- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheMarci
addikt
válasz
tDr1v3r #16254 üzenetére
Csak hogy a másik oldal is legyen, diák vagyok, mac-em van, de nem kezdek el az 5-10 dollárokkal dobálózni a programokra. Van, amit nem lehet kipróbálni, akkor keresek alternatív megoldást, de ami beválik, azt megveszem, viszont ha nem tudnám megszerezni a program próbaverzióját, akkor meg eszembe sem jutna látatlanba megvenni. Na de ez már elég off, csak a saját példámon látom, hogy a JB, meg a tört appok nemhogy csökkentik az eladást, hanem növelik, mert pl ios-en is megvan az igényem rá, hogy vásárlás előtt megnézzem, mit veszek meg.
-
czanga
őstag
-
Rover623
félisten
válasz
tDr1v3r #16134 üzenetére
Ja...Braille edition.
Jó vicc volt, köszönjük!Totheground:Igen, SIM foglalat...volt benne egy T-Mobile-os kártya is!
Külső 3G vagy 4G-s modemnek gondolnám, de nem találtam ilyesmit a guglival.Az a legfurább (nekem, többé-kevésbé szabálykövető embernek), hogy semmilyen gyártó vagy típusjelzés nincs rajta. A fedél alatt se...még egy nyomorult CE jelölés se!
-
powerup2
addikt
válasz
tDr1v3r #16124 üzenetére
Valóban jó de én szerintem nem évekig csak jól átgondolt
de azért a hűtés kérdéses, az alap kiszerelést biztos elviszi de ha nagyobb vga vagy 12 magos proci .... de legalább cserélhető benne a proci a ram is ssd is idővel biztosan meglesz oldva , egyedül a vga az amit nem lehet benne cserélni . Árban majdnem ott van a legkisebb mint a legdrágább retinás macbook pro szóval ha valakinek asztali kell és erős konfig inkább azt veszi . De hihetetlen mennyire kicsi lett ez a mac pro mondhatni simán felkapod és viszed
-
Xero
nagyúr
válasz
tDr1v3r #15963 üzenetére
Nem. Maradt a US layout.
A ragadósságra: Én anno bevállaltam egy durva megoldást, lévén volt backup. Bedobtam a mosogatógépbe tabletta nélkül. Előtte ment egy kört szintén tabletta nélkül, hogy kimenjen minden cucc.
Átmosta, majd szárítottam egy napot. Hibátlanul ment tovább. -
válasz
tDr1v3r #15568 üzenetére
Értem. Mondjuk mindenki új gépről beszélt. Én nem emlékszem olyanra, hogy az új oprendszernek is fent kell lennie. Biztosan az apró betűs részben volt.
Feltettem a linken megadott verziót. Indításkor kiírja, hogy van update, de mikor megnyitja az Appstore-t azt írja, hogy nincs. Nekem semmi sem jön össze.
-
cigam
titán
válasz
tDr1v3r #15273 üzenetére
Ha rejtettek, akkor miért látom őket? Alapból mutatja a rejtett mappákat?
Amúgy hol állítom be, hogy egy mappa rejtett-e, avagy semnem?Bengio
Meg hát, hisz frissítés.madgie
Vissza hát. a TM lement mindent, majd leköveti a változásokat. Ha elfogy a hely, a legrégebben letárolt módosítást törli. pl. ha akkor tárad van, hogy 1 évig visszamenőleg tudja tárolni a fotóidat, akkor az azt jelenti, hogy
- egy 9 hónapja törölt fotódat is visszahozhatod
- egy clean install után visszahozhatod a telepítés elött meglevő összes fotódat. -
cigam
titán
válasz
tDr1v3r #14985 üzenetére
Igen ATI Radeon HD 2400 XT 128 MB van benne. Ugyanakkor ma elbizonytalanodtam a VGA hibát illetően.
Reggelre a memtest 8x futott le hiba nélkül. Ezután csináltam egy clean installt(du-vel töröltem a partíciót, és csak utánna választottam az újratelepítést.) A hibát azonnal reprodukálni tudtam azon a bizonyos fotós teszten. Az első pár kép frankón megjelent, majd a 3.-4. után már fekete kockák, és az elözö képeket visszanézve is befeketedett a helyük. Ezután jön csak ez a GUI katyvasz. Ha nem "hergelem"(jpg-re mutató linket nyitok meg) patentul működik a rendszer. Ha VGA hiba lenne, akkor nem csak a safari hülyülne be, hanem más programok esetén is belezavarodna a kijelzésbe. Ezt az üzit is az imac-ről írom, miközben megy a chat, levelezés,... -
roberto211
őstag
válasz
tDr1v3r #14933 üzenetére
Az látod lehetséges, mert gyanakodtam erre de hát nem hittem,hogy ez lehet a hiba forrása.
#14934) twine : Most töltöttem le egy HDsentinelt, 100% teljesítmény/kondíció ,7200rpm-es és 8mb cache-es western digital hdd az "alany" tehát passz. De nem akarom "teleszemetelni" a mac-es topicot tehát offolom. Sorry.
-
Ragnar95
félisten
válasz
tDr1v3r #14813 üzenetére
Én sem tartom valószínűnek, h megváltoztatták volna a dolgot. Amúgy meg minden APR-ben legalább 2 működő Cinema Display szokott lenni, amire van gép is kötve, amiből az egyik MacMini szokott lenni, hogy melyik modell, azt mondjuk nem tudom, de gondolom az alap.
Amúgy van egy olyan érzésem,h az Apple belső szabályzata elő is írja,h minden árult modellből legyen legalább 1db kiállítva, ami működik is. -
madgie
titán
válasz
tDr1v3r #14727 üzenetére
Az OK, hogy noti proci, de mégsem MB Air sebességgel pörög
(konkrétan MBP, ami ugye munkára is való már).
Egyébként nem egy száguldó idegbolond az alap i5 a Miniben, tényleg nem való renderelésre, de ímmel-ámmal elmókol vele az ember
roberto211: elég sovány. Portal 2, meg hasonlók mennek csont nélkül, de ennyi.
-
twine
veterán
válasz
tDr1v3r #14715 üzenetére
Még nem sikerült kiderítenem
(De majd szét vett a kíváncsiság engem is,,,)
Első körben fentebb láthatod milyen amatőr kérdésekkel bombázlak titeket....ezeken próbálok túllendülni aztán pedig jön az a probléma hogy, ,,,,
Szóval az összes dvavi-t etc. Töröltem a pc eladásakor, mondván, nincs semmire szükség,az utolsó megrendelő is nyár közepén megkapta a.vágott anyagot..úgyhogy delete...mivel egy 200-as 3,5" hdd re kellet redukálnom a digitális emlékeimet hogy el tudjam adni a többit....
Áááuez hosszú lett,,sorry..
A lényeg...nincs kéznél normális nyersanyag, netről meg egyelőre a "tudást" bányászom...
De én "hiszem", hogy jó (számomra megfelelő) lesz
De ennek a kérdésnek napokon belül pontot tesztek a végére
Szerk:
Vennem kell egy sata usb átalakítót, hogy a 200-as hdd-t is rá tudjam akasztani a gépre,, jól emlékszem hogy az exfat-et kezeli az osx? Arra formáztam mielőtt "archiváltam" -
roberto211
őstag
válasz
tDr1v3r #14722 üzenetére
Szerinted én hol venném?
Hát persze,hogy hardverapro-ról.
Egyébként azt valaki megmondja mert nem értem,hogy van ugye a mac mini és miért olcsóbb mint pl egy i3-as imac? Mert a teljesítménye kb ua de,hogy miért olcsóbb ezt nem tudom.. Kijelző, meg a nagyobb ház miatt?
-
roberto211
őstag
válasz
tDr1v3r #14717 üzenetére
Hát ilyen feladatokat még nem végzek legalábbis nem tervezek. Akkor lehet lecserélem még 1-2 napot gondolkodok/nézelődök/olvasgatok a miniről aztán belecsapunk a lecsóba.
Egyre jobban tetszik az apple "világa" mióta iphoneom van, és ahogy nézegetem a maceket. Lenyűgöz.
-
RaZroX
addikt
válasz
tDr1v3r #14433 üzenetére
Ááá, dehogy.. mégis miért feltételezel ilyesmi ?
(#14434) Ragnar95 Hát ez a python dolog nekem új még de rajta vagyok. A fájl tuti létezik. Nem lehet, hogy csak rendszergazdaként kéne csinálnom ? (Terminálban nem tudom, hogy kell root jogokat előhozni)
Szerk. Anno már csináltam ezt, és ha jól emlékszem ugyan ez a probléma volt de sikerült valahogy megoldani, csak már nem emlékszem
-
Xmodule
őstag
válasz
tDr1v3r #14418 üzenetére
Utánna néztem kicsit. Nincsen sajnos vissza hivás. Csak a HDD miatt volt vissza hivás. Amugy olvastam forumokon és valoban ez egy elég komoly probléma. Ennek ellenére furcsállom, hogy nem csinált az Apple visszahivást. Mondjuk sokan irták, hogy a második vagy éppen harmadik gép amit kaptak még rosszabb volt mint a legelsö. Mármint mindegyik ilyen sárga szin hibával. LG kijelzö....-.- Közben csináltam teszteket is most észrevettem hogy 3 pixel halott és van egy ilyen paca is a kijelzön. Nem pixel hanem paca... Hogy nem vettem ezeket eszre nem ertem. Mondjuk igazabol ezt a sargasagot is inkabb csak este lehet latni ott a gyerek lakasaban meg hét ágra sutött a nap. Meg nem is gondoltam hogy ilyesmi van ezeknél a modelleknél. Van nekem egy Macbook Pro-m is még 2009-es modell és anna kristály tiszta és szép a kijelzöje.
-
madgie
titán
válasz
tDr1v3r #14284 üzenetére
Miért, az iMac-ben nem notebook hardver van? Ja, hogy ott tapadókoronggal kell szórakozni egy HDD cserénél is?
Igazából a hazai árakon egyik Mac sem az ár/érték arányáról híres (ellenben tényleg jól tartja az árát).
És hogy miért jó a Mini? (én legalábbis miért vettem): alig eszik, ellenben használhatóan erős az én elvárásaimhoz. A hétvégén átesett a tűzkeresztségen, két teljes gyerekfotózás képeit gyűrtem le a Lightroomban, olyan 2*4 óra tiszta képfeldolgozás. Szépen lehetett haladni. Oszt' mellette 24/7 letöltőgép, kevesebbet eszik, mint a ZyXel NAS-om és sokkal halkabb.
Ezekre persze jó volna egy iMac is, de a Dell U2711 nálam már adott volt, nem akartam lefelé váltani (21.5" iMac-re... a 2711 előtt volt 24" Eizo-m, meg 23" NEC-m is, azóta keveslem a Full HD-t)szerk: meg lehet nézi az adatlapomon/aláírásomban, milyen PC-m van/volt... ahhoz képest sem lassú/zavaró a Mini (SSD-vel).
-
-
cigam
titán
válasz
tDr1v3r #14231 üzenetére
Igaz nincs mellette másik, hogy legyen összehasonlítási alapom, de nekem semmi gondom vele. Attól, hogy már lehet kapni (valamivel) jobbat, nem lesz belőle "szutyok".
Igencsak rosszul veszi ki magát, hogy egy olyan terméket "leszutykozol", amit én évek óta elégedetten használok. -
Ragnar95
félisten
válasz
tDr1v3r #13499 üzenetére
Nem hiszem, hiszen sok felhasználó van, akinek kell az akkora teljesítmény, szervernek pl vagy bármilyen más tényleg komoly erőforrásigényű profi felhasználásra...
Jaja, a Haswelles MacBookokat szerintem is bejelentik
Ami még jó lenne, az a dedikált videókártyával szerelt MacMini, illetve a FusionDrive kiterjesztése minden modellre....
Blaise: akkor az elkövetkezendő 4-5órában nem is lesz Store, de reméljük, ezek alapján valóban jön új hardver -
Ragnar95
félisten
válasz
tDr1v3r #13360 üzenetére
Köszi, már meg is van a gép, nagyon király
Nem porosodik a kijelző, így erre most nem költenék. Az lesz szerintem is, veszek hozzá egy külső házat
xedos: lehet, rákérdezek majd valamelyik APR-nél, hogy mennyiért raknák át az SSD-t a DVD író helyére és raknák bele a HDD-t a HDD helyre. -
Totheground
addikt
válasz
tDr1v3r #13253 üzenetére
"adóvisszagényléssel jobb lenne, úgy -100k lenne az egész. Csak az meg enyhén szólva se szép dolog..."
Miért is? Bőven elég adót fizetek(ünk) így is az államnak a jövedelem (és minden más) után, a 27% ÁFÁt feldughatják jó mélyen. Én szemrebbenés nélkül írok le mindent, amit lehet. Így is valszeg be kell fizetnem még vagy egy misit tőzsdei ügyletek után...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged