- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti05
őstag
válasz
Vertigo18 #2278 üzenetére
Ha magáncellát kapok, talán ott jobban tudok készülni érettségire, mint itthon
(Próbálom pozitívan felfogni.) Köszönöm, hogy szóltál, ezt nem tudtam egyébként, mint ahogy sok más dolgot sem
Azért nem hoztam fel a fellebbezést, mert vártam, hogy mit reagáltok mindarra, amit írok, mutatok. Természetesen nem szeretném ennyiben hagyni, nem tartom arányosnak a bűntettet az összeggel.
Szabálysértési meghallgatás nem történt.
Én bevallok mindent, ha erre van szükség, megírom az anyagi helyzetünket, írok a tanulmányaimról is, csak azt nem tudom, hogy érek-e vele valamit. Itt segítség csak az lenne, ha feleznék, vagy negyedelnék az összeget, mivel elengedni biztosan nem fogják semmilyen körülmények között.
-
Reno7
senior tag
válasz
Vertigo18 #2271 üzenetére
Akkor ennyit a korszerű mellények beszerzéséről
Egyébként elég elszomorító hogy fűnek-fának mondják miket vesznek(legyen az autó,mellény,benzin,fegyver stb...),aztán még négy év múlva is ugyanott tartanak...inkább mondanák hogy "Most nincs rá keret,de majd egyszer biztos veszünk.",és akkor nem néznék hülyének a közrendőröket...
De mikor kimentek az asszonyhoz,ő szólhatott volna a rendőröknek hogy fegyver van a férfinél,nemártana egy oktatófilm hogy mit kell mondani egy bejelentésnél(vagy kiérkezésnél) az adott "cégnél",mint anno a zusában. -
Reno7
senior tag
válasz
Vertigo18 #2256 üzenetére
Inkább mint a modern időkben...olyat csináljon ami nekem hasznos...építsenek utakat(biztos olcsóbb lenne így mint vállalkozóval),szedjenek szemetet,meg ehhez hasonló dolgokat,mert azzal hogy a pénzemen töri a követ nekem nem lesz jobb,sokkal...De asszem ezt anno kitárgyaltuk
-
brownus
veterán
válasz
Vertigo18 #2240 üzenetére
és ha egy nálam jóval fiatalabb rendőrt tegezek le? vagy úgy ha a rendőr előre letegezett és visszategezem?
egyébként a rendőröket magázni szoktam ha nagy ritkán összefutunk mert biztos ami biztos alapon nem adok támadási felületet
de ezt írtam is fentebb: szerk: mielőtt kiosztanátok, természetesen a kötelező protokollt betartom egy-egy olyan rendezvényen. sry, mert a rendezvény ezt nem igazán fedi le, kicsit konkrétabban kellett volna fogalmaznom.
-
h0o2a7j6
tag
válasz
Vertigo18 #2219 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy csak "dísznek" vették őket.
Arra biztos jók, hogy a vezetők villoghatnak a nép előtt, hogy milyen szuper új felszerelésekkel látják el a rendőrséget. Arra már senki nem gondol, hogy az üzemeltetésre nincs pénz, csak a lízing fizetésére. Szomorú.
Nincs mese, bringát kell venni és mehet a "pacificblue" itthon is, persze pacific nélkül. -
lúzer
veterán
válasz
Vertigo18 #2131 üzenetére
Vagy csak én láttam úgy, hogy mamikáék elkezdték legyűrni, száját befogni???
álcázott rendfenntartók voltak a hírek szerint!
balhé akkor lesz mikor a provokátor provokátort tartóztat le, mint rákosi alatt!
- le van tartóztatva, vetkőzzön!
- nem! maga mutassa a nemi szerveit, én tartóztatom le önt! -
dabadab
titán
válasz
Vertigo18 #2136 üzenetére
En szemelyesen azt latom, hogy a rendorseg eleg gyengen mukodik.
Meg azt is latom, hogy amikor valami komoly balhe van, akkor - kamerak kereszttuzeben, jol dokumentaltan - egyreszt benaznak, masreszt ket labbal taposnak a vonatkozo jogszabalyokon, meg azt is latom, hogy ezek utan - szinten kamerak kereszttuzeben, jol dokumentaltan - a rendori vezetok elso dolga a szerecsenmosdatas, nem pedig az, hogy helyretegyek a testulet mukodeset, igy aztan nem meglepo, hogy amikor megint van valami balhe, akkor kezdodik az egesz elorol."Te semmit nem tudsz arról, hogy mi folyik a Rendőrségen belül"
Sot: baromira nem is erdekel. Engem az erdekel, hogy a rendorseg a torvenyes rendet felugyelje, ne pedig azt zulessze.
-
-
Egon
nagyúr
válasz
Vertigo18 #2081 üzenetére
Van igazság szavaidban, de azért ez nem ilyen egyszerű...
Az a lényeg, hogy sose legyél a férfi nemiszerv rossz oldalán, meg hogy mindig rajta legyél a fizetési listán. Jah, és sose nyomjá' full kretént!Szerk.: mindenkinek jó étvágyat az ebédhez, és további jó hétvégét!
-
-
-
Egon
nagyúr
válasz
Vertigo18 #2060 üzenetére
Ez a 115K gondolom a nettód.
Ez persze igen kevés ezért a melóért, de hát sajnos ebben az országban szinte mindenki keveset keres. Amíg közalkalmazott voltam, minisztériumi háttérintézményben kb. ugyanennyit kerestem, cca. 10 év munkaviszonnyal (és nem ez volt az első munkahelyem, tehát nem pályakezdőként mentem oda), csak éppen diplomásan, osztályvezető-helyettesként. Ez van. Az egészségügyben dolgozók (nem az orvosok) meg még szarabbul keresnek. -
biggamer
veterán
válasz
Vertigo18 #2048 üzenetére
Ha normálisan keresnének a rendőrök, akkor nem kockáztatnák ilyenért az állásukat.
Ja és ezért nem szabad elnézőnek lenni egyik szabálysértővel sem, ami kiszabható azt rá kell varrni.[OFF]
Az egyik ismerősöm elkapott egy ittas vezetőt, de az könyörgött, hogy ne jelentsék fel, mert ha elveszik a jogsiját, nem tudja eltartani a családját / vagy ha megbüntetik, nem tudja etetni a családját, már nem emlékezem /.Azt mondták az intézkedők, hogy okes akkor feljelejtünk tartozékok hiánya miatt, blabblabla.
Az ipse hálákodott nyakra főre.Feljelentették, másnap bement a féreg és feljelentette őket, hogy meg volt a tartozéka, a rendőrök hazudtak.
Lett belőle nagy balhé, jól meghurcolták őket / a rendőröket /, kaptak "dicséretet " is.
A patkány nem kapott semmit, mert az ittas vezetést már nem bizonyítható utólagosan.Ezért nem szabad elnézőnek lenni egyik " rendes állampolgár "-ral szemben sem, mert az meghálálja.
Az tuti.
Ilyenek a magyarok.
[/OFF] -
Boxiné
aktív tag
válasz
Vertigo18 #2033 üzenetére
Jelen!
Sokan azt gondolják, hogy amit kis hazánkban kitalálnak (vagy be akarnak vezetni), az tuti, hogy hülyeség. Hát nem. Szerintem ez egy nagyon jó dolog lenne. Rosszul senki nem járna ezzel.
És itt is látszik, hogy nem megfelelő a tájékoztatás, mert sokan még mindig azt gondolják, hogy 8 általánossal lehet valaki rendőr. NEM LEHET! A szerződéses rendőröknek pedig korántsem lesznek olyan jogaik, mint "normál" kollégáiknak. -
Csakénvagyok
őstag
válasz
Vertigo18 #2014 üzenetére
Tipikus válasz. Azt hiszed hogy amit privátban leírtam nem próbáltam meg hivatalosan is. Tipikus lerázás. Ha tenni is kéne valamit, elfordulok, én nem láttam semmit.
Amúgy beteg vagy te, kikérem magamnak. Felőlem játszhatod a rendőrösdit, de mást ne szidjál, kérlek szépen, én személyesen senkit se szidtam
szasanyi: Ez már flame. Nyugi, én megteszet/megtettem mindig ami tellet tőlem.
-
Csakénvagyok
őstag
válasz
Vertigo18 #2000 üzenetére
Csak egy pillanatra álljunk meg. Mivel jogosnak vesszük a rendvédelmi szerevek fokozott védelmét, legalább annyira jogos a velük szembeni magas elvárás is. Viszont fordítva minimum lenéző az a magatartás ha valaki kivételezett helyzetből le ez valakit, még akkor is korrumpálók/korrumpálhatók aránya nagyobb mint 1. Egy
Amúgy ha érdekel privátban keress meg, s nevet is mondok koruptakról. De hát minek tennéd? Ha infót akarsz szerezni bármeik átlagpolgárt megkérdezel ismer vagy személyesen hallot már korut zsarukról.[ Módosította: philoxenia ]
-
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #1926 üzenetére
Egyszerűen oldják meg: a kedvezmények megvonásával egyszerűen nem teszik lehetővé a viszonylag fiatalon történő nyugdíjazást. Úgy is minden a pénz körül forog, ez meg több problémá(juk)ra is megoldást ad. És ha a közterületi állomány nem tud korkedvezménnyel nyugdíjba menni, akkor ugye marad a közterületen. Ebbe belekalkulálják, hogy sokaknak nem lesz jobb lehetősége, és/vagy nem hagyják veszni az addig megszerzett jogokat és nem fognak leszerelni. A többi meg...
-
adalbert1
veterán
válasz
Vertigo18 #1924 üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy inkább odabent rohadjon mint hogy kint garázdálkodjon, csak ez az összeg nagyon nagy... Persze oké hogy rengeteg minden benne van, de akkor is...
Annyit kellene dolgoztatni az elítélteket hogy simán nullszaldós legyen a fogvatartásuk, persze ez se kivitelezhető. Talán úgy mint a Csontbrigád című Rejtő műben, fel egy hegytetőre minden nap követ fejteni, ahonnan nem tudnak lejönni. -
nguru
tag
válasz
Vertigo18 #1909 üzenetére
Egyébként az első pár hét, az olyan, mintha szabin lennél..aztán leesik, hogy többet nem kell bemenned. Na akkor egy kicsit hiányoznak majd a kollégák, stb. Aztán eltelik 1-2 év és már nem csinálnád semmi pénzért. Ami viszont tény: meg kell tanulni élni...magyarul addig egy aránylag zárt közösségben vagy, megszabják mikor hova menj, mettől meddig mit kell tenned. Na ennek vége, a magad ura lettél, neked kell beosztani a saját idődet. Ez volt a legfurcsább. És persze találj valami értelmes elfoglaltságot magadnak.
-
nguru
tag
válasz
Vertigo18 #1899 üzenetére
Teljesen egyetértek Veled. Én ugyan egy "másik fegyveres cégnél" (Huszáripari Művek) húztam le a magam idejét és most abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy már élvezem a nyugdíjamat. Nálunk a fegyverhasználat annyival egyszerűbb, hogy ugye van amikor tiltott, egyes esetekben viszont kötelező. A jogszabály elég egyértelmű, és kevés az olyan eshetőség, mikor vagy-vagy. De az röhej, hogy használat után mindenféle ügyészi procedurán hurcolják meg a szolgálatot teljesítőt. Na ezen sürgősen változtatni kell. Valami kontroll természetesen szükséges, de jóval egyszerűbbé és főleg nem megalázóvá kell tenni.
Tudomásul kell venni polgárnak, bűnözőnek egyaránt, hogy a fegyver ugyanúgy hozzátok tartozik, mint a gumibot, a kék egyenruha. És ha már ott van, legyen egy visszatartó erő, amit ha a helyzet úgy hozza, gondolkodás nélkül, egyértelműen elő kell venni. És főleg a használó rendőr részéről nem kell a következményektől rettegnie. Persze ehhez az kell, hogy azt is meg kell szűrni, kinek, melyik rendőrnek a kezébe lehet fegyvert adni. Én sok éven keresztül foglalkoztam lőkiképzéssel, vezettem lövészeteket és bizony sok embert még a lőtér 2 km-es körzetéből is elzavartam volna. Sajnos találkoztam olyan rendőrrel is, akire nem hogy fegyvert, de egy tejes üveget se...na az volt az 1 eset, amikor én inzultáltam egy rendőrt. De ezt nem szégyenlem!
Reno7: Egyértelmű...nem elzárni. Kizavarni kényszermunkára, árkot pucolni, utat, vasutat építeni, követ törni. Hogy NE akarjon visszakerülni. És így nem a TE adódból tartani!
-
Reno7
senior tag
válasz
Vertigo18 #1898 üzenetére
Még mindig amondó vagyok hogy nem szabad elzárni a rabok többségét mindenféle szociális stb. érintkezéstől,mivel az csak ront rajtuk,ellenben amit te is írtál,tegyenek érte(még ha ők maguk nem is akarnak
) hogy ezeket használhassák,mert az hogy kellemes körülmények között antennákat gyártanak,nem lendít sokat rajtuk
Magánzárkának pont az a lényege hogy gyak. ne tudj magaddal mit kezdeni...Ennek is az a hátránya hogy őrlődik magán a rab,és ha sokáig van bezárva(nem tom nálunk meddig szokás),akkor bizony pszichiátriai esetté válik,ha valaki amúgy is az...A Tejesember: Nem az ő szégyenük,de ők szpnak miatta
-
hucsikoi
senior tag
válasz
Vertigo18 #1899 üzenetére
Ez nem a Ti szégyenetek, hanem az öltönyös patkányoké.Én még emlékszem azokra az időkre mikor ennél jóval kevesebbért is félholtra vertek ilyen szemétre valókat.Nem tudom, de lehetséges, hogy az ilyen és hasonló esetek miatt egyre kevesebb rendőr lesz. Az viszont biztos, hogy én ilyen feltételekkel nem csinálnám semmi pénzért amit Ti.
-
CarajoEsp
senior tag
válasz
Vertigo18 #1863 üzenetére
Azaz igazság, hogy attól függ, az embernek milyen élményeik vannak velük. Én úgylátszik szerencsés vagyok, valahányszor találkoztam a Yarddal, mindíg röhögés és dumálás lett a vége. Még akkor is, amikor azt hitték, hogy kiraboltunk egy boltot Székesfehérváron. Megvártuk amíg intézkednek, majd mikor kiderült, hogy megvannak az elkövetők, akkor fotózkodtunk a kocsi előtt, haver még mondta is nekik, hogy ez a minimum, amiért fél órát támasztottuk a kocsit.
De ha az ember elfogadja, hogy ez a dolguk és nem hőbörög nincs baj. Most énis mondhatnám, hogy de megalázó meg hasonlók, de igazából, max röhögök az egészen és nem érzem kellemetlennek.
Nekem is vannak rendőr ismerőseim, és van olyan, akit ki nem állhatok, ha csak meglátom "kinyílik a bicska a zsebemben", de van olyan is, akivel el tudok dumálni bármiről, megosztjuk a közös sztorikat az életről és nem érzem "gonosztevőnek" azért, mert bizony trafizik. Részben ez a dolga. Ez olyan, mintha a tartozó haragudna a behajtócégre, mert nem fizette be a telefonszámláját.
És akkor egy másik tanulságos sztori a rend kedvéért:
Mikor meglett a jogsim rá egy pár napra hívtak be a Népstadion mellé egy középsuliba egy koncertre. Én addig sose vezettem arrafele, mindegy, nagyjából tudtam, hogy merre van, szóval a Citroen kombiva kóvályogtam a Stadion mellett, mint a hülye.
Aztán leáltam, vészvillogó fel és rágyujtottam. Megáll közvetlen mellettem a rendőr, már itt is tiszta ideg voltam,(friss jogsi, tapasztalatlanság), szóal kiszálltam, bekopogtam és mondtam, hogy itt vannak a papirok nézze meg, minden rendben.
A fickó meg nézett, nem tudta mire vélni a dolgot és mondta, hogy nyugi, csak cigizni álltak meg. Kérdezte, hogy mi a gond, én meg mondtam, hogy nem találom az utcát, mert most ülök egyedül 3x-ra autóba.
Erre elszívtak egy cigit, villogó fel, mondták, hogy menjek utánuk, szóval, mint a Die Hard 3-ba, mentem a rendőr után, előttünk, meg nyílt szét a kocsisor
Aztán mutattak egy helyet oda leparkoltam, kértek kétszász forintot és hoztak parkolójegyet
Fasza volt -
adalbert1
veterán
válasz
Vertigo18 #1859 üzenetére
A bírság az bírság sajna... Engem is felb*szott agyilag mikor pl. apámat megbüntették mert 30 helyett 35-36-tal ment valahol. Oké hogy ki van adva hogy ott kell lesben állni az ilyen tábláknál meg még pár ott felejtett vagy egyáltalán nem aktuális táblánál, de azért ennél lenne jóval égetőbb probléma is ami megoldásra várna...
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a gyorshajtás ne lenne büntetendő, csak kicsit szarrágásnak érzem hogy ahol lehet kaszáljuk a lóvét, de ahol meg tényleg tenni kellene valamit ott a kisujjunkat se mozdítjuk, persze azt is értem hogy ez szintén a ti szinteteknél fentebb dől el.
Azt meg továbbra is fenntartom hogy pszichológiailag jobban szűrni kellene az állományotokat, hogy az olyan alakok ne kerüljenek már be akik azt hiszik hogy azért mert van jelvényük + fegyverük + bilincsük már ők a kiskirályok a faluban, és az összes nála gyengébb arccal iszonyat prosztó módon tud viselkedni, de a köztudottan kőkemény maffiózóknak meg előre köszön.
Szóval ebben az országban jóval nagyobb problémák vannak, itt a topicban csak a felszínt karcolgatjuk, viszont jobban belemenni meg hülyeség lenne, mert egyből aktuálpolitika és törlés lenne a vége.
-
adalbert1
veterán
válasz
Vertigo18 #1813 üzenetére
Nem lenne hülyeség ez a 3 strike törvény, ha jól van megvalósítva.
Viszont nem az a fő probléma, hogy itthon is már így is roskadásig tömve vannak a börtönök az elítéltekkel?Másik kérdés: IMEI alapján gondolom csak nagyon komoly bűncselekményeknél kezdenek el telefont keresni, ugye? Csak mert pénteken pont azt láttam egy szórakozóhelyen hogy 2 lánytól veszik fel az adataikat és egyebeket a rendőrök azzal kapcsolatban hogy ellopták az egyik táskáját... Mondtam az egyik lánynak hogy elméletileg így könnyen meg lehetne találni a telóját, ha meg már az meg van, akkor az is hogy kiknek a kezén futott át mire a jelenlegi használójához került.
-
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #1791 üzenetére
Én nem húztam fel magam. Csak rávilágítottam 2-3 olyan komoly feltételre, amit nagyon sok ember egyenként sem tud (!) felmutatni. Tehát mielőtt vki különösebben irigylésre méltónak tartaná a (már nem is mindeniken járó, de még meglévő
) kedvezményeinket, lássa azt is, mit kell letenni az asztalra azért, hogy annak igénybe vételéről érdemben szó eshessen.
-
degh
tag
válasz
Vertigo18 #1758 üzenetére
innen kezdődött, azt mondták akkor, 1 hónap, max másfél, és kapok értesítést, másik rendőr azt mondta, hogy a környéken 3 hét az átfutási idő, tudom ünnepek meg minden volt, de én meg már 2 hónapja jogsi nélkül vagyok, és még semmit nem kaptam.
és a határőr srác aki ott volt, azt mondta múltkor, hogy várjam meg inkább a papírt amit küldenek,feleslegesen ne menjek be a rendőrségre, de most akkor meddig kell még várni? még 2 hónap? -
-
oxox
addikt
válasz
Vertigo18 #1739 üzenetére
Ez igy van sajnos...ha engem szúrt volna mellbe akkor talán lett volna egy kis cikk valamelyik eldugott kékfény weboldalon...mert persze se a roma szervezetek, se a politika médiára gyakorolt cenzúrája se engedte volna, hogy ebből probléma legyen....meghát nem is vagyok túl hires
Most láttam egy másik portálon, hogy tavaly juliusban 160 roma vonúlt fel Siófokon (szintén enyingiek)...erődemonstráció céljából (gondolom az ottani alvilágnak hozták tudomására, hogy kár erőlködni, többen vannak, aljasabbak, szaporábbak...gyorsabb az utánpótlás nevelés...)....persze igazoltatni se merték őket (amit megértek)...és ez szintén azt támasztja alá amit korábban irtam...vidéken félnek a kisebbségtől a rend őrei...van is okuk sajnos. viszont azért az is jelent valamit, hogy kihalt az enyingi "kisebbségi" városrész, mikor felröppent a hir, hogy megindúlt 300 szerb rendet tenni...az a szerencséjük, hogy "csak" fejberugták a szerb kézist....Azt hiszem azt a romák is belátták, hogy van erősebb kutya (mégha nincsenek annyian akkor is), aki a szomszédját képes volt kizsigerelni néhány éve...meghát ott délen erőssen él a vérbosszú....és fegyverrel is "kicsit" jobban felvannak szerelve. A kollégám szerbiai magyar, mesélte, hogy ott leverik a rendőrök a roma veséjét, ha ok nélkül sétál az utcán.
-
lomha lepke
tag
-
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #1693 üzenetére
Nem biztos. Amúgy az most is van... de gondolom máshol is, nem csak nálunk. Én egyébként - relatíve - nem rossz helyen dolgozok (mondjuk az idegosztálytól csak a hívószámunk különböztet meg minket), így lehet, kicsit másképp látom, de újra csak azt mondom: én nem szívesen.
Talán inkább a pénz... az valóban lehet sokkal több (akár kevesebb munka mellett is), de azért nem úgy van az, hogy odamegy egy külsős, aki majd rögvest beleülhet a tutiban. Arról nem is beszélve, hogy nem tts-ek, meg kezdő ti-ek a jellemzőek e helyeken.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Vertigo18 #1685 üzenetére
NA várjunk csak, nem tudod, hogy mekkora az alkohol toleranciám egy olyan hét után amikor hétfőn hajnali kettőkor feküdtem le, kedden háromkor, szerdán egykor és csak csütörtökön adatott meg, hogy már éjfélkor eldőljek.
Nem kellett ide sok szesz
Párom meg csak nézett ,hogy időnként kétszer kell feltennie egy kérdést, hogy reagáljak rá -
sasa311
veterán
válasz
Vertigo18 #1678 üzenetére
Ez most teljesen nem vág témába, de minek ilyenre forrást pazarolni, hogy zajszintmérés?
Én még zavaróan hangos autót nem láttam/hallottam, csupán:
- leszakadt kipufogójú ladákat
- tunninggépetEzek viszont általában olyan szinten voltak, hogy nemhinném, hogy műszer kéne hozzá.
Összességébe azt nem értem, hogyha ilyen kicsi az állomány meg a kapacitás meg miegymás ki az az elmeháborodott aki elrendel egy zajszintmérő-razziát, mikor kismillió értelmes(ebb) dolgot lehetne ehelyett csinálni
-
Snoop-y
veterán
válasz
Vertigo18 #1676 üzenetére
Margit híd lábánál voltak kompletten több héten keresztül éjfél után.
csomó biztosító rendőr meg ugye az ellenőrök. Nem írtam volna le ha nem velem történik de az ilyen akcióknál elég felkészültek ahogy láttam. Amit szemrevételezéssel és egyszerű mérésekkel meg lehet mérni azt megtették.Ezeket nézték meg:
-papírok ellenőrzése
-alkoholszonda
-zajszintmérés
-profilmélység
-van e fóliázva
-összes világítás ellenőrzése ( helyzetjelző,városi,távolsági,index,féklámpa )zajszinten ugye buktam és már kaptam is a papírt, hogy mehetek be vizsgáztatni
-
Snoop-y
veterán
válasz
Vertigo18 #1653 üzenetére
Elégedetten konstatáltam volna, hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak.
Amíg az olyan típusú hozzáálláson amit panaszoltam nem változtat a testület elég nehéz titeket komolyan venni.
Amúgy mint említettem a példád rossz volt mert nem ujjal mutogattam elsuhanó roncs autókra,hogy de azokat is. A rendőr őket is megállította és elkezdték azokat az autókat is vizsgálni és azok "átmentek". Lehet ,hogy hajnali fél 3-ra már túl álmosak voltak és nem akartak annyit papírozni? Ki tudja? De legalább ne előttem engedték volna el őketAmúgy a dögöljön meg a szomszéd tehene című szösszenet arról szól, hogy ha engem kár ér másnak se legyen jó. Egy jogszabály betartását nem kéne ezzel összekeverni szerintem.
Ti beszéltek, hogy nektek muszáj betartatni a szabályokat és muszáj 30-as táblánál mérni mert parancsba adták. Annál a 3 kocsinál miért nem volt ez fontos? Vagy akkor nálam miért volt? ( Udvarias vagyok pláne rendőrökkel szemben ) -
-
Snoop-y
veterán
válasz
Vertigo18 #1651 üzenetére
Nem kétlem ,hogy vannak hiszen én is írtam pozitívat negatívat egyaránt.
Csak ez a negatív példa megmagyarázhatatlan számomra és azzal se nagyon vagyok előrébb, hogy akkor ott a helyszínen fujjfujj nem közénk való kollégák teljesítettek szolgálatot.(kb 20 fő) És ugye erre nem lehet ráhúzni azt sem, hogy ujjal mutogattam egy kocsira ,hogy na azt miért nem állították meg? Őket is megállították vizsgálatra aztán valamiért mégis el lettek engedve.( a kocsim egy felújított patika állapotú darab nem sok ilyen állapotú van az országban és a hangját kivéve megfelel a szabályoknak. Éjszaka amúgy sem szoktam üvöltetni hiszen én sem szeretek felébredni álmomból )
Szóval örülök ,hogy viccet csinálsz a dologból de ezzel a szőnyeg alá söpörjük a problémát dologgal nem nő a pozitív kép a testületről.
Ugye mindenki az alapján ítél meg egy szervezetet amilyen tapasztalatokat szerez vele kapcsolatban. Persze vegyes tapasztalataim vannak de az ilyenek tudnak fájni ( nem a bünti az jogos volt hanem az, hogy szemem előtt cáfolták saját magukat és azt amit képviseltek ) -
Snoop-y
veterán
válasz
Vertigo18 #1647 üzenetére
Legtöbbször a szabályozással van gond azt meg ugye nem a rendőrök csinálják.
Találkoztam már olyannal aki rendkívül normálisan kezelte a helyzetet.pozitív történet:
Este fél kilenc körül hatos úton hazafele poroszkálok 80-110 között ahogy az út engedi forgalom nulla. Mivel elég alacsony autóm van rendkívül zavar még egy normálisan beállított fényszóró is ha túl közel jön éjszaka mögöttem. Jött utánam egy autó de nem akart megelőzni ezért körforgalmakban mindig elhúztam előle szépen kigyorsításokkal.Aztán visszaálltam mindig 90 körüli sebességre. Ezt 2-3x megjátszottam aztán kezdett gyanús lenni, hogy mindig felkapaszkodik rám de 20-30 méternél közelebb nem jön. Mondom ez szórakozik velem inkább elengedem. Lassítok 80-70-semmi
60 körül utolért fényhíd felkapcs
Áhh mondom klafaSzépen bemutatkozott és megkérdezte jól megy e a verda mert ,hogy 120 körül értek mindig utol.
Persze nincs radar szeme és nem nagyon bizonyíthatta volna a gyorshajtást amit amúgy elismertem mert bevallottam neki, hogy 110 körül is mentem de fel voltam készülve egy mutassa az izzókészletét egyéb vegzálásra. Normálisan megkért, hogy hajtsak óvatosabban és elbúcsúztunk egymástól én meg szépen 90-el végig hazaporoszkáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Path of Exile (ARPG)
- LEGO klub
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Formula-1 humoros
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest