-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Skynet258 #10902 üzenetére
Nem, ezt nem mondta, a telepítő közölte velem eme apróságot (nem volt hajlandó települni, mert nem intel kari van a gépemben, hanem Brodacom...Nem mintha használnám az empowering akármit...Én megtaláltam minden drivert, egyedül a modemcsati nincs feltelepítve, de driver ehhez is van, én mindent az Acer supportról szedtem le, webes felületen kiválasztva a noteszemet. Mind Vistához (külön volt SP1-hez is!), mint XP-hez (és ez van az oldal elején, csak utánna jön a Vista...) ebből a szempontból jó az Acer support, ha leszámítjuk at FTP szeverek hihetetlen hulladék mivoltát, gyakorlatilag letöltés menedzser nékül neki se álljunk innen tölteni (én az ingyenes Orbit Downloader-el csináltam).
-
hanee
senior tag
válasz
Skynet258 #10914 üzenetére
Rettentően
Szeretem ha az emberek akikkel társalgok a magyar helyesírás szabályai szerint írnak (tehát a magyar fizetőeszköz például Forint és nem "local credit", már csak azért sem, mert "local credit" az Euro is, attól függetlenül ugyanis hogy nem az Euro a hivatalos fizetőeszköz, elméletileg semmi akadálya azzal fizetni és azt elfogadni - mivel EU tagállamok vagyunk, így ha nagyon szőrszálhasogató vagyok, akkor Euronak is érthetem annak ellenére, hogy tudom, hogy a Forintra gondol.. csak nem értem, mostmár Forintot írni snassz?)Persze mi jogon szólok rá bárkire is, de akkor is idegesít (egy irodalomtanár veszett el bennem - Jó mélyen!
)..
hanee
-
storm3
senior tag
válasz
Skynet258 #10902 üzenetére
Bocs,nem aludtam még tegnap éjszakásból nagyon,így kicsit szétvagyok folyva,de nekifutok megint : )
Szóval,az összes drivert felraktam ami az Acer honlapján az XP-hez van,de az eszközkezelő szerint nincs telepítve a programja az ethernetes cuccnak.
Lehetséges,hogy ez a driver is szar(az Aceres),mint ahogy a hangkártya esetében volt,hogy gyártó oldaláról kellett töltenem a drivert? -
hanee
senior tag
válasz
Skynet258 #10837 üzenetére
Én nem azon lepődtem meg, hogy ilyen létezik egyáltalán - nekem asztali gépen volt ilyen: Debian linux + Win Xp.. csak azon lepődtem meg, hogy ezt notebook-ra is lehet (illetve ezt talán rosszul fogalmaztam meg, mert nyilván nem más az sem), hanem hogy valaki szokta.. mert nekem ez eszembe sem jutott még.
Egyébként meg én nem vagyok szakértő, nem ez a szakmám, csak érdekel és például amikor vettem a gépemet igyekeztem minél jobban utánaolvasni mindenfélének, még olyanoknak is, amiről álmodban sem gondolnád, hogy egy nő egyáltalán a kérdést érti, amit feltesz..
Minden esetre ezekből kifolyólag mindig lesz olyan dolog, amiről még nem hallottam, vagy nem tudom, esetleg rosszul gondolom, vagy csak rosszul fogalmazom meg, ahogy tettem ezt balga módon az "Acert Vistára fejlesztik" jelmondattal, bár az inkább úgy hangzott, hogy az Aspire-t Vistára.. no de mindegy, a lényege szerintem igaz: Aspire-t alapvetően Vista-val árulják, és tény, hogy XP driverben szegény a dolog.. Ebből kifolyólag levontam azt az - ezek szerint elhamarkodott - következtetést, hogy az új Aspire modelleket inkább Vista használatához készítik és nem Xp-hez, tehát a hardware eszközöket nem készítik fel megfelelően XP-hez (mert ugye a driver is hozzátartozik a dologhoz, nem csak a vas). Kétségtelen, hogy nem használhatatlan azzal, tehát valóban nem pontos azt kijelenteni, hogy "arra fejlesztik", csak az átlag felhasználó számára használhatatlan, mert nem keres rá buherált drivereket ha nincs a géphez, vagy a gyártó oldalán.
Ha kérdeznek, leírom a véleményemet, de nem állítottam, hogy pl. jelen esetben az egyetlen és üdvös megoldás Acer vagy HP, csak hogy én ezek közül választanék és hogy miért. Lehetnek benne tévedések, de a vélemény mindig szubjektív is egy kicsit, nem csak objektív tényekre épül (vagy objektívnek véltekre)..
Egy kicsit azért támadó jellegű a hozzászólásod, de biztos csak azért érzem így mert nő vagyok és "meg fog jönni"
hanee
-
-
k.sasa.87
csendes tag
válasz
Skynet258 #10652 üzenetére
Amikor meglett a notim májusban, másnap nagy lendülettől vezérelve le is szedtem a Vistát, és ment fel az XP. Driver CD be, volt pár illesztő ami gond nélkül felment, viszont a VGA, és a WLAN driver valahogy nem akart. Nekem mindössze ezt a 2-t kellett leszednem XP-hez.
A sors fintora, hogy vezetékes netem nincs, és a WLAN sem ment, nem tudtam honnan drivert szedni. Alternatív megoldásként jött a mobiltelós net. Volt még Tmobos netből 30 mega forgalmazhatóm, és ebből 20at csak a VGA driver letöltése evett meg...
E61es Nokián egész élvezetes volt driverek után keresgélni -
uwel3168
csendes tag
válasz
Skynet258 #10631 üzenetére
Én is a vLiteos megoldással próbálgatom........
A Vista ,,gyűlölet,, meg nálam abból ered hogy egyszerűen nehézkes a használata, legalábbis nekem. Én próbáltam magammal megszerettetni, mind az asztalin mind a notebookon, nem is egyszer de nekem nem kell, nem nyújtja azt az ,,élményt,, amennyivel több ramot eszik meg helyet foglal a gépen.
De erről kár vitatkozni, mert mind mondtam mindenkinek más tetszik és mást szeret. El kell fogadni hogy van aki - mint Te is - szereti a vistát, és van aki meg nem. Ez így van rendjén. Szar lenne ha mindenkinek mindig ugyanaz kellene és tetszene. -
uwel3168
csendes tag
válasz
Skynet258 #10621 üzenetére
Épp ezzel a sz*ral villant fel egy reménysugár bennem a vistával kapcsban.
A ,,gyárit,, viszont elítélem, mert számomra csak nyűg és nem egy élvezhető windows-->
De ez az én véleményem, mindenkinek más tetszik, én azért kísérletezek egy 64 es magyar ,,lebutított,, pistával, hátha tudok egy használható oprendszert csinálni. -
-
k.sasa.87
csendes tag
válasz
Skynet258 #10545 üzenetére
Nos, manual, és Intel szerint 533 a max FSB.
Ilyenkor ha nagyobb előoldali busszal rendelkező CPU-t teszek bele, akkor azt el kell fogadnia, ugye?
Elnézést, ha kicsit aggályoskodok de nem szeretnék úgy procit venni, hogy a beszerelés után derüljön ki, nem működik...RAM-ból is 2 1gigásat kell vennem, mert gyárilag 512 volt benne (és a noti címkéjén is 512 áll), de mégis 1giga van benne. Ami pedig 2 db 512es modult jelent - Már ha SiSoft Sandrának hinni lehet
-
k.sasa.87
csendes tag
válasz
Skynet258 #10541 üzenetére
Ezt a fórumot már én is megtaláltam
Csak azzal kéne tisztában lennem, hogy milyen chipset, milyen FSB-t bír? Az oldalon 5315-tulaj GM965-ös chipsetet ír, de nézem manualomat, ott GL960at ír az 5315-ösökre!És igazából konkrét specifikációt nem találok sehol... vagy csak rossz helyen keresem?
És a gép típusa sem teljesen tiszta... 5315-???? Ezt honnan lehet megtudni? -
k.sasa.87
csendes tag
válasz
Skynet258 #10523 üzenetére
Nekem 550es, 2GHz, 1 giga ram... De a 20K hallatán elgondolkodtam, hmmm...
Mondjuk annak ellenére hogy anno 9 évesen egy 286-os AT-val kezdtem, és azóta volt pár gépem... a notebookokhoz nem nagyon konyítok hardverfelépítés téren.
5315-ben milyen foglalatú cpu megy? És mekkorát bír el?Ezzel most beletetted a bogarat a fülembe
-
k.sasa.87
csendes tag
válasz
Skynet258 #10520 üzenetére
Partícionáltam, de nem bánom túlzottan, hogy nem tudom visszaállítani
Amúgy milyen noteszed van? Gondolkoztam bővítésen, mert újabban a videoszerkesztéssel ismerkedem, és hát 5315 nem épp az eget rengető sebességéről híres...
Az pedig hogy én csak emiatt vegyek másikat, ki van zárva, akkor marad így -
k.sasa.87
csendes tag
válasz
Skynet258 #10503 üzenetére
Backdooros jelszavakkal az a gond, hogy ott gyártóspecifikusam vannak megadva a kódok. Nemtudom, hogy más Acer-eken milyen BIOS van, de ez ezt írja ki:
InsydeH2O version 1.43...ilyen meg nincs a listában
Amúgy BIOSban tudom állítani h miről bootoljon, csak a HDDm van kódolva. HDD-t átlépve megpróbál bootolni hálózatról, és cdről is. (pendriveról nem nagyon látom h bootolna, de lehet azért, mert ugyebár nincs rajta semmi - csak próbának dugtam be h a BIOS felismeri-e)
Szóval perpill a pendrive-ot kéne bootolhatóvá tenni...
-
Skynet258
veterán
válasz
Skynet258 #10496 üzenetére
Lejárt a mod, közben találtam ezt is... érdemes végigrágni magad rajta, vannak backdoor pass-ok, hátha bejön valami
-
kicsigeri
senior tag
válasz
Skynet258 #8632 üzenetére
Ez van rajta
és az a bajommielött ezt felraktam, semmi 3d-t nem volt hajlandó csinálni.
most hogy felraktam ma, így megcsinálja a 3d-t de nem látok benne semmit.
Renderelni tudok, de hogy mit azt csak akkor látom ha lerenderelte, de úgy nem jó, mert nekem az nagyon sok időveszteség.
A program leírása alapján open gl kell neki, és abbol is elég az 1.0
de ha za megvan akkor mi a baj?
3D- s alakalmazás alatt mire gondolsz futtasak le 1 3D marktot? -
kicsigeri
senior tag
válasz
Skynet258 #8630 üzenetére
Megértettem nekem nem a DX10 kell hanem az open GL
És minden faszán megy Cad-be mindaddig amíg nem szeretnék megnyitni 1 3d-s ablakot, ott vége mindenek, kiírja hogy nem támogatott, és vége nem csinálja meg.És ahol vettem a gépet úgy adták el hogy menni fog rajta, és nem megy a grafikus szoftver, 3D része.
ez a fő problémám.és én ezért érzem átb@szva magam.
tudták mire veszem a gépet, és hiába reklamálok hogy csináljanak valamit semmit nem tesznek. -
kicsigeri
senior tag
válasz
Skynet258 #8621 üzenetére
Akkor jól átbasztak. (ACER magyrország)
Azt mondták hogy erre a gépre feltelepítem a programot és müködni fog.
Hát nem.
Jah és amikor mondtam nekik azt mondták hogy hát ez van megvetted, és már használtad nem tudjuk kicserélni, persze 1 hetet használtam, Roh@djanak el ott ahol vannak. 200 e kib@sztam az ablakon.
Remélem valaki egyszer jól megszivatja őket. -
daiml3r
csendes tag
válasz
Skynet258 #8518 üzenetére
Kotta ugyanígy cselekedtem már, mint az előttem szóló tervezi
Kérdésem lenne annyi, hogy ezen a gépen hogy konfigurálható be sikeresen az E nevű gomb, ami oly sok minden acer-es jót tenne a felhasználóval?!
Csak egy acer cd van a géphez.. azon lehet a megoldás? mert jelenleg már rajta van a vista de az E gomb nem működik
várom a segítők válaszát!
THX -
adamAT
csendes tag
válasz
Skynet258 #8495 üzenetére
már megint gondom van... asszem, a laptop (TM5520g) nem ismeri fel a crossover kábelt. milyen driver kell hozzá? mert felraktam egyet (asszem az a neve, hogy LAN Marvell), de a másik gép azt írja ki, hogy egy hálózati kábel nincs bedugva... meg olyan, mintha a vista csak vezeték nélküli hálózatokkal akarna foglalkozni... lécci segítsetek, fontos lenne! köszi.
most nézem: véletlenül kattintottam a válasz gombra, nem Skynet258-nak szól...
-
daiml3r
csendes tag
válasz
Skynet258 #8488 üzenetére
Osztom a kérdést! Nekem a Packard Bell-emen van ilyen recovery op rendszer! Érdekelne engem is, ha legyalulnám és egy másik uyganolyan op rdsz lemezzel feltenném a gépen lévő matricán található serial-al akkor működne? Ez nem utolsó dolog... Kül rosszul vagyok attól, hogy egy 100ft értékű lemezt ba*xnak adni a notikhoz... ok, mert jó a recovery, de egy lemez az egész.. nem?
Szval okosok írjanak hogy működne e a dolog! ;) -
zso79
őstag
válasz
Skynet258 #8485 üzenetére
Nem, nem kapsz hozzá semmi lemezt. Egy rejtett partíción (kb. 10GB) van a telepítő készlet, angol és magyar nyelven. Ha felraktad az eRecovery cuccal ki tudod írni 2 dvd-re és arról majd újrahúzni ha szükség van rá. DE CSAK AKKOR, HA AZ A REJTETT PARTÍCIÓ MEGVAN ÉS SÉRTETLEN!!!. Ja és már csak azon a nyelven, amit elsőre választottál. A kulcs egy matricán van az alján. (Elméletileg tud D2D recoveryt is, amit induláskor az ALT+F10-zel tudsz aktiválni)
-
daiml3r
csendes tag
válasz
Skynet258 #8481 üzenetére
Ja és csak VISTA op rendszert tudtam rátennni, mert az XP nem ismerte a benne lévő HITACHI HDD-t... ezvan! De mindenhol csak vista-val árulják... szval én csak ajánlani tudom! A monitor mesébeillő, pedig nekem egy sokkal drágább és nagyobbtudású gépem van, de ennek az uj acer-nek a monitorja nagyon kitűnő! Jó választás!
-
daiml3r
csendes tag
válasz
Skynet258 #8481 üzenetére
Skynet! Akkor ajánlanék valamit, mert én már vettem a szüleimnek nyúlünnepre
szval:ugyanez a noti ELECTROWORLDBEN: 99 990 FT !!!!
ill.
EURONICS-ben vettem hitelre: 115 000 Ft, amit lealkjudtam 107 000 Ft-ra (cetelem hitellel 10 hónapra 11 700 ft/hó)
ergó nincs 5 ezer FT a kamat...Ja és euronicsbe lehet alkudni
Szóval jóljárnál ezekben az áruházakban! Annyi h oprendszer nélkül vettem: EZ IGAZ! de ez nem baj. legalábbis nekem ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dacia topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Háztartási gépek
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Akciós HP Elitebook 840 G4
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest