- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
Vertigo18 #3594 üzenetére
"Azt viszont még mindig nem értem, hogy mi oka van 2 rendőrnek azt hazudni, hogy valaki piroson ment át, amikor nem... "
Teljesen egyértelműen tudtunkra adták, hogy ha feljelentést tesznek akkor azt az ittas személy stílusa miatt teszik.
Vannak fejlemények:
Reális D verziónk van: Vszeg bíróság lesz az ügyből ahol pl a fenti történteket is hárman fogják állítani. Vmint 2hónap múlva meglesz a "sajtós igazolvány" (az egy igazolvány amivel van jogunk "videozni" és nem a rendőrség állítja ki) és minden szivatásnál menni fog minimum a diktafon de inkább a kamera. Kell a sajtónak az anyag.A per megnyerése után természetesen újság cikk is lesz a helyi lapban pont úgy mint ahogy elmegy a dolog a homárnak, blogbejegyzés itt....
Természetesen minden szót jogásszal egyeztetni kell, renegteg időbe/pénzbe fog kerülni (jóval többe mint az a 100Ks büntetés), de mégis nem tűrhető az amit velünk csináltak/nak.
Amúgy ahogy hallottam a két kollégád nem teszi azt zsebre amit kapni fog az újságcikkek/tvs tényfeltáró riport után.....
-
fekeandras
őstag
válasz
Vertigo18 #3594 üzenetére
"Azt viszont még mindig nem értem, hogy mi oka van 2 rendőrnek azt hazudni, hogy valaki piroson ment át, amikor nem..."
A zsebpénz??
Előfordult, hogy egy ismerősömet telefonáláson kapták a rendőrök.Ő megkérdezte, hogy nem-e lehetne elintézni a dolgot valahogy.Persze el lehetett.Mikor adta át az átadni valót a másik rendőr megszólalt a háttérből, hogy: "de ketten vagyunk".Na ez milyen már?Nem elég, hogy meg lehet venni kilóra még pofátlan is.Ami persze a vesztegető autósról ugyanígy elmondható.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Vertigo18 #3552 üzenetére
Olvasgatom már régóta a topicot és gyakorlatilag azt látom, hogy az ilyen típusú hozzászólásokkal ti magatok gerjesztitek azokat a felhasználókat akik erre mindig ugranak és újabb és újabb horrorsztorikkal bombázzák a topicot. Ha nem vennéd/vennétek fel a kesztyűt és nem görcsölnétek ezekkel a vicces kifigurázós de az ő szemszögükből nagyon erőltetett hozzászólásokkal akkor simán kifulladnának a "mindenrendőrköcsögkorruptávós" sztorikkal jövős ellenpostok is.
Nekem simán lejött már a topicból, hogy értelmes segítőkész rendőrök vagytok
A másik fórumon is (honda) az egyik rendőr srác sem bírt elmenni a mellett mikor szóba került valakinek a negatív tapasztalata és egyből hangoztatta, hogy de nem mindenki olyan.
Erre mindig nekiálltak a fenti emberkékhez hasonló fórumtársak és kiszívták a vérét 2 perc alatt.Higgyétek el aki értelmes okos ember az tudja magától is illetve majd megismer titeket már amennyire egy fórumon keresztül meg lehet ismerni valakit
és levonja a megfelelő tanulságokat.
-
Versus82
aktív tag
válasz
Vertigo18 #3517 üzenetére
szevasz, nem kell a segítségetek, csak normális hozzáállás a 7köznapokon. tőlem lehettek ultra szigorúak is, megértem hogy üres a kassza és pénzbehajtók vagytok, de ezek a koholt vádak alapján beszedett pénzek és büntetések már undorítóak. van rá példa elég mint itt is látod. én elhiszem hogy te rendes és becsületes vagy, de a többség nem az. egy idő után vagy megundorodsz és kilépsz közülük, vagy felveszed a ritmust. gyökeresen meg kéne változtatni az egész rendőrséget, a képzést, a felvételi rendszert. ha megkérdezed a nagytöbbséget mindenki rühelli a rendőröket, nem véletlenül, rengeteg a negatív tapasztalat... ezek után ne várd hogy örüljenek nektek az emberek.
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
Vertigo18 #3489 üzenetére
Csak azt akarom mondani, hogy sokszor az ilyen esetek miatt ítélik meg magát a rendőrséget mint szervet, úgy ahogy. Van akivel megtörtént, van aki olvassa, van aki eleve utálja és ezek a történetek csak tovább szítják bennük az utálatot.
De ez miért is van? A sok normális rendőr között van pár olyan amilyen, nem kívánom kommentálni amit gondolok konkrétan arról a párosról akik ott voltak a helyszínen. Ilyenek miatt van olyan renoméja a magyar rendőrségnek amilyen. Sajnos. -
samfishR
senior tag
válasz
Vertigo18 #3490 üzenetére
Igen, és ez ellen mi nem tehetünk, csak ti rendőrök, de leginkább a feletteseitek. Rendet vágnátok egymás között, lehet hogy megváltozna a rendőrség hozzáállása és utánna a miénk is. Addig marad az általánosítás. Előttem már leírta pl. jer1cho a sarkon megverős témát, szóval azt hiszem magyarázat nem kell rá.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Vertigo18 #3478 üzenetére
Idézet az 1. hsz-ből:
Mindenre kíváncsi vagyok, aminek köze van a közlekedéshez és a rendőrökhöz...
Tehát, ha úgy gondolod, hogy ide nem férnek bele csak a pozitív dolgok, felőlem lehet így is, azon nem múlik, nyitok új topic-ot (eddig úgyis még csak 1-et nyitottam itteni pályafutásom során), de nem hiszem, hogy szükség lenne rá.
Nem olvastam az 1. hsz-ben (mert igen, mielőtt beírtam 1 szót is, elolvastam), hogy ez egy olyan topic, ahol a rendőrök segítenek, és nem lehet elmondani a véleményem, vagy esetleg azokat a negatív dolgokat, amik "A rend őrei (rendőrök, rendőrség)" felöl tapasztaltam.
De amennyiben a modik benne vannak nyitok én új topicot, akkor viszont ezt kéretik átnevezni valami ilyesmire: A rendőrőkről, ide csak jót lehet írni! Mert én úgy gondolom, hogy az itteni témák (ami ugye legfőképp valami hardver) 99,99%-a nem arról szól, hogy mindenki agyonmagasztalja a témát, hanem ki-ki leírja pozitív és/vagy negatív tapasztaltait a ropic témájával kapcsolatban. Most őszintén, errre mit mondjak? Mármint, ha negatív a véleményem, akkor kuss van? Nem hiszem, hogy személyeskedtem volna, vagy a hsz-em nem lett volna szalonképes. Maximum más a véleményünk, amit Te kicsit nehez tűrsz.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Vertigo18 #3463 üzenetére
Lehet, hogy a topik megszűnt annak lenni, amire rendeltett, de az is lehet, hogy az embereknek kezd betelni a pohár. Kezd elegük lenni az "egyelőbb az egyenlők között" elvből...lassan kezdem úgy érezni, hogy igazából még Én vagyok a hibás, mert "csak" egy állampolgár vagyok, és nem rendőr.
-
finest
addikt
válasz
Vertigo18 #3464 üzenetére
Nem úgy volt, h 2010-től lesz csak? Valahol olvastam, h most a különböző országrészekben elkövetett szabálysértéseknek - mondjuk ott aszem a bolti lopásokról volt szó-, nincs könnyen átlátható rendszere.
Gondolod, h Dare2Live-ék rendszámát most emiatt rátették a megszívatandó autósok listájára?
-
aesir
veterán
válasz
Vertigo18 #3430 üzenetére
Teljesen hihető, hogy inkább megkockáztat egy kollégád a fizetéséből 30.000 Ft-ot ahelyett hogy esetleg lemerül az akksi, amiért pedig nem lehet felelős. Vagy ennyire nem számít neki 30.000 Ft, vagy kamu az egész.
Múlt héten a Hűvösvölgyi úton másfél órán keresztül állt egy kamion. Két rendőrautó intézkedett velük szemben amíg én láttam egy órán keresztül, egyiknek sem járt a motorja, viszont piros-kék fényorgiát csináltak. Amikor befejezték indítottak és elhajtottak.
Nem e.vid kollégának kell megoldást találni, hanem nektek.
-
samfishR
senior tag
válasz
Vertigo18 #3409 üzenetére
Én pont tv-ben hallottam egy százezredesparancskontól, vmi hír kapcsán, hogy pl buszmegállóban, vagy forgalommal szemben nem szabad mérniük, innen a merszem a vagdalkózáshoz. De remélem megbocsájtasz
És az szabályos, hogy villogó nélkül 100-al repesztenek a belvárosban?
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Vertigo18 #3399 üzenetére
Folytatom is...Te írtad, hogy nálatok is előfordul, akkor mit kellett volna írnom a Ti helyett? Hogy valahol egy ismeretlen...
Te vállaltad magadra. Te egy vagy, és azt írtad, hogy nálatok is előfurdul ilyen. Nem általánosítás volt, hanam konkrétan RÓLAD szólt a dolog, hiszen TE vállaltad, hogy van ilyen.
Egyébként, ha elmegyek egy utcasarkon, ahol 3 egymást követő napon fejbe vágnak, onnantól azt mondom, hogy arra nem megyek, mert ott mindig fejbe csapnak. És általánosítás lesz belőle. Amíg (jóval) több a negatív tapasztalatom, mint a pozitív, addig sajna a véleményem nem változik. Lehet ez neked személy szerint nagyon fáj, nekem meg az ellenkező bántja az igazságérzetem, de nagyon...
-
-
leeate
senior tag
válasz
Vertigo18 #3343 üzenetére
Én nem sokat gondolkozok ezen. Én "régi vágású" vagyok, szerintem egyszerűen nem illene átmenni azon a hídon, és kész. Persze ha gondolkoznék, biztos eljutnék oda, hogy "minek foglalkozzak vele?", de én inkább megoldásokat keresek. Egyelőre szerintem ez a célravezetőbb, a magam számára is.
Azzal viszont egyetértek, hogy a dolgok kissé felfordultak a nagy rendszerváltás óta, azelőtt sokkal nagyobb becsülete volt egy rendőrnek, mint ma, és valóban a jobban védték a polgárokat (ill. munkásokat
). A dolgok azért majd változni fognak, de ehhez fejlett gondolkozás is kell.
-
-
Ybear
tag
válasz
Vertigo18 #3271 üzenetére
Nem értem az indulatodat. Az akkori időhöz képest valóban jól működött, volt tapasztalat, miegymás. Nem gondolod esetleg, hogy az "akkori" Rendőrség mellett teljesen elképzelhetetlen lett volna mondjuk egy TV ostrom?
Az egy teljesen más mentalitású (valóban más!) szolgálat volt. A rendőr és a Rendőrség sokkal többet kapott a szakmai munka végzéséhez, mint most. Nem hallottam például "intézményesített" milliárdos elvonásokról.
Sorolhatnám.
Nem teszem. -
e.vid
senior tag
válasz
Vertigo18 #3239 üzenetére
"Jelen pillanatban Magyarországon semmiféle jogszabály nem írja elő sem a kölcsönadási szerződést, sem a Meghatalmazást.
Ha egy meghatalmazást azért íratsz, abból baj nem lehet, de hangsúlyozom, nem kell! Azonban sok kellemetlenkedéstől megkímélheted magadat. Pl. ha egy rendőr kéri a meghatalmazást, te meg úgy válaszolsz, hogy azt hitted nem kell, akkor lehet, hogy kötözködésnek veszi, és keres más hibát..."Adj légy szíves tanácsot, hogy egyszerű jogkövetőként (ha úgy hozná a sors) milyen választ kellene adni, hogy a kedves kollégád ne vegye kötözködésnek, és ne találjon semmi hibát?
-
samfishR
senior tag
válasz
Vertigo18 #3252 üzenetére
Érdekes, a fiatalabb rendőrök sokkal szigorúbban vesznek mindent pont ezért: "Kötelességtudatom, az van, melybe beletartozik, hogy elvégzem az utasításokat."
Az idősebbek lazábban veszik a bírságokat, simán szemet hunynak az olyan felett ami szerinted "másnap KÖTELEZŐ feljelentés"
-
a Csabibácsi
csendes tag
-
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18 #3194 üzenetére
Hehe... na, hogy ne maradjak adós (bár ez a topik az a topik
) egy idény vicc rendőrrel:
Rendőr áll az utcasarkon egyik keze csípőre téve. Arra járó kisfiú megáll előtte, és kérdezi - a saját kezét is csípőre téve, illusztrálandó -, hogy: Rendőr bácsi! Miért tetszik így állni?
Rendőr lenéz a saját, csípőre tett kezére: B+! Ellopták a dinnyémet! -
-
samfishR
senior tag
válasz
Vertigo18 #3173 üzenetére
"Ilyen esetben ha valóban annyira zavar, akkor be kell telefonálni a Rendőrségre, akik a helyszínre küldenek egy SZABAD járőrpárt, aki megbünteti"
ya, másfél óra múlva nagy nehezen kiesnek, nem találnak ott semmit és még hozzám jönnek hogy vaklárma volt, mit riasztgatom őket.. volt már ilyennel dolgom, ezután ha ilyesmit látok, a rendőrség jut eszembe utoljára
"Tudom, most jön a "Holló a hollónak nem vájja ki a szemét", de higgyétek el, sok főnök ugrik rögtön az ilyenre."
csak gondolom nem a főnök veszi fel a telefont -
NoLF
veterán
válasz
Vertigo18 #3175 üzenetére
volt egy másik oldala a dolognak, ami miatt nem pattogtam inkább, nehogy én járjak rosszul.
befizetni már nem tudom, kivágtam a francba dühömben, majd küldenek levelet.teljesen elhagyatott helyen, egy fát öntöztünk meg a barátommal, hazafelé tartva. iszogattunk előtte mi is, de vékonyan, s nem ordibálva mentünk haza vagy hasonló, hanem kussban. elmentek mellettünk, aztán visszafordultak és úgy jöttek oda, de a két közterületis alapból röhögve szállt ki az autóból. az elején még meg is kérdeztem, hogy mi ez, kandikamera? vagy komolyan gondolják? nem esetleg a részeg sofőröket, meg a kisöcsémet megkéselő XXXXXXX egyéneket kellene kergetni?
de amint látom, nem.
mindegy, volt, elmúlt, mostantól jobban szétnézek, ha az árpalé mindenáron útközben akar kijönni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Vertigo18 #3170 üzenetére
Fel kellene már fogni végre, hogy a politikát távol szeretnénk tartani a Fórumtól. Akár az ezt megérteni nem szándékozó Fórumtagok ellenkező vélekedése ellenére is.
Kérdésem van:
Közúton, több kilométeren át föltett vágóasztallal közlekedő kombájn /ami mindkét sávot elfoglalja így/ közlekedése olyan helyen, ahol ráadásul létezik alternatív földút is, milyen szabálysértésnek minősül, állampolgárként, közlekedőként, milyen törvényes lehetőségem van rá, hogy ezt az állapotot gátoljam, megszüntessem? -
Varga Csaba
aktív tag
válasz
Vertigo18 #3010 üzenetére
Kedves ?Rend?őrök és elsősorban Vertigo18,
A tisztánlátás végett leszögezem, hogy nem ismeretlen számomra az általatok képviselt testület, mind a családban mind az ismeretségi körben van aktív és már nyugdíjas BM-es...
Az Önérzet szép dolog és már Moldova is megírta, hogy mit csinált a politika a rendőrök Önérzetével, de tudomásul kell vennetek, hogy az általatok elkövetett dolgok visszaüthetnek rátok...
Sértőnek érzitek a "sün"-özést, mikor egy ország röhögött azon, hogy ágyuval lőttetek verébre... A saját dilettáns túlbuzgó kollégáitok jóvoltából lett elbaxva a renométok ezúttal is.. (nem lehetett volna rohamdroidok helyett esetleg 2 emberrel kivezetni az a kiabáló balfaxt? - akinek az összes bűne mindössze politikai tartalmú kiabálásban nyilvánult meg)
A családtagom (aki már nyugdíjas) eltöltött pár évet a Rendőri Ezred, majd Készenléti Rendőrség állományában és vezetőként objektíven tudta értékelni a rábízott állomány kvalitásait... 2006 októbere még évekkel később következett amikor megjegyezte, hogy a keze alatt lévő állomány zöme nem az általános intelligenciaszinttel bíró emberek közül kerül ki... Ezzel magyarázta a számomra BM-es berkekben idegenül ható kemény alakiasságot is az Ezrednél, amikor pedig sok kollégája illetve Ő is nyugdíjba kényszerült, egybehangzóan állították, hogy csak azok maradtak a Testületnél akik számára nem létezett más kiút, pedig addigra ők már a Cég legreprezentatívabb, legkevésbé rossz helyzetben lévő egységénél (TESZ) végezték a munkájukat....
Azaz az állomány minősége nem javult, sőt...Ezek után némiképp jobban megvilágosodva szemlélem a 2006 októbere és azután történt eseményeket...
Azok a fogalmak, hogy etika, becsület sok rendőr számára váltak üres szavakká az elmúlt pár évben, csak arról nem szabadna megfeledkezni, hogy aki ezek ellen vét az nem különbözik a másik oldaltól, max abban hogy mundért visel (persze azonosító nélkül)...
Emlegetitek itt a helyszíni bírságolást és a vele kapcsolatos eseteket?
- Kérdem én, mi a rendőr kezében a legenyhébb büntetési forma???
(A helyes megfejtők között jéghideg sört és jó kaját sorsolok ki..)Ha esetleg gyakrabban alkalmaznátok (és persze hagynák) lehet, hogy sokat javulna a megítélésetek...
Felemlíted (Vertigo18) az EP képviselőt, meg azt, hogy minek mennek emberek olyan helyre ahol tudják, hogy könnygázt fognak kapni a "pofájukba"???
Csupán azért, mert még léteznek olyan tisztességes törvénytisztelő emberek, akik feltételezik a rend őreiről ugyanezt és nem hiszik el, hogy békés állampolgárként ez velük megtörténhet...
Én pl nem tudok elképzelni olyan szituációt, amikor velem szemben jogszerűen ilyen intézkedést foganatosíthatnál, mert nem adnék rá okot, de azt ne várd el tőlem, hogy birkaként hagyjam, hogy alkotmányos alapjogaimat csorbítsák, vagy éppen jogtalanul csupán békés járókelőként, bűnöző módjára kezeljenek... --- Ennek folyományaként pedig az engem ért sérelmek elkövetőiről jó véleménnyel legyek, vagy megbecsüljem őket...
Mindezt szemfogatva, összekacsintva olyan "törvények", "jogerős bírói végzések" alapján, amelyek Chile és Honduras "jobb éveit" idézik..
Azt ne várd el tőlem, hogy arra a kérdésre, hogy miért nem mehetek oda.. elégséges indokként elfogadjam a: MERT CSAK!!! választ...
"Sokan pont a balhé miatt mennek oda, ezért kellene valami olyan törvény, amit alkalmazva eszébe se jusson senkinek odamenni..."
Én pedig olyan törvényt szeretnék, hogy a törvénysértő rendőrök vagy éppen feljebbvalóik (amennyiben a személyazonosságuk nem megállapítható) azonnali statáriális eljárás folyományaként a helyszínen felakasztassanak....
KB egyforma baromság volt mindkettőnk óhaja... Alkotmányos alapjogokat nem ?lehet? (szabad!) törvénnyel sérteni se egyszeri rendőr se állatpolgár két szép szeme kedvéért...
"Bűnösök közt cinkos aki néma..." ismeritek ezt a mondást?
Ti a saját esetetetekben ezt hogyan értelmeznétek?Summa summárum, lehetsz te akármilyen rendes tisztességes ember, ameddig beállsz a sorba, vagy némán tűrsz addig ne várd el, hogy a közszemlélet téged másként ítéljen meg...
(lehet hogy jogtalan a kollektív büntetés, de ameddig a néppel szemben ezt alkalmazzák, ti se sértődjetek meg ha visszakapjátok...) -
Peti78
őstag
válasz
Vertigo18 #3010 üzenetére
"Sokan pont a balhé miatt mennek oda, ezért kellene valami olyan törvény, amit alkalmazva eszébe se jusson senkinek odamenni..."
Senkinek odamenni? Azért el lehet gondolkodni azon, hogy miért mentek oda. Azért, mert köztörvényesek vezetik az országot, következmények nélkül. Igen, valóban nem érnek el semmit sem azzal, hogy odamennek. Dehát könyörgöm, se az ügyészség, se a rendőrség nem ér el semmit a működésével. Az igaz, hogy a tüntetők sem, de ilyen indokok alapján a kolégákat is le lehetne csukni, mert nem tud kezdeni semmit a MO-on eluralkodó "c" és egyéb kérdésekkel. Valóban pórázon vannak a rendőrök, (bár némelyiknél jobb is) azok pedig, akik valóban a "Szolgálunk és Védünk" alapelv? miatt álltak szolgálatba, előbb utóbb a nézz most egy kicsit máshova mondattal ráébresztik, hogy nem arról van szó amit gondolt.
Persze, ezt végezte, ezt tudja(vagy nem) a pénz pedig kell a pulyák felneveléséhez. Ti meg álltok ott, gőgösen, felszerelve minden jóval, viperával (bár a kalácsképű főnökötök szembe tagad "milyen vipera"? ) Naja, kell a pénz, hogy a joggal elégedetlenkedő embereket megfékező kisebbségi konplexusokkal küzdő, verőlegényeket felszereljük. És itt most tényleg tisztelet a kivételnek. Az öregasszony kiment, mert 40 évig nem mehetett. És most sem... Mi van itt? -
varsam
őstag
válasz
Vertigo18 #3156 üzenetére
De ha megmondom kiről van szó, számlaszám alapján rögtön tudni is fogják, akkor csak ott lesz a csávó adatlapján, h már tettek ellene párszor feljelentést, nem?
Bár sztem a személyi lopott, amit elküldött szkennelve, különben mért küldené el, és akkor a számlaszámhoz tartozó adatok meg a lopott személyiről vannak... -
varsam
őstag
válasz
Vertigo18 #3151 üzenetére
Igen, nem tettem hozzá, hogy a rendőrség miatt.
Tudom, hogy annyi ilyen ehhez hasonló "kis" ügy van, hogy ha 3szor ennyi rendőr lenne, akkor sem lennének elegen, illetve ugye az a bizonyos mai magyar jogrendszer.
Ha már több feljelentés érkezett a fickó ellen, mindenki gondolom megadta az adatokat amiket csak tudott, mért nem tudják legalább a számláját zárolni azonnal?
Tudják a telefonszámát is, amiből több van neki. Ezeket pillanatok alatt le lehet nyomozni. Ha jól tudom, akkor még ha ki is van kapcsolva a telefon, akkor is küld jelet az adótoronynak, onnantól kezdve pedig háromszögeléssel simán be lehet határolni.
Ezt nem én találtam ki, sokszor használják ezt a módszert, pillanatok alatt meg lehet találni. Csak ugye a sok buzi bizonyíték, amíg engedély kapnak a rendőrök h cselekedhessenek.. bár sztem már van elég.
Javítsatok ki ha tévedek.@(#3150) lúzer: fényképezőgépet kerestem itt a PH-n, és írt, h neki lenne egy.
Kereken 40.000Ft-ot buktam.
Ide és ide is beírtam, a modik már törölték az akk-ját.
A lényeg, jól keress rá az illetőre, mielőtt bármit is utalsz. Én viszont innentől kezdve csak utánvéttel fogok vásárolni.@(#3153) Bandus99
Sajnos így van, ennyi idő alatt inkább megpróbálom elfelejteni. Akkor viszont ez a szemét tovább fogja csinálni, mert nem történik ellene semmi és ez így nagyon nem jó.
Ezért lenne jó megtudni hol is tartózkodik és "önbíráskodni". Bár ezt a rendőrök nem ajánlják, mint ahogy Vertigo18 (új vagyok ebben a topikban, de úgy vettem ki, h te is rendőr vagy. Szabad tudni milyen és hol?) sem, de még mindig jobb mint 3 év múlva látni vmi eredményt, v soha... -
-
varsam
őstag
válasz
Vertigo18 #3147 üzenetére
Pár emberrel már felvettem a kapcsolatot, de ők sem tudnak semmilyen fejleményekről.
Egyikük ezt írta: "a címén nem lakik(tuti)a barátnőjével beszéltem iwiwen ő elszólta magát,idézem: Engem hagyj ki az egészből,nekem semmi közöm ahhoz amit Tamás művel,a dolgok már előrébb tartanak mint te azt gondolod."Amiket leírtatok, azok alapján búcsút mondhatok a pénznek.. max talán egy év múlva..pff
Jó kis tanulópénz volt ez -
S e t h
nagyúr
válasz
Vertigo18 #3116 üzenetére
Én ma hajtottam fel egy öt milliós csalás elkövetőjét ,egy percig rázta a kezemet a sértett.Én meglepődtem ,de közöltem ,hogy csak a munkámat végzem.
Csak azért írom mert akinek lúzer a neve és ehhez méltóen is kommentel, azt még válaszra sem kell méltatni.Végzi mindenki a munkáját, ki milyen sikerrel, biztosan ő is helytáll az élet nevű játékban, ezért is megkeseredett. -
F.B.I.
veterán
válasz
Vertigo18 #3100 üzenetére
Lehet, hogy egy nyugdíjas rendőr volt az alábbi, beszólogatós emberke.
Lehetne egy ilyen varázsszóra működő támogató kommandós csoport, aki a sün szó kiejtése utáni pillanatban megjelenne és jól megsünözné az ilyen hülyéket! Az lenne csak a meglepetés. Ezekenek előállítás után levezetném ezt a folyamatot, testpáncélban, viperával.
Megnézném, hogy egy foci meccs után, az ellenséges szurkoló tábor elől való menekülése közben - ahol nincsenek sünök - ott is ilyen boldogan kiabálna.
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
válasz
Vertigo18 #3072 üzenetére
Hát azért azt beláthatod, hogy elvárható egy rendőrtől, hogy az általa alkalmazott kényszerítő eszközöket megfelelő kontroll alatt tudja alkalmazni. Én elvárom, hogy figyeljen oda, hogy ne fejre üssön vele. Mert egy taktikai bottal ( itt most a fémből készült viperára gondolok ) akár egy fejre történő közepes erősségű ütés is simán halálos lehet.
Gondolom mikor tűzparancsot kapsz ott se mindegy, hogy kilősz valakire egy tárat vagy először lábra testre lősz. Vagy mindegy és egyből eleresztesz egy fejlövést?
A vipera nagyon kemény eszköz. Kókuszdiót simán fel lehet vele törniÉrdekesnek tartom amit mondtál. Miért nem élnek a lehetőséggel? Nem megfelelő szintű a képzés vagy úgy gondolja a többség, hogy a szakmai fejlődésre ( mert ez simán az ) nincs szüksége?
-
Snoop-y
veterán
válasz
Vertigo18 #3059 üzenetére
Én csak azt nem értem ,hogy a taktika botról a képet miért kellett kivenni. Semmi politikai hozzáfűzésem nem volt a fotóhoz.
Pusztán egy cáfolat volt egy beidézett nyilatkozatra. Ha elismerik ha nem akkor és máskor is használja ezt az eszközt több rendvédelmi szerv is. ( nem akarok flémet indítani az októberi eseményekről )Mondjuk a topicban levő kék urak véleménye érdekelne, hogy hogyan ítélik meg az akkori használatát az eszköznek. ( itt is hangsúlyozom nem olyan vitát akarok, hogy jogos vagy nem jogos volt )
Visszanézve több videót illetve fényképet nem túl szakszerűen használták.
Az is érdekelne, hogy kapnak e taktikai bot használatra kiképzést a rendőri ezred tagjai?Amiért véleményem szerint szakszerűtlenül alkalmazták az a következő volt:
Fej és más életfontosságú szervek körül okoztak vele sérüléseket amik minden kiképzési anyag szerint erősen kerülendőek mert nagyon könnyen okozhatóak velük halálos kimenetelű sérülések.Azért kérdezem ezt mert kicsit jártas vagyok ennek a célszerszámnak a használatában bár nem rendelkezem ilyen eszközzel. ( edzésen annó használtuk ) illetve érdekel róla minden információ. Van róla pár kiképzéses videóm is
Illetve én támogatnám egy alkalmassági és rutin vizsga után az eszköz engedély melletti önvédelmi célokra való viselését.
Elég jó megállító hatása van véleményem szerint. -
-
Bandus99
őstag
válasz
Vertigo18 #2927 üzenetére
Bocsanat tudatlan vagyok ezert is kerdezek.
Mostanaban is tele voltak a hiradasok azzal, hogy 20e ft alatt nem a rendorseg foglalkozik az ugyekkel, hanem a polgarmesteri hivatal. Vagy en ertettem felre valamit.
No ha mar kerdezek lenne meg1 kerdesem.
Mafel eve nekimentek a kocsimnak, egy hajlektalan nem az O kocsijaval es ittas volt, termeszetesen biztositas forgalmi jogositvany nelkul.
Rendori intezkedes volt. (en nem voltam itthon, az auto parkolt)
Akkor azt mondtak a rendorok, hogy majd kuldenek papirt az esetrol. Namost papir azota sincs, A biztosito persze nem fizet addig mig nem tisztazott mikent vezette azt az autot az az ember. Egyszer probalkoztam 1 ev utan bemenni a Varga Damnjanba es megerdeklodni hol tart az ugy. Hat az ajtonal tovabb nem jutottam aki ott volt rendor azt mondta, ha azt igertek hogy kuldenek papirt akkor majd kuldenek. Aztan egy ismeros ismerosevel probaltam megtudakolni valamit, onnan az jott vissza, hogy ugyeszsegnel van az ugy.
No ebben az esetben mit lehetne tenni, hogy kapjak valami hivatalos iratot? Bar lehet mar reg elevult es a biztosito ugysem fizet semmit nem tudom. -
jolti05
őstag
válasz
Vertigo18 #2892 üzenetére
Látod ilyen részleteket nem tudok sajnos.
Kifogást mindenféleképpen érdemes írni, ez kétségtelen, hiszen veszíteni semmit sem lehet vele, csak nyeni, ha más nem, időt.
Így van, mivel évfolyamtársam, ezért tanuló, csak gondolom nálam közrejátszott, hogy diákösztöndíjas voltam, édesanyám beteg és egyedül nevel, és éppen az érettségi évében jártunk, ami igen jól sikerült és még egy felsőfokú angol nyelvvizsgát is kaptamÚgyhogy ez így kerek, tanultam belőle.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Vertigo18 #2877 üzenetére
három
Ezzel együtt az összes pályázatot random ellenőrizném és ha a következők egyikét is megtalálnám mind a "vállalkozót" mind azt aki hozzásegítette belehajítanám a napba:
sógor koma tezsvír szomszéd egyéb ismerősöknek előre szólás befektetésekről,pályázati elvárásokról egyéb nyalánkságok elárulása.
Felelősség vállalással lehetne csak pályázatokat elbírálni. Nem mindig a legolcsóbb a legjobb de azt sem hisszük el , hogy 8.000 EUR egy vécédeszka...Igenis lenne vagyonellenőrzés minden politikusnál + sógor koma jó barátnál is.
Aki indokolatlanul igénybe vesz bármiféle juttatást az is megnyerné az utazását az űrbe kilőve. -
CarajoEsp
senior tag
válasz
Vertigo18 #2877 üzenetére
Kettő szavazatod van, bár az is biztos, hogy egy ilyen programot sose tudnál végigvinni.
Csak gondold el a következőt.
A következőt vajon miért nem tudják megvalósítani: A nagyobb csomópontoknál, a hajléktalanok kaja és,valamennyi pénzt juttatása mellett, takaríthatnának, elvihetnék a csikket a kukáig, ha valaki eldobja stb...stb.
Ezek mellé lenne egy minimálbér alatti, de bejelentett munkahelyük, annyi fizetéssel, amennyivel be tudnának költözni egy munkásszállóra. Ezek mellé ruha, gyógyszer stb..stb..Meg lehetne csinálni, de soha semelyik nem fog neked elmenni dolgozni, ha nincs rákényszerítve.
-
lúzer
veterán
válasz
Vertigo18 #2863 üzenetére
én meg sejtettem, hogy ez lesz a reakció, holott csak egy kérdést tettem fel.
kinek érdeke hogy hazudjon?
már megtárgyaltuk, hogy a rendőr "nyomás alatt van" khmm. hogy bizonyos mennyiségű bírságot beszedjen.videofelvétel amúgy perdöntő, ha van
kamera nem feltétlenül, ugye egy 1 mp-ig álló kocsiról lehet csinálni 3 kockát, úgy hogy nincs kettő amin ugyanabban a pozicióban van a gk.
annyi hogy 1,1 mp a képek közti idő.egyébként: thx
philoxenia:neked is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged