- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
blakey #18337 üzenetére
Nekem a komolyabb képszerkesztési feladatoknál voltak problémáim a minivel. Egész egyszerűen lassú volt pl. amikor sok RAW fájl volt megnyitva és szerkesztve. Egészen egyszerűen a RAW fájlok szelektálásánál sem volt elég gyors.
Hozzáteszem i5-ös volt és 8G ram volt benne + ssd
De talán ez az intel hd3000 volt a bűnös én nem tudom.a régi core2 duo pc-m a minihez képest egy atomerőmű volt.
De ugyebár (már ha jól tudom) a miniben mobil processzor van. Ez talán jóval gyengébb mint egy imac bármilyen i-s processzora
De lehet, hogy én gondolom rosszul, annyira nem vagyok otthon macben, csak a minim volt eddig.
De idegesített, hogy egy 5 éves régi szedett-vedett windowsos gépen gyorsabban boldogulok a képekkel. -
Ragnar95
félisten
válasz
blakey #18258 üzenetére
Én a legtöbb filmből pont az 1,4gb körüli avikat szoktam nézni, mivel számomra egy nem látványfilmnél nem ad semmi pluszt a 720p. Persze csomó filmből meg pont hogy az 1080p-t nézem, de azokat általában 3D-ben nézem, mert ott tényleg sokat dob a látvány pluszban és megéri annyi helyet feláldozni.
Viszont pl egy "sima" vígjátéknál, ahol nem a látvány a lényeg, szerintem 2-3m-ről nézve semmi különbség nincs a hd és nem hd között, így bőven elég az avi is, de hát nem vagyunk egyformák. -
cigam
titán
válasz
blakey #17833 üzenetére
Elég régi, egy HP4370.
---
- X-Mirage (Mirror Everything From Your iOS Devices To Your Mac)
- ClipBuddy (Record & Organize Everything You Cut/Copy To This Comprehensive Clipboard Manager)
- Elmedia Player Pro (Download Streaming Video With This Simple Flash Player)
- cf/x Mosaic (Seamlessly Turn Your Photos & Pictures Into Tile Art)
- Vidiary Video Journal App (Drop The Pen & Paper & Tell Your Story Through Video)
- Bits (The Ultimate Diary App That Connects Directly to Your Blog)
- Sweetie (Stylize Images & Turn Them Into Beautiful Text Art) -
kenny123
addikt
válasz
blakey #17555 üzenetére
5-7k majd esetleg. Csak tetszenek azok a régi imachoz járó billentyűzetek, mint ez pl.
-
megema
őstag
válasz
blakey #17436 üzenetére
Igen, a Preview.
Az előbb 12 képet tartalmazó mappa teljes tartalmát kijelölve játszotta ezt, most kipróbáltam egy 61 képet tartalmazó mappával. Kijelöltem mindet és 2 adagban nyitotta meg egymás után kétszer is. Utána meg normálisan nyitotta meg...
Amúgy a Xee-t használom. Csak PDF-ekhez, vagy PDF-be nyomtatáshoz használom a Megtekintőt.
-
Játékos
addikt
válasz
blakey #17415 üzenetére
Arra gondolok, hogy Windows esetében, ugye fizetni kell érte. Értem én, hogy itt "ingyen" van az oprendszer, csak nem tudom, hogy az otthoni felhasználás esetén ugyanaz-e a helyzet, mint "üzleti" esetén.
Kb. egy munkalap rendszer, számlázóprogram, valami office, meg internetelérés, aminek meg kell felelnie. -
megema
őstag
válasz
blakey #17272 üzenetére
Köszi! Valóban... Akkor eddig valahogy nem tűnt fel a dolog.
Amúgy megvettem az Archive Browser-t. Ugyanaz a fejlesztője, mint a Xee-nek és az Unarchiver-nek. Teljesen jó WinRAR alternatíva, és a BetterZip töredékébe kerül. Mondjuk sok beállítási lehetőség tényleg nincs benne.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
blakey #17239 üzenetére
Bárhonnan a belső HDD-re.
Ez a szöveg: A(z) Finder módosításokat kíván végrehajtani. Írja be jelszavát ennek engedélyezéséhez.
Módosítom:
Közben a jogoknál a meghajtó info-nál beállítottam a mindenki csoportot olvasásra és írásra egyaránt, mert addig azt írta, hogy "Ön csak olvasni képes"
De miért a mindenkit kellett beállítanom azt mondjuk nem értem, de még új az osx, szóval, lehet, hogy így jó.
-
TheMarci
addikt
válasz
blakey #17209 üzenetére
Pont tegnapelőtt cseréltem le a chromeot ff-re, mert pár oldalnál már botrányosan lassú volt, pl urbanista.blog.hu, vagy cultofmac.com-ot amikor megnyitottam, elkezdte rögtön pörgetni a cpu-t 100%-on, és 5-6mp-ig semmit nem lehetett kezdeni az oldallal, ellenben ff alatt minden ok. Pedig nagyon szerettem a chromeot, de egyre többször volt nagyon lassú, vagy nagyon ette a cpu-t..
-
Xero
nagyúr
válasz
blakey #17209 üzenetére
Én nem erőltetek semmit, de a tény attól még tény. A Flash plugin pocsékol, a Chrome pedig kiváló eszköz arra, hogy ha szükség van rá elővegyük csak erre.
A többit pedig nem kommentálom, csak mosolygok. Ha így vélekedsz, akkor ott a Chromium, igaz pont a lényegét veszíti el, hiszen nincsen built-in flash plugin.
-
Xero
nagyúr
válasz
blakey #17207 üzenetére
Még mindig nem érted látom.
A Firefox a Gecko motornak köszönhetően lassabb és pontatlanabb. Semmi köze a látogatott oldalakhoz. So simple.A Chrome fenntartásának pedig pont az lenne a lényege, hogy a Safariban ne legyen flash és ne egye meg feleslegesen az erőforrásokat.
-
Xero
nagyúr
válasz
blakey #17205 üzenetére
Nem fogtad a lényeget. A Chrome beépített flash pluginnel érkezik, így elég azt indítani ha flash tartalmat akarunk megjeleníteni. Nem kell system wide plugint telepíteni, és így nem fogja a többi böngészőbe beágyazni magát, ezzel erőforrást zabálva.
Az pedig, hogy a Chrome-Safari hasonló, az tény, bár ott is vannak eltérések a némileg másmilyen fork branch-nek köszönhetően. Ezzel szemben a Firefox a maga Gecko motorjával nagyon nem ugyan az. Lassabb is, pontatlanabb is.
-
buci30
addikt
-
buci30
addikt
válasz
blakey #17044 üzenetére
PS mondjuk neha használom tenyleg s magyon alap dolgokra....
Film, torrent, tv-re kötni meg tobbi Apple termékkel kompatibilis legyen, word stb ezek
gondolom amugy is alap minden gepenEzek miatt gondoltam h csak nem ruhazok be egy uj retina pro-ra 400ert.
Itthon csak WiFi, aksit ilyenkor kiszednem es hálózati aramrol menne, hogy ne használodjon az aksi...
Ha viszem csak akkor aksi be. -
buci30
addikt
válasz
blakey #17042 üzenetére
Koszonom!!!
Trisztan94
Core 2 Duo miert is lesz elavult?
Ha nekem erre a célra kell csak amire irtam akkor jo lehet xy ev utan is nem?
S az aksi ido ezeknél menyi?Aksi vagy bele hdd es mondjuk bluray vagy DVD író bele szerelhető?
Bocs a sok hulye kérdésért de Apple gépem ez kesz az elso -
-
M@trixfan
addikt
válasz
blakey #16965 üzenetére
Lehet még DiskMaker X progit is használni, automatikusan megcsinál mindent ha van le töltve egy Mavericks install az App Store-ból.
-
megema
őstag
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
blakey #16973 üzenetére
Ellenőriztem, a másolás megtörtént, a forrás és a cél mappa mérete megegyezik. Csak az ikonja nem frissült. Csak akkor frissül, ha rendszer restart. hiába csukom be, nyitom meg újra a findert. De ahogy most olvasgatom neten, ez sokaknál probléma valamilyen formában, erre van is egy kis alkalmazás ami a finder gombsorhoz bedob 1 refresh gombot. Ha hazamegyek kipróbálom, ahogy olvasgatok nem találtam rá értelmes magyarázatot, vagy megoldást sajnos.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
blakey #16968 üzenetére
Én ezt a finderben vettem észre, amikor külső vinyóról másoltam mappákat a rendszervinyóra, és egyszer amikor telepítettem a numberst, akkor pedig az alkalmazások közt ragadt be az ikonja ugyan úgy a progress bar látszott és úgymaradt miután már az ikonnal el is indítottam a numberst.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
blakey #16965 üzenetére
Kevés a 8G RAM, amikor csak a finder megy? Az elég durva lenne.
Beállítás? Nem tudom mit állíthatnék be ezzel kapcsolatban, de külföldi fórumokon már sokan írták, hogy ez a probléma fennáll. http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1413643A sleepet nem tudom hogy lehet állítani, be van állítva 3 órára és én más beállításhoz nem nyúltam.
De elég elkeserítő, hogy újra kell indítanom a gépet, hogy az ikonok alap helyzetbe álljanak. -
Xero
nagyúr
válasz
blakey #16932 üzenetére
Nem egészen. Több lépcsős sleep van, és más a dekstop valamint a mobil gépeknél is. Mobil gépeknél a default a disk+ram kombináció. A megszabott intervallum után a str-ról átáll lemezre.
-
buci30
addikt
-
rii
nagyúr
válasz
blakey #16855 üzenetére
ja'neeeem
otthon PC-m van ... bár megtehettem volna, hogy bármilyen mac-et veszek, hogyha nem barátokra, havercsajokra költöm a pénzemet (más elektronikai cuccuok is, tv, fényképező gépek, hifi-k) de otthon egy 3D-re alkalmas Quad-om van .-)
Hackintosh-salbent munkahelyen volt 2008-ban G4-es, majd 3 évig mac pro, most meg szinén 3 éve 27-es imac-en dolgozunk
-
rii
nagyúr
válasz
blakey #16852 üzenetére
szinte mindegyik márkának vannak elég jó IPS paneles monitorjai. - szerintem
az alu apple cinema displayekben ugyanaz a panel van mint valamelyik DELL-benahol különösen fontos a jó monitor:
grafika, videó, DTP, web, foto, 3Dén, mint DTP-s, .... web, foto, graf-ra, ezt a monitort vettem: DELL 2209wa
vagyis ebből kettőt, mert egy monitor nem monitor
tőlük: Oázis.
kenik-vágják a témát ... különösen a DELL-eket -
twine
veterán
válasz
blakey #16843 üzenetére
Lejárt az idő,,,nem tudtam már szerkeszteni
Köszönöm a segítséget...az elsődleges célom, hogy végre kitisztuljon a fejemben az a pár alap pillér ami a mac-et azzá teszi ami,,,az egyik ilyen sötét folt az itunes számomra,,,mindig ellenségként tekintettem rá(pc-s win userként)...pedig ahogy hallom jó dolog,,,,én pedig nyitott vagyok most már rá,,szeretném megismerni
Ezért egyelőre nem vennék igénybe segédprogikat,,,ahogy mondtam szerencsére semmi olyan fontos adat nincs az ipodon, amit ne tudnék pótolni,,,így ez nem is annyira fontos
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer/Multimédia PC Eladó - GTX 1070 + Ryzen 5 + 16GB RAM
- Gamer PC , R7 7700X , RX 7800 XT 16GB , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- GAMER ALAP! Intel i9-14900K / Z790 TuF / 32GB 7200MHz / 1TB Gen4 / 850w Gold!
- Bányász alaplapok és kiegészítők (RISER-ek, Stb.)
- Asus Rog Gamer PC /Ryzen 9 5900X/RX 7900XT/32GB DDR4/1TB M.2/beszámítás van
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged