Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
feketepeti
üzenetére
384kb/s-es letöltésem van

sowi:
1. Nincs sw-esen semmi elqrva, a recoveryt legyalulták
2. Azt kérdeztem küldenek-e lemezt ha kérek, mint pl HP-nál, mert ott igen...fel tudom rakni a windowst köszönöm szépen, még 1-2 szervizest is elpirítanék![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
feketepeti
aktív tag
válasz
Chaser
üzenetére
Nekem 3 hét után meghalt a vinyóm.
TimelineX 8172T.
Elkezdtem utánajárni, aztán az lett a vége, hogy 15 körül vettem egy vinyót és hagytam az egészet a p..ba, mert több kiesés lett volna küldözgetni.
Neten találsz install DVD-t eleget, Föltúrod (licensz a gépen matricán) és megy. Így egy fél délutánom ment el csak.
Majd ha lesz valami komolyabb baja, belerakom és elküldöm egyben

Annyira nem tétel, hogy jogilag megérje izmozni, meg sem néztem rendesen, mit írtak a feltételekről.
De gyökérségnek tartom, mert egy ilyen hibát 5 perc alatt javítanának a boltban ahol vettem...
-
Chaser
legenda
válasz
feketepeti
üzenetére
Ne erről témázzunk

Az érdekelne hogy a géphez W7 van, de lemezt nem adtak, a recoveryt meg sikeresen legyalulták róla, van arra esély hogy elküldi az acer? Le tölteni le lehetne, de ahhoz lassú a netem. Az üfsz. azt mondta ők nem tudják, megadtak egy számot, de hátha nem kell feleslegesen telefonálgatnom és valaki tudja. -
StickNick
csendes tag
Valaki aki mostanában használta a garanciakiterjesztést!
Szükséges el küldeni a levelet az Acernek Brnoba, a garancia kiterjesztésért, vagy elég, hogy megkaptam az emailt tőlük, hogy elfogadták?
Ebben az elfogadó e-mailben 5750-esben van feltüntetve az 5755-ös laptopom. Ez baj? a széria szám biztos jó, többször is ellenőriztem. -
Chaser
legenda
válasz
feketepeti
üzenetére
Lehet ragozni valóban, de mindenki tudja miről van szó

-
Krike
aktív tag
válasz
poczabence
üzenetére
Igen, nagyon jól látod

-
poczabence
tag
Most rendeltem meg én is a plusz garit.
Az eredeti számlát lehet szkennelve is feltölteni valahogy, vagy majd postázni kell? A platinum garanciát választottam, mivel még 30-áig van a 3 hónapnyi határidő... Ha valami miatt nem tudom beregisztrálni 3 hónapon belül, akkor mi történik? Értem ez alatt azt, hogy akkor is megkapom a plusz 2 év garanciát, viszont a véletlen sérülésre vonatkozó dolgot nem? Tehát a platinum garancia ilyenkor golddá változik? -
StickNick
csendes tag
válasz
StickNick
üzenetére
Na most végül felhívtam az Acer is a melegedés miatt, de finoman elküldtek azzal, hogy amíg nem kapcsol ki a meleg miatt, addig ne küldjem fel szervizbe. Szóval akkor végül így marad, vagy veszek hozzá hűtőpadot, hogy ne olvadjon rá a kezem

Egyébként a garancia kiterjesztésnél a borítékra, amit el kell nekik küldeni Brnoba, arra hány forintos bélyeget tegyek? -
Peak
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
az ajándék táska meg egér az a kiskereskedelemben, önmagában megvásárolható AA csomagokhoz jár... bundle...
a nagy cégek nagy tenderekhez nagy tételben vásárolnak ilyet, amihez nincs kisfüzet meg kutyafasza... csak maga a szolgáltatás, a plusz 1 év garancia, amit továbbra is a calllcenterbe kell bejelenteni a 2. évben is.
-
Chaser
legenda
Tehát ha jól értem 1év után már nem él a call-center, hanem csak a kisker gar. Azt furcsállottam, ha vettek + gart hol a táska és aaz egér? Bár mivel nagytételben veszik lehet lealkudják, legalábbis ezt gondoltam. Köszi az infot, majd megkeresem őket.
szerk: Vagy nem jól értem és majd az acer oldalára is rákerül a plusz gar és call-centerrel is él?
-
Chaser
legenda
Számla nem tudom volt-e, én még nem találkoztam vele a dobozban. Az biztos hogy 04.25-én gyártották le az acer szerint, tehát gar még bőven van rá vásárlási dátum nélkül is, csak az nem mind1 1 v 2 év. Tudom melyik boltban vették, csak az pár városnyira van perpill tőlem, de pár hét múlva megyek ha még meglesz a gép addig.
-
Peak
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
A garancia regisztrációjára 360 nap áll rendelkezésére a T-Home-nak és a nekik beszállítóknak. Akkor még csak az 1/4-ede telt el. Légy türelmes.

Mindenképp kérd el az eladó sráctól az eredeti számlát, amit a T-Home-tól kapott.
Legyen neked legalább egy fénymásolatod.Ha más nem, akkor megtudakolod melyik T-Mobile shopban vették, és visszamész.
Sorozatszám alapján vissza tudják keresni mikor, melyik napon adták el, és a hatályos adótörvények alapján kérhetsz róla számlamásolatot, mivel nekik kötelezően tárolni kell. -
Chaser
legenda
2-3 hónapja vették, annyi idő már csak elég nekik a regisztrációhoz
Mind1, kapnak a pofájukba, milyen már hogy még a vásárlási dátum sincs feltüntetve. Mármint a T-home, de körbejárom a dolgot, ha jogilag a 2 év jön ki győztesen az már az ő bajuk nem az enyém, legfeljebb kipicsázzák a ******** nem odavaló embereket.szerk: Amúgy ezt mondták az acernél is, de garidő akkor sincs kitöltve, én meg most hogy áruljam a gépemet 1 v 2 év garral, mikortól?

-
Mozilla
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 7750G-2414g75Mnbb laptopom, és az a problémám vele, hogy, ha wifin keresztül töltök le nagyobb állományokat, akkor a gép akadozni kezd. pl. egér. Ez a jelenség vezetékes kapcsolat esetén nem jelentkezik.
A gépben egy Atheros Ar5b97 hálókártya van.
Van valami ötletetek a megoldásra?
Előre is köszönöm.
Üdv
-
Chaser
legenda
Nyilvántartása szerint 1 év a gar, az meg nem az ő saruk, hogy a garlvelet elqrta egy *****. Na megint megkedveltetem magam a thome-nál
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Chaser
legenda
Ez mind szép és jó, ráadásul tudom is, a kérdés arra irányul, amennyiben a kisker többet vállal de van ugyanazon a lapon kevesebb is megadva, melyik a mérvadó? Abból kiindulva, ha boltba bemegyek és ugyanannál az árucikknél több ár is fel van tüntetve, kötelesek ideadni a nekem kedvezőbb áron - kutyát nem érdekli hogy kifelejtette rajta a régi árcímkét- , akkor most a 2 év gar az érvényes. Egyéni szocproblem, hogy a gyártóval hogy intézi. De mindjárt küldök mailt az acernek, hátha meg tudják mondani ő szerintük mennyi gar van rajta és mikor vásárolták, mert hát ugye az sincs ott. Nagyságrendileg tudom, hogy max 2-3 hónapja.
-
Peak
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában
foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja:2. § (1) A jótállás időtartama egy év.
(2) A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe
helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni.
(2) A jótállási jegyet közérthetően és egyértelműen, magyar nyelven kell megfogalmazni.
(3) A jótállási jegyen fel kell tüntetni:
a) a forgalmazó nevét és címét,
b) a fogyasztási cikk megnevezését, típusát, gyártási számát, továbbá - ahol alkalmazható - azonosításra alkalmas részeinek meghatározását,
c) a gyártó és - külföldről származó termék esetén - az importáló nevét, címét,
d) a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit,
e) a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját.
(4) A jótállási jegynek utalnia kell arra, hogy a jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem érinti.4. § (1) A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető.
(2) A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét.Jogi kiegészités a 4.§-hoz:
- A jótállás a vásárlás helyén létezik jogilag.
- Az Acer központi szervize limitált feltételek mellett átvállalhatja a forgalmazótól a jótállási jogokat, a kitételek és kivételek a garanciajegyen olvashatóak, amely azt jelenti, hogy ha nincs kitöltve a gar.jegy, akkor a szerviz JOGOSAN visszadobhatja a gépet, hogy nem garis!Erre nagyon figyeljetek oda!
-
Chaser
legenda
Adott egy 5750 aspire, garlevelén kézzel az van írva 2 év gar, ugyanolyan az írás mint a sorozatszám és azonosító kitöltése, de ott van bélyegzővel is hogy "gyártó által megadott", ami pedig az alatta levő felsorolásban 1 év. Egy egy thome akciós' gép, elképzelhető hogy vettek rá garkiterjesztést? És ha nem, jogi szempontból melyik gar idő a mérvadó? Ráadásul még vásárlási dátumot se töltötték ki.
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy nem lesz e baja az aksinak ha otthon használom akkor mindig töltőn szoktam tartani?!
-
Krike
aktív tag
-
Dapro
senior tag
Hali, ti milyen padot használtok noti alatt? Gamer noti alá kéne nekem valami, 5750g lesz.

-
törölt tag
Nem nagyon találtam sehol, hogy a 7750G-ben van-e hely 2. vinyónak, ezért szétszedtem a gépet... van

-
StickNick
csendes tag
Majd lehet, hogy holnap tényleg felhívom őket, csak nem nagyon akarom küldözgetni a gépet. (egyrészt mert sokat használom,másrészt meg nem vagyok benne biztos, hogy elég óvatosan kezelik a gépeket)
Egyébként ma lefuttattam rajta a process explorert és egy olyan folyamat terheli le a gépet, hogy Hardware Interrupts and DPCs, jó esetben csak olyan 10% körül, rosszabban 30%-ot.
Ha letiltom a wifit, akkor nem megy ez a folyamat (és a hőmérséklet is csökken 65-ről 55-re). Próbáltam másik drivert is rárakni, azt meg nem engedte feltenni, de így is a legfrissebbet használom már. -
Poonkie
tag
Sziasztok!
Acer Aspire 4830TG vásárlásán gondolkodom, az lenne a kérdésem, hogy valakinek lenne esetleg egy képe arról, hogy a magyar garanciajegynek hogyan kell kinéznie? Azért kérdezem, mert neten szeretnék venni egyet és régen volt már Acer a családban, nem emlékszem, milyennek kellene lennie
Előre is köszönöm 
-
StickNick
csendes tag
válasz
StickNick
üzenetére
Na végigpróbáltam mindenféle módot amit írtatok itt a fórumban, de végül is nem oldódott meg ez a melegedési probléma. Úgyhogy hagyom az egészet így, ahogy van. A programok úgyis rendesen mennek rajta. (Esetleg veszek, majd egy hűtőpadot hozzá)
Szerviz szerintem körberöhögne és kifizettetné velem a szállítást és visszaküldené ugyanígy.
Majd ha esetleg valami komolyabb gond lesz vele, akkor garanciálisan javíttatom.
Köszi mindenkinek aki megpróbált segíteni!
-
padra
aktív tag
Hamarosan mennek a képek

-
JKiNG
tag
Hali. A képek engem is érdekelnének. Megköszönném, ha nekem is tudnál küldeni!
Bloodaxe: Az Usb3 pedig nem modell függő, a jobb boltok pontosan írják a portoknál, hogy van-e. Az 5750 és 5755 ből is látni olyat, amelyikben csak usb2-es van és olyat is, amelyikben 1 port usb3as.
-
padra
aktív tag
Nem ismerem a 7720-ast.De az egy laptopnál sem normális ha süti az ember kezét.Nem biztos hogy alaplap probléma miatt melegszik,lehet a hűtése nem 100%-os,de az is lehet hogy ennél a típusnál ez még elfogadható.A vinyónak meg biztos hogy nem szabadna 60 fokosnak lenni,hogy az mitől van nem tudom,lehet hogy alaplap hiba,vagy csak a vinyo sz@r ,nem tudom.Nem akarok hülyeségeket írni.
-
padra
aktív tag
válasz
SLo2666
üzenetére
Az előbbi hsz-be nem tetem be a kinket
Itt megtalálod -
padra
aktív tag
válasz
poczabence
üzenetére
A táska hasonló,az egér teljesen más,nem vezetékes és jobban is néz ki.Kicsit később küldök privátba képeket.
(#21441) SLo2666:itt megtalálod
-
poczabence
tag
Gondolkodom azon, hogy csak a sima gold garit veszem, de szerintem inkább ez lesz majd.
Ha tudnál pár képet mutatni, akkor az jó lenne.Szerk.: Ilyesmit adnak még mindig?

-
mibog
tag
ha nem normális hogy forrósodik főleg a bal oldalán (acer travelmate 7720g) akkor lehet hogy alaplap probléma?
a proci 60 fok körüli de a winyó IS sajnos, ami már nem annyira megnyugtató. egyes szervizek oldalán azt olvastam hogy az ilyen melegedés alaplaphiba miatt jön létre. Nektek vannak tapasztalataitok?
a gép most lett szervízzel újrapasztáztatva és kiportalanítva. -
padra
aktív tag
válasz
poczabence
üzenetére
Igen,ez jó a gépedhez.Én a 20k-at vettem,azt hiszem annyi a különbség hogy a platinum véletlen sérülésekre is ad garit. Ha gondolod küldhetek képet a táskáról/egérről.
-
demerion
tag
Hali!
5755 és 5750 között van valami eltérés? Specifikációk alapján nem találtam semmit.
-
poczabence
tag
Csak, hogy teljesen biztos legyek a dolgomban, lenne pár kérdésem.

Hamarosan lejár a 3 hónap, így most kinéztem a platinum garanciabővítést. Ez jó az én 15,6"-os gépemhez is, igaz? Tudna valaki pár képet csinálni róla, hogy milyen táskát + egeret adnak majd?

-
törölt tag
7750G-s lapihoz ajánlom letölteni az 5750-hez való hangdrivert! Pár verzióval újabb, viszont elvileg ugyanaz a hangkártya. Én azt használom és pár funkcióval többet is tud. Egész jó hangja van egyébként ennek a lapinak, ahhoz képest hogy mihez képest

-
Peeetee
csendes tag
-
FuRiONight
addikt
válasz
Peeetee
üzenetére
Csak egy kicsit kellett volna visszaolvasnod

- 2gb-os a videókari, ami pl sztem értelmetlen dolog(a felhasználók 95%-nak)
-
DubFan
csendes tag
Sziasztok, szeretnék prockót cserélni Acer Aspire 5742 gépemben, pentium p6100 van benne, nem rossz, de jobb lenne egy i3 vagy i5. nem nagyon találtam érdemleges infót a neten, annyit hogy mindhárom HM55 csipkészlettel megy, 989- es foglalatba illeszekdik, viszont, a pentiumnak 25w a TDP-je , a többinek 35. ezzel vagyok gondban hogy elbírná- e az alaplapja. köszi a segítséget.

-
Peeetee
csendes tag
Nem, nem feltétlenül ezt akarom megvenni, sőt eleinte abszolút nem akartam Acer-t. De találtam ezt a gépet és úgy gondoltam megéri. 200000- ért nem találtam jobb paraméterekkel laptopot (i5-2410m, 8gb, 540m 2gb...). Mint írtam korábban, 3D-s tervező programot is használok és otthon összekötném a 22"- os monitorral, ezért is gondoltam, h jó lehet az a 2 giga. (amúgy nem értek ehhez, de megoldható lenne??? bírná a gép??? )De ha azt mondjátok, hogy rossz vétel én hiszek nektek, csak tényleg azért kérdezem ezt mert nekem jó vételnek tűnik.
-
MPowerPH
félisten
Hali.
Lenne egy 7740G-s noti, amivel nem boldogulok, a hangerővel vannak problémák. Játékok alatt tökéletes minden, ordít a gép ahogy kell. Ellenben filmeknél megáll a tudomány, teljesen lehalkul. Próbáltam MP, VLC, SMP és TMT3 alatt is, ugyan az a probléma. Annyi, hogy VLC -nél kicsit van esély plusz hangosításra, de ugyan úgy csak éppen suttogást lehet hallani. Hangerő mindenhol maxon van. Ebben várom a segítségeteket.
-
törölt tag
Én is 2 napja használom ezt a típust, de szuper hangja van.
Én a gyártó honlapjáról szedtem le a drivereket, de úgy láttam, mintha a felhasználói kézikönyv elejébe lenne egy lemez csomagolva, a tiedbe nincs véletlen? Elég nehéz észrevenni egyébként
Éppen a GTA4-et tesztelgetem... mit mondjak, meglepően jól fut rajta....klassz kis gépnek tűnik, mondjuk a bill kicsit hajlik ha benyomok 1 gombot, de majd finomítok a mm2-re eső kg-on

-
JKiNG
tag
válasz
Peeetee
üzenetére
Azért, mert mint már jópáran írtuk, irtó felesleges manapság (még?) a 2gb vram. Alkalmazások ennyit nem használnak ki még.
Az adatlapon:
Garancia időtartam: 3 év
Valamint a garancia fül alatt ez van:
Hány év az alapjótállás? 1 év / el- és visszaszállításos garancia
Hány évre terjeszthető ki a garancia? + 1-2 évÍgy nem tartom valószínűnek a dolgot, hogy 3 évet kapnál alapból. Csak reklámfogásra gyanakszom.
Te kértél tanácsot, mi ezeket javasoltuk... de úgy látszik, te már döntöttél, és csak ezt akarod megvenni. -
joker1220
őstag
Hehe ez égés!
Nekem is van BT, megtaláltam tegnapXD
Nem tudtam hogy azt is az FN+F3 kell előhozni

Szóval teljes értékű a gépecske és BT kihangosítóként
is működik
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali játékos kérdések órája
- Gumi és felni topik
- E-book olvasók
- Robotporszívók
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bittorrent topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H i7 / RTX 3050 TI / 16 GB RAM
- Eladó Latitude 5520 15.6" FHD IPS i7-1185G7 NVIDIA GeForce MX450 16 512GB gar
- Precision 7550 27% 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2, év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Akkor a 2 év gar adott, azt kell szeretni.