- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszi911
csendes tag
Úgyhogy nekem egyre úgy tűnik,hogy valami nagy gebasz van az aksival.
Igazából egy csont egyszerű dolgot akarnék, hogy áramról működjön a laptopon.
De az aksiról kezd el működni és az istennek se akar max-ra feltöltődni és átváltani telepről váltóáramra.
Nem lehet szoftveresen/hardveresen (bár az biztos drága,mert szerelőhöz kéne vinni kiszedni,már ha lehet) valahogy letiltani,hogy a telepet/aksit töltse,használja, egyátalán felejtse el úgy ahogy van? -
Bator92
tag
Lehetséges, hogy az újonnan legyártott 5750G-k touchpadjában nincs multitouch? Nekem alapból nem működött. Raktam fel touchpad drivert, de így se működik. Hogy tudom aktiválni?
-
oszi911
csendes tag
nekem mindegy,hogy benn van az aksi vagy nem, úgysem azt szeretném használni,hanem áramról működtetni.
Ami eddig működött is, de most már nem, és ez a baj.
4% aksi töltöttség fölé nem is megy. és egyből el is kezdi bejelentkezésnél szívni ezt a kis vérét,energiáját,ez a probléma.
Nem jut el addig,hogy ne telepről menjen a laptop,hanem áramról. Már ha el lehet addig jutniErgo én nem megmenteni akarom az aksit akár rossz, akár nem, Én a gépemet szeretném használni anélkül,hogy 1-2 perc múlva leálljon,hibernálódjon stb.
-
pacus
csendes tag
Sziasztok!
Egy 5742g-m van és most lett újrarakva a win7. Az a problémám, hogy nem jelzi ki, ha mondjuk kikapcsolom a touchpadot, vagy a wi-fit, nem tudom hogy mondják ezeket, lényeg, hogy semmi olyat nem jelez ki, ami az Fn-gombbal érhető el.
Bocs, hogy ilyen hülyén fogalmaztam, de remélem érthető.
Ha valaki tudja a megoldást, kérem írjon! Kösz!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Bator92 #20991 üzenetére
Ne rakd el az akksit ne vedd ki a gépből felesleges! Megint megy a kavarás hogy rakosgassuk ki meg be az akksit úgy tovább él nem! Mint írtam havonta 1x 2x hagyd hogy lemerüljön 10%-ig aztán töltsd ujra fel. Így él a legtovább majd az akkumulátorod ezt már jó páran előttem bebizonyították!
-
oszi911
csendes tag
UI:
Igazából nekem az a fél óra telep (aksi) idő sem kéne, úgyis áramról működtetném a gépet,de nem találom az acer eManagerben vagy a win xp energiagazdálkodási lehetőségnél sem az a lehetőséget, hogy csak áramról működjön.
Úgyhogy ha kiderülne, hogy az aksija romlott el a laptopnak és működne áramról az aksi nélkül,de már jól,akkor nem sírnám el magamDe jó lenne tudni, hogy tényleg az aksival van e probléma vagy valami rendszerhiba e esetleg?
És ha az aksival van probléma, akkor ki lehetne e szedni és működne anélkül vagy cserélni kéne,mert a gép nem működhet anélkül?
Remélem megérthetően írtam le a problémát -
oszi911
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem Acer hanem "sima" laptop probléma amit le szeretné írni, de majd kiderül.
Acer TravelMate 2201LC laptopom van,amit használtan vettem januárban. Azóta jó párszor használtam, de nem volt vele probléma.
Néhány napja azonban valami elrontódott,mivel főleg áramról működtettem és ha levettem az áramról, akkor max fél órán belül lemerült, de utána simán,gond nélkül vissza töltődött a telepe 100%-ra és utána áramról működött a laptop,minden jó volt.
Most azonban amikor bekapcsolom a gépet és áram alatt van,akkor sem alapból áramról működik és közben a telep is töltődik 100%-ra és aztán áramról menne tovább + lenne a 100%-os teleppel fél órám áramtalan szituációkban, hanem alapból telepről menne és 10 esetből 8-nál 4 %-nál áll a telep és abból próbálna működni (értelemszerűen nem sokáig), és a másik 2 alkalomnál töltődik csak fel 100%-ra, és utána olyankor sem kapcsol váltóáramú vagy milyen módra (működne áramról tovább), hanem elkezdi le is meríteni egyből, úgyhogy egy nagy csiki-csuki keletkezett ebből.
Mi lehet a probléma? (2 dologra gondoltam:1-áramszünet volt nemrég és a gép be volt kapcsolva, 2-online armor tűzfalat raktam fel majd szedtem le,talán az rontott el valamit)
Hogy tudnám ismét a régi gépemet visszakapni?
A válaszokat előre is köszönöm.
THX -
padra
aktív tag
válasz
Bator92 #20991 üzenetére
Addig hagyd töltőn amíg feltölt,ha feltöltött vedd le róla.Használd amíg lemerül.Ha hálózatról fogod használni,akkor az aksit lemerült állapotban tedd el,havonta párszor rárakod feltöltöd és lemeríted.Az teljesen mindegy hogy mit,hogyan,mikor raksz rá,az a lényeg hogy legyen feltöltve,utána pedig lemerítve.
-
Bator92
tag
válasz
->Raizen<- #20989 üzenetére
Az a baj, hogy nem Windows van rajta, hanem Linux. Szal először azt kéne rárakni. Jelenleg kikapcsolt állapotban töltöm. Kívülről lehet tudni, ha teljesen feltöltött? Úgy jó ha feltöltöm, rárakom winet és utána merítem le teljesen?
-
->Raizen<-
veterán
-
Bator92
tag
Most érkezett meg az 5750G-m. Első alkalommal meddig és hogyan kell tölteni?
-
SShadow
aktív tag
Sziasztok még az a kérdés hogy kell e az aksit formázni vagy nem és ha igen akkor hogyan tegyem??
-
padra
aktív tag
válasz
fahrii #20982 üzenetére
A bővítés nem jár gari vesztéssel,1x4BG DDR3 1333 mhz-es ram kell bele.Én is láttam már ahol 1066mhz-es ram-ot irtak benne,szerintem boltonként változhat,gondolom több fajta rammal szereli a gyártó és attól függ melyikkel rendelik.Bár azt is eltudom képzelni hogy az üzletbe variálnak a hardverekkel,és azért van hogy ugyan azon típus,másik helyen más rammal,esetleg hdd-vel van szerelve.
fahrii: Azt hiszem véletlenül elküldtem neked a hsz-em privátba is.
-
Még annyi, hogy a bővítés nem jár garanciavesztéssel?
-
Most adom le a megrendelésem:
http://ipon.hu/webshop/product/_acer_aspire_5750g_2314g50mnkk_lx.rmx0c.003/177915Egészen biztosan jó lesz ez a ram bele, nem akarok koppanni... ? A gyártó oldalán én azt olvastam h 2x2 1066 mhzes ddr3 fut a gépbe, ezért vagyok bizonytalan:
http://ipon.hu/webshop/product/_kingmax_4096mb_notebook_ddr3_1333mhz/158067 -
-
Ha minden igaz pár napon belül meglessz az 5750g
Milyen táskát ajánlottok neki?
-
padra
aktív tag
válasz
poczabence #20972 üzenetére
Jó lesz az úgy,amikor a boxomat küldtem vissza németbe szervizelni,még újságpapírral is teleraktam nekik
Gondolom szakadtak azon is
-
padra
aktív tag
válasz
->Raizen<- #20963 üzenetére
Én is néztem az enyémbe egy 96GB-os Kingston ssd-t,de az asszony leintett
Így csak + 4BG ramot kap
sebaj....majd egyszer.Az eredmények nagyon szépek,ha meglesz az ssd akkor 1-2 tesztet közölhetnél velünk
.
-
bagyusz
őstag
válasz
poczabence #20972 üzenetére
már csak egy címeres pecsét hiányzik a dobozra.
-
poczabence
tag
válasz
->Raizen<- #20971 üzenetére
Tegnap már lementettem róla mindent.
Okulva az itt olvasott dolgokból, csináltam egy friss OR telepítést, aztán felraktam rá az Aida64-et, illetve a HDSentinel-t, csináltam mindkettőről képet, hogy 230db hiba van, ezt lementettem az asztalra.
Csináltam képeket a gép csomagolásáról, állapotáról, csavarokról, majd kibontottam a dobozt és ezt is felmásoltam a gépre.
Csináltam egy leltárt, hogy mit küldök a géppel, itt leírtam a sorozatszámát mindennek, végül dátum meg aláírás. Az egész dobozt becsomagoltam, azt is lezártam.
Remélem így már nem kötnek bele semmibe. Bár biztos röhögnek majd a csomagoláson.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
poczabence #20970 üzenetére
Ne tárolj semmi fontosat azon a winyón már!
-
poczabence
tag
válasz
poczabence #20930 üzenetére
Ismét nőtt, már 230db bad sectorom van.
-
MzperX07
tag
válasz
->Raizen<- #20968 üzenetére
Köszi, le is szedem akkor ezt az EVGA progit..
-
MzperX07
tag
Sziasztok.
A laptopomban GT 540m van és szeretném tuningolni, de nem tudom, hogy milyen program a megfelelő. Ti hogy szoktátok ezt? A hőfok AIDA 64 szerint max 66 C fok, GTA 4 esetén. A hűtés nagyon jó, ja és a prociból is eddig max. 73 fokot tudtam kisajtolni.
Valami megbízható progit tudtok mondani? -
TotO'
aktív tag
válasz
->Raizen<- #20965 üzenetére
Akárcsak én
-
TotO'
aktív tag
válasz
->Raizen<- #20963 üzenetére
Persze, hogy nem.. az érdekel, hogy hogyan sikerült így lenyomni őket
-
TotO'
aktív tag
válasz
->Raizen<- #20959 üzenetére
Ez vajon mitől lehet, nem is a nagyobb teljesítmény (persze az is), hanem a -20fok vga-ra
Mit csináltál vele?
ezek az értékek amúgy az új ssdvel és rammal vannak? -
->Raizen<-
veterán
Gt 550-es órajeleken árnyék vetülés nélkül egyébként mindent highra rakva ez jött ki gta4-nél:
Statisztikás
Átlag FPS: 46.84
Idôtartam: 37.36 msp
CPU használat: 77%
Rendszer memória használat: 70%
Video memória használat: 76%Grafikus beállítás
Felbontás: 1280 x 720 (60 Hz)
Textúra minôsége: Magas
Megjelenítés minôsége: Magas
Látótávolság: 34
Tárgyláthatóság: 75Hardware
Microsoft Windows 7 Ultimate
Service Pack 1
Videó Adapter: Intel(R) HD Graphics Family
Video Driver verzió: 8.17.12.7533
Hang Adapter: Hangszórók (Realtek High Definition Audio)
Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHzID: benchmark.cli
-
->Raizen<-
veterán
Hali a gta 4nél az árnyék vetülés ki van véve. Azért fut ilyen jól. Nekem a proci 74 foknál megáll a gpu 65 fokig megy fel monitoroztam a háttérbe aida 64el osd-t kiraktam hogy mutassa a hőmérsékleteket meg az evga precision is ment a háttérbe 1 órát toltam a gta4-et ez van.
-
JKiNG
tag
válasz
turancsics #20950 üzenetére
-
Osuama
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy acer laptopot. A dvd lejátszója minden dvdt és cd-re írt avi filmet lejátszik de semmilyen audio cd-t nem...Felismeri de azt írja hogy 0 Kb van rajta. Ha megnyitom kiírja hogy vannak rajta számok de mindegyik 0 Kb... A cd-k nem lehetnek rosszak mert más gép lejátsza őket. Mi lehet a baj?
A válaszokat előre is köszönöm -
SShadow
aktív tag
Még egy kérdés az 5750g tulajokhoz.
Bekapcsnál kiír egy ilyet:
media test faliure check cable és előtte van még valami most pontosan nem tom.Ez mi lehet??
-
szami77
csendes tag
Sziasztok!
Videókártyát keresek ACER ASPIRE 5520G-be 3giga ram 1,9Ghz proci....gyári Nvidia Geforce 8400M megadta magát,valami olyat keresnék amin a HD filmek is elfutnak gond nélkül...Aki ért hozzá ajánljon valamit,mert össze vissza túrtam a netet de nem igazán találtam olyat ami kompatibilis lenne vele,igazából nem vágom nagyon e részét a gépnek...
Köszönöm:Szami -
SShadow
aktív tag
Bazz már belinkelte nekem ő is ezt, de akkor még nem volt csak ez az egy hozzászólás, háát azóta történ egy s más
))
mindenesetre nagyon szépen köszi!!!!
Amúgy mennyire stabil 1000fölött a mem mert Bikkrom azt írta 960nál még nem hibázik!
Amúgy egy külföldi oldalalon valaik 9999ig húzta a gt 540m-et bár a felbontást nem írta
-
SShadow
aktív tag
most én is kipróbáltam és az EVGA-val néztem a hőfokot.
Crysis 2 13xxas felbontás gamer beállítás vsync:beNamost alapon 672/1344/800-on felmegy egészen 83fokig.
Viszont: 835/1670/960-on csak 78fokig megy????Ezt nem egészen értem.
Ugyanaz a pálya annyi hogy azt utóbbit ugyanazon a helyen egy chekpointal arréb mértem.Amúgy te mivel húzod 1000fölé a memóriát mert az a progi nekem is kellene!!!
-
TotO'
aktív tag
válasz
->Raizen<- #20945 üzenetére
alapon járatod .. és ilyen eredményeid vannak.. húzva pedig 65fok pad nélkül ... te valamit nagyon nagyon jól csinálsz egyébként
nekem húzva (800-1600-1010) van 3dmarkban 9125 pont (igaz nem 720p-ben hanem a monitor rendes felbontásán, de ez nemsokkal több..)
továbbá GTA4 eflc alatt 80-85 fokos a cpu és a gpu is... (integrált vga-t ír de elég táp lenne ha ilyen erős lenne) -
SShadow
aktív tag
Sziasztok két kérdésem lenne:
-Az egyik kell e új gépnél az aksit formázni és ha igen akkor hogyan???
-A másik hogy az 5750g-ben lévő gt 540m-et (ami elméletileg ugyanaz mint a gt 550m csak az órajel magasabb) lehet e huzamosabb ideig az 550m szintjén használni notebookhütő nélkül??
-
JKiNG
tag
válasz
turancsics #20941 üzenetére
Talán nem a mobility drivert szedted le. (külön van a notebook gpu-hoz)
-
JKiNG
tag
válasz
->Raizen<- #20938 üzenetére
Igaz, nem nekem írtad, és én csupán a szolgáltatások letiltásával jár esetleges kockázatra hívtam fel figyelmet. Ezek szerint te sem úgy értetted a +10fps-t, hogy letiltod ezeket, hiszen az elég nevetséges módon visszafogná a rendszeredet (pár szolgáltatás, ami nem is fut éppen). A többi win-es dolog közül én is rendszeresen beállítok párat, pedig nem gamer notiként tarom ezt. A programokról nem írtam, mivel nem használtam őket. (nekem ilyesmire cCleaner elég, nem akarok mindenfélét elállítgatni)
-
turancsics
csendes tag
Hello
Van egy 5830TG-m egy 540M-el.
frissíteni szeretném a drivert de nem igazán megy. Nvidiáról letöltöm a frisset de amikor telepítem azt írja hogy nem található olyan vidikari.
Valakinek valami megoldás? -
TotO'
aktív tag
válasz
->Raizen<- #20938 üzenetére
ja tényleg köszi amúgy
-
YBW
csendes tag
Köszönöm szépen a quiethdd programocskát, tényleg működik! Respect
-
->Raizen<-
veterán
Ha elolvastad volna a cikket amit linkeltem nem csak szolgáltatás letiltásról szól a dolog.
Egyéb segédprogramokat is használni kell és ezek együttes behatásával gyorsul a gép reakció ideje. Fényképezőt illetve nyomtatót én nem használok szóval nekem nem probléma ha ezen szolgáltatások közül letiltok valamit. De ne erőltessük szerintem különben sem neked linkeltem a rendszer optimalizációt ha nem tetszik nem kellett volna elolvasni sem sem pedig megpróbálni lehúzni a módszert hogy nem ér el vele az ember semmit.Ja és mindent vissza lehet állítani visszakapcsolni különben is játékra való ez az optimalizálás.
-
JKiNG
tag
válasz
poczabence #20933 üzenetére
3hét alatt a töltő miatt 2db 5750g-m volt és az újabban már WD van, a régebbi nekem is TOSHIBA MK7559GSXP volt. Ha cserélik sztem a WD-re fogják, hacsak nem raktáron maradt Toshiba
-
JKiNG
tag
Személy szerint, velem gyakran előfordul, hogy más hálózaton használom a gépet, nyomtatót, fényképezőt kötök rá, így nem szívesen tiltom a szolgáltatásokat. Egyébként, ha valaki megnézi az említett szolgáltatások 70-80%-a kézi beállításon van, így csak akkor fut, ha szükséges és így felesleges letiltani.
A megtaláláson pedig a mgfelelő szolgáltatás engedélyezését értettem, ha pl egy nyomtatót csatlakoztatok és valamiért nem megy, vagy nem látja a hálózaton a gépeket...
Aláírom, hogy vannak kényelmi és felesleges szolgáltatások, amik gyakrabban fogják a gépet. (windows search-öt sokan nem használják ki) -
poczabence
tag
Remélem majd valami normálisat kapok, illetve, hogy nem karcolják szét a gépemet.
Tök jó lenne, ha vennék egy vinyó és belerakhatnám, az Acer pedig csak a pénzt utalná.
Akkor tuti cserélni fogják, igaz? Nem szeretnék feleslegesen 7ezer forintot fizetni, úgy, hogy gépem sincs.
-
Peak
addikt
válasz
poczabence #20933 üzenetére
assszemét toshiba milyen fost árul a piacon
szegény acer meg szopja a garit vele
-
Peak
addikt
válasz
milyen vinyó? seagate? wd? toshiba? samsung?
-
bagyusz
őstag
válasz
az nice
-
poczabence
tag
válasz
->Raizen<- #20928 üzenetére
Nekem már 120db bad sectorom van.
-
Peak
addikt
válasz
poczabence #20927 üzenetére
a szerviz azt csinálja, amit az aceres ember mond.
-
->Raizen<-
veterán
Tévedsz én nyertem a turbózással átlag 10 fps-t játékokban. Amiket kikapcsoltam szolgáltatásokat azokra eddig se volt szükségem és ezután sem lesz.
Bonyolult megtalálni? A gyors keresőbe beírod és már is ott vagy.
Pocza: Nekem az előző laptop hdd-ben 6 bad sector volt aztán nem sokkal később 7 lett ezt elmondtam hogy szaporodnak szó nélkül cserélték a szervízben.
-
poczabence
tag
A szervizes kolléga mailban azt írta, hogy cserélik... Azért durva lenne szerintem, ha nem cserélnék, mert folyamatosan nő a bad sectorok száma és a végén majd nem lesz használható sector a vinyón. Hétfőn, majd felhívom a szerviz számát is, majd ők megmondják a tutit...
-
JKiNG
tag
Miért kéne szenvedni egy Win7 felrakásával? Figyelsz és elolvasod milyen billetyűt kell ütni és kész
darky@
Ezt a quiet hdd -s dolgot majd én is kipróbálom az ismerősöm gépén (thx). Majd pár időeredményt tegyél közzé, ha megjön az ssd
- Turbózásra a szolgáltatások leállítgatása sztem nem túl kifizetődő dolog, hiszen bármikor szükség lehet ezekre... és megtalálni hogy melyik kell, az művészet. nem lehet kihozni +fps-ket ezekkel, csupán 1-2mp win töltési időt, ami később visszaüthet. ( DreamScene még van a 7 ultimate-ben?! )poczabence
Winchestert szerintem csak akkor cserélnek, ha valami látványosabb baja van(megáll a rendszer, io hibák). Nem hinném, hogy "holmi" SMART értékekre hivatkozva bárkinek is cserélnének... -
TotO'
aktív tag
válasz
->Raizen<- #20920 üzenetére
"egy két optimalizálásnak amit eszközöltem"
konkrétabban? -
padra
aktív tag
válasz
->Raizen<- #20914 üzenetére
Már mindenhol néztem de nem találtam hol lehetne beállítani,így már megvan,köszi a segítséget
.
-
padra
aktív tag
-
->Raizen<-
veterán
-
bagyusz
őstag
válasz
dances #20917 üzenetére
Szerintem értelmetlen külföldről rendelni, már csak a garancia miatt is.
A két noti között inkább az acer. 300USD az nagyjából 60e magyar forint ennyiért kapni itthon is egy olyan gépet amin lehet filmezni, netezni, stb.. intel atomos noti -
Peak
addikt
válasz
->Raizen<- #20915 üzenetére
notinál letépi a fejed a sebesség
hatalmas dolog az SSD
-
->Raizen<-
veterán
Kimaxolom az 5750g notebookot rendeltem egy KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V100 SV100S2/64G ssd-t egy 4 gb-os kingmax 1333 mhz-s ddr3 ramot és egy coolink fekete 2,5" racket.
Eléggé tűkön űlve várom a futárt mert az első ssd-m lesz!
-
->Raizen<-
veterán
Hálózati és megosztási központ-->adapter beállítások módosítása és ott tiltod a wifit.
Mindenkinek közérdekű infó: Szerintem elég sok 5750g-ben kattog a wd winyó mert a windows energia takarékos állapotba rakná rögtön mihelyst nincs használatban. Az enyém is kattog ez nem gyári hiba!
A quiet hdd progit le kell tölteni és jobb click alul az ikonjára és disable system suspend. Megszűnik a kattogás és elvileg a felpörgés leállás is! -
Bator92
tag
Tegnap én is rendeltem iPonról egy 5750G-t. (i5-ös, 750GB-os, Linux-szal)
Várható, hogy ennek is szarakodni fog a vinyója vagy lehet, hogy cserélték, mert ez elméletileg frissen gyártott új szállítmány lesz?
Páran írták itt, hogy megszenvedtek Win7 rárakásával a notebookra. Miért lehetett ez? Miben különbözik ez az asztali gépre való oprendszer telepítéstől?
-
sanya_67
tag
Lányom barátja 57422G lapost vett magának pár hónapja, a notin linux volt. Aztán XP-t raktak fel neki és ma éppen a wifinkre akart csatlakozni de nem megy sehogy, egyszerűen az FN dolgok közül csak némelyik megy pl hangerő de a wifi ledjét az istennek nem tudom "meggyújtani"
Kérlek segítsetek...! -
poczabence
tag
Üdv.
Korábban már 68%-os volt a kondíciója a vinyómnak, most leesett 26%-ra, így már visszaküldhetem, igaz?
Korábban egy Acer helpdesk-es kolléga azt írta, hogy még felesleges visszaküldenem.
-
padra
aktív tag
Sziasztok!
Vettem az acer laptopomhoz +2 év garit,tudnátok abban segíteni hogy melyik címre kell vissza küldeni? Mert vagy öt darab matricás címke van hozzá amit a borítékra lehet ragasztani de mindegyiken másik ország címe van. Arra van valami megoldás hogy minden bekapcsoláskor ne kapcsoljon be a wifi? Mert a gépen külön kapcsoló nincs,ha a billentyűzeten kikapcsolom,akkor a következő indításnál megint be van kapcsolva.(5750G)
üdv.
-
JKiNG
tag
Mondjuk az igaz, hogy ha nem találnak hibát, akkor megfizettetik a szállítást. Viszont a probléma határeset, mert hibásnak nem hibás a meghajtó, csak nem végzi a dolgát rendesen, ahogy általában szokta. Ez teljesen az szervízesen múlik, hogy mennyire veszi észre és mennyire gondolja úgy, hogy cserét ér. Jogilag szerintem nem nagyon támadható sajnos a dolog, mivel a meghajtó működik...
Szerk.: (de ez az én véleményem csupán, viszont megéri szerintem még egyszer megpróbálni, pontosítani, illetve illusztrálni a problémát esetleg egy rövid videóval, amit megáll a gép és nem veszi a billentyűleütést sem, vagy a videólejátszós dolgot.) -
Peak
addikt
válasz
TeeJay #20905 üzenetére
csupán elméleti sikon... már bocsáss meg, de ki mondta, hogy az amit tapasztalsz, az nem rendeltetés szerű működés? senki nem mondta/irta/állitotta azt, hogy AZ a vinyó ATTÓL a gyártótól nem fog kattogni működés közben.
és mivel a jog és a törvény egyértelműen megkövetelné ezt, hogy ha bármit is védeni akarnál, ezért a szerviz csont nélkül 100%os joggal számlázhatna rád...
(csak hogy tisztábba legyél a való világ dolgaival, mert tényleg nagyon sokan meglepődnének, ha ilyenbe belefutnánakno offense )
-
TeeJay
félisten
már bocs de ha valami nem oké a laptopban és ők azt nem veszik vagy nem akarják észrevenni még jó hogy nem már kifizettetik velem a szállítást csak mert ők nem vették észre amit én itthon hónapok óta látok és "hallok" mert kattog a vinyó meg leáll...
ja és tapasztalom is mert míg itt ezt a szöveget begépelem legalább 2x akad meg a gép és addig nem tudom folytatni az írást amit ide szánok...
ha ez rendeltetés szerű viselkedés akkor elég gáz a WD hírnevének...sebaj legközelebb pontosítok
-
Peak
addikt
válasz
TeeJay #20903 üzenetére
azaz igazság, hogy amig nem lesz rossz, addig nem fogják szerintem cserélni.
és ha sokat baszakszol velük, rádtolják a 7000es odavissza szállitási és bevizsgálási költséget... amit ha nagyon szigorúak lettek volna, már az első alkalommal 100%osan jogosan rádtolhattak volna... de jó fejek voltak és nem basztak ki veled. -
TeeJay
félisten
nekem is leáll a motor nagyon hamar és elég ha pl e-mail-t írok és pár másodpercenként mindig megáll a gép teljesen amíg újra fel nem pörög a motor...
én nem fogom annyiban hagyni szerintem pár hét múlva újra visszaküldöm a szervizbe és elmagyarázom nekik hogy simán állás közben jön elő a hiba, ha folyamatosan tesztelik és használva van a vinyó nem fog kattogni meg leállni...
én is ha csak tudok nyomatok uTorrent-et egész nap mert ott mindig van írási olvasási művelet és addig nem jelentkezik a hiba de örökké nem csinálhatom azt sem.mint ahogy másoknál is nem igazán normális az hogy folyton kell valamit járatni a vinyón hogy ne álljon meg a rendszer pár másodpercre...
itt a fasza gyors laptopom és ha olyan HD filmet nézek amiből csak pár másodpercenként kell olvasni a vinyóról akkor van hogy az egész film akadva megy végig mert pont akkor áll le a vinyó mikor újra olvasnia kellene és addig megtorpan a film
szóval szerintem valahogy faszán meg kell fogalmazni hogy mi a hiba oka hogy bent a szervizben is meglássák végre...
-
JKiNG
tag
Vinyós dolgot én a wdidle3 nevezetű progival átállítottam. Gyárilag 3mp volt a WD 750es BPVT-n, így inkább a progi által megengedett 8 mp-re módosítottam. Nem nagyon értem a dolgot, hogyan akarnak úgy energiával takarékoskodni, hogy ilyen mértékben a teljesítmény (esetleg az életartam) rovására megy néha.
Így is előfordul, hogy hallom, hogy leáll, de a SMART szerint jelentősen kevesebbszer(Start/stop count) eddig 400x 12nap alatt, mostmár ~10x naponta(12óra) és a load/unload cycle is kevesebb lett valamelyest: kb 12nap alatt ~19000, mostmár pedig ~100/nap.
Szerencsére nem volt nálam észrevehető, h megállna maga a rendszer, de úgy hiszem, hogy nem tesz jót a hdd élettartamának sem. (feltételezem a garancia leteltéig azért túlélne...) Egy ismerősöm viszont panaszkodott, hogy neki a szövegszerkesztés közben nagyon zavaró a dolog.(Szintén WD) -
YBW
csendes tag
válasz
TeeJay #20900 üzenetére
Nekem is leáll a motor és kattog, amikor nem használja semmilyen alkalmazás(5750G).
Ilyenkor 1 másodpercre megtorpan a gép. Én úgy oldottam meg, hogy mikor pl játszok vagy filmet nézek, valami olyasmit indítok el, ami folyamatosan használja a vinyót(pl zenelejátszás némítva). Így nekem megszűntek a tünetek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest