- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkGubi
aktív tag
Pontosan ezt tettem. De, a telefonban a szervízközpont azt javasolta, vegyem ki a +1GB ramot és úgy küldjem. Ram van a gépben jelenleg is 1.5Gb. Fel is hívtam megint őket, elmagyaráztam a helyzetet és készen lennének újra elvinni, de most egyenlőre kell a laptop, majd lehet, hogy valamelyik héten újra elküldöm.
De akkor már képeket is csatolok a hibámhoz és a +1GB ramot is benne hagyom. -
arky
csendes tag
Nem birjátok felfogni, hogy nem a Windows-ommal van baj. Hogy írjam le, hogy érthető legyen?? A gép nem hajlandó visszaállítani magát a gyári rendszeréről. Nem nagy dolog, de nyugodtabb lennék ha működne. Meggyőződésém, hogy csak az a bizonyos 2 backup DVD segit a dolgon. Acer-ék is ezt mondták, sőt ők ajánlották, hogy szerezzek valakitől. Ők is tudnak majd adni végső esetben, csak az elég macerás dolog.
Még egyszer tisztelettel megkérek mindenkit, hogy tanácsot ne adjatok, mert már mindent kipróbáltam. Olyan ember írjon akinek van ilyen notija (Acer Aspire 5720 ZG), csak ő tud majd segiteni.
Köszönöm.
-
LeeFH
csendes tag
nagyon szépen köszönöm a segítséget! matrica van a hátlapon, úgyhogy minden a legnagyobb rendben. ma voltam az üzletben, ahol a gépet vettem, megkérdezni gyakorlatilag ugyanezeket, és azt mondták, hogy nem csoda, ha rendellenesen működnek ezek a gépek XP-n, mert elvégre Vista-ra lettek tervezve. hmmm... fura, de aztán kitudja.
mindenesetre köszönöm mégegyszer! -
Hagymariann
csendes tag
Teljesen változó volt - remélem csak volt
-. Volt, hogy egy napig semmi, már azt hittem, hogy meggyógyult, de volt amikor egy nap 6-szor is. 3-4 napot használtam össz. Én direktbe 1-2-szer tettem alvó üzemmódba, bár többször kapcsolta magát ki a monitor, mikor nem nyúztam.
-
Hagymariann
csendes tag
-
Szpilu__25
tag
jaja belinkelem neked az első kép az csak most látom levágja a fórum nem méretezi át...
-
-
twollah
nagyúr
-
Matt23
tag
Köszi a tippet, az elektropontra nem is gondoltam, de akkor benézek majd oda is hátha még kapni. Nem gondoltam hogy olcsóbban jutok hozzá, de kb ennyit is szántam rá.
Köszönöm mindenkinek a segítséget a döntésben, majd ha meglesz akkor úgyis jövök kérdezni, bár remélem erre nem lesz szükség. -
Matt23
tag
Köszi a gyors válaszokat! Akkor ezek szerint tényleg ennyit számít a vidkari meg a chip is. Nem tudom mennyire gáz a cpu csere, de asszem a tesztelős fórumban írt egy srác aki cserélt cpu-t 5310-ben és nem volt húzós árban sem.
Ebből a webcamos verzióból sajnos csak két helyen találtam, de ha valaki tud egy jó helyet ahol van és olcsó akkor ne tartsa vissza az infót! (Ez a száma a konfignak: AS5315-051G12Mi)
Most már csak a kártyaolvasót sajnálom... -
twollah
nagyúr
-
twollah
nagyúr
Szerintem amiket most allitasz mond el Moonmannek is es meglatjuk, hogy mit mond ra.
Vagy akar a Windows Portal oldalon is elmondhatod a velemenyed XP vs. Vista ugyben.
Aztan gyere vissza es meselj nekunk is...Fel kene mar fogni, hogy az XP, hogy is mondjam... ...lassan a Windows tortenelmenek egy ujabb fejezete es nem a jovorol fog szolni.
Termeszetesen mindenki ugy szopatja magat ahogy neki jol esik.
Mas...
Tegye a szivere a kezet aki XPt rak(ott) fel a notebookjara, hogy meg is vette kulon a gephez a jogtiszta XPt.
En legalabb megvettem a Vistat es nem is szivok vele.Driver tamogatas?
Ha egy notebookon mar eleve Vistaval arulnak akkor az mar annyira gyanus lehet, hogy az ember utana nezzen, hogy miert nem adjak XPvel.
Aki meg ra akarja eroszakolni az XPt annak sajnos szembesulnie kell a problemakkal.
Nem mukodo vagy csak a fekete magia hatarat surolo varazslasok aran mukodo hang, kamera, stb.
Termeszetesen lehet irni az Acernek, hogy adjon XPs drivereket is, azert van a support emailcim.
Az ezzel kapcsolatos fejlemenyeket szinten megoszthatod velunk itt a topic keretein belul. -
RI/OS
addikt
ezt az eredetiséget meg azért írta twollah, mert eredetileg vista jár hozzá. És nem walószínü, hogy az ember bemegy és vesz hozzá egy xpt is
egyébként aki xpt tesz rá megis érdemli. Vista supported. Xpröl szó sem esik sehol. És most lesni fogsz, egy memóriaigényes alkalmazás futtatása közben az xp több memóriát használ, mint a vista. Az meg, hogy asztalon megeszik 2giga ramot, csak azt zavarja, aki ostoba:-)
-
twollah
nagyúr
Ahaaaa...
Es ugye mindenki megvette mindegyik gepehez a jogtiszta XPt amivel most jelenleg sziv a notebookjaval.
Na neeeeee, mert meg a vegen elhiszem.Mas...
Az Xp vs. Vista, 32bit vs. 64bit flamebe nem akarok belefolyni, vannak nalam okosabb es tapasztaltabb emberek akik az erveleseid pillanatok alatt megcafoljak.
Az en tapasztalatom az, hogy 17 oranyi intenziv Vista hasznalat utan sem akart a Vista nekem olyan dolgokat csinalni amit te ebben a hozzaszolasodban sugaltal az olvasoknak.
-
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
-
-
-
atos30
aktív tag
Én szinte mindig hibernálok és néha újraindítok.E-setting meg framework nem lett telepítve mert ezek csak parasztvakítások számomra.Ettől függetlenül nálam a ventillátorral semmi problémám és minden működik.Vistánál "szinte" mindent be lehet állítani kűlső progik nélkül is.
-
Chili7
őstag
Úgy általában a garancia érvenyesítése témához:
Az első (garanciális) szevíz után (Rikvest) már a csavarfejeknél egyértelműen látszott, hogy szét volt zedve. Utánna egy notebook szervizes is szétszedte egy kicsit, billentyűk pótlása céljából.(ennek külső nyoma nincs, de gyanítom hogy hozzá értőek ennek nyomait is látnák.)
Aztán harmadik (garanciális) szerviz előtt magam szedtem ki a vinchestert, hogy le tudjam menteni adataimat. A csavarok kiszedése után pvc vágó késsel kellett végig feszegetnem a fedelet, hogy lejöjjön. Némi nyomot ez is hagyott maga után. A szervízben (Brno) ennek ellenére elvégezték a vinyó cserét és nem foglalkoztak a magbontásra utaló jelekkel.
Tehát szerintem nem kell ennyire parázni. Nem fognak szőrözni -
ludus
aktív tag
Na itt figyel a 2x1G Corsair memo a gépemben
Igazándiból nem egy nagy kaland a fenéklap leszedése, 4 csavart ki kell csavarni és egy határozott mozdulattal a fedelet fel kell pattintani a jelölt helyen majd körbejárva ki kell pattintgatni a füleket. Visszafele ugyanez csak fordítva... -
Nunder
őstag
Elnézést hogy belekontárkodok a beszélgetésbe de ha a kollégának a venti hangjával vannak problémái akkor vegyen inkább Fujitsu Siemenset mert azon ha jól tudom van egy olyan gomb hogy csontra elkussoltat mindent! Így hangtalan lesz kérdés megéri-e? Nem tudom hogyan befolyásolja ez a hűtést de sztem ha atom halk akkor ott valaminek vissza kellett fogni a gyeplőt! De szerintem az Acerrel sincs semmi baj! Igazán nem lehet szidni a ventijét mert a sokéves átlaghoz képest halk is meg nem is sokszor kapcsol be a procihűtő meg egyenesen hangtalan!
-
Jávi
tag
most neked ez azért nem tetszik az acerben ,mert az van most neked. de én kíváncsi lennék hogy más cerkás gépben van-e hozzá brutál hűtés, mert ezeket gépeket nem éppen azért dobták piacra hogy drága legyen. mondjuk egy cerkás ibm r60ban lehet van normál hűtés de azok 180e-nél kezdődnek... de igazad van nem egy mérnöki munka de akkor bevehetjök a szidásba az intelt is hogy a cerkát miért nem csinálta speedstepesre.
-
Olasza
aktív tag
Ó, a francba! Nekem is Acerem van, de meg nem pörgött fel a venti netezés közben. Akkor az enyém biztosan hibás, és vihetem vissza gariztatni.
Nem nagyon érték hozzá, de amikor egy 15 centi magas hőcsöves procihűtő egy normál szellőztetett házban nem bírja passzívan, akkor a 2 centi vastag Toshiba gép simán megoldja. Ez tetszik.
Egy modern új proci (pl. T7300) kevesebb hőt termel, főleg, ha párszáz mhz-en működik. Ezenkívül pedig a proci egy hűtésen van a videókártyával, így annak a terhelése is beleszámít, így a felbontás, Aero (ami 3D-s), stb is számít pl. netezés közben. -
kybic
tag
- az 5710-ben GMA950-es van és az sem egy csúcskategória, de a 900 azért már ettől is elmarad. Szóval a gyorsabb valószínűleg drágább, de nem azért mert a régiek rosszak, csak hát ugye haladunk. A ventik viszont vigyáznak "elméletileg" a vasakra, szóval azért pörögnek. Üdv.
-
kybic
tag
- Üdv.
Jó márka a TOSHIBA, nagy múltja van, de jó márka az ACER is. Szóval nem kell azért mindjárt leírni.
Viszont megint csak arról van szó, hogy mire kell a gép. Internetezni végül is nem rossz ez az általad ajánlott gép sem, de arra már olcsóbban is találsz megfelelőt. A GMA900-tól pedig ne várj csodákat, akármilyen proci is ketyeg benne. Szóval nincs mit nagyon meghajtani. ...ennyi... -
RI/OS
addikt
Árkategória függvénye...a 250-300e-s acerek jók. Nekem nem pörög fel sohasem a venti. 100e-ért meg ne várjunk csodákat...
Egyébként miért az acer szar azért mert a celeronban nincsen speedstep? Nem azért pörög fel a venti mert szar az acer, hanem mert fullon megy a proci egyfolytában. és ezáltal melegszik.
Elárulom a nagy titkot: Egy celeronos toshibában is ugyanez a szitu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest