- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
igen mindenkeppen nagyon erezni a procicseret, de mint ahogy twollah is kifejtette, a szuk keresztmetszet a HDD es nem csak a laptopoknal... en ahogy teszteltem a kiallitott asus eee pc-t a media marktban, nekem az sem tunt szamottevoen gyorsabbnak (pedig abban ssd van)... de lehet azert mert en sokkal tobbett vartam tole.
-
twollah
nagyúr
A Filler utcaba mar nem fogsz menni, mert par honapja szunt meg ez a lehetoseg, hogy a ceges gepeket ott szereltek a mentalista szerelok.
Korbe alltak es haromra rakialtottak, hogy:"Mukoggyeeeee!".
Szoval maradt az utaztatas Brnoba vagy hova a toszba.A Filler utcai dolgot onnan tudom, hogy ma hivtam a szervizt es faggattam a muksot a dologrol es kibokte, hogy ez a beviszem, rakialtanak, elhozom moka mar nem mukodik.
-
-
twollah
nagyúr
Ize...
Remelem nem fogsz lekopni...
Nekem 3 giga van a gepemben es netezek, forumozok, zenet hallgatok, ritkan jatek.
Volt ev vegen egy lehetosegem, hogy 8 ezer local creditert vehetek az asztali gepembe + 2Gbyte ramot es nem hagyhattam ki.
Boltban ugyan ez ~12 ezer local credit lett volna. -
gorlin
őstag
Szia,
készülj fel hogy nagyon nehezen fog lejönni
de ha kicsavarod a 4 csavart akkor lejön)
Amit én nem tettem meg de neked ajánlom
Valami nagyon vékony puha rongy a csavarhúzó végére nehogy megkarcolódjon a festett csavar
(tudom én a memóriacsere nem okoz garanciavesztés,de így biztos nem lesz gond,és nem fognak kötekedni hogy de uram így meg úgy)
A másik egy nagyon vékony gumikesztyű.A hátlapon is nagyon meglátszik az újlenyomat,viszont ha belül véletlenül hozzáérsz valami fém részhez azonnal ottmarad.Ezért javaslom a szervíz ideje alatt a gumikeszyűt,és így észrevétlen marad a memóriacsere -
Olasza
aktív tag
Ott ahol vetted a notit, hidd el, max. párszázasért tuti berakják, és nem veszíted el a garit, és nyoma sem lesz a feszegetésnek. Apróságokon nem szabad spórolni, mert nagyon sokba kerülhet!
Informatikus vagyok (talán érték is egy kicsit hozzá), mégis inkább bevittem, és ha gubanc, ők a felelősök. -
SmithT
csendes tag
Aha, köszi, én is valami hasonlóra gondoltam, de nem tudtam, hogy nem működik rejtett partíció nélkül. Milyen más eszköz van arra /akár ingyenes - álmodom
/, hogy egy feltelepített rendszert kimentsek /boot/ dvd-re, és ha bármikor probléma van vissza tudjam állítani a rendszert alap állapotba?
Persze, az eNet nélkül is megy a wifi, sőt használom is, de gondoltam kipróbálnám, hátha hoz valami újat.
-
Bomc
aktív tag
Mondjuk én miután feltelepült a Vista, kicsit nézelődtem benne, aztán a Norton Ghost-tal kimentettem 2 DVD-re, de marha lassú benne az író, 11 GB-ot, 2 óra 40 perc alatt irta ki
szerencsére megmaradt, igy bármikor vissza tudom rá tenni, végül is ha már megvettem géppel együtt akor nem fogom letörölni, csak jó lesz valamikor
-
VigO
tag
Hello!
Hol? Apróban? Pl nincs rá gari. Valaki olyan válaszolhatna egy kérdésemre, aki nagyon ért hozzá. Ha lefuttatok memtest86-ot, és nem talál hibát, akkor biztos, hogy nem fog fagyni később?
Amit találtam eddig (512, 667):
NCP 4250
GEIL 5120 (élettartam)
CORSAIR 5600
KINGSTON 5664
KINGMAX 5755
NCP-ről tud valaki valamit? Bocs ha már kérdeztem. -
-
PainKiller13
őstag
Nekem acer aspire 5101 van és nagyon megvagyok vele elégedva!
Turion64 MK36 2ghz
ATI X1100 128mb
2X512DDRII(533)ram
120as HDD stb..
Mindenki így fikázza úgy fikázzza az acereket mikor ár/teljesítményben kiválóak. Carbon medium grafikán tökéletesen fut. Programok szinte nem is töltenek pedig programozó vagyok. Én csak ajánlom mindenkinek. Nem is melegszik, csendes, szuper -
ToRR3nt3
senior tag
Izmosodás1: a Hearts os iron2 (ami az 1etlen játék a gépen) kb tized annyi idő alatt tölt Izmosodás2: a 3D-s renderelést ArchiCadban kb kétszer gyorsabb.
Néhány adat, everest 2.2 home val:
1. akkuról: mem olvasás: 1455mb/s írás:459mb/s késleltetés: 292ns
2. tápról: mem olvasás: 3243mb/s írás:1110mb/s késleltetés: 128ns
Nem hittem volna h ekkora külömbség lesz a két erőforrás közt.
Ja a GPU memóriáját nem is 128ra hanem 224 re lehet feltolni, ezt is most vettem észre. -
-
Vistapremium
csendes tag
Lépjen kapcsolatba szakembereinkkel
NEM GARANCIÁLIS JAVÍTÁSOK ESETÉN, alkatrészek rendelésében, illetve helyszíni garanciális szolgáltatásban két itthoni szervizpartnerünk áll az Ön rendelkezésére.
Rikvest Számítógép Szerviz Kft.
Nagy Lajos király útja 24.
1148 Budapest
Tel.: +36 1 273 2000
Fax: +36 1 273 2020
E-mail-cím: rikvest@rikvest.hu
Honlap: www.rikvest.hu
EC-CO Kft.
Fillér u. 44.
1022 Budapest
Tel.: +36 1 224 7010
Fax: +36 1 224 7011
E-mail: info@ec-co.hu
Honlap: www.ec-co.hu
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Rikvest Kft. a MSZ EN ISO9001:2000 -
Zethepolee
aktív tag
Meg tudom erősíteni a többiek véleményét, nekem 2x512-vel jelentősen gyorsult a masina. A Dual-Chanel miatt is meg az 1GB RAM miatt is. The Race WTCC2006 és SWAT4 játékokkal teszteltem. 512-vel siralmas volt mindkettő, a vinyó egy pillanatra sem állt meg, a játék meg döcögött.
Ma indul Brno-ba a notim (Aspire 3103nwlmi). Valszínű, hogy alaplapcserés. UPS viszi-hozza. Azt mondta a support, hogy 2 héten belül megvan és nem gond, hogy adatmentés céljából kivettem a vinyót. Eddig korrektnek tűnik.
A BIOS boncolgatós rendszergyorsítást megcsinálta már más is a ''feltalálón'' kívül? -
Wekemon
csendes tag
ludus !
Levi teljesen jól leírta! Amikor több komolyabb alkalmazás futott (512MB Ram-al) belassult a gép,homokóra forgolódott! Film akadozott.A pc-m ben 1GB van és hiába régi szerkezet mégis gyorsabb, volt ezért bővítettem.
A kihasználtságról itt van pár adat az everest-ből:
512MB 1024MB
Fizikai memória: 69% 45%
Lapozó terület: 28% 21%
Virtuális memória: 40% 30%
Minkét esetben 38 folyamat futott. (ie7,msn,skype,nod32...) -
Levi123
senior tag
Gyorsabb lesz a géped, főleg ha memória zabáló xp op. rendszer van rajta.
Azért lesz gyorsabb, mert nem a HDD-n található virtuális memóriába töltődik be a program és nem abból kell a kisebb méretű ram-ba töltenie a gépnek.. Így nincs folyamatos adatcsere a HDD és a memória között. Mert ugye a program csak a memóriából futtathatható (hiszen a memórai a processzor ''munkaasztala'').
Ezért ha kicsi a memóriád akkor sokat kell a hdd-ről töltenie a gépnek, amely eszköznek az elérési ideje, olvasási, írási ideje is sokkal lassabb, mint a memóriáé.
Persze ez a memória hiány miatti belassulás csak a nagyobb méretű programoknál (grafika, játék stb.) ill. több program együttes futtatása közben jelentkezik, csak akkor ha kevés a memória (pl. xp alatt 256 MB amiből még a videokártya is elvesz.).
Remélem nagyjából érthetően fejeztem ki magam, de ha valaki nem ért egyet kérem javítson ki! -
Zethepolee
aktív tag
Hali!
Én Asrock deszkákkal kapcsolatban jártam úgy, hogy kinullázta a BIOS frissítés a MAC címet.
Itt az orvosság:
[link]
Igaz, hogy DOS-os, lehet, hogy megy cmd-vel is Winfos alól.
A parancs szintaktikája le van írva a csomagolt fájlban. Bármilyenre átírhatod a MAC címet.
[Szerkesztve] -
ChME
tag
Nem kell külön program. Minden driver már jópár éve tudja. Én a helyedben nem raknék fel semmit, ha nem muszáj.
Ja, de bocs. Nekem nem lehet hinni. Végül is végig sem érdemes kattogni, amit írtam, mert biztos nincs ott. Értettem. Megpróbálom valahogy eltüntetni a gépemen, nehogy rosszul érezzem magam, amiért mégis ott van. A francba. -
ChME
tag
Eszközkezelőben megkeresed a hálókártyád, Tulajdonságok, Speciális fül és ott valami Address szerű dolgot keress (ahány driver annyi féle név), beírod értéknek az új MAC-t, talán kér egy újraindítást (talán nem) és kész.
Amúgy én beruháznék egy WLAN routerre, ha már noti, akkor meglegyen a teljes szabadság a lakáson belül
[Szerkesztve] -
cock
tag
Valakitől csak tudsz kölcsönkérni, nem?
Végső esetben neked is azt tudom mondani hogy ismerkedj meg az eMule, RevConnect, vagy Bittorent programok valamelyikével, (mivel magyar terméket akarsz letölteni ezért a RevConnect-et ajánlom, magyar hubokhoz csatlakozva) és ott tutti találsz CD-képet -
cock
tag
Így van orkesternek teljes mértékben igaza van!!!
Szerezz bárhonnan egy WinXP Home Hun CD-t. Vagy töltsd le valami fájlcserélő programmal. Ez nem illegális hiszen van licenced hozzá!!!! Fordítsd meg a laptopot, ott van az alján ráragasztva a licenc matrica, rajta a kulcs, írd le és mikor telepítéskor kéri, használd azt. Ez így teljesen jogtiszta lesz, amit a matrica megmutatásával igazolhatsz. -
i4s
tag
Hagyd mar azt fos recovery particiot, ugysem er semmit. Gyaluld le a winyot teljesen, particionalj kedvedre lehetoleg NTFS-re (Norton Partition Magic-el torold az osszes meglevo particiot es ezzel particionalj), szedd le a Drivereket az Acer honlaprol, telepits, es ha mindez megvan hasznalj Norton Ghost-ot a friss rendszer lementesehez.
-
i4s
tag
99% Irohiba, sajna van ilyen....Reszvetem.... Az alkatresz, ha nincs raktaron sajna rendelni kell az min 7-10 nap. Rendeltesd meg az alkateszt, es mondd, hogy munkagep hasznalnod kell, ha megjott hivjanak es viszed a notit a szervizbe. Ha normalis a hozzaalas megcsinaljak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus A15 FA506QM 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo T440s intel core i5-4210u,4GB/120GB SSD,jó akkumulátor! Fix 25 ezer ft
- HP Elite x360 2in1 Notebook! IPS 13,3" Touch / i7-1355U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- OMEN 15-ce01nh 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1060 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill új akku gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest