Hirdetés
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Távozik az Apple vezérigazgatója
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krike
aktív tag
válasz
bb.bocs
üzenetére
Ha a Lithium-Ion aksit teljesen lemeríted, akkor károsodni fog. Pont az a lényege ezeknek az akkuknak, hogy tilos kisütni őket, csak addig merítheted, amíg az oprendszer nem szól hogy tölteni kéne (jellemzően 5-10%) Ha te formáztad az akkut, tehát csontra merítetted, akkor pont azzal okoztad a károsodását. Valamint véleményem szerint az akkut használni kell, nem kivenni, és félretenni. Az autónál is feltöltöd, majd kiveszed, és nem használod, egy idő után nagyon gallyra fog menni.
És még egy dolog: A lítium-ionos akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól. Bár a lítium-ionos akkumulátorok celláit 4,2 Voltra lehetne tölteni, a töltők általában 4,1 Voltnál megállnak. Ezzel a kapacitás 10%-kal csökken, de az élettartam nagyban javul. Az újabb fejlesztésű lítiumos akksik már produkálják a hosszú élettartamot teljes töltésnél is.
-
bb.bocs
őstag
adott 1 acer aspire 5750zg laptop. nemrég lett véve. 3szor lemeritettem fullra, és feltöltöttem. ma nézem, elhasználódás 14% kérdem én, 3szori használat után 15% elhasználodott, magyarul 15 lemerités után dobhatom kukába?
ez elég érdekes... nem olcsó az akksi... ez hogy működik? a másik hogy elvileg 47520mWh a tervezett kapacitása, de gyakorlatban 40716. ez hogy van? ezek normálisak vagy az akksi kuka lesz 15 lemerités után ...? havi 1szer lemeritem... am áll a szekrényben ezért nem értem -
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Van itthon nem túl gyakori használatra egy Acer Travelmate 4050,amiben lecseréltem a gyári 40GB-os hdd-t egy 120-asra és tettem rá 32bites XP Prof SP3-at.Minden tökéletesen működik,egy valamit leszámítva.A Firefoxot az asztali gépemen Mozbackup-pal lementettem majd a notira föltettem és így kezdtem használni.A gondom az,hogy böngészés közben nem tudom az oldalakat mozgatni a Le/Fel nyilakkal,mivel egyből a lap aljára/tetejére ugrik.Van valakinek ötlete mit kéne állítanom,hogy helyreálljon a rend?
-
Szabikaa20
őstag
Hogyan varázsolom rá a gépre újra aWin7-est ha nem működik az ALT+F10 kombináció?
-
Peak
addikt
hát akkor hogy titeket is felhomályosítsalak 488x is...
az akkumulátorok celláinak van egy bizonyos GYÁRTÓ ÁLTAL meghatározott biztonságos működési ideje. biztonságos töltési ciklusa, merítési ciklusa, stb.
Ezeken a határokon belül tudja a cella gyártója garantálni a cella biztonságos működését.Ezeken túl véletlen szerű időben cellazárlat, meghibásodás, tűzveszély is felléphet.
A gyártó AZÉRT teszi bele a töltőelektronikát és az akkuba a countert, hogy EZEKNEK A SZABÁLYOKNAK megfeleljen!
ÉÉÉÉRTED... a FELHASZNÁLÓ BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN!!!
no meg azért, mert ha kigyullad egy akku, akkor a felhasználó szépen elkezdi a perelgetést meg a lejáratást.
Nem azért, hogy TE ujat vegyél és a mocskos gyártó rajtad nyerészkedjen.
hanem mert meg kell felelni a biztonsági szabályoknak és jogi háttereknek.EZÉRT tiltott az akkuk buzerálása, ezért nem ajánlják a gyártók az utángyártott akkukat, mert ki tudja vajon milyen elektronikai gátakat NEM tettek beléjük, milyen cellákat használnak, stb.
(igen, régen még nem volt ilyen elektronika minden gépben, sőt mégrégebben egyáltalán, és igen, valóban lehet hogy még működik egy 4-5 éves akku, de ez akkor sem negálja a fenti információt)
remélhetőleg felfogtátok az információt, és befejezitek a hülyeségek terjesztését publikus körökben, hogy milyen szemét a gyártó, meg a hasonló intelligens és elmés megjegyzéseket, mert ezzel tényleg csak magatokat járatjátok le.
köszönöm szépen.
(lesztek szivesek a fejeteket is használni plz! ty!)
(az ilyen nagyon fel tud bosszantani! sry a "lendületért") -
knight1987
csendes tag
válasz
petrelli86
üzenetére
Hát igen.... azt nem mondom, hogy minden gyártó ezt csinálja (bár esélyes), de ha 10 évig is elmenne 1 akku meg 1 noti, akkor mi lenne nekik benne az üzlet?
Nézz meg 1 régebbi laptopot, ami mondjuk '98-2000 körül gyártottak...azokban még nem volt töltő-elektronika, még 3-5 éves korukban is bírta az akku bennük! Azokban max cellákat kellett cserélni, akár házilag is, de utána simán mentek tovább!
Manapság meg nagy a technika, nagy a szívás!
-
petrelli86
aktív tag
válasz
knight1987
üzenetére
hát dehát ez egy másfél órás akku volt
ez szemétség lenne a gyártótól ha ez tényleg így van.. -
knight1987
csendes tag
válasz
petrelli86
üzenetére
Értem!
Ezek szerint akkor elég sok töltési-lemerítési cikluson van túl az akkuja a gépednek! Ezeknek a ciklusoknak a száma viszont korlátozott, egyrészt maguknak az akku cellák anyagából adódóan, másrészt az akkukban van töltésvezérlő elektronika is, amit a gyártók rendszerint úgy programoznak, hogy bizonyos ciklus-szám után ne működjön tovább az akku, és vehessél újat!
Vannak akkura specializálódott cégek, akik szétszedik az akkut, kicserélik a cellákat újakra, majd újraprogramozzák az elektronikát! És ezt egy új akku árának kb. feléért tudják!
Legutolsó mentsvárként, ha van a gépedben BIOS-ból indítható akku-kalibráló funkció, azt még megpróbálhatod, de sztem már végét járja a cuccod....
-
petrelli86
aktív tag
válasz
knight1987
üzenetére
1,5-2éves lehet talán, és igen csak ha lemerült akkor kapott töltést..
-
knight1987
csendes tag
válasz
petrelli86
üzenetére
Mennyi idős a géped?
Milyen időközönként használtad akkuról? Csak tölteni raktad töltőre?
-
petrelli86
aktív tag
sziasztok
van egy kis problámám az acer emachines e725 notimmal, pontosabban az akkujával, csak tápról hajlandó indulni a gép, a windows a töltöttségnél ezt írja: 0% áll rendelkezésre (csatlakoztatva, nem töltődik)
ez egy nagyon frankó másfél órás akksi "volt" ezidáig, tudtok esetleg valamit mondani mitől lehet ez? vagy megdöglött valamitől? -
sowi
őstag
válasz
knight1987
üzenetére
latatlanban nehez, de en inkabb valami komolyabb hibara tippelek mint a hutes problema
-
Suskó
csendes tag
Sziasztok
Van egy Acer Aspire 5920g notebookom. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e 8600m Gt 512 ddr2-es videó kártyám cserélni nagyobb teljesítményűre. Pár helyen láttam hogy 9600m Gt is belemenne.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
*Ropi*
félisten
válasz
knight1987
üzenetére
Melegedés? Mikor volt úgy rendesen a hűtőborda kifújva és a processzor + vga újrapasztázva?
-
sowi
őstag
válasz
knight1987
üzenetére
es pontosan milyen geprol is beszelunk?
-
Muerte
addikt
válasz
knight1987
üzenetére
Vinyót nézted HD sentinel-el?Nincsenek felpörgési hibák?
-
knight1987
csendes tag
Üdv!
A fent említett gép egy ideje nem képes normálisan elindulni! Ha el is jut a Win betöltéséig, az asztal megjelenése után lekapcsol.....nem az asztal a lényeg, ink az idő szempontjából írtam! Lekapcsolás után viszont véletlenszerűen bekapcsol, felzúg a ventillátor, aztán max 2 másodperc és lekapcsol, képet ennyi idő alatt nem ad! A bekapcsolások között semmi rendszert nem találtam!
A BIOS már volt frissítve, alaplapi elem OK! Variáltam a memóriákkal, vettem ki hardvereket ( DVD, Wifi-kártya, stb), hátha azokkal van gond, de semmi sem vezetett eredményre!
Ötletek??
-
kovibo
csendes tag
-
*Ropi*
félisten
válasz
dbivan
üzenetére
Időnként ki kell takarítani a hűtőbordáit, meg félévente újra kell pasztázni jó minőségű hűtőpasztával (pl. Arctic Cooling MX-4) és nincsen gond. Az IGP egy gap pad-del érintkezik a hűtőbordával, ezt is érdemes pasztázni a jobb hőátvitel érdekében. Utána idle 39-40 fokos, terhelve 56. Egyébként alapjáraton tényleg jobban fűt az IGP, mint a processzor.
-
dbivan
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Van 1 Acer Aspire 5735Z tipusú notebookom. Az utóbbi időbben egyre többet felmelegedett annyira, hogy magától kikapcsolt. Szervízbe elvittem, kitakarították, most már a hőmérséklet CPU: 45-60 között; HDD 40-50 között mozog. Azóta ilyen problémám nem volt.
Mivel a szervízben több napig tesztelték, a felmelegedés okának az integrált videókártya chipjét hozták ki hibának.
Azt mondták lehet, hogy 1 vagy akár több hónap múlva ki vog menni.
Mi lenne a legjobb: kicserélni egy újra vagy esetleg egy használtra?
Esetleg megoldahtó-e ennél a típusú ACER notebokknál egy külön videókártya beszerelése? Ha igen akkor milyet érdemes venni?
A válaszotokat előre is köszönöm!Üdv: dbivan
-
Peak
addikt
válasz
Tojci1990
üzenetére
ehhez nem csak neked kell beállítani dolgokat,hanem kell hozzá a két gyártó drivere közti kompatibilitás és kommunikáció ( sajnos nem minden esetben működik ), továbbá a használt alkalmazásnak is tudnia kell azt, hogy ha két VGA van a rendszerben, akkor azt ad1 FELISMERJE! ad2 VÁLASZHATÓ legyen közülük.
a probléma ált. az, hogy az integrált VGA az elsődleges képernyő illesztő, és a dedikált a második. jó esetben ezt meg lehet adni a VGA driverekben és remélhetőleg működik is, fel is fogja mindkét driver, hogy ki az első a sorban.
ha ez nem valósul meg és egy alkalmazás amúgy is gagyin van megírva, az automatikusan mindig az elsődleges VGAn indul majd el... nem fogja használni a dedikáltat. -
Tojci1990
csendes tag
válasz
.:Kristian:.
üzenetére
Nekem is tök ugyanezt írja ki....Csak nekem HD6650....
-
Tojci1990
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Aspire 7750G Laptopot.
Az érdekelne, hogy hol tudom beállítani, hogy az adott progik melyik vidkártyát használják?
Ugye van Intel HD meg Radeon HD6650M és jó lenne ha be tudnám állítani, hogy az Atit használja a komolyabb progikhoz!
Köszi! -
Krike
aktív tag
válasz
üzenetére
Ma pont egy 2 GPU-s rendszernél frissítettem drivert Acer gépnél (Aspire 5560) és simán felment az új AMD driver, majd javult is a teljesítmény. Ha Intel a proci, akkor csak akkor fog felmenni az amd driver, ha a dedikált karit állítod default-ra a biosban.
-
bagyusz
őstag
válasz
üzenetére
"integrált nvidia vga a kevesebb fogyasztás, hosszabb időtartamért, és van a HD5850"
nvidia vga? Az intel vga akar az lenni. Csúnya lenne ha két konkurens cég kártyája egy helyen lenne.

-
Noxy
veterán
válasz
üzenetére
Már pedig én is innen szedtem le a ATI Mobility HD 4570 kártyához, és simán felment.

-
Noxy
veterán
válasz
üzenetére
-
addikt
válasz
üzenetére
Na, kicsit lehiggadva: van valami megoldás arra, hogy ne ezt az üzenetet kapjam amikor telepíteni akarom a friss ATI Mobility HD 5850 drivert?

-
addikt
Rohadt szemét húzás az acertől, hogy nem lehet frissebb vga drivert felrakni, csak azt ami az ő honlapjukon van.

Játszottam egy online játékkal és steamen keresztül lefrissítette magát, de azóta szaggat és szerintem egy új driver megoldaná a problémát, de nem lehet erre a fosra felrakni semmit.
Acer honlap szerint a legfrissebb: 08/25/2011
AMD oldalán: 1/25/2012Ha levédetik, akkor mi a fenéért nem tartják naprakészen?
-
Peak
addikt
válasz
Salvador20
üzenetére
tessék lementeni, szorgalmasan

-
cori14
csendes tag
köszi srácok a segítséget
-
Peak
addikt
válasz
Salvador20
üzenetére
ez nagyon furcsa jelenség, ha recoveryzed a komplett rendszert, alapból is ezt csinálja?
-
Salvador20
őstag
Hello!
Teszek egy próbát itt, hátha tudjátok a választ: Vettem Egy Acer Aspire One Happy 2 gépet. Van egy nagyon idegesítő szokása, méghozzá, ha írok a billentyűzeten, akár egy betűt is kikapcsol a tapipad. Emiatt az első érintést nem érzi és ugyan ez visszafele is, ha valamit csinálok az "egérrel" kikapcsol a billentyűzet. Ezt a módot hogyan lehet kikapcsolni? Inkább merüljön le fél órával hamarabb a gép emiatt, minthogy ezt csinálja. -
Muerte
addikt
válasz
cori14
üzenetére
Ez az egyetlen normális pad ami hűt is[link]Halk,könnyen tisztitható,a ventiket bárhova rakhatod igy közvetlen a szellőzőlyukakhoz teheted őket,és még valami,én mindig leszerelt hátlappal játszottam amikor acer-em volt sokkal kevésbé melegszik és ha alatta van a hűtőpad nem fog megsérülni sem.
-
cori14
csendes tag
válasz
mokus1
üzenetére
szval akkor nem hibás a gépem csak alapjáraton szarul van megcsinálva. legalább ez valamennyire megnyugtat egyrészről, másrészről meg idegesít

köszivéletlen nem tudsz valami jóféle hűtőpadot? (sajnos semmit nem tudok ezekről a termékekről, ugyh egy kis segítség itt is elkélne
) -
cori14
csendes tag
hello!
augusztusba vettem egy Acer Aspire 5755G (intel i5-2410M 2.3ghz, nvidia GT540M, 4gb ddr3 ram). a problémám az lenne, h a játékok iszonyat rosszul futnak még alacsony beállítások mellett is.(vagyis igazából eleinte jól futnak, később viszont iszonyat leesik az fps) egy másik fórumon már kérdeztem ezzel kapcsolatban ott azt a tanácsot kaptam, h szedjem le az MSI AFterburner progit és figyeljem a vga hőfokját. rendben ez meg is volt, a gépem alapjáraton 55-70 celsius fokon megy, játék közbe viszont 90 fok felett van mindig. sajnos hiába underclockoltam a kártyámat amennyire csak tudtam, a hőfok semmit nem változott, ugyh eddig arra jutottam, h vissza kell küldenem gariba. de előtte szeretném még máshol is megkérdezni, hátha valaki tud valami megoldást :/
válaszotokat előre is köszönöm
-
Bator92
tag
-
Cabaye89
csendes tag
Sziasztok. Van egy acer aspire 5755g típusú gépem. Az lenne a problémám vele, hogy játékok alatt ha fennt van töltőn folyamatosan kb 10-15mpként váltakozik a fényereje a képernyőnek. Nem nagyon, maximum 1 fokkal lesz halványabb és sötétebb. Ha aksiról használom filmnézéshez, akkor ugyan ez a jelenség áll fenn. Mit lehetne tenni? Próbálgattam séma beállításoknál, de nem változott semmit.
Légyszíves segítsetek,
köszönöm
Cabaye -
Muerte
addikt
válasz
gyoridav870
üzenetére
SSD.
Erősebb hardvert nem valószínű hogy kiszolgálna a gyári hűtés. -
gyoridav870
csendes tag
Hali!
Egy 8935g-n tolom, de szeretném egy kicsit fejleszteni.
Mi az, amit ki lehet benne cserélni, hogy növeljem a teljesítményt?
köszi -
Wonderdog
csendes tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek mielőtt a maradék hajam is kihullik

Ma vásároltam egy Acer Aspire 4755G masinát gyári Win 7 Home oprendszerrel.
Eredetileg egy 640GB 5400RPM HDD van a gépben ami kissé lassúcska, node sebaj van nekem egy 500GB Seagate Momentus XT hybrid drive-om, nosza át is szereltem a meghajtókat, de előtte persze lementettem a gyári windows-t 4 dvd lemezre (+1 rendszer helyreállító lemez)
Itt kezdődnek a gondok, ugyanis bebootolok a rendszer helyreállító lemezről, bejön egy üzenet, hogyaszongya helyezzem be a lemezképet tartalmazó DVD-t, de hiába helyezem lófüttyöt sem csinál??!! Csak keresgél, majd újra az előbbi üzi.. A lemez tuti, leellenőriztem másik gépen, rajta vannak a backup fileok..
Ugyanitt lehetne tallózni külső meghajtók, usb pendrive között, h esetleg onnan húzzam be a backupot, de azokat sem látja...
Magyarul a rendszer helyreállító nem lát egy fia drive-ot, dvd-t semmit..
Az a legszebb, h van egy speciális fül ahová kattintva illesztőprogramot tudnék (ha vóna) a külső eszközeimhez telepíteni, na itt vígan lehet tallózni az összes meghajtómat..
Mi a rosseb?? -
zso79
őstag
-
mokus1
addikt
válasz
krampusz11
üzenetére
Rosszul. nem csak akkor rossz ha nem ismeri fel

-
krampusz11
csendes tag
-
krampusz11
csendes tag
De ha rossz lenne a webkamerám akkor fel sem ismerné.Eszközkezelőben benne van. http://kepfeltoltes.hu/120127/720966627N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Vagy rosszul gondolom?
-
Hege08
csendes tag
válasz
mokus1
üzenetére
mert, - bár elvileg az Nvidia az előnyben részesített - nem jelzi ki az "NVIDIA GPU tevékenysége" ikonocska, hogy használatban lenne pl. Photoshop vagy HD film közben, amikhez azért kell a kari. És ezt szeretném leellenőrizni, hogy még véletlenül se az inter vezérelje akkor, vagyis, hogy szabadul-e fel ramom más folyamatra, amit esetleg itt sunyiban lecsippentget az integrált.
-
Erkó001
csendes tag
Sziasztok!PLS segítsetek!!van egy acer aspire 5741g -m,akis benne közben tápról működik és elkezd villogni az összes led ,a töltés meg leáll.valaki tud rá megoldást???előre is köszönöm!!!
-
Hege08
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van egy Acer Aspire 5742G típusú notim, amiben ugye két vga van, gy integrált Intel és egy Nvidia. Na szóval régebben úgy értesültem, hogy a BIOSBAN le lehet tiltani az intelt, hogy az nvidiát használja csak a gép. A problémám az, hogy indításnál én nyomom neki az F12-t, de alig van valami beállítási lehetőség, szinte csak különböző boot beállítások (kijelezze-e a logót, meg ilyesmik) illetve van egy információs panel, ahol semmit sem lehet állítani. Vagyis a kérdésem, hogy akkor hogyan tudnám letiltani az integrált Intelt?

-
public73
senior tag
keresek aspire 5745-höz gyári töltőt!
ha van valakinek használt eladó, akkor PÜ....
köszi! -
Peak
addikt
válasz
genius5000
üzenetére
igy van. esetleg ha találsz pl. mainboard scheme vagy PCB leírást, ábrát... google
-
Peak
addikt
válasz
genius5000
üzenetére
az a bios szinten regisztrált chipset által kezelt "portok".
ezek nem feltétlen vannak fizikailag is kiépítve, csatlakozóként megoldva az alaplapon. -
genius5000
tag
válasz
bagyusz
üzenetére
ezeket ha van hely a notiba, simán bele lehet tenni, és vinyóként felismeri? keresek vmi leirás félét de nem nagyon találok h mi is ez meg hogy működik.. egy kis útbaigazitást kérhetnék valakitől? Aida64 szerint a rendszer bővítőhelyeknél van PCI-E x2 nevü hely, (fura, mert van vagy 6 belőle) ide kellene tenni, v ez teljesen más?
köszi előre is
-
mokus1
addikt
válasz
krampusz11
üzenetére
Szerintem maga a kamera rossz ha szürke a kép.
-
krampusz11
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek ugyanis van egy Aces Aspire 5732Z típusú laptopom.
A problémám a következő, hogy a webkamera ami benne van nem működik Win7 Ultimate 32bit-es rendszer van rajta.Amikor MSN-en szeretnék kamozni a másik fél csak szürke képet lát. Innen szedtem le hozzá drivereket http://www.acer.hu/ac/hu/HU/content/drivers
pontosabban ezeket:
Camera Chicony Camera Driver 1.1.88.610 2.8 MB 2009/10/26
Camera Suyin Camera Driver 5.1.0.1 3.2 MB 2009/10/26
Camera Suyin Camera Driver For 1.0M 5.2.5.3 3.3 MB 2009/10/26
Próbáltam a régit frissíteni próbáltam már úgy is, hogy leszedtem a régi illesztőprogramot is és úgy telepítettem fel. De még mindig nem működik. Egyesével próbálgattam mindet.
A másik pedig amikor feltelepül valamelyik akkor a startmenüben megjelenik a program Acer Crystal Eye amit nem is nyit meg a Windows.Telepítéskor kompatibilitási hibát pedig nem ír.
Csináltam már azt is hogy hagytam, hogy a Windows keresse meg magának az illesztőprogramot de az pedig valami 2006-os verziót telepített fel ami előtte is volt.Ellenőriztem is Windowson valami olyasmit ír ki hogy a program megfelelően működik.De ha megfelelően működne nem lenne vele ilyen gond szerintem.Mit tudtok tanácsolni?HELP!
-
Bargab
tag
az a bios van a mit kaptam hozzá, ha terhelem akkor fújja a levegőt ha nem akkor csak épphogy jön kifelé.
hűtópad lesz a vége, már 7-8ezerért lehet jókat kapni ahogy tegnap este nézegettem.
-
arnihun
csendes tag
Sziasztok!
Nekem abban kellene egy kis segítség, hogy megtudjam, hogy ki hoztam-e az ACER ASPIRE 5755G-2434G50MN http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/?p=14 notiból a maximumot. Azért lenne rá szükségem, mert a notit "üresen vettem". Rátöltöttem a Win 7-et és az Acer honlapról rátöltöttem az ott található összes drivert és applikációt. Ezáltal a Windows Experience Index 4,7-es lett. Esetleg ha van vk.-nek ugyanez a notija tudna nekem válaszolni, hogy neki mekkora ez az érték, mert nem tudom, hogy ezt hol tudnám leellenőrizni. A másik kérdésem az lenne, hogy közben a noti egérpadján az oldalsó rész"elszállt", ezt hogyan tudnám újra életre kelteni? Még egy kérdés; a win.-nek 60 GB-ot hagytam és oda töltöttem a programokat is, most 25 GB szabad hely maradt rajta. Mennyi helyet kell neki szabadon hagyni, hogy jól működjön?
-
bagyusz
őstag
válasz
Bargab
üzenetére
Szia
Gondolom BGA-zva volt a gép, a szervizben újrapasztázták? Egyébként ez a széria alapból egy melegedős. Ahogy látom külső programmal nem lehet megoldani windows alól, csak linuxon, sőt még olyan unlockolt bios sincs rá ami tartalmazná a venti szabályzást.A legfrissebb bios van fent a gépen?Alapjáraton fúja rendesen a levegőt kifelé?
-
Bargab
tag
Üdv!
Van egy Apsire5920g notim, most jött vissza egy VGA szervzből és ott azt mondták hogy érdemes a hűtő ventillátorok fordulatszámát felvenni, mert alapállapotban nagyon melegszik a vga.
Everest szerint CPU-67 °C (153 °F), VGA-68 °C (154 °F)Biosban nem találtam megoldást.
Tudtok valami progit ajánlani hozzá?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- P16v Gen1 16" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 7840HS RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad T470,14",FHD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,Win11
- ZBook Power 16 G11 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad P1 Gen6 16" 4K+ OLED érintő i7-13700H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjolv gar
- ThinkPad P1 Gen6 16" QHD+ IPS i9-13900H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
- AKCIÓ! Asrock Z270 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB GameMax Storm 2 AB Adata 600W
- 146 - 147 - 167 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ez elég érdekes... nem olcsó az akksi... ez hogy működik? a másik hogy elvileg 47520mWh a tervezett kapacitása, de gyakorlatban 40716. ez hogy van? ezek normálisak vagy az akksi kuka lesz 15 lemerités után ...? havi 1szer lemeritem... am áll a szekrényben ezért nem értem

ez szemétség lenne a gyártótól ha ez tényleg így van..