- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
Mondjuk a törvénysértés és egy polgári szerződés megszegése nem ugyanaz a kategória, de hagyjuk inkább a témát, mert nem ide való. Ha az oldal üzemeltetői évek óta úgy tartják jónak, hogy működhet a hackintosh topik, egyikünknek se igazán van alapja arra hogy ezt megkérdőjelezze
-
tlac
nagyúr
nem értek hozzá, nem ismerem az illegálisnak a jogi definícióját meg a kapcsolódó törvényeket
de pl. az adásvételi szerződésbe is hiába írsz bele olyan dolgokat, amik a magyar törvényekkel szembemennek
hasonló esetnek érzem a jailbreak-elést is, az sem hiszem kompatibilis lenne az apple licenccel
mégis itt a topik összefoglaló szerint nem illegális -
tlac
nagyúr
Pontosan. A licence definiálja, hogy csak az Apple által gyártott gépeken engedi a telepítését, futtatását. Márpedig ez Magyarországon is érvényes.
valami olyasmi a lényeg, hogy az eula-t valóban megszeged, de ettől még nem lesz illegális a használata
ráadásul legálisan bárki megveheti a snow leopard-ot, a frissítés meg ingyenes rá
-
bmwk1200s
őstag
Mármint ez? "A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek."
Erről, mintha lett volna pár éve egy valós jogi vita és bár Magyarországon nincs precedensjog (ha jól tudom), úgy rémlik valóban nem fognak eljárást indítani valaki ellen, aki PC-re telepít macOS-t.
Nem vagyok jogász, annyira nem is szimpatizálok a hackintossal, de nem is ítélem el. Az Apple, ha egyszer hivatalos store-ral megérkezik az orszában, lehet tesz majd komolyabb lépéseket, de addig...
-
r4z
nagyúr
Ha nem csak netezesre hasznalja az ember a gepet, lenyegesen tobbet teker a HDD, es mivel csak 5400-as, igy eszre is veszed, ha azt hasznalja a rendszer. 24GB-on nem sok gyorsitando adatnak marad hely a rendszer mellett, 128GB-on viszont kenyelmesen elfer kb minden, amire rendszeresen szukseged lehet. Lasd: 128GB-os MacBookok.
Szerencsere a 2TB-os Fusion Drive mellett mar 128GB-os SSD van.
-
HDMI-vel. Hogy is mondjam. Olyan cakkosak a képi elemek. Ikonok, ablakok széle, betűk. Mintha szőrösek lennének vagy ilyesmi. A Windowsos gép is ezen a TV-n van és a távirányítóval szoktam váltogatni a bemenetek között. A Windowsal nincs ilyen gond.
Lehetséges hogy az újabb Mac rendszerek már a nagy felbontású kijelzőkhöz vannak optimalizálva (4K-5K stb.) ezért nézki rosszul FHD-n?
-
-
Birki
tag
[Chal:]
Tudom, hogy ez így gány, de nem volt választásom. Az OSX-es gépet a UPC routertől a kert, és több fal választja el. Nem tudom összekötni őket WDS módon és az ASUS RT-AC58U pedig nem tudja a Client Bridge módot. Sajnos ezért nem jó a felvázolt 1. és 2. megoldás.
Korábban a UPC routerre volt kötve a NAS de úgy többször tette meg az adat a két eszköz közötti utat torrent letöltésekor és egy rar file kicsomagolásakor is, teljesen leterhelva a hálózatot. Ezért az OSX közelében szeretném tudni a NAS-t.Jó lenne, ha nem kellene mindig bekapcsolva hagyni az OSX-es gépet, de nem gond ha mégis.
Az ethernet port az ASUS LAN portjára csatlakozik. Próbáltam WAN-ra is kötni, de úgy teljesen rossz volt.Van még talonban pár db 1000 éves router. Utána olvasok tudja-e valamelyik a Client Bridge módot.
-
cigam
titán
Lemaradt a vége
- SkyLab Studio
Cseréld le az eget a fotóidon.- Photo Focus
A háttér/előtér elmosásával javíthatod fel a képeidet.- Vidbas
Letölt szinte bármilyen videót, amit megnézel a böngészőben.- Resize-Image
Átméretezi, vágja vagy elforgatja a fotóidat.- Command Center
A prancsnoki központban vezérelhetd a gépet. pl. ki/be kapcsolhatod Bluetooth/WiFi-t, bekapcsolhatod az éjszakai módot, vagy a "ne zavarjanak" szolgáltatást.- AppKiller
Bezárja az összes futó programot.- Photo Size Optimizer
Úgy optimalizálja a fotóidat, hoy 80% ~ 20%-al csökken a méretük, miözben a felbontásuk, és minőségük nem változik.- iCareFone Cleaner
Felgyorsítja, biztonságossá, és gördülékennyé teszi az iPhone, iPad és iPod használatát.- Commander One PRO
Finder alternatíva: Két ablakos fájlkezelő amit gyorsbillentyűkkel kezelhetsz.- Softorino YouTube Converter
Letölti a YouTube videókat, és zenét, az iPhone-odra, hogy internet nélkül is megnézhesd/hallgathasd.- Photo Editor
Apró, de ügyes képszerkesztő.- filesumo
Felderítheted, hogy mi foglal sok helyet a lemezen, és a felesleget törölve helyet spórolsz.- Squeezer
WEB fejlesztő eszköz. Lefordítja a szkripteket, optimalizálja a képeket, és kigyomlálja a szükségtelen fájlokat, hogy megnövelje az oldal betöltési sebességét.- BlueSense
Bluetooth jel analizátor.- MP4 Converter
Minden videót átkonvertál MP4 formátumba.- Mac Cleaner
Egy kattintással, vagy automatikusan megtisztítja a gépet.- GIF Creator
Álóképekből készít animált mozgóképet.- Add Text to Photo
Pár kattintással aláírhatod a képeidet.- Watermark Photos
Vízjellel látja el a fotóidat. -
zsoltee53
csendes tag
Pedig kifejezetten netezésre tényleg elég a 4GB is. Sokan most is csak 2 GB-ot használnak kisebb MacBook-okban, persze azok elég alap gépek, de nem akad ki a rendszer a Safaritól. 16GB RAM netezésre teljesen felesleges. Egyelőre azt sem tudjuk milyen gépről van szó, mert egy 2008-2009-es MBP-ba végképp nem raknék ennyi RAM-ot.
Elég nagy számokkal számolsz. Egy lap a Safariban 1 GB lenne? A reklámbokkoló pedig 3GB? Ha neked tényleg ilyen, akkor valami nagy gáz van a rendszereddel. Ha 8 vagy 16GB RAM van most a gépedben, akkor érthetően próbál minél kényelmesebb lenni és az üres RAM-ot jobban feltölti, hogy gyorsabb maradjon a rendszer, de ezt erős túlzásnak tartom... Töltenél fel egy képet?
Nekem indulás után így néz ki a gépem, majd szinte bármilyen felhasználó által indított művelet után 4-4,5GB-ra növekedik és 6,5-7GB-ig megáll amikor már a Photoshop-ban megnyitom a nagy fájlokat vagy valaki filmet néz.
-
wm2
őstag
igen vágom, a monitor nem tv, a tv nem monitor, de egy monitort jobban lehet tv-nek használni, ha a 4K műsorok megjelenítése opció, akkor viszont nem érdemes a 42" alá menni, én a minihez 24" fhd samsungot használtam, nem volt túl nagy, célnak megfelelt olyan 40e ft körül
-
wm2
őstag
http://www.displayspecifications.com/en/model/252549e
TV monitornak 190ezer? Persze csak akkor, ha a filmezés az elsőleges szempont és nem a képszerkesztés. Az valóban 400e ft környéke.
-
Ha most kellene vennem, nagy bajban lennék... Nincs olyan termék a palettán, ami jelenleg megéri az árát. Szerintem. Talán várnék a frissített modellekre.
27-es IPS-es kijelzőt nézz 2560x1440-es felbontással. Nem lesz olcsó, de a legjobb választás minihez. Vagy használtan TB display.
-
Azért, mert ilyen értéket ad vissza a régi TB kijelző, vagy a nem retinás iMac. Emiatt még ha nem is retina a monitorod, de jól néz ki a tartalom...
Az Apple notebook topik összefoglalóban leírtam részletesebben.
FRemélem segít a választásban.
Egyébként mennyit szánsz rá? -
.Szaki.
addikt
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a korrekt választ!
Ha lesz egy kis időm, akkor a napokban összeszedem, hogy pontosan mire is használom a mostani asztali gépemet, és milyen tudással is bír valójában. A leírtak alapján viszont úgyérzem, hogy miután megosztom Veletek ezeket mégiscsak egy PC lesz a vége a dolognak.
Egyébként vásárlásnál általában (telefonnál) vagy a szolgáltatótól, vagy pedig az edigitaltól vásárolok, egyéb műszaki eszközök megvásárlására pedig szintén utóbbi cégtől szoktam beszerezni, eddig még nem faragtam rá, ha meg valami ott nem kapható, akkor persze iCentre, vagy iStyle. Csak új készülékek játszanak nálam egyébként.
-
Bengio
tag
Megvan mi volt a gond. Párom lekapcsolta az időnként (általában éjszaka) felpörgő külső HDD-t, így az "autopoweroff" (1-es állásban, tehát enabled) funkció miatt kiírt mindent merevlemezre, és kikapcsolt a gép. Utánaolvastam, hogy az autopoweroff nem teszi ezt, ha külső (USB-s pl) eszköz aktív.
-
Bengio
tag
LOG fájlokat nem szoktam nézni, ennyire mélyen nem mentem bele. Sem hardver sem szoftver telepítés / eltávolítás nem történt. Ezért is fura nekem. Igazából azt nem értem ha az erre vonatkozó attribútumokat beállítom úgy, hogy csak alvás legyen, akkor miért hibernál? Van más is, amit át kellene állítanom?
-
-
WhiteWalker
nagyúr
-
WolfiMusic
csendes tag
Már próbáltam, de meghajtó nélkül sem 7, sem 8 és 10 is halott ügy. A telepítőt kizárólag meghajtóról képes beolvasni, vagy is régebben nem volt gond, de újabban korlátozták, így usb-ről semmiképp nem olvassa be. Külső meghajtóról sem megy információim szerint, ezért is érdeklődtem, hogy érdemes-e egyet beszereznem, valaki próbálta-e, mert ha nem, akkor nem eröltetem a dolgot.
-
r4z
nagyúr
Nem lehet atmeretezni, szurke a + gomb.
Ha van Internet recovery, akkor cmd+alt+R-rel inditsa a gepet, es fel fog telepulni a rendszer magatol. Ha nincs, akkor torolje a teljes merevlemezt, hozzon letre egy Mac OS X Extended particiot, es ugy inditsa el a reinstallt a recoverybol.
Ha ezek nem jonnek be, egy USB telepitore lesz szuksege.
Nem is ertem egyebkent, hogy lehet a HDD-n a telepito egy tenyleges particio, lemezkepnek kene lennie, a HDD-n kivul. Itt valamit nagyon elmokolt a kollega,
-
Nagymelák
senior tag
Nem titok,csak nem akartam a topikot nem ide illő dologgal terhelni,de tessék itt a hiba leírása: iMac G5-ben M9249LL/A
Bekapcsol,de egy deka képet nem ad, az alaplapon van 4 darab led ezek működésére amit kitudtam következtetni a neten (szerény angol tudásommal) Első led, világít ha hálózatra van kötve,második led,világít bekapcsolásnál,harmadik led,világit mikor a gép gyenge fordításom szerint kommunikál a kijelzővel, a negyedik led az nem világít,elvileg ahogy olvastam az akkor gyullad ki ha melege van a gépnek. Tehát a probléma hogy kép nincs,csatlakozásokat átnéztem (nincs belőle sok) mi lehet a gond? Perifériákat nem kötöttem rá gondolom ez nem sokat befolyásol. Lehet vele kezdeni valamit,vagy kuka közeli a dolog? -
pethob
aktív tag
10.12.3 de amúgy mindegy kéne legyen. Win 7 és 10 alatt tök jól elvoltam az általános PCL5 driverrel. Most viszont nagyobb nyomtatási feladatokat eldobja a nyomtató azzal a hibaüzenettel, hogy kevés a memória az eszközben. (Telepítést amúgy úgy csináltam, ahogy a HP support írja és látszólag azzal nem volt gond.)
Majd még utána megyek a problémának, ezért is kérdeztem, hogy nincs-e valami jól használható generális leírás az OSX nyomtató kezeléséről, amit érdemes olvasni. (Angol is jöhet.) -
entoni1989
tag
Bocsánat, ahogy említettem még kezdő vagyok és van még mit tanulnom, szóval akkor mac OS, akkor ezt már tudom
Ez egy 2014-es mac mini amit venni akarok, és majd a későbbiekben akarom a HDD-t SSD-re cserélni, de akkor ezek szerint elegendő csak a netet csatlakoztatni, ha már az új SSD-t beleszereltem és vissza is fogom tudni állítani a rendszert?
-
blakey
titán
Az a helyzet, hogy olvasva a hsz-eket a "dolgozunk azon, hogy a Store-ban is megjelenjen" az sajnos nem garancia, hogy meg is jelenik és nekem most kell nem 4 év múlva. Sokkal jobb, mint a 2.6-os. Én is fillérekért vettem a Store-ba, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben is annyi lesz.
1. Szívás ha megjelenik a Store-ban mint upgrade.
2. Szívás ha megjelenik a Store-ban de drágábban mint most.
Én megvettem kedvezményesen és a Store-os liszenszem is megvan. 19$-ért megérte, nekem. -
blakey
titán
Ott a nagy kék flekk. Konkréten egy link jön, hogy kedvezményesen megveheted, igen 3 nappal ezelőtt még nem volt, a drágább ajánlat volt érvényben. Most már van szériaszámom.
De a MASUPDATE a store-ra utal.
Az App Store-ban nem biztos, hogy elérhető lesz és az sem, hogy sima upgrade lesz. -
A számla is lehet mérvadó, de csak ha APR állította ki. Magyarul kb. csak azt a szitut fedi le, amikor az APR nem regisztrálta be az eladást mert elfelejtette/nem érdekelte. Mediamarkt és társai tipikusan ilyenek, mivel náluk az Apple termékek csak cseppet jelentenek a tengerben, így nyilván nincs ott arra ember, aki követi napi szinten hogy XY vett egy macbookot, és akkor most regisztrálni kell az Apple-nél. Ugyanakkor mivel hivatalos viszonteladó, így az általa adott számla majd pótolja ezt a hiányosságot ha arra kerül a sor.
Viszont természetesen ahogy az én családi Kft-m nem, úgy a Kutyásferi GSM Bt. számlája se lesz jó ilyen esetben
-
-
oszy
veterán
NTFS fájlrendszer. Van amikor sok, van amikor kevés fájl van rajta. Ömlesztve és a gyökér könyvtárban is vannak zenék.
Ha windows-os gépen csinlom meg ugyenezt a műveletet, teljesen jól működik.
---
(#25377) Alvin_ti4200
A pendrive teljesen jó!
---
Imádom az Apple eszközöket, de ez engem nagyon zavar. Számomra egyszerűen érthetetlen, hogy ilyen ez az egész.
-
A beépített VNC kliens nem támogat mindenféle VNC szervert, illetve lehet hogy faragni kell hozzá dolgokat szerver oldalon. Annyira soha nem mélyedtem bele, mert a VNC elég elcseszett egy dolog, én kerülni szoktam. Arra törekszem, hogy legyen elég az ssh, ha az valamiért nem járható út, akkor pedig RDP.
-
Szerintem arra gondolt, hogy mediacenter esetén bőven elég a PI is, és olcsóbban nagyobb rugalmasságot kapsz. Pl. nekem jelenleg ATV2-m van, amihez még volt jailbreak, és remekül megy rajta a Kodi.
Remekül = 720p-ben, két-három estés filmezésnél átlag 2db reboottal. Emiatt éppen az utódot keresem egyébként, és felmerült az ATV4 is, de nagyon úgy fest (sőt, már biztos), hogy egy Amlogic s905 alapú kínai box lesz. 35 dollár, full Kodi supporttal, kadenciahelyes lejátszással.
Mellé tehetném az ATV4 benchmarkjait, csak hát minek? A Kodit pont ugyanúgy futtatja, sőt még rosszabbul, mert nincs 24p, valamint keményen kell hackelgetni hogy egyáltalán telepíthető legyen rá.
Ha valakinek Netflix kell, meg IOS appok a TV-re, akkor jó választás az ATV, de Kodihoz hasonló megoldás még a fasorban sincs rá (max ATV4-re, a fent említett hackeléssel), és sokaknak ez lenne a fő szempont. Így pl. én gyorsan le is tettem róla.
-
scream
veterán
NVRAM nem oldotta meg sajnos a gondomat.
Amúgy lehet elsőre rosszul néztem és nem is csak az USB hal le, hanem konkrétan az egész gép megáll, képet ad, de nem lehet mozgatni se a kurzort, se az egeret, nem mozog semmi a kijelzőn és csak manuális ki/be kapcsolás segít rajta.
Most fog majd felmenni a clean Sierra...
-
scream
veterán
Nem kerestem leírást, hogy hogyan kell frissíteni, csak simán Install a Store-ból majd végignyomkodtam az Installját. Gondoltam hasonlóan működik, mint Win alatt, hogy magától készít olyan mentést, amire szükség esetén vissza lehet állni. Én kis naív.
Mindjárt megpróbálom azt a resetet, köszönöm.
-
Ragnar95
félisten
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged