-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Szabványos Panasonic kamera videó, valahogy levártam volna ,hogy az iMovie/FPCX elbírjon vele. Mindegy, családi bizbasz volt, átneveztem MPG-re, QT-vel átkonvertáltam mov-ba úgy már megette.
A Win instabilitást nem erre az egy esetre értettem... volt már olyan a minap, hogy power gombbal kellett újraindítanom, mert valami banális dolog közben lehalt a Mini. Vagy épp egy YT videólejátszás borzolta össze annyira a Chrome-ot, hogy teljesen megkergült (sajnos nem tudok Safarit használni, míg nicns normális nagítás funkciója és minden újratöltésnél 100%-ra húzza össze magát).
Lényeg a lényeg, 10.9.1 óta nem telik el nap, hogy ne sz@rná össze valamiért a gép magát, előtte meg abszolút ritka volt. Szerintem ez azért az oprendszer hibája is, nem?
-
twine
veterán
És tényleg...ennyire nem nyitottam ki a szemem,,(mentségemre szóljon,durva napom volt tegnap)
Elnézést,a hülye kérdésért így utólag is...
Januárt 14-ig remélhetőleg eljutok egy regisztrációig
Más:
Ha NTFS külső HDD-re szeretnék másolni, azt csak Parellels alól tudom megtenni Windowsal?
Vagy van erre megoldás? Épp most volt téma azt hiszem ez nemrég a topicban...
Olvasni tudta az OSX,de írni nem
Haver HDD-je volt, adatokkal(így formázni sem tudtam,és nem is akartam),,,és valszeg a jövőben is futok még ilyen "problémába",ezért jó volna valami megoldás,ha van,,,mert így folyton visszanyúlok a Windowshoz...A másik amiért ugyancsak Windowshoz kellet nyúlnom, a Droidos telefonom, ami MTP módban tud csatlakozni a géphez...
Windows alatt ezzel nincs gond..
OSX-hez az Android file TRansfer-t találtam,,de a napokban pld nem tudtam a telefonomról a segítségével fileokat osx alá másolni...A miértjét most sem tudom
Ötlet egy egészségesebb MTP csatlakozáshoz?
Köszönettel a segítségekért -
Nem mindent. De nagyon kevés hely maradt. És gondolom még lesznek olyan programok, amelyeknek jobban kell a gyorsaság, Egy játéknak pl., hogy kicsit hamarabb betöltsön, gondolom nem feltétlenül szükséges.
Feltételezem, hogy sokan menedzselik, és vannak tapasztalataik ezzel kapcsolatban. -
twine
veterán
Köszönöm....
Ez a 20 óra visszaszámlálás mit jelent? Addig lehet letölteni, vagy addig lehet regisztrálni vagy,,,,vagy,,vagy,,
Segítsetek nekem plíííz....
Valamikor a napokban szeretném a rendszert elölről "felépíteni"(Mavericks/felh.fiókok/Parallels/Windows/Office/etc..etc,,,) és nem tudom ,ha ezt a verziót most letöltöm akkor a későbbiekben is regisztrálhatom e (egyáltalán kell e regisztrálni) vagy csak most cca 20 órán belül tudom "teljes értékűre" telepíteni?
Köszönettel -
Slyer
senior tag
Ez van felrakva, de nem nagyon akar megbírkózni a több darabból álló cumókkal. pl ki szeretnék csomagolni egy játékot, 5db zip file. ha csak elsőre megyek, lesz egy mappa és benne egy rar, sérültnek jelzi. ha kijelölöm mind az ötöt, és úgy, akkor lesz 5 mappa benne a "sérült zip"-pekkel
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszi, hogy írtál.
Upgrade volt. Korábban ugyanezzel a Mac-kel végigjártam a Snow Leo → Lion → Mountain Lion utat, mindig csak upgrade-elve, de ilyet sosem tapasztaltam. Most ha pár napig bekapcsolva marad a Mac (úgy értem, hogy csak sleep-be megy, amikor nem használom), néhány nap múlva már olyan, mint valami ócska Windows-os gép, swappel (legalábbis veszettül tekeri a vinyót), strandlabdázik...
RAM 8GB, annak elégnek kellene lennie. Jogjavítás, lemezellenőrzés megvolt, kb. 100GB szabad hely van a lemezen.
Semmilyen program vagy eszköz nem került rá... Nem értem.
Valószínűleg valamelyik hétvégén clean install lesz a dologból, de ezt el szerettem volna kerülni. -
trisztan94
őstag
Hát igen, nekem volt korábban egy Windowsos laposom 3 giga rammal, rosszabb volt, mint 2-vel. Szerintem akkor 2x2 lesz. Jól értem, hogy bármilyen mezei RAM modult bele lehet pakolni a gépbe problémamentesen addíg amíg olyan, mint ami a gépnek kell?
(#15784) Ragnar95
Na erre abszolút nem gondoltam volna
Mindenképpen felrakjuk szerintem.
Viszont fater eléggé hozzászokott a Tiger (az volt a gyári rendszer) sebességéhez, ahhoz közel sem lesz, nem? Esetleg egy SSD-t még később belenyomunk, ha nagyon lehúzza.
-
Lanash
senior tag
De, mert a Miniben hd4000 van az Airben hd5000. Gondolom a grafikai megjelenítés az Airen jobb, viszont az nem bővíthető és a vásárláskor kell eldönteni, hogy mit szeretnék bele. Ha nem viszem tárgyalásra/megbeszélésre az Airt mert van iPad akkor felesleges. Illetve a proci nem tudom mennyit, számit egy Macnél ha nem vágok videót, vagy szerkesztek millió képet. (Elég-e az i5-mobil cpu?)
De az is lehet, hogy túlgondolom ezt a történetet és egyszerűen csak meg kéne venni valamelyiket. -
Bengio
tag
Elméletileg volt internet, de elég gyakrak szakad.. Mindenesetre 4x próbálkoztam, ebből 4x nem tudta megcsinálni, csak az általam leírt legutoljára próbált módon.
Formázásra: a Mac lemezkezelője "Törlés" címszó alatt formáz, ott meg volt adva a fájlrendszer is, mindig így csináltam, szerintem nem ez volt a gond. -
Ragnar95
félisten
Engem már alapból az zavar,h a ctrl és a cmd (vagyis ugye a windows gomb, ami cmd-ként viselkedik) fordítva van a windows kiosztású billen...
Én elég sokat gépelek naponta és elég gyorsan is, így a speciális karakterek 90%-át fejből tudom, de windowsos billnél zavaró volt,h rossz helyen voltak feltüntetve, annál még ezis jobb, h nincsenek feltüntetve...
De valóban ízlések és pofonok, ki kell próbálni vásárlás előtt,h melyik esik jobban kézre, bár sajna a nem Apple billeket Apple géppel nehéz kipróbálni -
cigam
titán
A jogosultságok sincsenek rendben:
Eltérő csoport a következőn: „Library/Java”, a szükséges érték: 0 helyette a csoport: 80.
Eltérőek a jogosultságok a következőn: „Library/Java”, a szükséges érték: drwxr-xr-x helyette az érték: drwxrwxr-x .
Eltérőek a jogosultságok a következőn: „System/Library/Frameworks/Ruby.framework/Versions/2.0/usr/lib/libruby.2.0.dylib”, a szükséges érték: lrwxrwxrwx helyette az érték: lrwxr-xr-x .Szerencsére javíthatóak. Sót Letölt egy új (11.1.2) iTunes-t amiben már nincsenek jogosultsági problémák 10.9 alatt.
Kommy
Az már a telepítés utolsó fázisa. Pl. ha az icloud jelszavad tartalmaz spéci (pl. magyar, vagy a magyar kiosztásban másképpen elérhtő karaktereket, elég nagy szívás)
Igaz elfelejtettem megnézni hogy egyébként felajánlja-e a váltást. -
rii
nagyúr
ez lenne a Finder-ban a Network_Maps a Show Content után:
és az info.plist-en kívül egyik sem értelmes )))-.
bocs hogy így írom, de mind már csak "tipusos file",
nem text filegondolom az info.plist-et meg ne másoljam be ide ...
nem találom hogy hova lettek írva annó a server address-ek.
-
cigam
titán
Nos a szervíz bevizsgálás nélkül nem mond semmit, de a mihez tartás végett, sikerült tájékoztató árakat kapnom: a videokártyát kell cserélnünk aminek költsége 55.900 Ft költséggel jár, sajnos ennél jóval költségesebb eljárás az alaplap kicserélése amely 140.900 Ft-ba kerül.
Nem tréfadolog ... pár éve 150k-ért vettem úgy, hogy még volt fél év a garikiterjesztésből.
-
tDr1v3r
veterán
Meg kéne tudakolni hogy milyen GPU van a gépedben, és hogy csatlakozik... ha BGA akkor újra kell forrasztatni, ha MXM akkor meg vadászni egy új (vagy használt hibáltan) kártyát a helyére.
Az alaplapcsere nagyon drága, nem éri meg szerintem.
Szerk: Ha a Radeon HD 2400 XT van a gépedben akkor az BGA-s, újra kellene forrasztani.
-
roberto211
őstag
Jajaja. Anyagi lehetőségek változó, de nekem tökre megfelel az x530, csak ezt kell megoldanom majd,hogy rábírjam kötni a macre valahogy. Vagy a tv-re majd, mert ugye azon lesz a mac(ha lesz) de a tv-n sincs rca csak optika.
Most x530at elbírnám adni 8k-ért annyiért meg nem érdemes szerintem. de nekem x530 hangzási minősége teljesen jó csak megoldás kell. Ha valami usb-s karit veszek, egy normálisabb minőségű 15ezer annyi meg már sok érte mert 15 plusz az 8 23 annyiért meg már majdnem tudok venni z623at.
-
powerup2
addikt
Persze persze de minőségi hangfalakat lehet venni használtan is csomó jó van . Igen az is lényeges neki milyen a hallása mekkora szobába kell főként a szoba méret lehet meghatározó . De azért vald be hogy a Senheiser HD580-nal jobb a zene mint a sima imac hangszóróiról
igaz egy hangfalat nem lehet fülessel összehasonlitani de azért a Senheiserrel jobb a hangzás
-
powerup2
addikt
Nem is arra gondoltam hogy azt hanem inkább tegyen hozzá és normális hifi mert tök felesleges külső hangkártya ... ha már prémium gépet vesz hozzá ne már egy nem tudom minek nevezni a pc-és hangfalakat tegyen . Nekem személy szerint az ilyen hangcuccok bántják a fülem kicsi stereo érzés és a műanyag hangja meg minden áhhh ... Én igaz zene mániás vagyok SACD meg normális flac szól jó hifiről és élvezhető .
-
roberto211
őstag
-
DISC4U
tag
Nekem is ugyanaz volt , alaplap csere után nem volt serial.
Nem ment többek között sem az iMessage , FaceTime sem.
Blank Board Serializer segítségével sikerült beírnom a serial numbert és utána jó lett minden -
Fr3eWar
őstag
Arra gondoltam, és a lehetőleg szó ott van. Tehát nem kötelező.
Van úgy nevezet asymmetric dual channel, mely jelen esetben alba-regia-nál fenn áll a meglévő modulok miatt.
És jobban jár a 2x4-el mint írtam is, de ahhoz vennie kell, ramot. Tehát a 2x2gigához képest jobban jár a 2+4gigával jelen esetben. Akár DC nélkül is jobban járna ennél a mennyiségnél. -
Ragnar95
félisten
Igen, SSD van benne, illetve 2külső HDD van rákötve, de teljesen véletlenszerű időközönként pörgeti fel őket. Ma este megfigyelem majd, hogy mikori az utolsó TimeMachine mentés, hátha azért pörgeti fel az egyiket, bár PowerNap nélkül nem tudom, hogy tudna biztonsági mentést készíteni alvás közben...
-
Ragnar95
félisten
Powernap alatt csinál a háttérben dolgokat a gép, szóval gondolom emiatt pörgeti a HDD-ket...
Akkor nem tudom, miért pörgeti altatásban a HDD-ket a gép, de nálam is csomószor felpörögnek a külső HDD-k, miközben alszik a gép és altatja a HDD-ket is, amikor nincsenek használatban... -
Xero
nagyúr
De tud.
(#14474) M@trixfan: Elég rosszul látod. Valóban minimálisan macerásabb és nem elég kivenni a dobozból, de onnantól, hogy működik, onnan bizony ugyan az. Ha a családi gépbe beszórnék egy i7-t még némi memóriát és egy dedikált GPU-t, akkor bizony pont ugyan azt hozná látatlanban mint a MacPro-m.
Viszont a MacPro-t elég volt kivenni a dobozból, összekötni pár dologgal és elindítani/átköltözni rá.
-
tDr1v3r
veterán
A Psystar a rendszerrel árulta a gépet, mi nem... ha az Apple végleg be akarná szüntetni az OSX86 projektet megtehetné (aláírásos kextek például - ezt mondjuk a Mavericks megkapta, de más ok miatt és nem nagy akadály kikerülni), de nem teszi, a normálisabbik Hacklizók mind megveszik a rendszert ami nekik ugyanúgy bevétel.
Engem meg személy szerint hidegen hagy az EULA-ja, Cheetah-tól kezdve megvan az összes dobozosként elérhető illetve letölthető OS X, mind kemény pénzért megvásárolva... nem kevés pénzt kapott tőlünk a szoftveres divíziójuk, arra rakom fel a rendszerüket amire akarom, pont.
Amúgy erről jut eszembe, a Mavericks első DP-jében volt alapból FakeSMC...
-
Xero
nagyúr
Az egy kicsit nagyon más tészta volt. Marhára semmi köze ahhoz, ha valaki összeállít egy configot, vásárol egy egy OS X-t, majd azt telepíti.
A jelenlegi magyar (sőt európai) szabályozás szerint akár egy szecskázógépre is felpakolhatja az ember, ha nem nyúl bele a sw-be.
Na most a Store-ban vásárolt retail OS X módosítás nélkül elég sok rendszerre felmászik, tehát ez így legális.Nekem is van a háznál MP,MBP de hackli is. Ilyen ez a pop szakma.
Az pedig kicsit erős, hogy csak geek-eknek való. Amennyiben a kívánalmaknak megfelelő a config, akkor kb 2-3 kattintással több a telepítés, mint bármelyik Apple gépen.
-
tDr1v3r
veterán
Bocsánat, nem akartalak megsérteni ezzel, de szerintem nem valami szépek a színei... :/ Magában használva lehet más lenne a véleményem, de sajnos láttam már több gépet IPS/PVA panellel és erősen elüt tőle véleményem szerint.
Más: Az mennyire normális, ha Mavericks DP5 alatt egyszercsak a gépemen termett egy fullos iPhoto '11?
Nincs se megvéve, se letorrentezve, se semmi. Még a telepítőlemez sincs a gépemben...
Szerk: Most nézem az iPhoto-ban, hogy az iCloud megkapta az új, letisztultabb ikont. Aztakutyafáját, mekkora fejlesztés!
-
madgie
titán
Minden bántó él nélkül: a TN+Film a megjelenítők Suzuki Swift-je. Az említett 21.5" iMac IPS-e meg mondjuk egy fullos felszereltségű hármas bmw, ha valahogy érzékeltetni szeretném a különbséget.
Persze ettől nem lesz szutyok a tiéd, csak nemhiába szorul végre kifelé a kijelzőpiacról a TN+Film (vagyis inkább elérhető árban van már IPS, így aki kicsit is utánaolvas vagy épp lát egymás mellett kettőt, az tuti a jobbat veszi)
-
madgie
titán
Más Windows gépe alatt is jó lenne, nem külön programmal. Vajon a 3rd party backup progik (pl. CCC) sem tudnak exFAT-ról backupolni?
Most kezdtem el Lightroomozni, hadd szokjam OS X alatt (negyed óra múlva lesz egy gyerekfotózásom), ott is meglepett, hogy egy sima törlés is bonyolultabb, mert exFAT lemezről még kukába sem tudja rakni a fájlokat (egyből permanent delete meg nem megy, három katt kábé, míg oda eljutok).
Lehet, hogy a végén nem tudom kikerülni a HFS-t
-
Ragnar95
félisten
Nem fut semmi ilyesmi a háttérben és nem is telepítettem semmit, amihez köthető lenne a dolog...
Jogjavítást kipróbálom majd, bár nem hiszem,h ez lenne a probléma, de végülis 1 próbát megér, Safarit nem szívesen állítanám vissza, mert akkor elvesznének a mentett jelszavaim, a bővítmények letiltását meg kipróbálom, hátha, nem lesz nehéz dolgom, mivel csak a flash + a java van fönt... -
bLaCkDoGoNe
veterán
Igen, úgy gondoltam, hogy ha lassan is, de megtalálja amit keresek akkor is, ha nincs bekapcsolva az indexelés - ezek szerint tévedtem.
Sokszor járnak nálam viszonylag nagyobb méretű külső HDD-k, változó tartalommal. Feleslegesnek tartom, hogy percekig tekerje a procit a Spotlight, mint az őrült, ha egy külső HDD-t rádugok, mivel az esetek 99%-ában soha nem fogok rajtuk keresni, nagy részük nem is az enyém. Ez most az az 1%, amikor szükségem lett volna a keresésre.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Igen, a "kiválasztom a Search mellett az USB drive-om nevét, és... nem történik semmi." rész ez akart lenni.
(#14056) rii: Köszi, megnézem, de nagyot csalódnék az OS X-ben, ha ehhez külső alkalmazás kellene...
(#14058) DanielK: A Spotlight indexelés ki van kapcsolva az összes külső drive-omon, lehet, hogy ez a baj? Arra nincs szükségem, hogy megtaláljon pillanatok alatt mindent az USB-s eszközön úgy, mint a Mac-en, megvárom, ha néhány tíz percig elszöszöl keresés közben, illetve azt sem szeretném, ha folyton indexelgetné a külső meghajtóimat... De most az a szörnyű gyanúm támadt, hogy ha a Spotlight indexelést kikapcsolom, akkor egyáltalán nem keres az adott eszközön? Az eléggé furcsa lenne.
-
Ragnar95
félisten
Flash, Java, meg valami DivX Plus HTML5 player volt fent még az előző tulaj által, de azt letöröltem most, mert én úgyse használtam sosem.
Ami a fura, hogy most még több lap is van megnyitva, mint pl tegnap volt és most csak 40-70% között mozog a processzorhasználata a Safarinak, miközben ugyanazok a lapok is meg vannak nyitva, mint tegnap... -
rii
nagyúr
mer'akkor látszik a tűzfalon h mennyi találatot kap, fransziák ránéznek mi a tosz"az ami ennyire érdekes, meglártják hogy csak a filmgyüjteményünk, és valakit akkor meg....nak .-) ezért kellene az archiváló gépen keresztül megosztani, mert az archiváló gép nem feltünő h sok találatot kap ...
(#13977) Xero: köszönöm. IT mindjárt jön megint megnézi .-)
arra is gondoltam már, hogy
szétkapni a NAS-t, HDD ki, USB dokkolóba be, és megosztani USB-b
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest