- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz
.Szaki. #26782 üzenetére
Ahogy előttem is írták, HDD-vel szerelt gép nem ajánlott már semmiképp. Újonnan a jelenlegi Mini tényleg nem jó vétel, mert 8GB RAM-mal és SSD-vel már elég borsos az ára, ezek nélkül pedig nem érdemes gépet venni.
Ha olcsón akarsz gépet, inkább vegyél használtan egy megfelelő specifikációjú modellt, akár MacBook Airt/Prot. -
cigam
titán
válasz
.Szaki. #26782 üzenetére
Ezt neked kell tudni, de modok pár + szempont:
- Írd össze milyen programokat használsz, és mire használod a gépet. Nézz utánna, hogy létezik-e macOS alatt futó kiadásuk, vagy milyen alternatívákkal helyettesítheted őket.- A konfig HW elemeit hasonlítsd össze a jelenlegi gépeddel. Ha gyorsabb, nagyobb az irány már jó, de képzeld el, hogy 4 év múlva is kiszolgál-e? Ez nagyon egyén függő. Én pl. egy early2008-as iMac-et használok otthon, és eddig még nem ütköztem(sok) akadályba. Igaz úgy könnyű, hogy pl. nem játszok a gépen, viszont a legújabb macOS-t, a Sierra-t már nem tudom feltenni, mivel már nem támogatja az ilyen régi gépeket.
- A legkissebb minit én 160k-ért láttam, de érdemes hivatalos apple kereskedőtől venni. Pl. a gariztatás során jelenthet nagy előnyt. (Míg egy neppernél vásárolt gép esetén a gyártás dátumát veszi alapul az Apple, addig a hivatalos forrás be tudja regisztrálni a gépet, és a valós eladási dátumtól ketyeg a garancia ideje.)
- "Olcsó húsnak hig a leve". Bár el lehet lenni SSD nélkül (az én gépemben sincs), ma már nem szabad olyan gépet venni(pláne újonnan, hosszú távra tervezve) amiben nincs SSD. Márpedig 256GB-os SSD-vel már 320e felett járunk igaz 8GB RAM-al. Az 1TB-ot egy külső háttértárral is megoldhatod, de ha mégsem, akkor az 1TB fusion drive (egyfajta SSD+HDDD keverék) a minimum, ami pedig már 350.
Mivel pl. az SSD csere utólagosan nem olyan egyszerű mint egy mezei PC-n,kétszer is meggondolnám hogy ne bízzam-e szervízre, vagy eleve SSD-s verziót vegyem. Igaz, hogy anyagilag nem olyan megterhelő (nem egyszerre kell kiadni egy kalap pénzt), hogy később veszel bele nagyobb memóriát, hogy a HDD-t SSD-re cseréled, de biztos megéri? Nem lesz a végén drágább mint a "nagyobb" gyári kiszerelésű változat? Gondolok itt arra, hogy egy memóriacsere még belefér, de egy HDD csere már ugrasztja a garanciát. Probléma esetén a hivatalos szervizek is visszateszik az eredeti HDD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Építő/felújító topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sorozatok
- Linux kezdőknek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- LTE frekvenciák
- További aktív témák...
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged