Hirdetés
- Magisk
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
jóvagány vagy... bármely 50esről volt itt szó mind hibátlan, erre 55 ösből 3 emberből 3 95-99fokon jár. grat. javítottról ennyit. usb 3 nekem is van az 50esben, de ezt is már kiveséztük. már vagy 2 hónapja csak gondolkozol mit vegyél, az összes lehetséges tanácsot megkaptad erre még itt nyavajogsz
vegyél 55öt ha az kell, bár tapasztalatok szerint szar a hűtésük,árgép kidobja a legolcsóbbat megveszed és küldöd vissza. acershopból vettem énis, minden korrekt, rendesek, értesítenek még arról is hogy becsomagolták a dobozt. ha veszel érdemes onnan. remélem eldöntötted már mit vegyél. sok szerencsét -
Több kérdésem nincs se az 5750röl se az 5755röl mert végül nem ezt vettem!fél ora alatt változott.
-
joker1220
őstag
Írtam hogy van hűtőpad, feljebb pár hsz el néztem pad nélkül is és paddal is
a hőfokokat.Furmark al is teszteltem ott pedig 100% os gpu használat volt

Akkor az nem 5750g hanem 5755g, az 5750 ben nincs usb3

Acer shopban vettem személyesen ott volt az orrom előtt mind2 modell.
Az 5755 ben van usb3 viszont 500 as a vinyója és nins BT.
Az 5750 ben nincs usb3 viszont 750 es a vinyója és van BT elméletileg.
Egyébként az 5750 már kifutó modell volt, le is vették a webshopról azt
amit vettem 3 hete. -
acer shopról kinek van tapasztalata? Jok nem jok?
-
-
Year
tag
Amúgy megaz asztali gépemmel csodákat tett a frissités,gondoltam ennek sem fog hátrányára válni de nem úgy sült el....
-
5750 - 5755 esetében hány fokon jár a HDD? Bízom benn, hogy 40 felett csak ritkán.
-
Year
tag
Sziasztok!
7750g gépnél lassú az internet,a lapok betöltése elött sokat godolkodik és nehezen tölti be a lapokat,a töltés meg nagyon igadozik de inkább csak pár kb/s al tölt.Nem régbios frissités volt,azóta ilyen, A hálózati kártya driverét,leszedtem és ujra raktam de semmi változás.
Tudtok ebben valami okosságot mondani?

-
joker1220
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
5750 es, vehettem volna 55 öst is de inkább emelett döntöttem a nagyobb vinyo és a BT miatt
Nekem többet érnek mint az usb3
Ezen kívül szerintem a felépítése egy az egyben ugyanaz a két laposnak.
eye4eye:
Igen ment a cooler pad, de pár hsz el feljebb írtam a különbséget pad és pad nélküli
hőfokok közti különbségről.Mint látod nekem is felment az egyik mag 90 fok fölé,
de az átlag számít nem a kilengések, az lenne a para ha
az átlag menne fel 90 körülire mind2 magon. -
spookei
csendes tag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Szia.
Az 5755 már nem fér bele a keretbe.
Mi a baj az 5750-nel? Mit javítottak?
Az USB 3.0 nem lényeg.
Már járt nálam egy 5750-2312G32MNKK nem vettem észre komoly hibát.
Köszi a választ.Szerk1: sajna a pénz az úr, egy ismerősömnek (gimnazista srácnak) lenne aki néha játszani is szeretne rajta.
Ha a kiegészítőket (gar kiterjesztés, hűtő, router, stb..) is számolom nem fér be a kertbe csak egy max. bruttó 135-140e Ft-os gép. -
spookei
csendes tag
Hello!
A Nvidia GT520 vga miatt az Aspire 5750-2312G32MNKK LX.RLY0C.007 helyett van értelme választani a 5750G-234G50MN LX.RMT0C.004 típusút.
Ha a több memóriától és nagyobb hdd-ről most eltekintünk, a kérdés az hogy a GT520 lényegesen jobb választás az alap Intel HD 3000 helyett.
Megéri az a plussz 27e Ft-ot?
Az eddigi keresgetéseim alapján, és a notebookchech szerint nincs nagy különbség és nem éri meg szerintem. Pedig játékra is kellene. GT540-et Core i3-mal már nem találok.
Erősítsetek meg ebben, hogy az Aspire 5750-2312G32MNKK Intel HD3000-rel válasszam.Sajna az AS5750G-2314G50Mnkk már kifutott és még nem jött meg az utódja.
Előre is köszi, Üdv.
-
oszy
veterán
meg tudná vki mondani mire szolgál az a kis gomb a gép elején? akku van rajta és folyamatosan világít kék színnel, mikor tölt meg sárga.
-
Year
tag
Kössz szépen!
-
az iponnal éppen nincsen baj, ők azok akik szépen visszaveszik a cuccokat 3 napon belül. Én vagy acer shopból vagy ipontól veszem. Előbbi csak házhozszállítással oldható meg, a másik szem átvételes. Előbbi 183k utóbbi 176k jelen pillanatban.
-
Year
tag
Sziasztok!
A gépen,hogy lehet meg nézni hanya bios verzió van rajta?
-
Dapro
senior tag
[link]
egy idő után kiszáradhat, de egyes szilikon paszták 8 évig is kitartanak. minőség kérdése.amúgy meg óvatosan kell szétszedni, hogy ne látszódjon a csavarokon...
-
joker1220
őstag
Köszönöm.
Tudomásom szerint a hűtőpaszta funkciója pont a proci kupak / hűtőborda felülete közötti hézagok kitöltésére szolgál, megakadályozva egy kisebb légréteg kialakulását ami nagyon rossz hatással lenne a hőleadó képességre ugyanis hőszigetelésként hat, ugyanez áll fent ha túl sok paszta van a proci és a hűtő közt.
Sajnos mivel garanciális a cucc így nem teheti meg a user hogy szétkapja, újrapasztázza, nem nagy kunszt csak hogy akkor rögtön ugrik a gari.
Évente egyébként sem árt újrapasztázni, portalanítani meg még gyakrabban csak sajnos ezutóbbira is elég korlátoltak a lehetőségek:S
-
Peak
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
igen én is hallottam ilyet hogy "nem tetszik a szine"... ezért vannak fotók, képek, melyre akár hatósági szinhelyesség bevizsgálást is tehesz...
nekem amúgy elég vadnak tűnik az ilyen kifogás... meg is kérdezem a jogászokat, hogy mi erről a vélemény, milyen jogai vannak a webshopnak az ilyen barbár ellen... -
Chaser
legenda
Szedtem szét p2 procit ami 5 évet állt a szekrényben, slot1-fcpga megoldás, beszáradásnak jele se volt. Azonkívül a szerszámos táskám szlére is szokott néha paszta kerülni, az se száradt még le

szerk: Ha leadná a nedvességtartalmát, akkor mi történne ha nagy hőhatás éri? Gondolkozzunk már. Nem vízbázisú cuccok ezek.
szerk2: Olyan lehet, hogy eleve rosszul van pasztázva.
Webshopot illetően meg 8 napos elállásnál neked nem kell bizonygatni semmit, indoklás nélkül el lehet állni. De ha kell indoklás tessék: képeken látva másra számítottam..
-
Peak
addikt
válasz
Chaser
üzenetére
csak hát a tubust bezárod használat után

nem kap levegőt.a kontaktfelület pedig a széleitől kezdve folyamatosan érintkezik a levegővel, leadva a nedvességtartalmát.
egyéb iránt nem hülyeség amit joker irt... érdemes elküldetni szervizbe újrapasztázásra, takaritásra a túlhevülő gépet.
-
Peak
addikt
válasz
eye4eye
üzenetére
ez kizárólag webshopra vonatkozik a 8 nap.
és akkor is csak akkor, ha mindene megvan a cuccnak, a doboza sértetlen, stb.
illetve bizonyítani tudod, hogy ROSSZ információt kaptál, amiért "elállsz a szerződéstől".
tehát ÉLETSZERŰ indokod van arra, hogy miért állsz el a szerződéstől.a webshop nem rövidtávú kölcsönző! lol!
személyes vásárlásnál ez 3 nap.
30 napon belüli árvisszatérítésről még nem olvastam sehol, PTKban sem.
megtudnád adni a paragrafus számát, ami alapján 30 napon belül pénzvisszafizetést követelhetsz?
-
eye4eye
csendes tag
válasz
joker1220
üzenetére
8 napos visszavásárlási garancia minden boltbaanvan, hiszen a fogasztóvédelem kötelez mindenkit arra hogy ha interneten rendelünk8 napig elállhaatunk az üzlettől és 30 napon belül kötelesek visszafizetni a termék árát.
Illetve ha innel rendelek +20.000 ugyanis én 163ért vettem, itt 183 ( acer aspire 5755g-2414g75mn kék)
-
joker1220
őstag
Szia
Én csak annyit mondanék hogy ne az aqua ból rendelj hanem egyenesen az acer shop ból.
Az aqua ban és az ipon ban még ugye a saját hasznukat is rárakják, a gariztatás meg szopatás.
Ha online rendelsz az acer shop ból, akkor 8 napos visszavásárlási garit is kapsz, a többiről nem is beszélve.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
A 8951G-ről mit tudtok nekem mondani, ami nem szerepel a specifikációkban? Tapasztalatok, vélemény, ésatöbbi.
-
joker1220
őstag
Sziasztok!
Az jutott eszembe, hogy azért lehet sok embernek ilyen magas a proci hőfoka,
mert a lapos amit megvett több hónapig is álhatott egy raktárban használat nélkül,
namost a hűtőpaszta ha nincs használva a procin akkor egy idő után beszárad és
máris lényegesen romlik a hőátvitel. Egy beszáradt paszta akár hathat úgyis mint
egy szigetelés, ami nem éppen a legjobb.Lehet hogy hülyeség de én erre gyanakszom..
-
eye4eye
csendes tag
jó én küldöm vissza gépet

93 fokos 25perc Wolfeinstein után. forró az egész gép. süti a kezem. szó szerint foró. és tovább melegszik. (acer aspire 5755g-2414g75mn) -
törölt tag
Ez a Realtek ALC269 egy nagy kalap semmi.
Ahogy nézem, a legtöbb notiba ezt pakolják, szóval nincs kiút.
-
Tyrel
őstag
Köszi!
-
sowi
őstag
van rajta szabvany mxm2 foglalat(nem kell itt alaplapot cserelni, meg ilyen marhasagok...), erdemes egy ati 3650 kaliberu kartyat belerakni inkabb, azzal nem lesz gond, a hutesen viszont ebben az esetben reszelni kell, a gyari megoldas nem lesz jo hozza, a hutes nem a VGA kartya resze (meg sose lattam olyan kartyat aminek a resze lett volna...)
-
Noxy
veterán
(érdekes módon ha az nVidia szintén zseniális drivere nincsen telepítve - és így minden Win7 extra vizuális funkció is le van tiltogatva akkor sokkal ritkábban okoz hibákat),
Zseniális meglátás.

Fika helyett, inkább szakmai dolgokban kellene fejlődnöd, mert sztm még nem láttál laptopot burkolat nélkül.
Lehet cserélni, alaplappal együtt.
Nem biztos hogy az gondja amit te itt írogatsz.
Ha te az nVidia driverét fikázod, akkor ott hiányzik más is.
Vigye el egy hozzáértőhöz, pld: szervíz oszt kiderül az igazság. -
joker1220
őstag
Sziasztok!
Valaki kérte hogy teszteljem a vga hőfokát

Na felraktam a furmark ot, igaz hogy azt írja ki hogy
az intel hd 2000 et használja, viszont az nvidia panel írja
hogy a geforce 540m aktiv és a furmark használja,
valamint teszt közben is a gt540m et használja.Csináltam egy 3perces burn in tesztet akkor 81 fokig kúszott fel,
és ott megállt./ hűtőpad nem volt bekapcsolva.Ezt követően csináltam egy benchmarkot (no preset) opcioval,
valamint élsimítás nélkül, hűtőpad bekapcsolva full fordulaton,
69 fok lett a teszt vége. -
Tyrel
őstag
Halihó!
Egyik rokonom talált meg a minap egy Acer 5720ZG-vel, hogy minden baja van... Némi szórakozás után arra jutottam, hogy a videokártyája az utolsókat rúgja, így el is kezdtem Google keresni bele másikat...
Hamar belebotlottam a ténybe, hogy az ebben lévő GeForce 8400M GS nevezetű ipari hulladék abból a bizonyos hibás szériából való, és csoda hogy eddig bírta... tele van a net ezt a videókártyát és konkrétan ezt a notebook típust is a pokolba kívánó hozzászólásokkal.A gép egyelőre többé-kevésbé használható (érdekes módon ha az nVidia szintén zseniális drivere nincsen telepítve - és így minden Win7 extra vizuális funkció is le van tiltogatva akkor sokkal ritkábban okoz hibákat), így jelenleg nincs is nálam, de sürgősen videokártya cserére szorul...
Elviekben MXM II videókari foglalat van benne, én viszont notebookokkal tökre nem szoktam foglalkozni, csak asztali gépekkel, így első kérdésem az lenne hogy ebben mennyire vészes kicserélni egy videokártyát?
Ha jól sejtem csak kihúzom a régit, bedugom az újat, olyan mint egy szokásos alaplapi foglalat?... És a hűtés a videokártya része vagy a notebook-é? (ergó kell-e szilikonpaszta, stb. a szereléshez?)Másik kérdésem, hogy amennyire látom ilyen MXM II-es kártyákat már nem gyártanak, ill. ezeknek a kompatibilitásáról sem sokat tudok... Tudnátok valamit ajánlani, ami biztosan jó ebbe a gépbe és új, vagy legalább is újszerű állapotban van? Játékokat nem kell vinnie, csak olcsó legyen...
Help-et előre is köszi!
-
padra
aktív tag
válasz
Peeetee
üzenetére
Amit bead 5db driver azt mind tedd fel.Neted szerintem azért nincs mert a driver nincs hozzá felrakva.
Amúgy lemezt meghajtóba beteszed,eszközkezelőbe belépsz, ami ki van sárga háromszögezve arra katt 2x,illesztőprogram fül alatt kiválasztod a frissítést,illesztőprogramok keresése a számítógépen,betallózod neki a meghajtót és megkeresi magának a lemezen. -
Peeetee
csendes tag
válasz
public73
üzenetére
Meg tudná mondani valaki az 5830TG- re melyik drivereket kell innen fel tenni pontosan?
Meg valami problémám van az internet kapcsolattal, bedugom a kábelt de semmi, pedig az asztali gépből dugtam át tehát biztos van kapcsolat meg minden, de a noti valamiért nem tud kapcsolódni. Valakinek ötlet? -
public73
senior tag
válasz
sid.:Rc211v
üzenetére
-
Goog
csendes tag
Üdv!
2 hete Aspire TimelineX 5830TG-m van és a fedlapon már pár helyen "lekopott" a festék, fehér pontok jelentek meg. Lehet velük valamit kezdeni? Gondolom ilyen hiba miatt nem is érdemes garanciában "javíttatni", vagy most ötletem sincs, hogy ebben helyzetben mit kéne tennem. Nem zavarna igazából, ha nem 2 hetes lenne. Mi lesz később? :S
Remélem kapok vmi hasznos ötletet!
Gergő
-
Dapro
senior tag
még csak ott tart az olvasásban, ne bántsd

-
padra
aktív tag
válasz
üzenetére
Szerintem itthon ilyet már nem találsz,esetleg használtan.
-
őstag
Sziasztok. Lehet még valahol Aspire 5750G-2314G50MNKK notit kapni? Ez az amelyikben 2310m meg GT540 van. Mert 5755 van helyette, de az meg nem annyira tetszik
-
miki002
tag
üdv kérlek segítsetek van egy acer travel mate 4500 notim a hibája ami most jött elő a képernyőn piros csíkok vannak szanaszét hol több hol kevesebb. vga vezérlőre gyanakodtam de a múltkor mikor az ölembe vettem és megfogtam a gép jobb sarkát változott a csíkozottság aránya finoman elkezdtem nyomogatni ezen sarkot és bár többségében még mindig csíkos maradt hol jobban hol kevésbé, néha sikerült teljesen jó hibátlan képet elérni ezen nyomkodással . na akkor ez most mi ???? vga hiba vagy valami kontakt hiba ???
-
Chaser
legenda
Ezt próbálom elmonddani már egy ideje, de csak nem akar átmenni
Ahhoz hogy nv-t használj mindenképp kell az intel vga drivere, mert anélkül az nv nem tud kommunikálni a külvilággal...fordítva nem igaz, az intel működhet szólóban is, ezért is van ott a biosban hogy only intel, vagy pedig váltás nv és intel közt. Ez a megoldás azért van, mert különben nem tudná magát lekapcsolni az nv terheletlen állapotban..pontosabban megoldható lenne, de rendellenességgel járhat és egyik gyártó se erőltette ezt. Ha jobban megfigyelitek ati vga-k eléggé eltűntek a notebookokból, ott nincs ilyen irányú támogatotság, csak szívás volt a vga váltogatással. Persze nem ilyen hd5470 meg hasonlóra gondolok, mert azoknál meg se próbálták az eljárást, lévén alapból is keveset eszik. -
eye4eye
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4161, 91% Akksi
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

vegyél 55öt ha az kell, bár tapasztalatok szerint szar a hűtésük,árgép kidobja a legolcsóbbat megveszed és küldöd vissza. acershopból vettem énis, minden korrekt, rendesek, értesítenek még arról is hogy becsomagolták a dobozt. ha veszel érdemes onnan. remélem eldöntötted már mit vegyél. sok szerencsét

Ahhoz hogy nv-t használj mindenképp kell az intel vga drivere, mert anélkül az nv nem tud kommunikálni a külvilággal...fordítva nem igaz, az intel működhet szólóban is, ezért is van ott a biosban hogy only intel, vagy pedig váltás nv és intel közt. Ez a megoldás azért van, mert különben nem tudná magát lekapcsolni az nv terheletlen állapotban..pontosabban megoldható lenne, de rendellenességgel járhat és egyik gyártó se erőltette ezt. Ha jobban megfigyelitek ati vga-k eléggé eltűntek a notebookokból, ott nincs ilyen irányú támogatotság, csak szívás volt a vga váltogatással. Persze nem ilyen hd5470 meg hasonlóra gondolok, mert azoknál meg se próbálták az eljárást, lévén alapból is keveset eszik.