Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
genius5000
üzenetére
A platinum gari véletlen sérülésre is biztosít, 90 napod van aktiválni vásárlás napjától számolva.
És igen lehet rá fogni a dogot, lásd teloszervizelés. Előszeretettel vonják meg ilyenek miatt a gart.
Amúgy hogyan lehet leejteni??

-
genius5000
tag
Hello. egy kérdésem lenne. Van egy Acer Aspire 5745G-m. most vennék rá gari kiterjesztést, de kb negyed éve leesett a táskával együtt, a sarkán látszik egy picit. Na a kérdésem a következő, ha most megveszem rá a plusz 1-2 évet, akkor ez a kis esztétikai hibára fognak e hagyatkozni, ha egyszer ne adj isten valami tönkremegy benne? mert ha igen, akkor felesleges rá vennem garit, mert ugye visszadobják h leesett és azért lett baja. Most még semmi baj a géppel.
Szerintetek?
-
Ajjaj, az egy hulladék. Pár órát hagytam fent és legyalultam. A szűz win7 jobb. De mindenki maga tudja. azt tudod hogyan kell elindítani a winyós telepítést? Van valami bill kombináció?
Ezt megismered?
>>> Állapot: beállít van beiktatás vezetőkhajcsárok, kérem, várjon egy pillanatot -
oszy
veterán
tudja vki, h miért lehet az, h néha "pattog" a zene? mind1, h esetleg youtube video vagy a gépről megy vmi. és nem csak egynél csinálja és nem mindig. most kezdte el.

-
ZeN973
tag
5745g m van!
Találkoztatok olyan próblémával hogy megírja a lemezt és utána nem olvasható semmi!
Vagy azt írja ki hogy nem sikerült az írás!
Mi lehet a próbléma?
-
sowi
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
eleg keves IBM gepben volt/van ilyen teljesitmenyu VGA kartya, szoval az osszehasonlitas nem eppen allja meg a helyet, rengeteg olyan acer laptop van ami elmegy annyit mint egy ibm, eleg csak a 3000es sorozatot megemliteni az aspirebol, a travelmate szeriabol meg foleg
-
kibontottam a noti leírását, itt az áll idézem
Akkumulátor visszaállítási tűfurat Illesszen be egy gémkapcsot a furatba, így visszaállíthatja a számítógépet (az akkumulátor eltávolítását és újra behelyezését szimulálja)
Emmi?
-
Dapro
senior tag
a gép már nem kapcsol le, eddig akkor kapcsolt le ha megdöntöttem hátrafele.... igen elég fura

aida-val tesztelek egy sort aztán majd írok. azt meg, hogy ez a széria ilyen meleg azt ki tudta. a milyen notit vegyek topikba ajánlották, bár előtte is ezt néztem ki véletlenül, mert jó áron volt. Amúgy lehet egy fél éven belül túl adok rajta és veszek valami mégerősebbet, mert nekem játékra kellene és most akad a high end fajta. persze oké, várható volt.
a gépet saját win7 el küldtem el, fent hagytam progit is, hogy nézzék meg vele, alaplap csere volt de a win 7em rajta van, csak első inditasnal irta ki h javitas vagy normal inditas. szerintem sajat vinyoval javitanak.
amugy a furmarkról azt hallottam, hogy fölösleges, mert a gyártó belerakta már, hogy ne tudja teljesen tesztelni, régen hibát okoztak mert leolvasztott mindent.
-
Nem bántás vagy h örülök a problémádnak, de te veégképp megerősítetted bennem, hogy 575X-et nem szabad. Az 5830TG-ből 81 fokot tudtam kicsikarni cry2 alatt. Idle 44 fok körül jár az egész gép. Az tény h ha bga kakaó kell akkor okádja a meleget, de akkor sem olyan vészes.
Amugy a gépet hogyan küldted el? A te windowsoddal vagy legyalultad előtte? Adataid is ott voltak?
-
Dapro
senior tag
na megérkezett a laptopom, problémám volt a 99 fok + ha megdöntöttem a laptopot akkor kikapcsolt. a javítási lapon az van írva, hogy alaplap csere volt. mellékeltek még egy lapot amin stress test volt futtatva minden tartozékra külön. CPU alatt 12 fajta teszt van (pl SSSE3 Test). most elindítottam a bad company 2-t és ugyanugy 99 foknak láttam. EVGA precision helyett van más monitoring program? mind1 akkor veszek egy noti hűtőt
most legalabb ha megdontom nem kapcsol ki -
r3dsnake
nagyúr
sziasztok!
haverom most vett egy acer notit, i5+gt540 van benne, win7-tel, szóval a gyári driverek már fenn voltak. feltette egyből az új nvidia drivert, és az a gond, hogy pl CoD6-nál eléggé lehúzott beállításoknál olyan 25fps körül produkál, tehát szinte biztos, hogy a gagyikártyát használja. miért nem vált az optimus magától? még nem próbálta egyesével átállítani a progikat, hogy melyik kártyát használja, de elméletileg automatikusan kéne váltania, nem?
köszi!
-
törölt tag
Tegnap beállítottam a BIOS lock-ot, de azóta nem tudok belépni a BIOS-ba, mert nem ad lehetőséget, hogy megnyomjam az F12-t...
Ráadásul bekapcsolásnál hiába tartom nyomva az F10-et, most az sem segít.
Ötlet?
-
törölt tag
Ha bekapcsolom a BIOS lock-ot, azzal megyek valamire, vagy egy CMOS resettel könnyedén megoldják a tolvajok?
-
-
Gyári win7 letörölve, fent az új, de szinte semmit nem ismert fel SP1-el. szó szerint. 800*600 kásás kép. Acer driverek nélkül nem megy. Utána meg ráfrissít a win7 mert ugye ekkor már lesz wifi.
-
Ideért.

-
Razerr
csendes tag
üdv! van egy acer aspire 5720zg-m(intel pentium dual core t2370 (1.73ghz), Nvidia geforce 8400m gs, 3gb ddr2, és egy 160gbos hitachi vinyó. Anno használtam játékokra és a cod4 elment közepes felbontáson közepes grafikán, CS:S szintén. azóta eltelt körülbelül 1 év és nyomtam egy win re installt és semmi nem akar elfutni normálisan. source 20 fps körül (640 lowon meg 1280 med-highon is ugyanannyi). cod4-nél szintén ez a baj.
szerintetek mi lehet a baj?:S -
törölt tag
Most megint nem tudok belépni a 4750 BIOS-ba, hiába nyomogatom az F2-t.
Nem tudjátok mi lehet a baj?Másik kérdés: Ha frissítem a BIOS-t, akkor lehet, hogy újra kell rakni a windows-t?
-
zannor
tag
Üdv!
Lenne egy roppant bosszantó problémám:
Adott egy 2009 szeptemberében vásárolt Acer Timeline 5810TG noti, ami az elmúlt 2-3 hónapban elkezdte játszani azt, hogy a töltőről nem indul vagy nem tölt. Ha megigazgatom kicsit a töltő résznél ("kis tégla") a kábelt, akkor ment és töltött. AZ aksival nem volt semmi probléma, általában ha töltőn volt akkor ki volt véve az aksi. Tegnap is ment kb fél órát aksiról a gép és még 8 órát írt ki, ami normális...
Erre ma akarom bekapcsolni aksiról, de nem csinált semmit sem. Fogtam a barátnőm Acer 5750-ének a töltőjét és rádugtam. Elöl a ledem kéken világít, ami azt jelzi, hogy teljesen fel van töltve. Néztem Aida tesztet, ahol 56688 mWh-s értéket ír a gyári 62160 mWh-ból és 100%-os töltöttséget.
Erre lehúzom a töltőt és azonnal kikapcsol! Se kép, se hang! Találkozott már valaki hasonló problémával?Gondolom mehet szervízbe... Milyen tapasztalatotok van a Brno-i szervízzel kapcsolatban? Milyen gyorsan dolgoznak?
-
Sziasztok!
Van egy ACER 5720Z laptopom proci T5800, 4gb 667-es ram, 9600Mgt. Idáig 32bit-es XP-vel használtam. Tökéletes volt mindvégig. Vásároltam egy KINGSTON 64Gb-os V100-as ssd-t. MIvel csak a WIN7 alatt megy a TRIM ezért azt húztam rá. De sajnos állandóan lefagy a gép. Az energiagazdálkodást letiltottam már hogy ne ugráltassa a proci órajelét és feszültségét. De ugyanúgy semmi. Egy HHD-re is ráhúztam már a WIN7-et, de azzal is fagyott. Tehát nem az SSD a gond. Valakinek van esetleg valami tippe
-
Frenky12
csendes tag
Sziasztok
Volna egy Olyan Problémám hogy van egy acer Travelmate 8100 laptopom aminek egyszer van Képe egyszer nincs de ha külső Monitora teszem akkor tökéletes mi lehet vele van amikor egész nap nincs kép van amikor egész nap van ?
Szóval nem tudom mi lehet vele
Választ elöre is Köszönöm szépen -
Bandika84
csendes tag
Sziasztok!Segítségetek szeretném kérni:S Arra vagyok kíváncsi,hogy van-e itt valakinek Aspire 8943 vagy 8951 típusú gépe?.Tényleg vannak wifikapcsolódási problémák?Érdemes belefektetni egy ilyen masinába?Üdv
-
Peak
addikt
srácok, csak érdeklődés szintjén...
tényleg olyan fontos, hogy OSDben is megjelenjen a piktogramm, hogy lenyomtad a capslockot?
nem elég a led és hogy csodák csodája nagybetűvel ír az a fránya gép? 
-
Chaser
legenda
Mi annak a sw-nek a neve, ami az osd-hez kell? Nem akar eszembe jutni.
-
Páromnak elküldtem a számlát, nyomtassa ki! "Kikerekedett a szemem!"

Tehát Acer TimelineX 5830TG-t rendeltem. Tapasztalat?
-
Valaki szemmel tart, a kaptár rendszeren kívül.

-
4k-val volt drágább a +1Gb. Még nincs itt addig titkolom,föleg párom miatt, haja kihullana az árától, de a 3év gar + ez a hw nagyon jó áron volt, ha magába lett volna gar nélkül akkor meg sem fontolom. Bt adapter is van benne, most egyedül az akku zavar óriási negatívum....
-
padra
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Eladásnál csak annak mutat jól aki nem ért hozzá,de egyébként igen,így is lehet gondolkozni.De ha csak az miatt drágában veszed mert 2gb-os a vga,akkor nem biztos hogy megéri. Ha viszont nem drágább,akkor nem olyan rossz elgondolás

Elárulhatnád hogy mire esett a választás.
-
-
padra
aktív tag
Nekem is 5750g van igaz az i3-as de semmilyen melegedési gondom nincs vele,mondhatom nyugodtan hogy nagyon hűvös gép.Jó pár tíz(talán már száz is van) oldallal előrébb raktam fel képet a hőfokról,úgy hogy a vga-t a gt550 órajelére húztam,és játék alatt így is megállt 74-76 fokon.
(#21902) SymbianOS: A 2gb-os vga csak parasztvakítás,semmivel nem mész vele többre mint az 1gb-os vga-val.A gb-os is bőven elég játékhoz,de szerintem még az 512MB-os is.
-
válasz
joker1220
üzenetére
Tesztben is legalább 4 órát megy el, de külföldi lapokon 11-et is olvastam. A 4-5-6 a reális.
Remélem jó vétel lesz, nem volt róla szó, hogy gázgéza. Vékony és sokat megy, DE nagyon ügyel arra, hogy takarékoskodjon, töltő nélkül nem sokra hajlandó.
Tisztában vagyok vele hogy egyik noti vga sem húúú de jó, csak törekedtem a lehetőségekhez mérten a jóra és a későbbiekben ha eladom legyen mit oda írni, hidd el sokat számít.
-
joker1220
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Sok sikert a TimelineX hez

Igazából a vga nál nem feltétlenül a memória mérete számít elsősorban, hanem a memória sávszélessége, avagy a grafikus proci és a memóra közt milyen az adatátviteli sebesség.
Ezeknél a kártyáknál a szűk keresztmetszet nem a ram hanem hogy csak 128 biten tud kommunikálni.
Haverom hd 4890 es vga ja reggelire megeszi a hd5770/6770 et, hiába több éves, 256 bites sávszél miatt majdnem dupla olyan gyors mint az 5770/6770 dx9 ben.
GT540M:
Memory Specs:
900 Memory Clock (MHz)
GDDR3 Memory Interface
128-bit Memory Interface Width
Memory Bandwidth (GB/sec) 28.8GTX560M:
Memory Specs:
1250 Memory Clock (MHz)
GDDR5 Memory Interface
Up to 192-bit Memory Interface Width
Up to 60 Memory Bandwidth (GB/sec)GTX580M:
Memory Specs:
1500 Memory Clock (MHz)
GDDR5 Memory Interface
256-bit Memory Interface Width
Memory Bandwidth (GB/sec) 96.0Persze a vga gyorsaságban a gpu órajele sem az utolsó,
de most direkt a ram ról írok
Ezen a grafikonon látszik igazán;
-
joker1220
őstag
Bocsánat még nem ébredtem fel!
Közben rájöttem hogy 5750 a széria és ezen belül van sok modell,
ahogy az 5755 is széria és azon belül is van sok modell, de annál
már tudtommal mindegyikbe van usb3
Na ezt jóólmegaszondtam

Nekem egyenlőre rendbe van az 5750 hűtése, hűtőpaddal kiegészítve
átlag 70 fok körül mozog játék alatt, egy film meg nem hinném
hogy ennél jobban kihajtanáXDEzek szerint akkor az 5755 ben még valamit variálhattak hogy
az ennyivel jobban melegszik.Akkor belenyúltam a jobbik fajtába elsőre

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ UTÁNGYÁRTOTT AKKUMULÁTOR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

>>> Állapot: beállít van beiktatás vezetőkhajcsárok, kérem, várjon egy pillanatot

Egy nem pont aceres kérdés még. Van a géphez jogtiszta w7, aktiválást csak telón lehet elintézni? Online leellenőrizte, ok, de továbbra is ott van, hogy 3 napon belül regisztráljam.