-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
madgie #14542 üzenetére
Az betyár...hülyén érzem magam,mert egyik pillanatban azonnal akarom, most rögtön, a másik pillanatban meg húzom a féket, hogy állj-állj,,,,
Arra gondoltam, hogy meló közben talán annyira nem pörgetem a proci, hiszen még az i5 is szépen dolgozott, és nem üvöltött a venti sem,,,csak amikor odarakom a végén "főni" (render)....akkor dolgozik piszkosul....
Azt az átlag 15-35 perc izzadást (vágástól, színezéstől, áttűnésektől függően) meg már csak kibírja pár évig.....
After effects-ben kicsit többet dolgozik,,de azt meg ritkábban használom
Szóval próbálom magam meggyőzni, hogy jó lesz ez nekem -
twine
veterán
válasz
madgie #14528 üzenetére
90?
jesszus.....Csodát nem vártam,hiszen mint említettem cca 15 éve építek gépeket,,,és hát "alma " ide vagy oda,(láttam youtube-on a ventit a gépben) a fizikával ők sem nagyon tudnak mit kezdeni
90 fok szvsz magának a CPU-nak sem tesz túl jót,,,de manapság nagyon nem érdekel az ilyesmi engem sem,,,
Viszont felmerül a kérdés, hogy a többi "smd"-nek mennyire káros,hiszen a hő nehezebben távozik egy ilyen pici házból....ennek tükrében, csak abban tudok bízni, hogy minőségibb a forrasztás (és az alkatrészek) rajtuk, mint az egyéb pc-s OEM gyártóknál....Picit elkeserítettél a válaszokkal...
kezdtem szerelmes lenni a mini-be,és reméltem olyan válaszokat kapok, hogy "vedd meg nyugodtan bírja, hiszen erre lett kitalálva"....(mivel az alkatrészek arra engednek következtetni, hogy munkára szánt gépről van szó)
Most akkor agyalhatok továbbSzerk:
(#14530) Xero:Köszönöm neked is
Kezdesz megnyugtatni,,,mondj még ilyeneket -
twine
veterán
válasz
madgie #14526 üzenetére
Köszönöm a választ...
Erre az "alkalomszerű" dologra gondoltam kitérek, de "sunyi módon" inkább magamban tartottam, mert kiváncsi voltam a válaszokra....
Azért az az igazság, hogy nem 24/7 renderelne a gép,,,sajnos nem öntenek rám olyan mennyiségű munkát...
De amiért mégis fontosnak tartom a "melegedést", az az, hogy az ember nem csak pénzért ül a gép elé...hiszen fejlődni mindig lehet,,,azt pedig csak gyakorlással éri el az ember.....
És mivel sok olyan szoftvert láttam az OSX-nél ami érdekelhet,(Final cut pro X,Motion5, Compressor4, Logic Pro X) így egy ideig biztosan melegen tartanám a vasatSzerk:
Illetve még felmerül bennem a kérdés, hogy ha annyira melegednek ezek a gépek, mint amennyire a MBP-nál tapasztaltam, akkor mire lehet használni őket?
Gondolok itt konkrétan a 4mag/8 szálas "csodákra".....Ez utóbbi kérdés nem trollkodás akar lenni, hanem egy beszélgetés kezdeményezése a témában
-
M@trixfan
addikt
válasz
madgie #14457 üzenetére
Egyetértek, hogy "a lényeget öli meg", amiért jó Mac-et használni. Ha kizárólag a teljesítmény fontos akkor úgyis minden gyorsabb Windowson úgy legalább 5-6 éve, ezzel nincs mit csinálni. Sokkal inkább a nyugodtabb rendszer, a munkafolyamatból adódó megnövelt kreativitás az ami hozzáadott értéket képvisel. Most lehetne egyébként dobbantani a driverekkel, új Mac Pro-val. Lehetne ez most egy új szemlélet kezdete, a 4K videóé, bár amíg az ipari szabvány BD és a hozzá kapcsolódó környezet nem támogatott addig sajnos egyre jobban jelentéktelenedik a platform ezen a téren.
Én úgy vagyok a haklival, hogy szerintem értelmetlen
Élményben, minőségben, összhangban a Mac Pro-n kívül az Apple egyik gépét sem tudja meközelíteni. Ha meg kraft és "feature" kell, akkor pedig sajnos érdemesebb Windowst használni.
-
cigam
titán
válasz
madgie #14348 üzenetére
Vanolyan safari bővítmény, ami site-onként megjegyzi a nagyítás mértékét.
-
Totheground
addikt
válasz
madgie #14344 üzenetére
Nekem valamiert nem jott be a Chrome osx alatt, pedig winen anno mindig azt hasznaltam. Most alap a Safari + a nehany oldalhoz, amikhez vaskos userscripteket hasznalok, firefox. A Safaribol hianyzik egy greasemonkey szintu userscript tamogatas. Vagy csak nem tudok rola.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
madgie #14317 üzenetére
Hát igen ez a kiterjesztett elsődleges másdolagos dolog engem mindig is az őrületbe kergetett. Ezért is vettem a 23-mas dell-t nem a 24-est. Mert a 23 csak fullhd-s, így simán clone-ba van a projektor meg a monitor. Ha film van akkor erősítő + projektor bekapcs, lejátszás indít monitor kikapcs és
-
tDr1v3r
veterán
-
M@trixfan
addikt
válasz
madgie #14315 üzenetére
Nálam nincs ilyen gond projektoral, ellenben mindig ki kell húzni a HDMI kábelt, mert a kikapcsolt eszközre is kiterjeszti a képet. Jóbarátomnál rMBP-n is néha ki kell húzni a kábelt, hogy egyáltalán rendesen működjön a plazmájával. Ilyen szempontból gyenge a platform, még manuálisan leválasztani sem lehet az eszközt. Sajnos ki kell jelentsem komolyabb házimozis multimédiára alkalmatlan az OS X.
Mondjuk ha nem mentek volna el ennyire konzumer ránybba most lehet a legjobb BD lejátszós HTPC lehetne a Mac, ahol 3D LUT kalibrációs lehetőség is lenne. Az az igazság az előbb említett barátomnál bekapcsoltunk egy iBook G4-et és azt kell mondjam a maga idejében a Panther-Tiger korszakban sokkal előremutatóbb volt a platform mint most, beleértve a multimédiát.
-
joey04
titán
-
joey04
titán
válasz
madgie #14273 üzenetére
Értem én, de azért mondom: Így kapok (bővítések nélkül) egy 27-es macet, aminek a vége még a dellel számolva is 310k, ha aprós árakat nézem, a 21-es iMac meg 380. Erőben meg bőven alatta van. De visszatérve az erdeti kérdéshez: Alig olcsóbban jön ki Apple monitorral egy mac mini, mint a 27-es iMac, és cserébe sokkal-sokkal gyengébb. Nem azt mondom, hogy Apple minitor kell, de ebből indult ki az egész, hogy azzal megy minden vezérlés billentyűzetről. A Dellt már te hoztad be a képbe.
-
joey04
titán
válasz
madgie #14270 üzenetére
akkor sem a dellről volt szó.
A minit nem láttam 150-ért (az ilyen "csak kipróbáltuk hogy hibátlan-e", meg többi bullshit nem érdekel, fóliás kell) de legyen, akkor 150 és nem 170. Az -20k. Legjobb esetben is az iMac 21 és 27 közé lehet belőni az árat úgy, hogy a vas még a kisebbnél is gyengébb lesz.... Plusz lehet összevadászni az aprón, ami már-már pc-s életérzés.14271: Csak elméleti szinten beszélünk róla, ennyit nem akarok és nem is tudok rákölteni. Nekem SSD mondjuk nem kell, de a 7200rpm HDD az valóban kéne.
-
válasz
madgie #14265 üzenetére
Azért apróról összevadászott cuccok árát nem tisztességes bolti árral összehasonlítani. Az általad írt összegért lehet kapni 27-es, nem régi imacet.
az export háromszor addig tart... no és?...leülök végre kikapcsolni (filmezés, zene, stb)
Ennyire vicces bullshitelést pedig régen hallottam már.
-
joey04
titán
válasz
madgie #14265 üzenetére
használtat nem veszek.
Valóban, nem olcsóbb ez igaz. Viszont Apple monitorról volt szó. Az 300k. A mini 200. A bill és egér 40. Az 540. Az iMac 27" pedig 600, de azzal sokkal komolyabb vasat kapok. Persze lehet aprón nézni minit az 170k az alap (új, bontatlan), de Apple monitort nem láttam még jóval olcsóbban újat, egér és bill legyen mondjuk csak 30, de még így is 500k környékén vagyunk. És akkor az iMac 27" pedig 515k apróról, a bontatlan. Akkor is megéri már azt venni. Főleg mivel a miniben hd4000, dualcore és 4gb ram van, az imac 27-ben pedig négymagos i5, 16gb ram és gtx 660m. Ha a Dellt veszem újként, akkor kb -100k, az már elgondolkodtató lenne, de még akkor is annyival erősebb az iMac, hogy ár/értékben még mindig nem jobb a minis cucc.
-
madgie
titán
válasz
madgie #14166 üzenetére
CarbonCopyCloner úgy tánik nem pánikol az exFAT-on, kipróbálom ,aztán sikítok. Ha tud rendszer és adatbackupot is ,akkor a Time Machine mehet is a levesbe (bár a rendszerbackupnak pont nincs értelme exFAT-ra, ugye?)
cigam: pont az egyszerűsítés elve miatt vettem Minit. Van most NAS-om itthon és egy bivaly PC, ehelyett szeretnék egy Minit, ami 24/7 elérhető hálózatról is (a filmek miatt) és emellé még fotófeldolgozós-mindennapos masina. Most a helyszűke miatt egy darab 1 TB HDD-n vannak a fotók, zenék, stb és emellé van egy 2 TB-s backupvinyó... mindkettő USB 3.0-n. Még azt tervezem, hogy ha belerakom az SSD-t, akkor egy 2.5 külső házba belerakom a gyári 500 gigást és arra mennek a letöltések. így kábé annyit eszik a cuccom, mint a ZyXel NAS-om, de nem hangos, mindig kéznél van és nem utolsósorban megszabadulok a Windows hülyeségeitől.
-
cigam
titán
válasz
madgie #14161 üzenetére
Igen, az exFat miatt nem menti. Esetleg windows-ra telepíteni HFS olvasót?
-
cigam
titán
válasz
madgie #14046 üzenetére
Rendszerbeállítások -» Hálózat -» Haladó -»WINS
Itt megadod a gép milyen néven látszódjon a hálózaton netbios (15 karakter a max.), és a munkacsoport nevét. A popocorn esetében is hasonlóan kell eljárni, azonosnak kell lenni.Esetleg a zűzfalat is meg kell nézni(ha be van kapcsolva)
Az option gombot lenyomva kattints a menübár WiFi ikonjára. Ekkor egy részletesebb infót kapsz a kapcsolatról, többek között a gép és a router közötti létrejött kapcsolat sebességről.
-
DanielK
addikt
válasz
madgie #14042 üzenetére
Nálam ipad látja és frankón be is tölt, pikk-pakk. Te külön nevezted el a hálózatokat, vagy ugyanaz a nevük (SSID)?
(#14040) tDr1v3r: pont azért írtam, hogy ipad és iphone nem csinál ilyet, pedig ugyanazon a hálózaton van. Tehát, ha zavarná valami, akkor ezeknél is előjönne a hiba, szerintem.
-
Xero
nagyúr
válasz
madgie #14026 üzenetére
Érdekes...
Ezt fusd át. -
Xero
nagyúr
válasz
madgie #14018 üzenetére
A recovery partíción keresztül letölti ha szükség van rá, de az accountodhoz attól még nem tartozik megvásárolt ML.
A retina szimuláláshoz pedig Xcode kell és Quartz Debug, vagy Terminalban egy sor és log out - log in:
sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.windowserver DisplayResolutionEnabled -bool YES -
rii
nagyúr
válasz
madgie #13676 üzenetére
az az SD-s kártyaolvasók voltak .-)
a.) ebbe meg egy batár nagy CF van
b.) munkahelyi gépe, és valaki úgy beletette, h jobb lenne nem mozgatni, örülök h benne van .-)csak meglepődtem hoyg a kis kompakt Casio Z10 -et felhozza, ezt a nagy komoly gépet meg nem ...
valszeg a 350D túlkoros, hogy ezt tudhatná.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
madgie #13442 üzenetére
Ballmer-módra rohangálok itthon...
-
madgie
titán
válasz
madgie #13034 üzenetére
Na itt van nyugger koma daisy chain-je a kis Air-rel
-
Xero
nagyúr
válasz
madgie #13034 üzenetére
Aktiválható emlékeim szerint, de talán csak a built in display-nél. A MBP-nál szórakoztam vele anno.
sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.windowserver DisplayResolutionEnabled -bool YES;
sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.windowserver DisplayResolutionDisabled; -
-
marciart11
aktív tag
Még vásárlás elött állok, és a Mini tejesitménye elegendő, gondolkoztam Imac en de a fényes kijelző és a porosodás elég zavaró(régi 24" 2,4 Ghz Imac et cserélnék le erre). Egy jó minőségü monitorra csatlakoztatva megteszi, illetve ha cserélem a gépet nem kell a monitort is cserélni. Meg a monitorra mást is tudok kötni!
-
bmwk1200s
őstag
Ebben igazad van! Mennyi lehet a megfelelő ramokból 2-2GB? Meg utána el lehet adni a kivett 1-1 GB-os memkarit!
Ha ugyan ér valamit...
Igen, abban is igazat adok, hogy modernebb processzorral hosszabb ideig kiszolgálna, mint a már megbecsült korban járó Core 2 Douval, de a jelenlegi asztali PC-mhez képest még így is fényévekkel jobb... -
bmwk1200s
őstag
10Wattot fogyaszt és már nem kell az a ronda külső táp sem...ez így teljesen rendben van...bár el tudom képzelni hogy a Karácsonyi nagy vásárlási lázra frissíti a processzorokat...addig meg szépen kiszórja raktárról a core 2 doukat, illetve felkészíti alaplapilag magát az új procikhoz, házhoz...
Már ezzel kapcsolatban lenne is egy kérdésem.
Van nekem egy rádiós Genius egér+bill kombóm...usb vevő és akku töltő a gépbe dugva...ez menne a mac minivel is?
Mit kell tenni, hogy a billentyűzet kiosztás magyar legyen, de a mac-nek megfelelő gombok is működjenek? -
bmwk1200s
őstag
És a csomag tartalma a HDMI to DVI adapter!
Istenem! Nekem most kell ilyen! 2,66GHz Core 2 Dou-val, 4GB rammal, elég a kisebb vinyó is...eszméletlen gyönyörű lett...
Komolyan mondom, a galériában lévő képek...amikor az alját mutatja...szebb az alja, mint néhány gép teteje... -
gabo89
senior tag
esetleg Lian Li PC-Q07
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged