Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
szasanyi #2086 üzenetére
Ha nem érdemes, hát akkor nem.
Ahol én melózom, ott központosított bérszámfejtés van: több tízezer ember bérét számfejtik minden hónapban (tehát egy nagy pénzügyi szervnél dolgozom, és bár most informatikai területen mozgok, sokáig voltam pénzügyi területen is). Úgy gondolom, elég nagy tapasztalattal rendelkezünk, ennek ellenére mindig van 1-2 ember, akinek elcseszik a számfejtését (különböző okok miatt), és rosszul vonják le az adóját.
Nem gondolom, hogy máshol tévedhetetlenek. Állításom igazára hoztam egy linket, és kerestem egy bérpapírt, valamint megígértem hogy utánanézek a kérdésnek. Nem voltál rá vevő, és még finoman fogalmaztam.
Úgy gondolom, teljesen normális hangnemben adtam elő magam, te jöttél a személyeskedéssel, hogy biztos nem bírom elviselni, ha nincs igazam, blabla (ez volt a normális hangnembe előadott kritika?), ezután váltottam hangnemet. Egyébként néha nézhetnél tükörbe: pont TE vagy az, aki nem tűri el, ha nincs igaza.
Mostantól ignorállak: úgy látom, a többi rendőrrel lehet beszélni, veled nem.
Jah, és ha már a szakállas poénoknál tartunk: most nem mondom, de tudod.... -
Egon
nagyúr
válasz
Vertigo18 #2081 üzenetére
Van igazság szavaidban, de azért ez nem ilyen egyszerű...
Az a lényeg, hogy sose legyél a férfi nemiszerv rossz oldalán, meg hogy mindig rajta legyél a fizetési listán. Jah, és sose nyomjá' full kretént!Szerk.: mindenkinek jó étvágyat az ebédhez, és további jó hétvégét!
-
-
Egon
nagyúr
válasz
szasanyi #2070 üzenetére
Még láttam az eredetit is.
A kedvedért elővettem az asszony bérpapírját (az enyém bent van a cégnél), és 385.275-ből kapott 208.063-at kézhez. Ez 45K-val több bruttóban, mint amit én írtam. Ha levonom a nettójából a bruttó több mint felét, 23K-t, akkor kijön a 185 nettó. Beszélgess el a pénzügyeseddel.
Persze úgy látom rendőrként megszoktad, hogy neked nem pofázhat vissza senki: ha egyszer az index hol ég, hol nem, az nem normális működés...
Még valami. A 340K bruttó nettóját emlékezetből írtam, mint mondottam, hétfőn beírom a bérpapírról a tutit. Persze csak ha érdemes... -
-
Egon
nagyúr
Hivatalosan bruttó 1 milla felett keresnek a HM-ben a legjobban keresők (a hivatalost úgy értem, hogy ha valami tender kapcsán kapnak zsebbe, azt nyilván nem látni), de ilyen emberből, akinek 7 számjegyű a bruttója, csak nagyon kevés van a HM-ben (emlékeim szerint max. 5 db).
-
Egon
nagyúr
válasz
Vertigo18 #2060 üzenetére
Ez a 115K gondolom a nettód.
Ez persze igen kevés ezért a melóért, de hát sajnos ebben az országban szinte mindenki keveset keres. Amíg közalkalmazott voltam, minisztériumi háttérintézményben kb. ugyanennyit kerestem, cca. 10 év munkaviszonnyal (és nem ez volt az első munkahelyem, tehát nem pályakezdőként mentem oda), csak éppen diplomásan, osztályvezető-helyettesként. Ez van. Az egészségügyben dolgozók (nem az orvosok) meg még szarabbul keresnek. -
Egon
nagyúr
A rendőröknél is valszeg úgy van mint katonáéknál: igazából akkor lehet relatíve "jól" keresni, ha tisztként dolgozol (utóbbinál biztos hogy így van). Ahhoz viszont diploma kell...
Egy konkrétumot tudok írni: HM-ben (vagy háttérintézményben), ahol 50%-os az illetménykiegészítés, egy százados cca. 340K bruttót keres (olyan 190K nettóban), plusz nyelvpótlék, ha van valamely elismert nyelvből nyelvvizsgája (ez utóbbi ha alapfokú, akkor az bruttó 6K körül van mindössze, ellenben majdnem 40K-t lehet kapni egy felsőfokúra...).
Tiszthelyettesek 200K alatt keresnek bruttóban (110-120K nettó a jellemző). -
-
Egon
nagyúr
válasz
szasanyi #2044 üzenetére
Való igaz, pontatlanul fogalmaztam, jogilag egy kategória.
Viszont, amire válaszul szántad, az a nagy igazság:Egy korupt zsaru lényegesen nagyobb kárt jelent a társadalomnak mint egy áltlagpolgár aki akármien ügyét korrupcióval szeretné elrendezni
Csakénvagyok fenti kijelentése nyilvánvalóan igaz (ezért is nagyobb a büntetési tétel, ha hivatalos személyként részese valaki egy vesztegetési ügynek), tehát az erre a mondatra adott válaszként a kijelentésed, amire reagáltam, kimeríti a terelés fogalmát. Hiába ugyanaz jogilag (illetve csak majdnem: előtte ott áll a "hivatalos személy által elkövetett" megkülönböztetés) a két bűncselekmény, a társadalom szempontjából nyilván a rendőr korrumpálhatósága a veszélyesebb (már csak azért is, mert míg egy korrupt autós egy adott időszak - mondjuk egy év - alatt nyilván kb. egy rendőrt/rendőrpárost képes korrumpálni (mivel többször nem állítják meg), addig egy - a linkelt cikkben szereplő zsaruhoz hasonló - korrupt rendőr akár naponta több autóstól is beszedhet némi zsebpénzt (már amikor szolgálatban van, nyilván nem minden nap, még mielőtt ebbe kötsz bele).
Ehhez kapcsolódóan, egy másik kijelentésed könnyen megfordítható: ha nincs korrupt rendőr, nincs korrupt autós sem...További kellemes szerecsenmosdatást!
-
Egon
nagyúr
válasz
szasanyi #2005 üzenetére
Másrészt pedig csak, hogy képben legyél: aki adja, és aki kapja a kenőpénzt, mind2 ugyanazt a bűncselekményt követi el.
LOL, vagy terelsz, vagy ennyire nem vagy képben jogilag. Hivatalos személy által elkövetett bűncselekmény minimum súlyosbító körülmény (ahogy a sérelmére elkövetett tettek is).
Egyébként meg: [link] Csakhogy legyen ilyen is (kíváncsi vagyok, hány ezreléke kerül napvilágra az ilyen eseteknek).
Úgy látom, a jogilag pontos kategória a "hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés". -
Egon
nagyúr
válasz
tolts.hu #1978 üzenetére
Na ja. Csakhogy vannak akik erre a "Dehogynem!" válasszal élnek, szerintem nem is kevesen. Akkor miről beszélnük? Leírtam, hogy a végeredmény szempontjából (ha elfogadja a rendőr a kenőpénzt) tökmindegy, hogy ki kezdeményez.
Más. A sógor mesélte, hogy anno volt egy preparált szondájuk, ami mindenképpen elszíneződött, amikor megfújták. Január elsején gyakran volt szolgálatban (családosként inkább választotta a szabad karácsonyt), és ilyenkor a lehető legtöbb autóst megállították, és megpróbálták lehúzni (szinte mindenki iszik szilveszterkor, és sokan nem tudják mennyi idő alatt megy ki a pia szervezetből). Aki nagyon erősködött, hogy márpedig ő nem ivott egy kortyot sem, azzal megfúvattak egy rendes szondát, és elengedték.
Ez mennyivel jobb annál, mint amit az autósokról írtál? Semennyivel. Sőt, sokkalta rosszabb.Szerk.: a lényeg kimaradt. AKINEK NEM INGE, NE VEGYE MAGÁRA!
-
Egon
nagyúr
Egyébként a sógorom rendőr, vagy egy évtizedig volt a készenléti rendőrség állományában (aminek keretében őrzött nagykövetséget, magyar politikust, biztosított balhés Fradi-meccset, stb.), most egy kerületi kapitányságon melózik. Az általa elmeséltek (és persze a saját tapasztalataim) sem erősítik meg bennem azt az érzést, hogy a rendőrség (az egyszerű talpas rendőrről beszélek) ne lenne korrumpálható, illetve hogy mindig jogszerűen intézkednének, valamint hogy szakmailag minden esetben a helyzet magaslatán lennének.
-
Egon
nagyúr
válasz
tolts.hu #1974 üzenetére
Kivéve ha a rend őre elsüti az "ez ötvenezer lenne ha feljelenteném, megoldjuk okosban?" kérdést (vagy éppen az autós próbálkozik - ha létrejön az üzlet, a végeredmény szempontjából tökmindegy). Innen (is) eredhet a "tarhálunk" kitétel (egyébként elsőre is idézőjelbe kellett volna tennem: nem saját gyártmány, egy Vavyan Fable regényből kölcsönöztem, de sztem jól illik kis hazánk rendőrségére is). A "félünk" pedig jelentheti azt, hogy fél hogy lebukik a tarhálás során.
Vagy hogy érdekes módon a csóringer Trabantost könnyebb megbüntetni, mint a nagydarab kopasz Audist. Vagy hogy miképpen fordulhat elő az, hogy egyes falvakban nyíltan terrorizálják a rendőröket. Satöbbi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- MSI CYBORG 15 A13V
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged