Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
na visszajött a laptop a szervizből...
természetesen náluk nem jelentkezett az hogy a vinyó pakolgatja a fejet meg leáll a motor benne így visszaküldték hogy máskor pontosabban írjam le a hiba okát vagy fotót videót mellékeljek erről... érdekes lesz...mindegy 1-2 hét múlva újra beküldöm hátha sikerül vinyócserét kérni mert ez így nem oké

-
turancsics
csendes tag
Hello
Van egy 5830TG-m egy 540M-el.
frissíteni szeretném a drivert de nem igazán megy. Nvidiáról letöltöm a frisset de amikor telepítem azt írja hogy nem található olyan vidikari.
Valakinek valami megoldás? -
JKiNG
tag
tehát pl. ilyen ramot ajánlottak a nanya mellé? [link] a CL-t nem látom feltüntetve.
Nálam i5-el 98xxMB az olvasás és 105xxMB az írás. 1x4gigával single-ben megy, de gyakorlatban nem látom értelmét a dolognak mégegyet beszerezni mellé. Szép, hogy többet ír ki a tesztprogi, de ami visszafogja a gépet az a hdd és csak sokadik a memória csatornák száma. -
pomk
őstag
Hol tudom azt beállítani, hogy ha a HDMI is és a fejhallgató csatlakozóba a hangfalaim is be vannak dugva, akkor HDMI-n csak a kép menjen ki és a hang pedig a fülhallgató csatlakozóján?

Szerk.:
Hmmm...ki-be húzogattam a kábeleket, cserélgettem -de nem állítottam semmit- és most jó. Kép LCD-n, hang 5.1-en.
-
JKiNG
tag
Feltételezem, valószínűleg azért lehet más az usb-s csati kialakítása, mert befelé nem olyan módon csatlakozik a nyákhoz(hanem, ahogy a 3.0-ás verzió csatlakozna). Így oldották meg, hogy ugyanabból a csatiból másik színűk rendeltek, nem pedig a nyákot módosították. Egyébként sztem iponon jól írták, én is kutakodtam annó, hogy melyik szerelt 3.0-val, de nem jöttem rá, hogy a típusban jelzik-e(oda rakhattak volna neki egy plusz számot). Amelyiknek volt, azt kiemelték, h USB3.0 1db vagy hasonló módon.
-
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Tök jó h ahány hely annyi féle ramot írnak... pontosan erre a típusra kerestem rá és valahol 2x2 giga, valahol 1x4 írnak :/ Lehet meg kellene várnom a vásárlást? (pont a fentebbi ipon hírdetésben lévőt veszem)
Akkor ez? : http://ipon.hu/webshop/product/_kingston_4096mb_notebook_ddr3_1333mhz_cl9_kvr1333d3s9_4g/163967
Még annyit h megéri befizetni egy platinum garikiterjesztésre? Láttam h szép kis extrákat pakolnak a csomag mellé, egér és tasi (amiket úgyis venni kéne).
-
Igen, mostmár eldöntöttem, szerelem első látásra

Ki is néztem hozzá még egy kis ramot : http://ipon.hu/webshop/product/_kingston_4096mb_notebook_ddr3_1066mhz_cl7_kvr1066d3s7_4g/144201
Ez jó lesz bele? Notinál ram bővítés hogy működik?
Esetleg szükséges e beszerezni vmi padot a gépnek a jöbb hűtés reményében? -
Most ezt készülök megvenni: http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5750g-2314g50mn-fekete/1512/
Mi a véleményetek? Esetleg vmi jobb vétel?
-
pomk
őstag
Az Acer szoftverei közül mit érdemes használni? Melyik hasznos/haszontalan?
-
-
sowi
őstag
válasz
feketepeti
üzenetére
launchmanager
-
feketepeti
aktív tag
Üdv mindenkinek.
Most egy Acer 8172T-t használok Core i3 380UM procival.
Legyalultam a gyári rendszert és bár install után föltettem minden drivert az Acertől, de a hangerő, bluetooth, fényerő, wifi stb. visszajelzések (ami olyan OSD szerű) nem mennek.
Nem tudja valaki mi kell hozzá?
-
bacsek77
csendes tag
"Physx->CPU" OSD-t sikerült lelőni. Más is kereste már fórumokban, mivel elég fura helyre tették. Én is a 3d beállítások panelen kerestem, erre fent a menüsorban van "3d beállítások" menü egyetlen elemeként. Cseles...

Viszont még mindig nem értem, miért CPU-t ír ki?
-
bacsek77
csendes tag
Sziasztok!
Kb egy hete sikerült végre hozzájutnom az 5750g-hez
Igaz i5-el, de pl USB3.0 ebben sincs ...
Eddig nagyon szépen megy, ahogy Ti is írtátok már.
Szereztem hozzá egy "Jetart" 2 ventis hűtőpadot is, de attól függetlenül is felmegy a GPU 84 fokig játék alatt. Ez normális így ebben a formában?Ami miatt írok most, az az alábbi: játékok alatt, a GT540-el mindig kiírja valami program OSD módon, hogy "Physx-> CPU".
Nem tudom kikapcsolni... és ami aggaszt kicsit, hogy miért CPU-t ír?
Ötlet?N.
egy szó még a jetart-ról: aktív tápos, és van benne 4 db USB 2.0 port is

így elég azt rádugnom a laptopra, és a padra mehet a bill+egér (amik a pad kikapcsolása után is működnek
) -
rajkonnen
csendes tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
köszönöm szépen a sok infót. akkor úgy néz ki hogy ez megfelelő gép lesz számomra.

-
->Raizen<-
veterán
válasz
rajkonnen
üzenetére
Ki fogom bővíteni 2 évvel.Nem tudom mennyire megbízható mivel e hónap eleje óta van még csak meg. Nem melegszik túlzottan 6,5 óra maximális üzemidő akksiról és nagyon gyors a win7 rajta a játékok zökkenő mentesek nem fagyott még le a gép működésével kapcsolatos anomáliát ami a hardvert érinti egyelőre nem tapasztaltam. A sok memória a tervező programoknak jön jól meg a soron következő Windows verzióknak sem árthat. 8 gb-ig bővíthető.
-
rajkonnen
csendes tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
tényleg nagyon jó árban van a gép. azt megkérdezhetem hogy te kibővítetted a garanciáját? vagy mennyire megbízható? megéri megvenni rá a még plusz 2 évet?
a memóriáját hány gb-ig lehet bővíteni, és annak miben van fontos szerepe? -
rajkonnen
csendes tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
én ennyire nem vagyok profi a témában, egyedül a processzorok meg videokártyák erősorrendjénél néztem meg hogy amik a gépben vannak hol állnak, nekem végül is az lenne a fontos, hogy tartós legyen a gép meg jó legyen benne a videokártya, mivel tervező program menne majd rajta, ha tudsz esetleg valami kedvezőbbet mutatni megköszönném

-
->Raizen<-
veterán
válasz
rajkonnen
üzenetére
Az i3 2310 mellett szól hogy egybe van már integrálva az intel hd 3000 vga chip-el ami régebbi játékokra is használható full hd videókat simán viszi.Pár utasítás készlettel többet is tud az i3 2310. És teljesítménybe gyakorlatilag minimum egálba van a 2,53 ghz-es i3 380m-el memória kezelésbe meg kenterbe veri dualba 14000-es olvasás.
Ha viszont magas órajel kéne a 2410m a nyerő mert turbó órajele 2,9 ghz. Az i3 2310 2.1 ghz-es és minden játékkal megbírkózik gta 4 1280 720 high 47 fps átlag benchmark szerint. Acer 5750g laptoppal gt 540 vga karival. -
rajkonnen
csendes tag
hali. laptop vásárlás előtt állok, és egy ilyet néztem ki magamnak
[link]
van esetleg valakinek ilyen gépe, észrevételek esetleges meghibásodásokról? nem tudom mennyire ajánlanátok ezt a gépet, én ilyen árban nem találtam jobb teljesítményű laptopot. egyedül a garancia kevés rá, de ahogy olvasom ki lehet később bővíteni. köszönöm a segítséget előre is
-
Peak
addikt
talán lehet hogy azért, mert nem a műanyag pöcöktől lesz az USB 3.0 USB 3.0, hanem az azt vezérlő elektronikától?
ez ugyan olyan jelenség, mint a BT kapcsoló egy notebookházon.
fröccsöntik a műanyag elemeket millió számra egy notebookhoz.
de a benne levő elektronika és konfiguráció számtalan változatban kerül a műanyagházba.
de azért, mert van rajta egy kapcsoló, még nem lesz benne BT egység.
kismillióan benézték már ezt... 
-
Peak
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
látod ezért kértem, hogy tegyél fel képet, hogy pontosan milyen sérülésed van.

ha pici repedés, ami szinte karc, az nem befolyásolja a készülék működését.
akkor tényleg nem javítanák 
-
Peak
addikt
válasz
kisdudeEe
üzenetére
nézd... túl nagy varázslat nincs.
van 3 féle Garkit eredetileg. +1 év, a +2 év, és a +2 év+sérülésbiztositás.ezt a 3 féle garkitet szokták kombózni, összecsomaglolni, bundle-zni egérrel, táskával, stb.
tehát a lényeg az, hogy a számodra megfelelő garanciakiterjesztést válaszd, a többi csak ajándék
-
pomk
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nem tudtam, hogy ezek közül valamelyiken van e gyárilag valami amit nem kéne letörölnöm. Ettől tartottam csak. :-)
Más:
Kibontottam közben Platinum garanciás dobozt is. Azt gondoltam, majd valami gagyi egér és táska fogad. Nagyot lestem. Olyan minőségi éru mindkettő, hogy majd' hasraestem. Nagyon meg vagyok velük elégedve. :-) -
->Raizen<-
veterán
Na ez gáz a véletlen baleseti kár biztosításról tudtam meg ezt azt: [link]
A repedést még ezzel sem javítják ki!!!!!!!!!!!!!!!!!
Perkálnom kell majd mint a kis angyal ha azt akarom hogy megcsinálják. -
Peak
addikt
válasz
kisdudeEe
üzenetére
Acer Advantage gar.kit.et vegyél hozzá, SILVER vagy GOLD kitet, PLATINUM regisztrációjából kicsúsztál már.
A gar.kit. füzetben 2 oldalas magyar nyelvű leírás van a regisztráció menetéről, lépésről lépésre.
Csak semmi izgalom!
A központi szervizt is felhivhatod, ha elakadnál bárhol a regisztráció alatt, segitenek. -
kisdudeEe
csendes tag
Üdv!
Acer Aspire 5738ZG típusú laptopom van.Szeptemberben jár le az 1 év garancia és szeretnék még 2 év garanciát venni a gépre.
registration.acer.com oldalon csináltam magamnak fiókot és ott a termékeimhez regisztráltam a gépet.
A kérdés:Ha veszek hozzá [link] ilyen garanciát és regisztrálom azt is, akkor onnantól kezdve +2 év garanci a van a gépre.
Hülyeséget nemszeretnék csinálni ezért előbb kérdezek.
http://www.aceradvantage.com/ oldalon kell aktiválni a garanciát és registration.acer.com oldalon pedig a termékekhez hozzáadni? -
pomk
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
2 Db 250-es partíciót látok:
250 gb rendszer
250 gb elsődleges
7.0 mb :-)Átpartícionálhatok és formázhatok mindent? Hol az a bizonyos rendszetpartíció amit félteni kell?
Melyikre telepítsek? Melyiket formázzam? Àáááá...félek :-D -
->Raizen<-
veterán
Ne foglalkozz a rendszer particióval amúgy is a linux ingyenes szoftver szóval nem kár érte.

Amúgy is nekem nem működött amikor kaptam a notit és elindítottam én kénytelen voltam wint telepíteni rá...
Nem tudom hogy a linuxhoz szoktak e rendszer visszaállító particiót csinálni de cáfoljatok meg nyugodtan ha tévedek. Windowsoknál szokás ez. -
Peak
addikt
-
pomk
őstag
Késő bánat, eb gondolat!

De drukkolok, hogy sikerüljön!
Szerintem, ha sorozat számot nem diktáltál be, akkor nem lesz gond utólag garizni.Más:
Alapból Linux lesz a laptopon.
Nem akarok semmit sem elbaltázni és még soha nem csináltam ilyet, új valaki le tudna nekem írni lépésről lépésre, hogy telepítsem fel otthon a Win7-emet?
Asztalikat hetente telepítek, de új laptopot még soha nem telepítettem.
-
Peak
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
csont nélkül javítják platinum garkittel az ilyen hibákat.
mondjuk mindenképp jó a 3évre kiterjesztett garancia.
-
->Raizen<-
veterán
És ha rögzítették akkor mivan? Jogilag kötelességük eleget tenni szerintem ha egyszer a garancia csomagban ki van kötve hogy a kis sérüléseket is szó nélkül javítaniuk kell. Nem azonnal akarom én kijavíttatni ezt a hibát hanem majd ha lesz más baja is esetleg hardveres elromlik a hdd vagy a kijelző akkor mondom majd nekik hogy repedés is van.
Én igazából annak a véleményére lennék kiváncsi aki járt már így hogy leejtette stb a laptopot és hogy jártak el garanciázásnál és platinum garkitje van.
-
Peak
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
van egy kis bibi.
ha felhivtad az acer szervizt, akkor megkérdezték a sorozatszámodat is.
ha megadtad, akkor rögzítésre került a bejelentésed a törésről, a telefonodról.szerintem elég feltűnő lesz, hogy ha a töréses telefon után véletlen sérüléses garanciát akarsz regisztrálni.
... HA rögzitésre került a hivásod elektornikus jegyzőkönyvben... -
pomk
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Támadd meg jogilag!

-
Peak
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
gugliba bedobod, az első találat USAnotebookos... náluk helyesen van feltüntetve, hogy 3 db USB 2.0 van a gépben.
problem solved. -
Peak
addikt
na akkor kicsit segitek

az 5750 széria eredetileg mindkét USB-vel lett szállitva, az első darabokban volt.
de közbejött egy-két krach a világban, ami visszavetette a 3.0ás USB gyártást bizonyos cégeknél, ahonnan az acer is vásárolt.
ezért az 5750ben márciustól gyártott darabokban csak 2.0 USB van, de természetesen a partnumber mindegyik tipusnál különbözik.
az acer minden információt megadott a disztributoroknak és a viszonteladónknak is erről az eseményről.a drága kiskereskedők viszont kellően bambák és nyomik, hogy ne tájékoztassák megfelelően a vásálókat. helyette elbújnak a jogi kiskapu mögé, ha kihelyezik weblapra vagy bárhova, hogy "Az elírásért nem vállalnak felelősséget."
tehát... tessék FIGYELMESEN utána nézni a partnumbereknek vásárlás előtt (xx.xxxxx.xxx formátumban van ) az interneten.
Tehát ha nem találsz benne kék csatlakozót, vagy AIDÁval USB 3.0 vezérőt, akkor nincs is benne.
Olyan modell, amiben nincs 3.0ás usb.GL&HF

-
->Raizen<-
veterán
Hiába van ott a driver ha egyszer a vezérlőt kispórolták az alaplapból! Aida 64 nem jelez semmilyen usb3 portot végignéztem az összes eszközöket az a program meg nem igen téved driver felrakás után csekkoltam. Meg van az usb3 host controller utility nem ír ki semmit se a vezérlő tipusát se a filmware verziót semmit! Az összes usb3 port kék színű nem fekete amúgy is az különbözteti meg a 2.0-ás porttól.

Bull mondta privátba hogy kingmax ramot vett akkor annak tuti jó az időzítése és megy neki a dual channel.
A próba kedvéért egy usb3-as hdd-t vagy egy gyors pendriveot valaki igazán ráköthetne a kérdéses portra és egyszer és mindenkorra kiderülne hogy 2.0\3.0 kombó port az a dvd író melletti port ahogy a kézikönyvbe is szerepel vagy csak simán 2.0! Valaki tegyen pontot eme kálvária végére! -
pomk
őstag
Hopp...
gondoltam kicsit előre dolgozom, és letöltögetem a drivereket délutánra.
Elugrottam az Acer honlapjára. Kiválasztottam az 5750g, Win 7 x64 Ultimate fület. Drivereke kilistázva, sorban töltöm le őket, erre mit veszek észre: USB Driver (3.0).
Szerk.:
Bár most gondolkodom. Hogy lehet a nem i3-assal szerelt laptopokban van csak USB 3.0.
Csak utána kéne járni ennek a témának normálisan...D@rky:
Az időzítés az melyik érték?
Hol derül ez ki a memória leírásában? -
Krike
aktív tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Én még a kingstone RAM-ok között néznék szét, ha nem sokkal drágább.
-
->Raizen<-
veterán
Inkább nem nem érek vele el semmit ha most megmutatom. A nokia telómmal nem tudok éles képet csinálni vacak.
Pomk:Én kingmaxot fogok venni bele. Az időzítés legyen egyforma a két modulnak csak akkor mennek dualban. Az enyémbe nanya van és nem lehet magyarországon kapni olyan 4 gigás modult... -
pomk
őstag
Hihiii, tényleg írtam ide.
Na mindegy, köszi!
Notebook témában laikusként kérdem, hogy ez a dual channel téma ez csak annyi takar, hogy leszedem a hátulját beteszem az új 4gb RAM-ot a másik mellé és kész, vagy kell még valamit okoskodni ezen kívül?

Milyen RAM ajánlott az 5750-be? Van valami konkért típus, ami kizárólag ACER-ekbe való, vagy itt is olyan, mint asztalinál, hogy igazából mind1, csak ha több van egyformák legyenek?Peak: +1
Én is kíváncsi lennék rá! -
Peak
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
csinálj róla képet, hogy mit repesztettél el, tedd fel nekünk, kiváncsi vagyok milyen jellegű az a sérülés.
-
TotO'
aktív tag
Ha darky nem akkor tessék.. bull hsz-e... de mondjuk te is írtál ide

Más. RAM. Most kell venni, asszem ez egyértelmű. Én a konkurens boltban vettem, 6500 körüli összegért. Aida64-ben ölég tisztességeset gyorsult, pedig eddig sem volt lassú... most 13000-14000MB/sec körüli értékeket simán ír (Dual channel megjött, emelte kalapját, s teszi dolgát rendesen).. RAM bővítés előtt mintha nem ment volna 9000 fölé.
-
pomk
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
sajnálom. Tudod, ilyenkor mindig a felhasználó a hibás! 
Csak kell az a véletlen gari!

-
pomk
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Be tudnád linkelni azt a hozzászólást? Nem találom...

-
TotO'
aktív tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Há neköm nincs
(de engem nem is érint annyira)
viszont kis googlizás után ezt találtam. hátha jó bár nem tudom kompatibilis-e mert batárnagynak tűnik az a kártya, a laposban pedig picikéne tűnik a kártyaolvasó. -
-
TotO'
aktív tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
egyébként megéri azt? gondolkodtam én is rajta de nemtudom

@pomk: sztem tuti 4+4re gondolt

-
pomk
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Értöm.

8gb dualba? 4+4 vagy 8+8?
-
pomk
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Hmmm...félek azt fogják mondani, hogy a leírásban nem szerepelt, így nem áll módjukban cserélni.

Repedésre jó lett volna a véletlen sérüléses gari. Kösd meg gyorsan, és utána jelentsd be a hibát!
Szerintem enyémen sem lesz USB 3.0, de nekem nem létkérdés.Szerk.:
Most hívott a futár, hogy megérkezett a csomag. Én melózni vagyok, otthonra kértem. Kibontassam Anyummal? Biztos tudni fogja melyik az USB 3.0!

-
->Raizen<-
veterán
Több bolti leírásban láttam hogy van külön kiemelték. Iponnál meg az van amit írtál.
Felhívtam az acer szervíz központot a repedés nem garanciás probléma!
Írták majd adnak egy árajánlatot mennyiért csinálják meg.
Most az iponhoz ment egy panasz levél. Adjanak nekem usb3-as gépet.
Ha 8 napon belül veszem ezeket észre visszakérem a pénzt. 
-
pomk
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Anno, mikor Te rendelted, szerepelt külön a leírásában, hogy van benne USB 3.0?
Mert Én is egyik bolt leírásában láttam, másikéban viszont nem szerepelt. :/ -
pomk
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Én is ipon-nál vettem, de nem látom sehol, hogy kitérnének arra, hogy van-e rajta USB 3.0 vagy nincs. Leírásban cak ennyit látni: USB PORT: 3 db
Enyém ma érkezik, majd leírom azon hogy van.
-
->Raizen<-
veterán
Történt egy kisebb fajta baj a laptoppal. A gép jobb oldalán lévő a dvd meghajtó melleti usb portot eddig nem próbáltam ki szóval beledugtam a kis pendriveomat erre hallottam egy reccsenő hangot és megláttam hogy az usb csatlakozó feletti kis vékony műanyag berepedt.
Na mondom fasza anyaghibás a laptop.De alig látható a működést nem befolyásolja.
A kérdés az lenne hogy ezt javítanák garanciában vagy a burkolat magától történő berepedése nem garanciás probléma?
Gondolok én a sima 1 év szervíz garanciára most nem pedig a véletlen sérülés biztosításos extra garra amit meg kell venni és ami nincs meg! 
A másik hogy bogarat ültettek a fülembe hogy elég lutri melyik 5750g-be van usb 3 port nos aida 64-el végignéztem a telepített eszközöket és bizony nem volt usb3 port a hardver felsorolásban sehol. Hiába néz ki kicsit másképp az elvileg kombó usb2\3 port mint a többi fekete színű mint a többi szóval szerintem egy sima usb 2 port. Az usb3-as driver ugyan feltelepül viszont a kis program amivel meg lehet nézni az usb3 filmware verziót meg hogy milyen vezérlő van a gépbe nem jelez ki semmit. Ideges lettem miután kiderült hogy nincs usb3 port a gépbe holott eddig úgy tudtam van mert több weboldalnál is jelezték hogy a 3 port közül az egyik usb3 és direkt ezért néztem ki többek között az iponba. Egy a lényeg az usb3 port kék színű nem fekete.
5750G tulajok van valakinek kék színű usb port a gépén? 
-
Marci93
tag
alapvetően nem játékra kell, de olyat szeretnék venni, ami azért képes futtatni gamet ha úgy hozza a helyzet... mobilitás nekem nagyon fontos, tehát 2kg fölé azért semmiképp nem mennék
13,3' lenne nekem az ideális... nagyon a timelinex felé húz a szívem, csak ott van ez a throttlingos kisördög...
-
Krike
aktív tag
válasz
Marci93
üzenetére
Alapvetően erős a hardver, de az acer ezt a típust üzleti felhasználásra tervezte. Értsd, könnyű, kicsi, de erős, viszont éppen ezért kicsi légrés, könnyen melegszik erős 3D terhelés alatt. Ha neked játékra kell a gép, akkor vagy a kifutó aspire 5750, vagy az azt leváltó 4755, 5755-ös szériából válassz izlésed szerint. Ez utóbbi széria jól összerakott, masszív, és még külalakra is tetszetős darab.
[5750]
[5755]
[4755]A 4755 képei hibásak, és az 5755-re hasonlít, timelineX billentíúzettel. Én megtapiztam, megnyomkodtam, nagyon meggyőző darabok

Nekem ez a kedvencem: [link] , bár nem ésszerűség, hanem nagyzolás alapon, legalább 3 évre választva.
-
oszy
veterán
válasz
Marci93
üzenetére
Nekem a 750-es winchesterrel szerelt változat van és meg vagyok elégedve. Igaz (ezt már többször le is írtam) én nem játékra használom. Megmondom őszintén, h nem nagyon vettem észre "gyorsulást" az előző asusomhoz képest. Jobbra számítottam. De nem baj, mert tényleg megvagyok vele elégedve. Lehet csak én vártam túl sokat tőle

Tettem fel föntebb egy kérdést. Arra tudja már vki a választ?

-
Marci93
tag
(ha valakinek van itt az új timeline x szériából laptopja, legyen olyan kedves dobjon nekem egy PM-t
) -
Marci93
tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
úgy látom, hogy ennél a modellnél ez gyakoribban előfordul, itt van pl egy oldal, ami javasol egy progit, ami beállítja a procit mondjuk 1.8ghz-re permanensen, így nem lesz lassulás, és viszonylag biztonságos is... itt
arra lennék kíváncsi (nem nagyon találtam ilyen jellegű infot), hogy egy hűtőpadot ha alárak az ember játék közben, az vajon segít-e a probléma elkerülésében?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Marci93
üzenetére
Szia a throttling akkor valósul meg ha a cpu elér egy kritikus hőmérséklet határt aztán vissza veszi a gép a cpu szorzót hogy ne hogy megsüljön. 95 100 c-fokot jelent ez régebbi gépeknél legalábbis így volt pl fujitsu siemens pa 3553 volt is nekem ilyen gép ez túlmelegedett.
Ezt a túlmelegedést az okozza leggyakrabban ha poros helyen van tárolva a laptop és kb 1 év után már megmaradnak a porcicák a laptop szellőző rendszerében. Nekem a PA 3553-at szervízben kitakarították és megszűnt az órajel ugrálás játék közben!
A mérete miatt nem tudom mennyire hatékony a hűtő rendszere bátor az acer hogy 13,3"be kidob egy turbó órajellel 2,9 ghz-es notit gt540 vga karival. Nézz szét neten! -
Marci93
tag
sziasztok!
EZT a gépet tervezem megvásárolni. Olvastam a neten az ún. "throttling" problémáról, mely játékok miatt terhelés következtében jelentkezik (leveszi a CPU órajelét).
Erről van valakinek tapasztalata? Mindegyik gép esetében előjön? Csak erősebb hardvert igénylő játékok esetében? Hűtőpad segítene?Ajánljátok amúgy ezt a modellt?
-
TotO'
aktív tag

-
Peak
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
rendben. túltárgyaltuk.
-
->Raizen<-
veterán
Semmi gondom nincs a szöveg értelmezéssel. 90 napon belül kell megvenni mert ha utánna veszed meg akkor már hiába regisztrálsz! Én úgy értelmeztem hogy a laptop vásárlásától számított 90 napon belül kell venni és regisztrálni nem pedig a garkit vásárlásától számított 90 napon belül!
-
Peak
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
szövegértelmezés barátom.
nem MEGVENNI kell 90 napon belül, hanem regisztrálni.
jól láthatóan te viszont okosnak képzeled magad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- Asus Zenbook S 16 OLED UM5606WA, Ryzen AI 9 HX 370, 32GB DDR5, 2TB - Garancia 2027.08.01 magyar bill
- Huawei Pura 70 Ultra 512GB Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- AKCIÓ! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB 83% (1év Garancia) ESIM-es változat!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A garkit ráér.

am 

)
?

Iponnál próbálkozok ha ők se tesznek semmit csak azután veszek garkitet meg ramot a gépbe hogy 8 gb legyen dualba.