- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
ezek jók lennének?
Kingston SO-DIMM DDR4-2400 8GB (KVR24S17S8/8)
vagy inkább kingston-t ne?
és a Cruical? -
madgie
titán
Lightroomban baromi lassú a Library modul most a Fusion Drive-val, a 2013-as rMBP-n ugyanez ugyanott sokkal jobb, a jóval gyengébb hardver ellenére, ezért gondolom, hogy gyors SSD kéne a katalógusfájlok gyors eléréséhez. A Final Cutnál is lehetne gyorsítani szerintem az SSD-vel, nagyobb fájloknál tuti a HDD az, ami megfogja.
Szóval ezért gondoltam, hogy egy ekkora SSD-n elférnének az aktuális projektek, aztán backupnál meg már mindegy, mire rakom.
-
amulet
senior tag
Köszönöm, az ssd támogatja, de alapból nincs bekapcsolva, nem is értem miért, de egy terminal paranccsal bekapcsolható, így már sokkal jobb az írási sebesség 🙂
még egy kérdésem lenne, szeretnék pár default foldert áthelyezni,
- a dropbox mappa legyen a dokumentum mappa
- a képek mappa pedig a dropbox mappában lévő képek mappa
léteik erre valmi termonál paracs vagy progi? -
whYz
őstag
Nem csak a lejatszoknal van keses, jatekoknal is, es ott meg zavarobb. Igazabol kb 200-500ms-re tippelnem a kesest, szoval joval 1 mp alatt van de ez bt-vel mar 1sec fole megy. Ahogy rakerestem bt hang lehet a gyenge bt savszel miatt is, mert hasznalok bt billentyuzetet, de ez nem magyarazza a beepitett hangszoro hang keseset.
-
Macika_MC
tag
A külső SSD háznál arra figyelj, hogy legyen UASP támogatás így elérhető a 5G/sec sebesség.
Lehet például M.2 SSD ház -
TXT
őstag
A helyzet az, h nem tudom mitol van az, h neha gondolkodik, homokorazik a gep, pedig SSD es 8GB memoria van a 13” 2012 mid MBP-mban es leginkabb atlagos dolgokat csinalok vele (netezes, filmnezes, par ablak egyideju hasznalata, masolas ide-oda, semmi igazan megterhelo szerintem, ezert agyalok... Szeretem benne, h szinte barmi cserelheto ha ugy adodna, ellenben az ujabbakkal, ahol mar csak maximum a hattertar.
Letezik, h keves a 8GB RAM, vagy kellene az erosebb proci es vga? -
TXT
őstag
Koszonom.
Es van jelentossege a mai oprendszerek, programok, ujabb generacios procik - hardverek mellett es/vagy elenere, hogy i5 2,5GHz vagy i7 2,9GHz dolgozik e benne? Mert ugye mind a ketto csak ketmagos proci. Vagy ha mar i7 akkor a nagyobb testvere, a 15” verziot erdemesebb, ami mar negy magos i7, vagy inkabb sokkal ujabb gep? -
1Laci
tag
Köszi a gyors választ.. nem volt egyértemű számomra, mert kicsit más megjelölést használnak vagy a benchmarkok vagy az apple.
Viszont az h ez igy van, jó is és kicsit kiábrándító is. Kellett nekik váltani a "lassú" radeonra
Jöhetett volna a 980M a következőbe és így tovább... valaki tudja h miért is váltottak? Macbooknál a fogyasztás miatt talán még érthető, viszon iMacben... olyasmit olvastam annó h kevesebb kijelzőt tud vezérelni az nvidia gpu... meg az apple programok jobban kihasználják a radeon előnyeit.
-
blakey
titán
Sokféle van és van olyan amelyik viszonylag jó , mivel maximalista vagyok így csak lámpa mellett törlöm, vagy a kezembe a zseblámpa, hogy egy hajszálnyi nyom se maradjon, makulátlanra tudom törölni szinte bármivel, de vizes mikroszálas kendővel könnyebb dolgozni, rengeteg tapasztalat eredménye. Az ablaktisztitó folyadékok nagyon szépen száradnak.
-
Luser2000
addikt
Szia r4z!
Csak most jutottam el oda, hogy a leírásod alapján próbálkozzak néhány könyvtár költöztetésével. (Valóban csak a Letöltések / Dokumentumok / Képek mappákat raknám a HDD-re).
Végigvittem a Letöltések mappa esetére, amit írtál, de nem akar működni.Kérdések (ha még hülyén is hangzik):
1) "... az aliast pedig a mappával azonos néven ...": Tehát nem "Letöltések alias", hanem "Letöltések?" Még akkor is, ha ilyen már van az SSD-n?
2) "Home könyvtár" : ez nem más, mint a kis házikó ikonnal jelzett és a saját felhasználó nevemet tartalmazó mappa?Nem jövök ár miért nem működik.
---
blakey!
Neked is köszönöm a segítséget. -
moleculez
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
Ebbe az iMac-be már benne van az 5750.
Amúgy egy 2010-es iMac-je volt a tagnak amit egy villámkár kukázott és vett egy 2009-est és abba áttetette a holmikat a 2010-esből. Tehát proci is a max i7, VGA is az 5750-es, ramot is 16GB-ra növelte stb...
Amúgy szerintem nem rossz gép. Mostanság úgy se csinálok netezésen film/sorozatnézésen kívül semmit. MAX néha egy kis CS:Go-t tolok de az meg ezen is megy szerintem.
-
Macika_MC
tag
Megcsináltam a SMC-t is mégis kiírja.
De amúgy néha kifagy úgyan úgy pedig már a Windowst is letöröltem és most csak a macOS van fent, futtatam már egy csomo tesztet sehol nem ír ki semmilyen hibát, mivel tudnám megnézni hogy hol a hiba, igan most már nem fagy 2 percenként, csak néha.
Még egyre gyanakszom, az nem lehet hogy nem gyári SSD van benne hanem egy
SAMSUNG MZHPU512HCGL-000H1 SSD, gyorsabb mint a gyári. 960/1200 sebességgel.
Adapterrel.
[link] -
Macika_MC
tag
Na újratelepítettem a rendszert, most jó nem fagy le, de van egy másik problémám.
Ha lemegy alvóva vagy kikapcsol a képernyő és alvásból vissza jön ezt írja ki állandóan töménytelen mennyíségbeNincs rá dugva semmi nem tudom hogy milyen USB eszközt tilt le
És ezt a sok ablakot hogy zárom be egyszerre. -
szazbolha
addikt
OK, leteszek róla. De azért érdekelne, hogy ezek nem jó OS-ek, vagy nem ezek vannak macbookon? https://prnt.sc/i9erxw
-
Macika_MC
tag
Én az apple honlapjáról veszem a dolgokat és oda az van írva hogy,
Két Thunderbolt 3 (USB C) port, amely a következőket támogatja:
-DisplayPort
-Thunderbolt (akár 40 Gb/s)
-2. generációs USB 3.1 (akár 10 Gb/s)Na mindegy annyira nem vágom ezt a témát, és nem értem, hogy a interfész miért nem fizikai csatlakozó, hiszen az Intel által fejlesztett nagy sebességű optikai kábeltechnológia.
Thunderbolt (interfész) -
TXT
őstag
Koszonom, megoldodott USB-rol telepitve vegul
Annyi lenne a kerdesem, h legjozelebbi ujratelepitesnel is kell majd az USB (dvd hijjan), vagy most mar van egy tiszta recoverybol ujratelepitheto verzio? Nem ertek meg annyira a Machez es nem tudom, h Lion-nal hogy van... Most az USB-s ujratelepites elott, fullra toroltem es leformaztattam 1x ujrairassal az egesz HDD-t, hogy lehetoleg ne lehessen visszanyerni a korabbi adatokat rola (bar ez lehet nem is oldotta meg veglegesen. Eladas elott van a kicsike.). -
VincentVG
senior tag
ok atmegyek oda.
de ezt meg ide: remelem tenyleg usb3 at tud a gepem, eleg zavaro h a 2011es meg csak usb2-t tudott es nem tul latvanyos a kulonbseg kivulrol
egyebkent ugy is meg tudom csinalni h a system boot file-ok fentmaradnak a sima HDD-men is,
pl ha valami tortenik a kulso SSD-vel akkor fel tudjon allni onnan is a rendszer? -
VincentVG
senior tag
szia, koszonom a valaszt.
igen kozben mar visszaolvastam,
bar az iSamurai-ban azt mondtak erezhetoen jobb es gyorsabb megoldas a beepites.de alapvetoen en is a kulsos megoldas fele hajlok...
keressek ra a usb3-as ssd-kre es kb ennyi? (bocs nem igazan vagyok kepben mire figyeljek)
es masodik lepes h be kell allitanom h onnan bootoljon?mekkora ssd-t javasoltok csak rendszer boot-ra?
koszi meg1x a segitseget! -
zoli62
addikt
Köszönöm a válaszokat. Mit értesz azon, hogy maga a MacOs finnyás Thunderbolt-ethernet adapter minőségére? Külső monitort milyen módon lehet csatlakoztatni? Mennyi idő átszokni Windowsról a Mac eltérő billentyűzetkezelésére? (pl. váltóbillentyűk, másolás-beillesztés, @ stb.) Mennyire előnyös a linux tudás? Olvastam, hogy a helyi hálózaton levő Windowsos gépek megosztásait nem mindig látja, ez mennyiben helytálló?
-
Ezzel az indokkal csak az a baj, hogy még a Tescós laptopnál is gyenge indok, de mondjuk ott még valahogy belefér
varsam: ifixiten meg tudod nézni, hogy az adott modellben van e hőmérőszenzor a hdd-ben. Ha van, akkor azt ajánlom hogy csináld meg tisztességesen, ne szoftveres gányolással. Folyamatos warningban lesz az SMC, a sw csak elfolytja azt, hw teszten nem megy át a gép, windows vagy más oprendszer alatt süvíteni fog, stb...
-
varsam
őstag
Az igaz...
Más:
Trim-et kell majd külön beállítanom, jól tudom?
Samsung EVO 850 250GB SSD lesz benne.sudo trimforce enable
Ezzel mennie kell ugye? Frissítések után ez visszaáll és figyelnem kell rá?Illetve, kell majd külön a ventit is szabályoznom a hőmérséklet érzékelő miatt?
-
varsam
őstag
-
makaveli666
senior tag
Nem tudom alap állapotába mivel van védve. Mivel nem használtam ezt a rendszert... a macos egy ssd ről fut amit használok, a fusiondriveon csak egy bootcamp van a win miatt. Most megtaláltam, hogy lehetne a wint külső vinyóra felvarázsolni, mert bootcamppel nem lehetséges, ezért szerettem volna egy clean FD-ot, de nem lép be a FD lévő macos re. Nem is értem miért, 1x volt használva, amíg a bootcampet megcsináltam. Nincs lecsatolva semmi, nem enged semmit. Egyszer mikor kicsit szétbarmoltam a partíciót, akkor terminalból sikerült, visszaállítani full gyári állapotra, csak nem találom az oldalt ahol le volt írva az a sok minden, amit be kellett írni a terminalba.
-
Heló!
Két látszólag egyforma vezetékes verzióról van szó.
Feljebb vettem a sebességet a beállitásoknál, igy nem olyan borzasztó a helyzet, csak simán rossz.
Valahogy jobban rátalál a baráydákra, de dolgozni igy sem lehet vele.Új vagyok még Mac téren, igy felemrül, hogy kell-e nekem a gyári egér.
Sok olyan funkció van a 360 fokos görgő által, amit PC egérel nem tudok megcsinálni?Kössz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest