- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Mondjuk azt, hogy neked van igazad... remélem ez megnyugtat. Nem érdemes ezen vitatkozni (meg veled fölösleges is), felidegesíteni magad, mert még kitör a... tüzed.
Nekem is lenne egy poénom, de kihagyom, mert látom tűzokádó kedvedben vagy, és majd akkor beszélgetünk ha higgadt vagy, és hajlandó vagy másokkal kapcsolatos, mások által megtapasztalt tényeket is elfogadni. Addig bontom a vonalat... hogy képletesen legyen mondva. További szép - rendőrmentes - napot! Mert amúgy nem vagyok én rosszindulatú.
-
szasanyi
félisten
Nem érdemes. Úgy látszik okosok (és pontosan, jogszabály szerint számolók) csak a te környezetedben vannak. A visszabeszélést valóban nem díjazom, legfeljebb a jogos - és megfelelő stílusban előadott - kritikát. De látom, te viszont azt sem.
És a hülye, százéves poénokat is megtarthatod, arra abszolúte nem vagyok vevő. -
Vertigo18
addikt
Igen, 115k a nettóm, bár nincs diplomám, de én is 10 éve nyomom az ipart, hozzáteszem: fiatalemberként reggelente remegnek a térdeim a -20 fokoktól, minden második szolgálatom éjszaka nyomom, illetve 5 éve (!!!) nem voltam otthon se Karácsonykor, se Szilveszterkor (ez mondjuk nem igaz egészen, mivel az uccsó 5 évből 3x nem Szilveszter éjjel dolgoztam, hanem január elsején nappal... igazából ugyanaz...).
Persze tudtam, mit vállalok...És akkor még nem is beszéltem a 22 órás (!!!) szolgálatokról, amikor egy kis (
) túlóra becsúszik, amit ki se fizetnek...
-
Vertigo18
addikt
Mondom a sajátomat: 10 év szolgálat, mind utcán, zászlós rendfokozat (nem mintha ez sokat dobna a pénzre), járőrvezető beosztás (ez az, ami rátesz egy keveset, persze sokkal több a meló), így 115k...
Visszatérve: azért az átlag "pógár" csak annyit lát, hogy megbűntetjük az autósokat, de messze nem ennyi a meló... Tegnap éjjel egy cigányasszonyt (nem szídtam, ez a kisebbség megnevezése) kellett lekűzdeni, mert nem akart elmenni a mentővel; testi kényszer, bilincs, aztán mellé beültem a mentőbe, és bekísértem így a kórházba. Kórházban ugyanaz a hercehurca, bilincs levesz, okoskodik, megint lenyom...
A végén érdeklődve közölte velünk a doktornő, hogy tudunk-e róla, hogy nyilvántartott TBC-beteg?
Ezt 115k-ért!!!
-
szasanyi
félisten
LOL, vagy terelsz, vagy ennyire nem vagy képben jogilag. - milyen hülyeség ez meg..
Gondolod, hogy te jobban képben vagy, csak mert valamit találtál a neten, ami kapcsolódik a témához? Milyen gyakorlatod van e téren?Attól nem leszel szakértője a témának, mert valamit találsz a GOOGLE kolléga segítségével. Összegezve: a kijelentésem amit kiemeltél teljesen helytálló.
A vesztegetés bűncselekmény valamilyen állami (hivatali) tevékenységhez kapcsolódó un. korrupciós bűncselekmény, DE elkövetője nem csak hivatalos személy lehet, hanem a társadalom területéről szinte bárki. Ha megnézed a törvényi tényállási elemeket láthatod, hogy a fogalmazás nagyon hasonló:
Btk.250. §. (1)
Az a hivatalos személy, aki a működésével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, avagy a jogtalan előnyt vagy ennek ígéretét elfogadja, illetőleg a jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Btk.253. §. (1)
Aki hivatalos személy működésével kapcsolatban, neki vagy reá tekintettel másnak jogtalan előnyt ad vagy ígér, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A 253. szakasz általában fogalmaz, nem csak hivatalos személy vonatkozásában, ennél fogva bárki lehet elkövető, aki a tényállási elemeket kimeríti.
Az valóban igaz, hogy a hivatalos személy esetében a kiszabható büntetési tétel nagyobb, de a felvetett probléma szempontjából ez nem releváns. Tehát megállapítható, hogy a cselekmény büntetőjogi minősítése minkét személy esetében vesztegetés bűntett!
Szóval akkor: ki az, aki ennyire nincs képben jogilag?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest