Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi76
aktív tag
-
válasz
Bandus99 #8584 üzenetére
29. § Irányváltoztatás, irányjelzés
(1) Aki járművel irányt változtat (terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér stb.) köteles az azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveknek elsőbbséget adni.
(2) Az irányváltoztatást - ide nem értve a körforgalmú útra történő bekanyarodást - a művelet előtt kellő időben megkezdett és annak befejezéséig folyamatosan adott irányjelzéssel kell jelezni. E rendelkezést kell alkalmazni a körforgalmú útról történő letérés esetében is. A jármű vezetője egyéb esetben (pl. útkereszteződésben kanyarodó főútvonalon való továbbhaladás esetén) is adhat irányjelzést, ha ezzel továbbhaladási irányáról a közlekedés más résztvevői számára többlettájékoztatást ad, az irányjelzés azonban megtévesztő nem lehet.
(3) Az irányjelzést irányjelző készülékkel, ilyen készülékkel fel nem szerelt jármű esetében pedig karral vagy jelzőtárcsával kell adni, oly módon, hogy az elölről, hátulról és a megfelelő oldalról jól látható legyen.
igazából telizöldes lámpánál már a pirosnál kell jelezni, hogy a szembelévő tudjon róla, tipikus eset amikor mindketten balra fognak kanyarodni, nem keresztezik egymás útját, ilyen esetben tovább tudnak haladni
ez már közlekedési kultúra
-
Vertigo18
addikt
válasz
Bandus99 #2931 üzenetére
Varga Damján??? Te se vagy messze tőlem, vigyázz!
Csatlakozom a kolegához, amint átadták ügyészségnek, neked kapnod kellett volna - ha másról nem is - erről egy papírt,hogy tudd, hogy hol érdeklődhetsz...
Esetleg ha tudod az ügy előadóját, vagy hogy ki intézkedett, akkor tőle több infót is megtudhatsz.
-
tolts.hu
őstag
válasz
Bandus99 #2929 üzenetére
Szóval, 20000 alatt valóban szabálysértés, és van is aminél valóban az önkormányzat jár el szabálysértési hatóságként. Nekem itt a több "kis" becsapás már üzletszerűnek tűnik, ez esetben üzletszerű lesz az elkövetés, ami már bűncselekménynek minősül, azaz lopás vétsége. Ekkor már a police jár el.
A másik, ha az a balesetes ügy már az ügyészségen van ("vádas" akta), akkor valószínű hogy a bíróságtól fogsz kapni majd legközelebb papírt, azt meg ki tudja mikor...
Bár mikor a rendőrségen befejeződött az ügy, én sem értem miért nem kaptál papírt.
Bár így az iratok nélkül nem látok bele a dolgokba, ezek csak feltételezések. -
szasanyi
félisten
válasz
Bandus99 #2926 üzenetére
Helytelen a megfogalmazásod, mivel a rendőrség előtte is foglalkozott a lopásokkal, mégpedig 10.000 Ft alatti értékesetén szabálysértési-, e feletti érték esetén pedig bűntetőeljárás keretében, természetesen egyéb körülményeket is mérlegelve. Pölö dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás eddig is bűncselekménynek számított értékhatártól függetlenül.
A 2007. évi XXVII. törvény változtatta meg a szabálysértési értékhatárt 2007. június hó 1. napjától. A korábbi 10.000 Ft.-os értékhatár 20.000 Ft.-ra emelkedett, és csak az azt meghaladó értékre elkövetett cselekmény minősül bűncselekménynek.
Azt eljárást alapvetően az elkövetés helye szerint illetékes Rendőr hatóság folytatja, és az elkövetés időpontja az ami releváns.Ha tobb kis tetel van es osszesegeben meghaladja a 20e ft ot mivel tobb embert csapot be akkor mar foglalkozik vele a rendorseg ? - igen, ha szándékegységben , egymás cselekményéről tudva követték el. Pölö 2-3 ci... fra ruhás személy egyszerre megy be a TESCO-ba, Rossman-ba, stb. és előzetes megbeszélés szerint ezt-azt ellopnak. Itt nem számít az, ha egy-egy elkövetőnél nem lesz meg a 20k-s érték.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Bandus99 #2926 üzenetére
20e Ft alatt nem foglalkozott vele a Rendőrség??? Ez nekem új, bár a médiumokból is sokszor folyt ez, a válaszomat inkább visszaszívtam.
Majd más kollega reagál!
ui.: hallottátok, hogy ha csak egy szoba gyullad ki, nem pedig az egész ház, akkor a Tűzoltók nem foglalkoznak vele? Meg hogy a mentős nem visz el, ha csak az egyik lábadat vágta le a vonat, hanem csak akkor, ha mindkettőt? Nah, ezek ugyanolyanok...
-
Vertigo18
addikt
válasz
Bandus99 #2693 üzenetére
Valóban igazad van:
1, ahol nem gépek dolgoznak, ott bizony emberek, és ahol emberek dolgoznak, ott a tévedés bizony előfordul...
2, Ahol meg gépek dolgoznak, azokat emberek kezelik, így lásd az első pontot...
Tehát ezzel arra akartam rámutatni, hogy szerencsére/sajnos mi sem vagyunk tévedhetetlenek... És lám csak mi mindenre jó, ha az ember normális hangnemben megy oda "elbeszélgetni" az esetről a rendőrrel, nem pedig egyből támad, meg káromkodik! Rögtön meg lehetett oldani az esetet, mert emberek vagyunk...
Egyébként meg rémesen egyszerű: ami nem objektív, de gyorshajtás, akár 51 km/h is (bár a mi gépünkre szigorúan rá kell számolnunk +/-3 km/h-t), az "Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése", és emiatt a rendőr bármikor büntethet. Én nem szoktam. Bár kb. 4 éve nem is raktak traffis mellé...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged