- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
-
Mobilarena
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitbull1117
csendes tag
sziasztok.van 1 acer acpi x86 tipusú laptopom.és az a gond vele ha nagyon felmelegszik kikapcsol az egész gép.tud valaki segiteni.van valami megoldás.hütöpad már van.és igy is leáll.
-
AusWolf
őstag
Sziasztok.
Tudom, nem ide tartozik, de hátha. Ma a 13.22-kor a nyugatiból Záhonyba induló InterCityn BP és Szolnok között ellopták az aláírásban lévő 5820T notimat táskával, cuccokkal. A gépen BIOS jelszó működik, szóval rajtam kívül mindenki számára használhatatlan (remélem). Aki bármit tud, kérem szóljon!
Köszönöm.
-
adise
őstag
acer 5535
-
adise
őstag
estérol reggelre egy reboot utan a hálozati kábel nincs bedugva jelenség jott elo..?
meghalt volna? természetesen másik kábelt probáltam.
este két gép kozott masoltam reggelve meg nem megy -
choorka
csendes tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Meg tudnátok mondani, hol tudom leellenőrízni a garancia érvényességi idejét?(telefonszám vagy net) Ugyanis a tegnap átvett akciósan 3 év garanciával árusítottt 5830-asom garanciapapírján 12 hónap van feltüntetve, ezért fel is hívtam a boltot ahonnan vettem, elújságoltam nekik a szitut, majd visszahívtak és azt mondták, hogy ez azonosító alapján megy, és ők leellenőrízték akkor amikor hívtam őket, és áll a 3 év gari. Na ezt szeretném én is lecsekkolni, hogy ez így tényleg helyt áll-e. Köszi előre is a választ -
MzperX07
tag
Értem, csak hát, haverom 330m -es toshibája 28 fok körül mozog és ez ugye már sandy bridge technológia... kevesebb fogyasztás = hűvösebb.( alapjáraton)
Apum 4 éves Fujitsu Siemens alapon 35 fokon döcög, de annyira nem értek ezekhez, azért is kérdeztem.
-
bagyusz
őstag
válasz
MzperX07 #20187 üzenetére
Ebben az árkategóriában "a gamernek" nevezett gépek simán elmennek 80-90, de akár 100°C ig is vagy ameddig le nem kapcsol.
Egyébként volt már szó a forumon, írod be a keresőbe "4830 TG"
"Lehet látni hogy az i5-ös alapjáraton is már 40-43 fokon megy." ez teljesen normális, nem fog neked szobahőmérsékletre lehűlni.
"ott ugye throttlingol, meg vagy 80-90 fokos, ez szerintem már baromira sok." Egy diszkrét grafikus kártya mellett ne is csodálkozz, nem jelenti azt hogy core i5 jobban melegszik.
-
MzperX07
tag
Végre sikerült, észrevettem, hogy ott a gomb, csak hülye voltam, sorry mégegyszer.
-
MzperX07
tag
[url=http://www.youtube.com/watch?v=qfSEohnzilg]link[/url]
Sajnálom, elég láma vagyok, de ez az url linkelés nem akar összejönni :S:S.
-
MzperX07
tag
Sziasztok!
Új vagyok még itt a fórumon.Kinéztem magamnak az Acer Timeline 4830 TG-t.
2310m , nvidia GT 540mNos azért ezt választottam, mert nincs szükségem 2410m-esre, egyrészt mert ez is bőven kihajtja a videókártyát, ahogy gameplay videókon néztem, másrészt pedig az i5-ös drágább és nagyon melegszik.
Itt egy link, itt a csávó teszteli :
[url=http://www.youtube.com/watch?v=qfSEohnzilg/url]
Lehet látni hogy az i5-ös alapjáraton is már 40-43 fokon megy. Néztem a notebookcheck.net-es tesztet, ott ugye throttlingol, meg vagy 80-90 fokos, ez szerintem már baromira sok.Szóval meg szeretném kérdezni, hogy ha valaki vett már ilyen kaliberű notit, akkor mi a véleménye róla összességében? Nem nyekereg? Az akksi tényleg jól bírja? Nem akarok fűteni vele...
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
válasz
bagyusz #20180 üzenetére
Pedig elhiheted. Vedd elő a fügvénytáblázatot és nézd meg mekkora a réz hőfoktényezője. (0,0038 1/C)
Ez azt jelenti hogy 1 celsiusfok változás mennyit módosít az anyag ellenállásán.A tényektől/fizikától elrugaszkodva gondold végig logikusan.
A többi szolgáltató kábele miért teszi a dolgát, legyen az tél( -10), vagy nyár(+30)? A szerződésben szó esik hőmérsékletfuggő szolgáltatásról? Miért csak az internetkábelbe szorulnak bele a bitek, mikor a kábeltévé adásai átverekedik magukat, a hőmérséklettől függetlenül? -
sowi
őstag
válasz
poczabence #20165 üzenetére
van benne USB3.0, a sample gepekben kek volt a veglegesen nemtudom
-
-
bagyusz
őstag
Szerintem a szolgáltatónál van a baj, ez a jelenség általában akkor jön elő amikor a megadott maximális sebességnél nem tudja a központ biztosítani a megfelelő kapcsolatot, de egyéb más gikszer is lehet.
Saját tapasztalatom, mikor digi-s voltam nyáron mindig szétkapcsolt a net routerrel és anélkül is, de csak akkor ha huzamosabb ideig maxal töltöttem le. Telefonáltam egyet kijött egy digis koma, és állított valamit, és közölte velem, hogy a meleg idő miatt megváltozik a vezetékek belső ellenállása ezért nem mindig van biztos kapcsolat a központal. Megjegyzem télen nem volt gond vele.
cfosspeed nevű progival letudod korlátozni a neted, ha kisebb sebességnél is csinálja akkor más a baj.
-
adise
őstag
hello van egy acer aspire 5535 os notim és az alabbi probléma lenne vele
egy ido utan megszakad a net. kábelen van bedugva. és amig nem rebootolok nem is javul meg. utana megint jo egy ideig. vista sp2 friss driverrel.
mintha talan letöltésnél jönne elő, de torrenten probaltam tolteni semmi gond. chromeba beraktam egy 1gbos fajlt leszedni és 200meganal meg is allt..
ez mitol lehet? reboot utan megint jo
koszi -
válasz
.:Kristian:. #20169 üzenetére
Az meglehet !
-
.:Kristian:.
addikt
válasz
Kolondrum #20160 üzenetére
Jól csináltam mindent. Látom neked szkennelgetni kellett, én csak kitöltöttem aztán jött egy visszaigazolós mail, még egy kattintás és jött a rendes, hogy beaktiválták.
Csak azért nem értettem a dolgot, mert a füzetben írták hogy küldjem vissza a szerződést meg a pecsétet. Valószínűleg ez még a régi módszer, csak b.szták átírni. Így már ok a dolog. Köszi. -
válasz
poczabence #20167 üzenetére
Ok, ze nem látszott a kérdésedből. Ami nekem van az a full amit lehet venni és 15-ös a táska. Röviden ennyi a lényeg.
-
poczabence
tag
válasz
Kolondrum #20166 üzenetére
Olvastam az írásodat természetesen, viszont jobban szeretek mindenre többször rákérdezni. Tehát nem kellene általánosítanod, mivel mindig visszaolvasok, ha érdekel valami. Láttam, hogy erről folyt itt a tárgyalás, így én is bátorkodtam megkérdezni.
Igen, valóban kék csatlakozó. Viszont egyes notikon nem jelzik külön kék színnel... A tesztekben az i7-es verzióban valóban kék színű az a port, viszont az enyémben fekete, csupán a csatlakozó más alakú picit, mint a többi USB 2-es port.
-
válasz
poczabence #20163 üzenetére
Kicsit olvasnátok vissza. [link]
Az USB 3.0 kék színű csatlakozó. Úgy tudom. -
poczabence
tag
Rendben, köszönöm!
Úgysem azonnal tervezem megvenni, még várok vele picit.
Illetve úgy tudom, ebben a szériában van USB 3.0 és a DVD melletti USB lenne az, viszont nem találtam a Windowson/Aida64-en belül erre utalást... Tudom valahogy ellenőrizni ezt, ha még nincsen USB3.0-ás eszközöm?
-
sowi
őstag
válasz
poczabence #20163 üzenetére
megveheted, asszem a platinum 15.4"-18.4"-es notihoz jo, de holnap megkerdezem pontosan
-
poczabence
tag
Sziasztok!
Én is szeretném majd kibővíteni a garanciát és a Platinum csomagot néztem ki. Ez jó a 15,6"-os 5750g-hez is, igaz? Ezt néztem ki, viszont itt csak simán 15" van írva.
A gold csomagnál viszont 15,6" a kiírás, de gondolom ebben nincs benne a véletlen sérülésre vonatkozó rész. Tehát, a kérdésem az lenne, hogy nyugodtan megrendelhetem a fentebb linkelt platinum csomagot, mivel az vonatkozni fog az én notimra is, igaz?
Előre is köszi a választ!
-
zui
tag
-
válasz
.:Kristian:. #20158 üzenetére
Én postán semmit nem küldtem el. [link]
-
bagyusz
őstag
Hát igen ez viszont az acer bakija, mert egyes bios romok kompatibilisek más szériában találtakkal is innen van ez a kavarodás is.
Nem tudom, lehetséges van olyan oldal, de én még nem találkoztam vele. Az infók nagy részét forumok alapján szereztem mikor 2-3hónappal ezelőtt keresgéltem az ideális laptopot.
Amit biztosra tudok, hogy az Asus k52j modellnek a hűtését nem vitték túlzásba, illetve nem is a hűtése lett elrontva, hanem a főbb komponensek elhelyezése az alaplapon (cpu,gpu), annyira távol kerültek egymástól, hogy egy ~40cm heat pipe oldották meg, önmagában nem is lenne probléma, de mire a hő átkerül a lamellákra addigra felforr a gpu, ergo a nagy hő ingadozásnak köszönhetően megszakad az alaplap és a gpu összeköttetése.
HP dv6xxx sorozatán belül meg szintén egy fatális hibát csináltak gpu/chip készlet részre gap padot raktak miközben ezek a chippek is 10-20W fogyasztanak és a gap lapka hőátadása sokkal rosszabb mint a hőpasztáé.
A fentiek ugyan csak igazak fujitsu siemens és MSI egyes szériáin belül is.
-
addikt
válasz
.:Kristian:. #20157 üzenetére
tárgytalan.
illetve újabb kérdés:
Ha regisztráció után visszaigazolták, hogy aktív a garancia, akkor is ki kell nyomtatni a szerződést és elküldeni az eredetiséget igazoló pecsétet arra a címre amit megadtak? -
addikt
Sziasztok!
Butyuta kérdés, de biztosra akarok menni. Vettem garanciakiterjesztés és épp most regisztrálok.
Van olyan rész benne, hogy:1.) Vásárlás időpontja *
Notebook vásárlás időpontját vagy a garanciakiterjesztés időpontját kell megadni? (gondolom az előbbit)
2.) Eladó adatai *
Reseller nameIde a cégnek az adatainak kell kerülni ahol vettem a notit?
Kösz a választ előre is, csak nem akarom elcseszni.
-
válasz
bagyusz #20153 üzenetére
A meghibásodás nagy része felhasználó eredetű pl rossz bios flashelés.
Azért azt tegyük hozzá hogy az Acer honlapján nem egy modell esetén rossz, másik géphez való BIOS van belinkelve. Igaz a readme fájlból ez általában kiderül, de ...
Ezek a szériahibák össze vannak gyüjtve valahol? Nagyon tanulságos lenne egy új/használt noti vásárlásakor, mert csak ránéz a táblázatra, és látja, hogy az adott modell kerülendő-e avagy nyugodtan megvásárolható.
-
zui
tag
Sziasztok
AS3830T(G) vásárlásán töröm a fejem.
Olvastam korábban itt a fórumon, hogy a 13.3" modellel vannak melegedési gondok. Ez mennyire, és melyik modellre igaz?
Amennyiben a sima T-s (nincs nVidia) modell ettől mentes, akkor venném azt, de ha minden okés a TG-s modellek esetégen is, akkor szívesebben választanám az i5-ös TG-s verziót.
Van valakinek tapasztalata ezekkel kapcsolatban?
Az Acernél mit szokott jelenteni a bevezető ár? Ha ennek "vége" akkor sokkal ugrik meg a noti ára?
Szept-okt környékére terveztem venni, de ha jobban megérné most (most még van 3 év gari is..) akkor megveszem.Köszi a válaszokat.
-
N-vidi-A
őstag
válasz
bagyusz #20153 üzenetére
Böngészgettem, és szintén az anyaghasználatot és a kijelzőt kifogásolják elég sok helyen, bár mint noti csak 2 hetente használnám 2 napot, a többi időt "asztali" gépként töltené egy LCD-re kötve.
Így a kijelző és az anyaghasználat annyira nem lényeges, mivel nem villogni kell, hanem melóra, a kijelző meg azért annyira nem vészes, hogy pár napot ne lehessen használni.
Még azért nézelődöm, hátha.
-
bagyusz
őstag
válasz
N-vidi-A #20152 üzenetére
Azért tűnik többnek a meg hibásodási arány mert az acer a legkelendőbb, messze több gépet ad el mint a konkurens cégek. A meghibásodás nagy része felhasználó eredetű pl rossz bios flashelés.
Nekem ugyan ilyen gépem, van csak az egyel gyengébb felszereltségben. Jó gép én megvagyok elégedve vele. Összeszerelés minőség jó, de anyag használat gagyi(kopogós műanyag). A kijelző is nagyon gyér, fénylik, fakó stb.., de ebben az árkategóriában nem is várhat jobbat az ember.
Más gyártókkal ellentétben az acert nem sújtja széria hiba, nem úgy mint az Asus-nál a K52j, vagy HP dv6xxx széria.
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Acer notit készülök venni, csak az a fránya 1 év gar...
Különösebben nem sok problémás acer-t láttam, meghibásodási ráta nagyobb mint pl drágább gyártóknál? (HP, Asus, Dell).
Egy véleményt egy-két ACER szaki dobhatna, előre is köszi!
-
nazar
csendes tag
Funkcio gomb nincs, a bios-t megnezem hatha ott van valami gikszer. Mindenesetre nagyon koszonom a segitseget!
Ha szerviz lesz belole akkor sincs nagy gond mert garis, csak nelkuloznom kell par napra :S
-
bagyusz
őstag
Nem tudom, hogy szervizesek mennyire foglalkoznak az ilyen apróságokkal.
fn+"" funkció gomb ként nincs ott a kamara véletlen? Vagy esetleg nincs lehetőség a bios-ban be-kikapcsolni?Akár az is lehet hogy bios frisi kell. Igazából sok minden kiválthatja, de ha ezek közül egyik sem orvosolja akkor szerviz.
-
nazar
csendes tag
Sziasztok!
Kis segitsegre lenne szuksegem az Acer Aspire 7551 es notimmal kapcsolatban.
Van benne integralt webcam amit eddig sikeresen hasznaltam is, de most nyomat sem talalom annak, hogy valaha is lett volna benne.(win7-et hasznalok)
A drivet es a hozza tartozo progikat nem engedi telepiteni, azt irja, hogy csatlakoztassam a hardvert es probaljam ujra. Az ezkozkezeloben sem lehet latni, nem is talalja meg. A rendszert visszaallitottam egy akkori idopontra amikor meg mukodott de nem segitett. Nincs otletem, hogy mit lehetne tenni, ha valakinek van legyszives irjon. -
lajjlo
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne, vettem pár éve egy Acer Aspire 5735Z tipusú laptopot, ami jelenleg is remekül működik. Egyetlen bajom, hogy nincsen rajta se HDMI se S-video kimenet. Tudja valaki hogy tudnám összekötni a laptopot a TV-vel, melyen van HDMI és scart csatlakozó is.
Eéőre is köszi mindenkinek!
-
-
sowi
őstag
válasz
deathrow23 #20138 üzenetére
hutes tisztitas, atpasztazas, meg kell nezni, hogy a hutomodul milyen allapotban van, ha szar akkor csere...
-
petya84b
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a laptopról? -
deathrow23
csendes tag
sziasztok!
lenne egy kis gondom van egy Acer Aspire 5735z tipusú notim hibátlanúl megy, de egy pici baja van.
valamiért a vinyó benne állandóan túlmelegszik és a gép lekapcsol, azaz felmegy 62 celsiusra és gyakorlatilag venti nyilásból fórró levegő jön mitől lehet? poros a venti vagy borda? vagy esetleg a rézcsőből elpárolgott a gáz? mire mi lenne a megoldás mert igy sajna nem igen tudom használni, valaki találkozott már ilyennel?
-
válasz
bagyusz #20135 üzenetére
Én sem akartam csinálni (kettőn is csináltam egyszere mert páromé is ilyen noti) de amikor egy 0 perces noti nem megy csak 1188MHz-vel 2200helyett akkor nagy a kísértés. Küldtem volna ki garba ? Á á á á majd ha valóban rossz, vandálkodjon az a technikus akinek megengedik. Már úton volt a futár úgy fújtam le nem kérem a hiba elhárítva. Örültek neki, hogy nem kell elvinni.
Bios frissítés után pörgött a gép mint atom. Előtte egy hétig Acer Extensa 5610-esm volt onnan tudtam, hogy valami nem jó. -
bagyusz
őstag
Egyáltalán nem volt az!
A két töltési ciklus közt végzi el az elektronika a kalibrálást, olykor helytelen adatokkal dolgozik, ez okozhatja a magas hőmérséklet is.Most valóban viccesen hangzik, hogy hűtsd le az akkut hozzászólásom, de van rá magyarázat. Külföldi forumokon olvasni ilyenek, hogy feltehetőleg a cella belső ellenállása okozza a hibát. Valakinek orvosolja a hibajelenséget valakinek nem, ennyit erről.
-
válasz
bagyusz #20129 üzenetére
A linked nézve látom, hogy megújul a weblapjuk. Rá is néztem a saját gépemre és azért láttam meglepő infokat. Pl már tudom, hogy 8ms-es az LCD-m meg milyen memókat fogad max hány gigás HDD-vel. A lényeg a bios volt nekem, látom hogy a 3310-s jelzésű a legújabb és ez év áprilisi, mondom ez baromság nekem alapból jobb van rajta (3311) mert frissítettem (már úgy vettem a gépet, hogy nem működött a speedstep, ez volt a megoldás a problémára). Tehát ránézek a sajátomra és mit látok? Valóban nekem a weblapon fentlévőnél is újabb van fent. De akkor miért nem látom az új weblapon ezt? Megtévesztő mert én tudom, hogy nem májusi és nem 2011-es a bios. Ez elég szemétség aceréktől mert már maga a bios frissítés is úgy zajlik, hogy ha elindítom a fájlt akkor lefagy az egér és csinálja a dolgot, nem kérdez semmit. Azért aki laikus és pl netezik vagy megy más is hát.... Aztán meg a végén akár egy percig is csak fagyva áll majd újraindul, aki türelmetlen az akár kárt is okozhat ha nyomkodja közben.
Sokan kerestek meg a speedstep hiba miatt, eddig egy valaki bukott bele a frissítésre de mint álat, a többi örül, hogy a pár éves notija tud ilyen sebességet is, ha nem írom meg ezt a laikusok számára rejtett hibát akkor valaki lehasználja úgy a gépét, hogy a teljes CPU sebesség töredékével megy a gépe. Na mindegy. -
-
bagyusz
őstag
válasz
turancsics #20127 üzenetére
itt,viszont nem írja éppenséggel, lehet hogy már nincsenek ilyen gondok a ddr3, ddr2-nél válogatósak voltak a gépek
Előtte nézd meg hogy 4gb ram az 2x2gb vagy 1x4gb, de ha 4csatornás akkor semmi gond, de szerintem csak kettő megy bele.
-
Krike
aktív tag
válasz
turancsics #20127 üzenetére
Mi raktunk nemrég egybe KVR1333D3S9/4G -t, és teljesen jól működött a gyári Samu mellett.
-
bagyusz
őstag
válasz
turancsics #20124 üzenetére
Notebook manual-ban levan írva, hogy milyen márkákkal kompatibilis. Nem árt, ha megnézed mert egyes notik ram válogatósak, de az ilyen nemesebb gyártókkal sosem volt baj pl: Kingston, Kingmax. Ha párba veszed akkor jelentősen gyorsulni fog a rendszer, mert ilyenkor dual channel-ben fog működni ezért érdemes lecserélni a meglévőt, ha boltnál veszed általában beveszik a használt ramot is, és beszámítják az újba.
-
mokus1
addikt
válasz
turancsics #20124 üzenetére
Jó az. Csak nem fognak Dualban menni.
-
turancsics
csendes tag
Sziasztok!
Memória bővítésnél mire figyeljek?
Ugyanolyan gyártó méretű időzítésű memóriát vegyek a gépbe, vagy elég csak hogy a méret és az időzítés megegyezzen.
Mert most Samsung van benne, de nem igazán találok ugyanilyet, ezért nézem kingstont.Előre is köszi a segítséget.
-
breal11
tag
Szakmai topicban tilos hirdetni.
[ Módosította: Kalandor ]
-
-
válasz
mokus1 #20111 üzenetére
Fúúúú ne engem kérdezz, ha olvastál.
Amúgy nem kitolódik 3-ra. Az +1 évet ad hozzá.Nekem ilyenem van én innen is van egyben
Én a helyedben a véletlen sérülést is aktiválnám. Párom tesója pl felnyitotta a notit és az izzó mögötte leolvasztotta a fedlapot. Nem küldték el, de megtehetnék. Talán a kijelzőre van olyan megkötés, hogy azért neked kell állni a javítás költségének egy részét.
Én csak az eladása miatt vettem meg, később így kapósabb lesz. -
Imre87
csendes tag
1600x900 felbontású a monitor. Garancia hosszabítás mennyibe kerül kb. 10-20 ezer körül van?
-
mokus1
addikt
válasz
Barbycica04 #20105 üzenetére
Ez a régebbi vagy az újabb típus?Sűritett levegő esetleg de inkább szétszerelés a megoldás az hatékonyabb.
-
mokus1
addikt
válasz
Imre87 #20106 üzenetére
Szerintem megéri az árát.Sandy Bridge-s i5 nagyon jó erős proci.A HD 6650 is elég erős játékokhoz.Bár nem írtad milyen felbontású a monitor de 1366X768-hoz highban is elég lehet. A 4GB dualban is jó.750GB jó nagy.Szóval jó gép és nem is drága ahhoz
Ja szerintem vegyél hozzá még 1-2 év garanciát.Az sosem árt. -
Imre87
csendes tag
Sziasztok, korábban már írtam ide laptop vásárlás ügyében.
ACER NOTEBOOK AS7750G 17.3″ Core i5 2410M 2.3GHz ATI HD6650 2x2GB 750G
Szerintetek megér 200 ezret?
Nekem főként tervező programhoz kellene proengineer, autocad stb.
Persze ha az ember vesz egyet akkor már úgy vennék, hogy kikapcsolódásképpen játékokat is tudjak rajta futtatni.
A videókártyája 2 GB-os. Őszintén megvallva amatőr vagyok a laptopok terén ez lesz az első.
Valaki tud max 200 ezerig ilyen hasonló kaliberű vagy ha esetleg van jobb gépet Acerbe? -
Barbycica04
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.. lehet nem ide tartozik csak sietve ezt a fórumot találtam meg, hogy egy acer aspire 5942-es gépnek hogyan lehet kitisztítani a ventillátortát mert eléggé beporosodott és kikapcsol ha túlmelegszik.
Remélem kapok segítséget!! -
zoli62
addikt
Acer Magyarországnál van arra lehetőség, mint a Hp-nél, hogy lehet kérni telepítőlemezt?
-
válasz
Kolondrum #20101 üzenetére
Nem ismerem az Acer állásfoglalását ezügyben, de pl. Apple gépek esetében így néz ki a művelet:
Töltsd fel teljesen, és hagyd a töltőn legalább 2 órán át. Ezuán vedd le töltőről és hagyd bekapcsolva addíg, amig le nem megy szundiba. Ezután kapcsold ki, vagy hagyd legalább 5 órán át szundi üzemmódban. Ezután rádugod a töltőre, hogy megint teljesen feltöltse az aksit.Ami gyakorlatilag azt a bizonyos időnkénti teljes lemerítés feltöltés ciklust tartalmazza. Az persze nem garantált, hogy más gépek akkumulátor chipje is úgy gondolja, hogy ez egy "kalibrálás" volt. Viszont ha nincs a bios-ban, vagy hozzá adott programként, lehet "buta" aksija van ami nem támogatja ezt a funkciót.
-
Tudok a kalibrációról, de nekem nincs ilyen a biosban, vagy talán létezik rá program? Ha nem használom tegyük fel 1 hónapig akkor alapból olyan 92%-ról indul a merülés. Soha nem merztem le magától, néha a gépbe belerakom. Igaz mostantól többet megy majd akkuról mint télen. Ok: a teraszon feltett lábbal árnyékban....nyamííí. Főleg este szúnyogidőszak előtt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged