- Milyen okostelefont vegyek?
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftibo
csendes tag
válasz
Devid_81 #10746 üzenetére
Szia ne haragudj, hogy zavarlak.
Most vettem egy Extensa 5630G-st, amiben szintén HD3650-s kari van.
Olvastam, hogy meg vannak a driverek, neked. Én most töltöttem le a 8.12-s drivert, azt is tudja moddolni a modding tool?.
Van hozzá, hivatalos acer driver is de az egy nagy szar, ezért akarnám lecserélni.Ha tudnál segíteni, akkor azt megköszönném.
Gondolom, te már augusztus óta kitapasztaltad a kártya rejtelmeit.
Üdv.
-
törölt tag
válasz
Devid_81 #10803 üzenetére
semmi extra az en acer aspire 5315-ben is az van T9300 es egy kicsivel jobb lett :-D
meg 2 giga ram es a wifi kartyat is kicsereltem egy intelre... semmeddig nem tart kb 5 perc alatt elvegezheto az osszes muvelet valami 8-10 csavar ki-be tekerese a cpu cserenel... biost azert frissitsel elotte szerintemmivel kicsereltem a wifi kartyat intelre igyhat nincsen driveres szivas tobbet csak felmegyek az intel.com-ra es szepen letoltom a legfrissebb drivert amihez akarom!!! vista vagy xp vagy ami kell...
-
hanee
senior tag
válasz
Devid_81 #10806 üzenetére
Szia!
Akinek speciális dolgokra kell a gép, nyilván számít, nekem nem sokat, én teljesen általánosnak tekinthető dolgokra használom - számtech szempontból, azaz sima felhasználói dolgokra. Még csak a hardwares teljesítményét sem használom ki.. szerintem kb. észre sem fogom venni a különbséget az Acer és az MSI Wind között használatban
-
popey37
addikt
válasz
Devid_81 #10802 üzenetére
azért nincs teljesen igazad, nekem acer 5672 VLMI notim van, és a gyári driverekkel men hajalndó menni a webcam, bármit csinálok. Home XP /jogtiszta van rajta./ plusz van egy ismeretlen eszköz, amihez egyszerüen nincs driver/ azt sem tudom mi az eszköz/
mindent felteszek és mégsem tökéletes.
És ezek a gondok a vistánál ugyanigy fennállnak.Szerintem a gyártók inkább az asztali pc-hez fejlesztenek drivereket és háttérbe szorul a noti.
az asztali gépemhez minden driver minimum 2008 juliusi. a notimhoz meg van 2005-ös is, és nincs frissebb. -
hanee
senior tag
válasz
Devid_81 #10802 üzenetére
Szia!
Na látod, ez már abszolút az egyéni szubjektív nézőpont kérdése. Az én nézőpontomból nincs ezzel gond, legfeljebb az Acer-nek, ha ezzel vásárlókat veszít (de az ugye meg az ő problémájuk, nem az enyém).. mivel én meg vagyok elégedve a Vista-val is (nem használok semmit amihez XP kellene), nekem teljesen mindegy, hogy XP alá nincsenek driverek megfelelően hozzá. Illetve úgy vagyok vele, hogy ha a munkám megkövetelné hogy csak XP alá működő programot tudnék használni, akkor lemondanék az Acer ezen modelljeiről, és keresnék mást.. A piacon nagyon sok notebook fajta van, és van más gyártó is, aki jó áron kínál használhatót, ami mellette még szép is (ami nekem szempont mert nőből vagyok
) A te nézőpontodból (és azokéból akik esetleg megvették és később szembesültek ezzel a ténnyel) érthetően felháborító és elkeserítő ez a tény, ugyanakkor én nagyon sok hozzászólást olvastam itt, hogy pusztán ELVI megfontolásokból (tehát csak mert nem szimpatikus a Vista annak ellenére hogy nem is használták) nem hajlandó valaki Vista-t használni (mert az milyen kutyagumi és így meg úgy nem megy, stb..), és utána heteket szív mindenféle buherált és nem jogtiszta XP-kkel, mire sikerül belőnie.
Amikor megvettük a gépet, párom először fel akart rá tenni egy XP-t, mert úgy gondolta, hogy ő majd az alatt kipróbálja, leteszteli a gépet (mert ugye XP alá vannak sok jó teszt progik, amik Vista alá nem, vagy nem annyira jók).. amikor feltette, szinte rögtön szembesült azzal, amit már akkor mondtam neki, amikor betette a telepítő lemezt - mivel ekkor már kb. két hete olvastam ezt a fórumot és tudtam róla: Nem ment a videokártya drivere. (NVidia Geforce 8400M GS) Anélkül pedig ugye nem lehet letesztelni a videokártya teljesítményét
Fél-egy óra szenvedés után (amikor sehol sem talált hozzá drivert, és az NVidia oldaláról letöltött driver fel sem ment) elővette a Vista-t és lemondott a teszteléséről
Most majd lesz XP-m és Vistam is, mert most veszek egy MSI Wind-et.. ahhoz XP van és nem is szándékozom rá Vista-t tenni (már csak azért sem, mert jogtiszta XP lesz hozzá), mert azért annak a hardwer tulajdonságait nem ahhoz találták ki szerintem (bár azt olvastam sokaktól, hogy rátették és gond nélkül megy ha tesznek hozzá +1 GB RAM-ot).
hanee
-
Blue@X
senior tag
válasz
Devid_81 #10754 üzenetére
Neked mit jelent az hogy kiforrot?
"- Az SP1 se csinál vele semmit, a használhatatlanból, elviselhetetlent csinál."
Nálam gyorsultak jelentősen a másolási müveletek, érezhetően gyorsabb lett az egész rendszer.
"- DX 10 semmit nem ér, felesleges az egész."
Ebben valamennyire egyetértek veled, de addig nem mondok ítéletet amíg nem látok igazi DX10-es játékot(Crysis véleményem szerintem NEM az!)
"- Az Aero egy hardver evő kakszi"
Hát nem tudom, okos dolog volt inkább a VGA-t "leterhelni" vele, mint a CPU-t. Nem is néz ki rosszul, valami parasztvakítás kellett.(Mert a mezei felhasználót nem érdekli a fejlettebb eszközkezelés)
"linux alapokon évek óta mennek ezek az asztalkezelő témák, és arról ne is beszéljünk , hogy egy PIII 700-Gef2mx-256mb-ram pároson elmegy bármelyik..."
Igazad van, egyetértek, de azért a Compiz-Fusion-nak is van gépigénye, és ilyen géppel nem fog gyorsan futni a 3D még a Linuxon sem.(egyes effekteket nem tudsz bekapcsolni, ha igen szaggatt)
"- Programok nagy %-a nem is kompatibilis azzal a szutyokkal, mindenből újat kell keresni hozzá ha ragaszkodsz egy-egy progihoz."
Kijavítanálak. A programok KIS %-a nem kompatibilis. Minden másra ottvan a jobbegér->kompatibilitási gomb!
"- Megeszi az összes "felesleges erőforrást""
Igaz, de utána vissza is adja ha kell. Most mi értelme annak, ha van 2 GB RAM gépedben, és abból csak 126 MB-t használ(XP). A Vista megeszik 1 - 1,5GB RAM-ot, de amint elinditasz egy játékot, programot, már adja is vissza.
"- Mire belövőd megeszik 15-18gb-ot"
Hát akkor te rosszul lövöd be, mert nekem a Vista nem foglal többet mint 11GB-t! A többit talán a telepített programok foglalják le?!
"s nem utolsó sorba ha belepiszkálsz megdöglik"
XP-nél ez nem igaz?!
"- Minden keszekusza benne, semmit nem lehet megtalálni benne,mert a 'hatalmas' májkroszoft csapat ehhez ért mostanában csak (lásd Office 2007)"
Hát nem sokkal bonyolultabb az XP-nél, számomra még jobban átlátható mint az XP, jobban testreszabható!
"- Több országból kitiltották, mert használhatatlan."
Ez igen, ezt te se gondoltad komolyan. 1 országot mondj, ahonnan azért tiltották ki, mert HASZNÁLHATATLAN! Csak 1-et!
"- A gyárilag előtelepített Vistákról meg ne is beszéljünk, a sok semmitérő progit mire kipucolod belőle elmegy 1 napod."
Semmitérő progi? Hát a driverek biztos semmitérőek. A többi program(Acer Arcade és hasonlóak) meg a vezérlőpult->Programok eltávolításánál eltávolítható kevesebb mint 5 perc alatt. Egyszer lemérem az időt
"- Nekem személy szerint a leghosszabb üzemidő 1 nap volt, teljesen szétesett közben, már az utolsó perceiben semmi nem indult el."
Hát akkor bocsáss meg nekem, de egy elég "buta" felhasználó vagy. Egy nap alatt hazavágni? Az igen! Instabil volt? Melyiket használod? BETA 1?
"Ezenkívül teljesen instabil volt, 3-4 naponta kellett vissza Ghostoljam, de ez csak az én tapasztalatom...és még mielőtt azt mondanátok , hogy biztos hardver hiba van szekerembe.....nem hinném hogy az XP menne tökéletesen akkor..."
Nem értem, 3-4 naponta kellett vissza Ghostolni?! Dehát az állítottad hogy 1 nap alatt teljesen szétesett, akkor a maradék 2-3 napot kivártad?XP
"- Gyorsabb,könnyebb kezelni, használható!"
Kinek mi, szerintem a Vista gyorsabb, könyebb kezelni, használhatóbb. Ez a saját véleményem, neked is meglehet a sajátod.
"- A Gányolt WinXP-kről meg csak annyit , hogy vannak belőlük nagyon jók, de számuk sajna elég kevés (Winter Edition,4ever)"
Igaz, de Vistára is. Vannak jók, vannak rosszak. Vegyél gyári Vistát, és az jobb mint bármelyik buherált.
'"A a köcsög májkroszoftnak lett volna egy kis esze akkor az XP-t turbózta volna fel és nem egy olyan oprendszert csinál amit csak mutagatni lehet, mert jól néz ki, de használhatlan..."
Hát ha ezt tette volna, akkor mindenki leszólná, hogy csak az XP-t turbózza fel! Nem hiszem hogy ezt az utat kellene követni! -
Vakka
csendes tag
válasz
Devid_81 #10624 üzenetére
Szia!
Csak nem egy [Acer Aspire 5920G-6A3G25] az illető, akivel problémák vannak? Jövőhéten veszek egy ilyet... Zűrös noti?
-
uwel3168
csendes tag
válasz
Devid_81 #10606 üzenetére
Helló!
Itt már próbáltad? :[link]
Bár szomorúan látom és tapasztalom hogy egyre inkább Vistásodunk.
Ennek van ki örül van ki nem, én az utóbbi táborba tartozok, bár nemrégibe töltöttem egy 64bites magyar vistát és meglepően gyorsan bebootolt csak az volt vele a baj hogy szarul lett összerakva és a profil mindig elszállt. -
orkester
őstag
-
VigO
tag
válasz
Devid_81 #2130 üzenetére
Szia!
Nekem 4222-esem van, és én is tapasztaltam a random meg-megállást másodpercekre (néha 30-ra is). A következőt tapasztaltam: ha kihúzom a hálókábelt, nem csinálja, ha letiltom a hálókártyát (az UTP be van dugva), nem csinálja, ha crosslink-kel másik géphez kapcsolódok, nem csinálja. Tehát nekem kb 0,5-1 hónapon keszertül maga a hálózat nyekkentette meg a gépet másodpercekre (Schönherz), se zenehallgatás, se mozizás (ha be volt dugva a hálókábel). Nem volt közös megszakításon semmivel, még csak nincs is közös hídon semmivel, tök külön van a hálókártya. Megpróbáltam új drivert tenni rá, az sem segített. Egyszer csak elmúlt. Gondolom valamelyik szerverrel volt gond (DNS,DHCP,...), de nem értek hozzá. -
liquidmoon
aktív tag
válasz
Devid_81 #2124 üzenetére
Hi! Szerintem így a csere nem igazán fog működni, bár árulnak használt készüléket is, szal fel kellene hívni őket. Milyen noti volt, milyen ramok voltak benne eredetileg és milyen van most benne?
Nekem volt gariztatási problémám, akkor azt mondták, hogy hívjam fel az Acer-t -
pgyuf
tag
válasz
Devid_81 #676 üzenetére
Devid 81!
Valszeg néhány hónap fog csak eltelleni, amikor az Acer kidobja az 5051-et (is) X2-vel, ráadásul lesz vagy 10-20e-el drágább. De ha erre gondolunk, soha nem veszünk gépet. Ráadásul lehet, hogy mi tesszük jól, aki még vásárolunk ezekből, mert legközelebb 2-3 év múlva lesz érdemes gépet venni. Addigra kiforják magukat a Flash memórák és 4-8 magos procik is.
pgyuf -
pgyuf
tag
válasz
Devid_81 #671 üzenetére
David81!
Köszi meggyőztél, már csak a péztet kell összeszednem.
Érdekes, hogy csak egy helyen találtam meg az 5051. [link]
Ennyire nem kell a 14'' senkinek? Pedig kisebb méret, súly ugyanazon teljesítmény, mint a 5051.
Érdekes, hogy itt fanyalgok az egymagos proci miatt, aztán egy éve még mit megadtam volna egy ilyen turionért. Ja, maga a proci mekkora frekvencián megy és mennyit bír a te akksid?
pgyuf -
ChME
tag
válasz
Devid_81 #652 üzenetére
Ez ([link]) nem jó véletlenül? Igaz, hogy pont az X1100-t nem írja, de az X1150-t igen, s ha jól emlékszem, elég kicsi a különbség.
Még a végén jó hatással lesz az ATi-ra, hogy megvette az AMD (s nem a zöldebb honlapjukra gondolok... Mekkora gáz már, hogy a vörös színnel egybeforrott ATi-nak zöld honlapja vanKövetkező lépésként a Control Center lesz zöld
), mivel pár hónapja még az volt kiírva a legújabb Catalyst Mobility Drivernél, hogy érdeklődj a notebookod gyártójánál (akkor az új drivert valami német honlapról vadásztam
), most meg le lehet tölteni a legújabbat
[Szerkesztve] -
cock
tag
válasz
Devid_81 #524 üzenetére
Na most az az igazság hogy én csak az Acer-es Recovery WinXP Home-hoz tudok viszonyítani ami először kerül fel a gépedre amikor bekapcsolod. Én utána azonnal Win x64-et raktam (szóval frissen rakott 32 bites XP-hez nem tudom hasonlítani). Mindenesetre az Acer-os XP Home-hoz képest minimum 10x gyorsabb. Azt nem tudom hogy a 64 bit játszik e szerepet ebben, de az biztos hogy gyorsít rajta ha nem rakom fel azt a sok fos Acer Empoweringes progit. Tehát szerintem már akkor is érezhető a gyorsulás ha csak 32 bites wint raksz fel Acer progik nélkül
-
parandroid
félisten
válasz
Devid_81 #527 üzenetére
A net+wlan és a szövegszerkesztés között nincs (nem szabadna hogy legyen) akkora különbség. Mivel Turion procis a gép, ezért valószínűbbnek tartanám, hogy az első esetben is bírja a 3 órát. Persze függ még az akku méretétől (ami úgy nézem hatcellás, tehát ez nem lehet gond) és a kijelző fényerejétől is, csak hogy a két legfontosabb tényezőt említsem.
p -
-
bajzso
tag
válasz
Devid_81 #353 üzenetére
Nincsenek valami számszerű eredmények erre, hogy nem kelljen kötözködni?
Devid_81 Te melyiket vennéd?
http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilopi/amilo_pi1536 (Metroban 280.000Ft)
http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo_a/amilo_a3667g_02 (Metroban 276.000Ft)
Vagy valami mást 300ezer alatt?
Játékra, szórakozásra. -
Devid_81
félisten
-
-
ChME
tag
válasz
Devid_81 #261 üzenetére
Hatályos jogszabályoknak lusta vagyok utánanézni, de máshol volt a futáros dologról szó, ott a kézbesítés módja miatt asszem alapból megvan a 8 napod, hogy visszaküld.
De a bolt más - tudtommal. Persze mindenki azt mondja, hogy ő akkor is kipróbálja, de nekem pl. nem volt plusz zsém elmenni máshova, balhézni meg nem fogok, amikor ha egyszer azt mondja nem, úgysem fog engedni. Minden baj nélkül megúsztam(?), hibát eddig nem vettem észre. -
TothMG
aktív tag
válasz
Devid_81 #224 üzenetére
Az xp-be nem töröltem bele, csak a rengeteg számomra feleslegesen feltett procit gyomláltam, de jobb lenne egy alap xp-t feltenni rá és csak azokat a procikat amire szükségem van, de ezt a hozzáadott xp-vel nem lehet megtenni csak egy másik xp-vel, még dilemmázom rajta mit tegyek. Lehet, hogy dobok bele még 512mb ramot is. Ár-érték arányban mindenképpen jó vétel volt az már biztos.
-
Viktor X
tag
Én is ilyet vettem
. A CPU Turion MK36, ami annyit jelent, hogy nem a régi S754-es foglalata van, hanem az új S1-es foglalatba illeszkedik, mint a Turion X2. Tehát mindent tud, amit a Turion X2 (DDR2, Dual Chanel), csak ez sima egy magos proci.
Én sajna még nem tudtam kipróbálni a gépet, mert koliban vagyok, és az hétfőn jött meg, így péntekig még várhatok.
Hány Mhz-es DDR2 memót raktak bele, mert én kérdeztem tőlük vásárlás előtt, de nem tudták megmondani?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 5540 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill új akku gar
- HP 445 G10 PROBOOK AMD Ryzen 5-7530U - 16GB - 256GB
- ThinkPad E490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest