Hirdetés
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- IFA 2024: Kezünkben az Ulefone apró strapamobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Ulefone Armor 27T Pro - hőkamera mindenáron
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorlin
őstag
válasz balika000 #5658 üzenetére
-Be kell állítani a biosban az Ide módot.
-Le kell tölteni az intel oldaláról a legfrisseb chipset utility és vga driver infot.
-A cd-n amit majd kapsz hozzá megtalálod az xp-s wlan drivert is .(ha nem az interneten van)
Nem annyira nehéz az xp-s telepítés csak mindenki túldramatizálja. -
frames
tag
válasz balika000 #7514 üzenetére
Drivereket, a hardverek gyártóinak oldalain találsz XP alá (pl: VGA, hangkártya), de néhány visztás driver, (pl: Sinaptics media touch, Ethernet, bluetoot, wireless, infra és a kamera) ezeket fel lehet tenni XP alá is, úgy hogy az eszközkezelőből a hardver tulajdonságai menüpontnál, azon belül az illesztőprogram fülnél a frissítésre kattintva kitallózod a driver telepítő mappáját, és az XP felismeri a drivert. ELVILEG így működnie kell, én is most olvastam.
Egyébként nemtudom, hogy miért nem szereti senkisem a visztát, azért egy esélyt adhatnál neki. Nemsokára ittvan az SP1.
Juteszembe, ha egy kicsit visszaolvasol, akkor az XP-s driverekkel kapcsolatban hasznos információkat fogsz találni!!! -
Jávi
tag
válasz balika000 #7515 üzenetére
mostmár nekem is vannak azzal kapcs. kétségeim hogy mit kell vele:S a múltkor csumáig lenyomtam 3%nál kilőtte azt visszakapcsoltam... 2% maradt mikor maxra felnyomtam kikapcsolt állapotban kiírta hogy wear level 4% előtte 3 volt és eddig meg mindig inkább visszament amikor leettem az akksit... volt hogy 2%ra visszament a wear. ha valakinek van valami jó ötlete az ossza meg légyszi velem is
Acer Travelmate 5520G-6A1G08
-
TigerCat
nagyúr
válasz balika000 #7514 üzenetére
Helló,
Azé' én megpróbálnám a helyedben Vistával. Nekem bejött, bár nem vagyok nagy játékguru. Amit használok és fontos az az Office és a Corel X3, utóbbi pedig jobban megy itt mint XP-n.
Ja, még nem volt egyetlen kékhalálom sem!!!
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
bonat
senior tag
válasz balika000 #7594 üzenetére
ja...az érthető hogy nem jött be neked...
csak az Acer 80%-ban Vistára csinál már drivereket....Mondjuk ez attól is függ h milyen XP-t raktatok fel.......(milyen új driverekkel van telepakolva)
pl én egy privát készítésűt..amibe WMP11...IE7...WPA2...is bele van integrálva..és nekem semmi gond
[ Szerkesztve ]
-
DarkGubi
aktív tag
válasz balika000 #7600 üzenetére
Szeretnék közölni egy fontos tényt a Vista mellett. Én is használtam egy ideig XPt, de rá kellett ébrednem, hogy XP-vel nem tudom kihasználni a laptopom energia gazdálkodási lehetőségeit, ugyanis XPn ez eléggé szegényes és az ePower semmit sem ért.
Vistán nagyon sok dolgot be lehet állítani, nem kell babrálni a SATA vezérlővel és kevesebb a driveres gond. Igen, kell neki ram, de a mai árak mellett 20e Forintból 4GB is összejön.
Igen, tudom, több hely kell a vinyón is. Ebbe bele kell törődni. Sok ramot eszik?
Ez csak látszat. Gyorsítótáraz, jó előre, de ha egy progi helyet kíván, akkor a vista teszi a dolgát és takarít. Ja, és most jelent meg az SP1 is.
Mivel nVidia videókártya van benne, még játszani is tudsz vele. Ha a felszín nem tetszik, akkor ott a klasszikus nézet, vagy egyéb témaprogram. A csili-vili felületnek is megvan a haszna, nemcsak mert szép. Bővebb infó az Aero-ról ITT.
Még valami: A vistát nehezebb összeomlasztani (tapasztalat).--- Novella vége ---
Video games ruined my life. Good thing i have two extra lives.
-
mob_zzz
aktív tag
válasz balika000 #7600 üzenetére
Nem használok Vistát.
Csak nem tartom logikusnak, hogy legális és a gépedre szabott (hiszen az Acer a Vistát ajánlja -nem csoda, hogy ennyit szív mindenki az XP működésre bírásával ebben a topikban) operációs rendszert lecserélsz egy XP-re.
Azt persze nem tartom lehetetlennek, hogy neked az XP jobban tetszik még mindig, de akkor meg azt nem értem, hogy miért nem OS nélküli gépet vettél, hogy megspórolj 15-20k-t... -
mob_zzz
aktív tag
válasz balika000 #7606 üzenetére
Nem akadtam ki egyáltalán, csak idegen a gondolatmeneted.
Amúgy meg azon a hardveren, amiről szó van, sebességet tekintve mindegy melyiket használod, a Vista sem lassabb az XP-nél. Ha pedig nem lassabb, plusz eleve működik vele mindegyik eszköz, mert jók a driverek és még "ingyen is volt" (kifizetted), akkor nem látom, hogy mi az értelme az XP használatának. Persze a szubjektív "jobban bejön"-ön kívül.
Ja és ne vedd támadásnak, egyáltalán nem akarlak megsérteni vagy a véleményemet tukmálni, csak kíváncsi vagyok a tiédre. -
Nunder
őstag
válasz balika000 #7627 üzenetére
Félreértitek én csak az ő hsz-ra reagáltam! Simán elég neki 1 GB is de mindig jobb ha az ember egy kicsit jobban el van eresztve nemigaz?
balika000: én is ezt írtam hogy nem vehető észre látványos javulás
Ja és a kérdésem re valaki?
Meg lenne még egy: WIFI gondjaim vannak. Az istenért se enged fel semilyen hálózatra! Mit tegyek? Ha frissíteni kell a drivert azt honnan tehetem meg? Vagy mondtak nemókem ilyesmit hogy nem minden hálózatot szeret még a Vista és ezért a Registryben kell valamit ügyködni
[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
ranger
csendes tag
válasz balika000 #7684 üzenetére
Köszi!
Közben találtam egy választ:
A 2 éves garanciakiterjesztés: 1+1 vagyis egy év utazógarancia+1 év szervízgarancia.
A 3 éves garanciakiterjesztés: 1+2 vagyis egy év utazógarancia+2 év szervízgarancia.Az utazógarancia azt jelenti, hogy ha külföldre utalzol, és elromlik a gép, akkor külföldön/külföldről is szervizeltetheted.
Jövök, megyek, intézkedek. Aláírok, pecsételek.
-
lujoman
csendes tag
válasz balika000 #7750 üzenetére
Szia!
Sokak szerint nem kell kiveszegetni az akksit, mert ha mindig teli az aksi, akkor úgysem töltögeti (csak csepptöltéssel). Én is szinte mindig töltőről használom, de én ki szoktam venni. Lehet, hogy tévhitben élek, de olvastam róla, hogy az akksi vezérlőelektronikája számolja, hogy hányszor volt feltöltve az akksi. Így akárhányszor bedugom a töltőt, nem akarom, hogy beleszámolja a töltési ciklusba. Abban reménykedem, így tovább marad használható az akksim.
Általában csurig feltöltve tárolom, s 2-3 naponta beteszem és lemerítem 3%-ig. (Akkor lehibernáltatom automatikusan. Ez a szint úgy tudom, nem számít kisütésnek (totál lemerítés), így nem esz kárt az akksiban. Ritkán szoktam félig feltöltött állapotban rátöltögetni, főleg nem többszörre.
Bár meggyőzőnek tűnő hozzászólások szerint különböző fórumokon azt mondták, az akksit 50%-os szint körülre merítve kell tárolni. Én mindig lemerítem 3%-ra, addig nem töltöm fel újra.
De ne vedd készpénznek amit mondok, én sem hiszek 100%-ig egyetlen fórumon sem egyetlen hozzászólásnak sem. Akkor nem érhet nagy csalódás. A megérzéseimre hallgatok.
Acer Aspire3055NWXMi, 1.5GB RAM, 80GB HDD, AMD Sempron 3600+@800MHz-2GHz, ATI Xpress1100 128MB
-
frames
tag
válasz balika000 #7805 üzenetére
Laptopvideo2go driverek telepítése:
[XP alatt]
[Vista alatt][ Szerkesztve ]
-
haralambusz
tag
válasz balika000 #7821 üzenetére
Hát igen, úgy nézki tényleg ez a legjobb.
Iyen áron... ilyen telljesítménnyel... nagyon ver mindent ami nálunk kapható!
Habár MSI GX600-asom volt, annak jobb volt a videó telljesítménye, de 2 órát is alig bírt netezés melett, ezért is váltam meg tőle...
De ez... 3,5 óraaa hát:
Nem tudok még egy ilyen telljesítményű laptopot, ami enyit bírna akkuról!
-
Dymeix
csendes tag
válasz balika000 #8026 üzenetére
Ha Xp alá kell, akkor ezt tudom ajánlani : http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=102912
Én is ezt használom (Acer TM 5520G-402G), és az eNet Management meg eRecovery - ez utóbbi a feltehetőleg nem létező recovery partíció hiányában - nem megy fel, de a többi műkszik. -
veterán
válasz balika000 #8082 üzenetére
programozó vagyok, s nagy ritkán előfordulhat olyan eset, hogy kell egy kicsit erősebb vga, ezért gondolkodok azon, hogy ezt a modelt kéne venni, de gondolkodok azon, hogy lehet elégvolna az inteles cucc is, bár a különbség a két modell között 20.000-30.000. Hát erre asszem alszom még egyet-kettőt...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Diablo IV
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Witcher topik
- A Magyar Telekom sem ad már ki telefonkönyvet
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
- Szép! HP ZBOOK 17 G6 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" i7-9850H 64/512 QUADRO RTX 5000 16GB FHD
- Új Lenovo Flex 5 x360 Érintős Hajtogatós "Kis Gamer" Laptop Tab 14" -30% i5-1135G7 8GB 512GB Iris Xe
- Acer Aspire 3 A315 Ryzen 3 Laptop
- Kiváló HP ProBook 440 G4-7.Generációs-Core i3,14"FHD,8G DDR4.256G SSD,Magyar,Mesés ár,garival.
- Clevo P775DM3-G, i7-6700K, NVIDIA GTX 1070 Mobile 8GB, 8GB DDR4, 250GB SSD, 17,3" IPS, legál Win
- Dokkoló Dell WD19S USB-C 180W
- Dell PR03X laptop dokkoló, tesztelt
- HP Omen Óriás Gamer Laptop 17.3" 144hz i7 9750H 16GB 256GB SSD 1TB RTX 2070 8GB !!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest