Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ragnar95

félisten

válasz .Szaki. #26782 üzenetére

Ahogy előttem is írták, HDD-vel szerelt gép nem ajánlott már semmiképp. Újonnan a jelenlegi Mini tényleg nem jó vétel, mert 8GB RAM-mal és SSD-vel már elég borsos az ára, ezek nélkül pedig nem érdemes gépet venni.
    Ha olcsón akarsz gépet, inkább vegyél használtan egy megfelelő specifikációjú modellt, akár MacBook Airt/Prot.

• cigam

titán

Ezt neked kell tudni, de modok pár + szempont:
    - Írd össze milyen programokat használsz, és mire használod a gépet. Nézz utánna, hogy létezik-e macOS alatt futó kiadásuk, vagy milyen alternatívákkal helyettesítheted őket.

- A konfig HW elemeit hasonlítsd össze a jelenlegi gépeddel. Ha gyorsabb, nagyobb az irány már jó, de képzeld el, hogy 4 év múlva is kiszolgál-e? Ez nagyon egyén függő. Én pl. egy early2008-as iMac-et használok otthon, és eddig még nem ütköztem(sok) akadályba. Igaz úgy könnyű, hogy pl. nem játszok a gépen, viszont a legújabb macOS-t, a Sierra-t már nem tudom feltenni, mivel már nem támogatja az ilyen régi gépeket.

- A legkissebb minit én 160k-ért láttam, de érdemes hivatalos apple kereskedőtől venni. Pl. a gariztatás során jelenthet nagy előnyt. (Míg egy neppernél vásárolt gép esetén a gyártás dátumát veszi alapul az Apple, addig a hivatalos forrás be tudja regisztrálni a gépet, és a valós eladási dátumtól ketyeg a garancia ideje.)

- "Olcsó húsnak hig a leve". Bár el lehet lenni SSD nélkül (az én gépemben sincs), ma már nem szabad olyan gépet venni(pláne újonnan, hosszú távra tervezve) amiben nincs SSD. Márpedig 256GB-os SSD-vel már 320e felett járunk igaz 8GB RAM-al. Az 1TB-ot egy külső háttértárral is megoldhatod, de ha mégsem, akkor az 1TB fusion drive (egyfajta SSD+HDDD keverék) a minimum, ami pedig már 350.
    Mivel pl. az SSD csere utólagosan nem olyan egyszerű mint egy mezei PC-n,kétszer is meggondolnám hogy ne bízzam-e szervízre, vagy eleve SSD-s verziót vegyem. Igaz, hogy anyagilag nem olyan megterhelő (nem egyszerre kell kiadni egy kalap pénzt), hogy később veszel bele nagyobb memóriát, hogy a HDD-t SSD-re cseréled, de biztos megéri? Nem lesz a végén drágább mint a "nagyobb" gyári kiszerelésű változat? Gondolok itt arra, hogy egy memóriacsere még belefér, de egy HDD csere már ugrasztja a garanciát. Probléma esetén a hivatalos szervizek is visszateszik az eredeti HDD-t.

• Kommy

veterán

Azért sebesség terén a MacBook-ok igen nagy előnyben vannak az alaplapra forrasztott SSD miatt, míg a MacMini-ben egy mezei hdd van.
    Tehát jobb lenne egy MacMini-t nyomogatni nehogy emiatt érjen csalódás amikor megveszed.

Új hozzászólás Aktív témák