- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varga Csaba
aktív tag
válasz
biggamer #3202 üzenetére
Vannak olyan kis súlyú, a társadalomra elenyésző mértékben veszélyes cselekmények, amelyeknél (optimális esetben) a rendőr kezében van a mérlegelés a szankció mértékét illetően...
Egy normális országban, normális emberek között nem lenne szükség annyi helyszíni bírság kivetésére, egy értelmes ember ha belecsúszik a tilosba (pisilés, piti kresz szabálysértés) és megússza egy "atyai" figyelmeztetéssel, akkor respektálja a felé irányuló jószándékot és igyekszik utána rendesen viselkedni... Nem ordít kígyót békát az őt elengedő közegre...
Természetesen én is fizettem már "zsebbe" a saját figyelmetlenségemért (vagy a záróvonalat nem láttam vagy a rendőröket, mikor balra kanyarodtam
) de a tetteiért az ember vállalja a felelősséget és ne hőbörögjön!
Persze létezik olyan embertípus akinél helyszínen TSCHIBO-t adnék büntetésül.."Istenem adnád nekem azt, hogy csak egy napig lehessek Dredd bíró, igyekeznék jobbá tenni a társadalmat..."
-
Varga Csaba
aktív tag
Vertigo18: Nyertél a hideg ser a tiéd, ha holnap jössz érte, akkor némi jóféle rostonsült tehenet vagy hamburgert is kaphatsz mellé + dumálhatsz a nyögdíjassal is..
A bombagyárat szokta valaki olvasni?
Igencsak érdekes a mai ügyészi bocsánatkéréses poszt, látva az ominózus videót, komolyan kíváncsi leszek az ügy végére.. -
Varga Csaba
aktív tag
válasz
Vertigo18 #3010 üzenetére
Kedves ?Rend?őrök és elsősorban Vertigo18,
A tisztánlátás végett leszögezem, hogy nem ismeretlen számomra az általatok képviselt testület, mind a családban mind az ismeretségi körben van aktív és már nyugdíjas BM-es...
Az Önérzet szép dolog és már Moldova is megírta, hogy mit csinált a politika a rendőrök Önérzetével, de tudomásul kell vennetek, hogy az általatok elkövetett dolgok visszaüthetnek rátok...
Sértőnek érzitek a "sün"-özést, mikor egy ország röhögött azon, hogy ágyuval lőttetek verébre... A saját dilettáns túlbuzgó kollégáitok jóvoltából lett elbaxva a renométok ezúttal is.. (nem lehetett volna rohamdroidok helyett esetleg 2 emberrel kivezetni az a kiabáló balfaxt? - akinek az összes bűne mindössze politikai tartalmú kiabálásban nyilvánult meg)
A családtagom (aki már nyugdíjas) eltöltött pár évet a Rendőri Ezred, majd Készenléti Rendőrség állományában és vezetőként objektíven tudta értékelni a rábízott állomány kvalitásait... 2006 októbere még évekkel később következett amikor megjegyezte, hogy a keze alatt lévő állomány zöme nem az általános intelligenciaszinttel bíró emberek közül kerül ki... Ezzel magyarázta a számomra BM-es berkekben idegenül ható kemény alakiasságot is az Ezrednél, amikor pedig sok kollégája illetve Ő is nyugdíjba kényszerült, egybehangzóan állították, hogy csak azok maradtak a Testületnél akik számára nem létezett más kiút, pedig addigra ők már a Cég legreprezentatívabb, legkevésbé rossz helyzetben lévő egységénél (TESZ) végezték a munkájukat....
Azaz az állomány minősége nem javult, sőt...Ezek után némiképp jobban megvilágosodva szemlélem a 2006 októbere és azután történt eseményeket...
Azok a fogalmak, hogy etika, becsület sok rendőr számára váltak üres szavakká az elmúlt pár évben, csak arról nem szabadna megfeledkezni, hogy aki ezek ellen vét az nem különbözik a másik oldaltól, max abban hogy mundért visel (persze azonosító nélkül)...
Emlegetitek itt a helyszíni bírságolást és a vele kapcsolatos eseteket?
- Kérdem én, mi a rendőr kezében a legenyhébb büntetési forma???
(A helyes megfejtők között jéghideg sört és jó kaját sorsolok ki..)Ha esetleg gyakrabban alkalmaznátok (és persze hagynák) lehet, hogy sokat javulna a megítélésetek...
Felemlíted (Vertigo18) az EP képviselőt, meg azt, hogy minek mennek emberek olyan helyre ahol tudják, hogy könnygázt fognak kapni a "pofájukba"???
Csupán azért, mert még léteznek olyan tisztességes törvénytisztelő emberek, akik feltételezik a rend őreiről ugyanezt és nem hiszik el, hogy békés állampolgárként ez velük megtörténhet...
Én pl nem tudok elképzelni olyan szituációt, amikor velem szemben jogszerűen ilyen intézkedést foganatosíthatnál, mert nem adnék rá okot, de azt ne várd el tőlem, hogy birkaként hagyjam, hogy alkotmányos alapjogaimat csorbítsák, vagy éppen jogtalanul csupán békés járókelőként, bűnöző módjára kezeljenek... --- Ennek folyományaként pedig az engem ért sérelmek elkövetőiről jó véleménnyel legyek, vagy megbecsüljem őket...
Mindezt szemfogatva, összekacsintva olyan "törvények", "jogerős bírói végzések" alapján, amelyek Chile és Honduras "jobb éveit" idézik..
Azt ne várd el tőlem, hogy arra a kérdésre, hogy miért nem mehetek oda.. elégséges indokként elfogadjam a: MERT CSAK!!! választ...
"Sokan pont a balhé miatt mennek oda, ezért kellene valami olyan törvény, amit alkalmazva eszébe se jusson senkinek odamenni..."
Én pedig olyan törvényt szeretnék, hogy a törvénysértő rendőrök vagy éppen feljebbvalóik (amennyiben a személyazonosságuk nem megállapítható) azonnali statáriális eljárás folyományaként a helyszínen felakasztassanak....
KB egyforma baromság volt mindkettőnk óhaja... Alkotmányos alapjogokat nem ?lehet? (szabad!) törvénnyel sérteni se egyszeri rendőr se állatpolgár két szép szeme kedvéért...
"Bűnösök közt cinkos aki néma..." ismeritek ezt a mondást?
Ti a saját esetetetekben ezt hogyan értelmeznétek?Summa summárum, lehetsz te akármilyen rendes tisztességes ember, ameddig beállsz a sorba, vagy némán tűrsz addig ne várd el, hogy a közszemlélet téged másként ítéljen meg...
(lehet hogy jogtalan a kollektív büntetés, de ameddig a néppel szemben ezt alkalmazzák, ti se sértődjetek meg ha visszakapjátok...) -
Varga Csaba
aktív tag
Csak pár szóban reagálnék az eddig elhangzottakra...
Kőér u. - Gyömrői út sarok:
Miután pár évig ott dolgoztam a közelben, volt szerencsém megtapasztalni a ''helyi sajátosságokat'', egyszer én is továbbmentem egyenesen a Köér utcából melóba menet és engem is leállított a robogómmal a yard...
Próbálkoztak nálam is a ''helyszíni bírsággal'', meg kifogásolták, hogy nem én vagyok a robogó tulajdonosa, közöltem velük hogy hogy a bátyámé a motor ha kívánják felhívom nekik és mivel ő is kollégájuk úgyhiszem hinni fognak a szavának...
Ekkor bevonultak a papírjaimmal a kocsiba, ''dekkoltak'' pár percet aztán visszaadták a papírokat és elengedtek...
Bírság, feljelentés ohne...
Fizetni azóta sem fizetnék a helyszínen, ha szabálytalankodtam és igazuk van vagy adjanak csekket vagy jelentsenek fel, de soha nem kezdenék el hőzöngeni, hogy ''miért éppen engem állítanak meg mikor annyi gengszter szabadon lófrál, mért mindig a szegény embert szívassák.....''
Hozzá teszem, hogy eddig ok nélkül nem kaptam rendőri ellenőrzést közterületen...
50-nel a belső sávban az Üllői úton:
Aki ezt megteszi azzal nem a sebessége miatt lenne problémám, hogy fetartja a forgalmat...
Perpillanat az emberek nagy ívben tesznek a kötelező jobbra tartás című KRESZ szabályra egyetemlegesen
Többsávos úton ugyanis a belső sávot elvileg nem lehetne tartósan igénybe venni ott csak megelőzni lehetne a többi járművet... mégis, boldog - boldogtalan cikázik a sávok között, indexről soha nem hallott, a buszsávot pedig nagy ívben lesz@rja és előszeretettel araszol a buszsávban dugó esetén, remélve hogy ezzel a tömegközlekedés akadályozásának árán pár méter előnyhöz juthat.
Ha pedig ''kiemelik'' a sorból, akkor kezdődik az unalomig ismert sírás-rívás a ''mérpontengemet, mindígcsakaszegényeket, állandóanoknélkül''.
Ha vagyunk elég ''tökösek'' szabálytalankodni, legyünk elég ''tökösek'' fizetni is (de nem kp a helyszínen!!!)
A kintfelejtett KRESZ táblákhoz a rendőröknek nem sok köze van...
A táblákat az útfelügyelet kezeli ez az Ő saruk...
A rendőrök max kihasználják a szabálytalankodásra sarkalló szituációkat...
''És a szabál az szabál, nem átértelmezni, hanem betartani kell''
God Vazzeg és a jelvényszám:
A rendőr a szolgálati igazolványával is igazolhatja magát, mivel a jelvény viselés csak az egyenruhás állomány számára kötelező, akik pedig közterületen teljesítenek szolgálatot a jelvény mellé névtáblát is kell hogy viseljenek, de a civilruhások ill a szolgálaton kívüliek zsebében ott van a szolgálati igazolványuk, amelyet az intézkedés elején felmutatva igazolják magukat, ha ezek után te ellenszegülsz és jelvényszámot követelsz rajtuk akkor magadra vess...
Ahhoz viszont jogod van, hogy az intézkedés befejezése után elkérd a veled szemben intézkedő nevét, rendfokozatát, szolgálati helyét és a parancsnoka nevét, hogy amennyiben az intézkedéssel nem értesz egyet, akkor az intézkedővel szemben panasszal élhess. DE ismétlem, mindezt csak az intézkedés után...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Hardcore café
- DUNE médialejátszók topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged