alá... 
-
Noobi
tag
Bocsáss meg Kislány
az elkésett válaszért... de nem voltam fórumközelben... természetesen a 190/180
de miért te kérdezel, mikor rólad van szó?... ezt meg te tudhatod a legjobban
Igen "kislány"... én nem tudom miért akadtál ki rajta.. amúgy csak kedvességből írtam... de ha sértőnek, esetleg lekicsinylőnek találod ...visszavonom
Jah és ilyen jóban vagy a télapóval? ...vagy a krampusszal?
Mindenesetre köszönöm, hogy szóltál az érdekemben pár szót

-
-
LittleBirdY
csendes tag
Intel Media Accelerator 950. DirectX 9-et támogat, pixel shader 2-őt is. Elméletben tényleg kéne fusson pár játék, (mai játékok többsége persze nem) de a Vista miatt nem mennének sztem.
Amúgy tulajdonképpen nem is akarok a notebookon játszani, arra az asztali gépet használom, csak azért akartam xp-t, mert mint mondtam a filmek egy-egy jelentváltásnál, ahol több dolgot és részletesen kell megjeleníteni, kicsit megakadnak. Nem vészes, de azért kicsit zavaró.
-
LittleBirdY
csendes tag
Nem, 1x1gb DDR2 667mhz-es modul. Arra gondoltam én is, hogy veszek még egy gb-ot, és akkor fent hagyom a vistát. Igen, tudom, hogy ez a cerka már nem az a cerka. Tulajdonképpen nem fontos annyira az xp, mivel játékok sem xp-n, sem vistán nem nagyon futnának sztem, ezzel az integrált intel vid.kártyával. Nem tudom, még gondolkozom az xp telepítésen. Ja, és köszi a segítséget mindenkinek!
-
twollah
nagyúr
De a keresot hasznalhatna... ...mondjuk.
Nem azert van ott fenn a bal felso sarokban, hogy foglalja a helyet.BTW
En legalabb adtam 2 linket es nem azzal jottem, hogy itt a forumon irt rola valaki anno valamikor valamilyen linket ahol megtalalsz valamit ami talan segit neked.
Mindegy...
-
Soni
tag
Na igen,most,hogy mondod a C-n vannak különféle file-k,pl
RV,abba vannak a driverek mindenhez.Ez így elég gáz,mert a srác nem vágja a telepítéseket.Egy játékot még csak felrak,de egy komplett rendszert még telefonos segítséggel se.Elég idegesitő,hogy sz@ros 100ft-os lemezt sajnálnak a vistára meg a driverekre. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yettel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N3350 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS ROG Strix G531GT bontás - ventik, LCD panel, töltő stb.
- Lenovo Yoga 9 14IRP8
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Otthoni AI Workstation (E5-2697 v3, 32GB RAM + 2x RTX 3060 12+12GB VRAM)
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mentsége, hogy mindjárt 3 éves.

De nem tehetem sajna, mert nem vagyok úgy eleresztve...
.
. Több ram van benne mint amit írnak. Fordítva neccesebb
.

amúgy már minden ok, kivéve, ez a ePower -es dolog és az, hogy nem értem miért helyi illetve vezetéknélküli kapcsolat 2-es az összes net kapcsolatom..???
És minél többet írsz, annál jobban válik világossá mit rejtesz szőke buksid alá...
Ejjnye-bejjnye kislány