Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
neilszab
őstag
Sziasztok,
egy olyan kérédssel fordulnék hozzátok, hogy úgy tudom a Mac-es laptopokon lehet szabályozni azt egy progival (Power Manager), hogy ne töltse folyton az akksit, ha rákerül a hálózatra, hanem mondjuk csak akkor, ha egy bizonyos % alá esik.. Ez több szempontból is igen jó dolog:
- az akksinak nem árt ugyan sokat, de nem is nagyon használ a folymatos csepptöltés
- 80, meg 90% -okról meg baromi fölösleges újra és újra feltöltögetni, mert csökkenti az elhasználahtó feltöltési cikklusok számát, ami ugye - mint tudjuk - véges.Ilyen progit eddig Win-es notebookra nem találtam, szóval arra gondolok, hogy a dolog hátterében vmi hadveres dolog is állhat, ezért nincs rá win-re szoftver.
Meg tud engem ebben vki erősíteni, vagy cáfolni?
Köszi
-
sghc_toma
senior tag
koszonom a valaszt! sajnos a problemat nem oldotta meg (mindig is folyamatos nezetben olvastam PDF-et)
lehet, hogy nem teljesen erthetoen irtam le, mit is akarok csinalni: azt szerettem volna elerni, hogy lenyomom a bal egergombot elinditva a kijelolest, majd lenyomott gomb mellett nekiallok gorgetni, igy jelolve ki tobb szoveget.. ez sajnos nem megy, de mar kezdem megszokni az "elkezdem a kijelolest, abbahagyom, gorgetek oda ameddig akartam kijelolni, es nyomok egy shift-klikket" modszert
-
sghc_toma
senior tag
udv! par hete hasznalok OSX-et, kivancsi vagyok ra.. oszinten szolva marha nehez lekuzdeni a Win-es beidegzodeseket (foleg a Visual Studio -> XCode valtas sokkolo, de az Obj-C kezd megtetszeni
)ket kerdes, amik miatt irtam a topicba:
nagyon hianyzik, hogy Preview-ban es bongeszokben nem tudok ugy scrollozni, hogy lenyomva tartott kozepso gomb mellett mozgatom az egeret.. erre van valami megoldas, vagy szokjam meg?
szinten Preview: ha tobb oldalnyi szoveget akarok kijelolni PDF-ben, Win-en elkezdek kijelolni, es ha az oldal aljara erek, legorgetek.. ezt Preview-ban nem sikerult elernem.. erre valami tipp, esetleg?
elore is kosz a valaszokat.. -
-
rii
nagyúr
vagy nem elhet ott elcsípni egy 5-12 V-os ágat, és belek*rni egy AC ventit?

-
rii
nagyúr
azt szeretném megkérdezni, hogy egy G4-edben mi az ami hangos lehet?
a táp?
vagy az a lenti baromi vastag ventillátor?ha jól tudom, az utóbbi, és még drága is ... olcsó pézé' hol lehet ilyet beszerezni?
-
sajby
senior tag
válasz
Paarthurnax
üzenetére
A nevetséges 30dollárt azért csak megéri majd
ez a sznő lepáád -
bmwk1200s
őstag
Üdv!
Aki még esetleg nem látta, ajánlom figyelmébe az apple honlapján a tegnapi wwdc videoját.
Azon túl, hogy sok érdekeset bemutatnak én már egy ideje a könnyemet törölgetem a röhögéstől, mert a szerintem francia származású előadó (programozó) úgy mondja a Leopardot, hogy Lepőd....hát én eléggé megLepőd.tem!
Na jó...azért párszor helyesen is mondja!

-
sapike
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.Firefoxból hogy tudnám safariba át menteni a jelszavaimat és a könyvjelzöimet?Ha tudnátok segíteni meg köszönném!!!
-
Stoto
tag
Egyébként ehhez a hozzászokás témához:
Úgy vettem macbookot, hogy HW alapján + az apple macbook promó videója annyira elvarázsolt, hogy bebizonyosodott tökéletes példánya vagyok a fogyasztói társadalomnak (vagy képesek agymosásra). Habár bőven elég lett volna egy másik wines laptop a macbook mellett döntöttem, úgy hogy elötte soha nem használtam 1 percre se macet!
A gép gyönyörű, gyors és a hozzászokás nekem csak pár órát vett igénybe, utánna azokat a funkciókat is 1 perc alatt megtaláltam amiket addig soha nem használtam. Tényleg csak fel kell tenni magadban az "Én hova tenném?" kérdést.
Az ár:
Esetemben 3 dolog játszott: kellett egy viszonylag jó proci a néhai renderelések miatt, ezért altalában a 2 ghz feletti c2d-ket néztem, ahhoz hogy a tervező progi fusson kellett egy jó videókártya (inteles kizárva), ennek a 8400 vagy 9400es tökéletes volt, a harmadik tényező ami a legfontosabb hogy 13" legyen. Se kissebb se nagyobb.Igazából ezek alapján 2 gépre szűkítettem le a választékot, az egyik volt a 2,4es macbook, a másik egy jól felszerelt dell m1330.
Meglepő, de a macbook 50e huffal olcsóbb volt akkor.Azóta volt 2 durva hetem az almáriummal akkor volt egy olyan kijelentésem hogy miért nem dell-t vettem. De végülis 2 hét alatt cseréltek 2 db tft-t, winyót, alaplapot. Szóval egész gyorsan dolgoznak.
Utólag visszavonom, hogy "miért nem dell-t vettem", mert szép, gyors, tökéletes.
ui.:
A time machine jobb találmány mint a tűz
A winyó elhalálozás elötti állapotot tökéletesen visszaállította!
Úgy csinálja a backupot, hogy csak abból veszem észre, hogy felgyúlik a MyBook "kitt lámpája" -
tibi666
senior tag
továbbra sem találtam meg az új user hozzáaását.
átnevezni át tudtam. magamtól is meglett az accountos rész, de ott nem találtam sehol. lehet, hogy amúgy kiszúrja a szemem, de nem látom.
van már több érdeklődő, hamar el fog kelni. hálistennek. aztán az u3oora felküldüm a win7et
-
biker
nagyúr
válasz
tibi666
üzenetére
nem kell találgatni, csak iciripicirit gondolkozni, és látni, nem csak nézni.
pl "hol tudok usert hozzáadni" kérdésre mit mondjunk? System preferences, ugyanaz mint a vezérlőpult, ezt meg lehet találni, az accounts mint fiókok egyértelmű, ikonja két user fej, elég egyértelmű.
de ha a syspref panelen a keresőbe beírod, user, már fel is dobjagondolatolvasó plugin ugyan nincsen, de gondolom windowson sincsen.
a másik két kérdésed is 1perc alatt megválaszoltuk, megoldható
tehát igazán eddig mindent megoldottunk, mégis szükségtelen, eladod.

-
xedos
addikt
Nagyon könnyű kezelni az OSX-et, de...
Annak a legkönyebb megtanulnia, aki nem ismeri még a Windows-t!
Ugyanakkor az XP után a VISTA is megszokást igényel!!!!!Mindig nevetek azon, hogy egy csomóan felraknak mp3 lejátszót, mert nem akarják megszokni az iTunes-t... stb...
-
Ulkesh
őstag
válasz
tibi666
üzenetére
"mert van egy toshiba u3oo-asom, meg egy dell d63o-am, semmi szükségem így egy harmadik windowsos laptopra. "
Akkor mi szükséged volt egy akármilyen 3. laptopra?

Tényleg nem értelek, nem tudsz elszakadni a Windows-tól, nem akarsz megismerni egy eltérő rendszert, van már 2 másik notebook-od is. Mégis minek vettél egy 3. gépet, amiről nem tudsz semmit, és még csak nem is akarod megismerni???"én ott keresném, ahol a winben van, a win95 óta azt használom."
Én kicsit régebb óta használok PC-t és biza a Windows nem éppen a logikus megoldásairól híres

-
tibi666
senior tag
-
Alex91
félisten
Egyébként nem értem, hogy miért akarod eladni a gépet. Ha nem jött be az OSX, akkor telepíts mellé, vagy helyette Windows-t.
Nem akarom szegenyt bantani, de valoszinuleg ha ranez a gepre, akkor mindig SAJAT korlatait juttatja az eszebe
. (Amit termeszetesen kivetit a gepre, mint bunbakra.) -
Ulkesh
őstag
válasz
tibi666
üzenetére
"azt vártam, hogy trabant szintű egyszerűség fogad majd a mercedesem után.
közben meg nem."A WIn-hez képest pedig minden sokkal egyszerűbb, csak el kéne fogadni, hogy ez nem Windows és még csak nem is annak a majmolása.
Amikor én átléptem OSX-re és volt egy tonnányi kérdésem, akkor a leghasznosabb tanács az volt, hogy az adott funkciót ott keressem, ahol én magam is elhelyezném.
99%-ban működött.--
Egyébként nem értem, hogy miért akarod eladni a gépet. Ha nem jött be az OSX, akkor telepíts mellé, vagy helyette Windows-t.
-
Alex91
félisten
válasz
tibi666
üzenetére
A megszokas nagy ur!
Az a baj itt, hogy van aki ugyanazt varja, mint amit a Win-tol megszokott. De ha neki jo volt a Win, akkor minek valtani
Mashogy kell gondolkozni! Itt sok minden mas logikat kovetel meg. (Nem biztos, hogy jobb, de teny, hogy mas, mint ami Win-nel van.) Itt mashova osztottak ki a kukacot, nem ismerik a TimesNewRomant. Itt nincs TotalCommander, nincs WinAMP. Van helyettuk mas...(Es gondolom az elozo geped is angol billentyuzetes volt
!) -
tibi666
senior tag
-
biker
nagyúr
ilyenkor egyre gondolj: ha én egy router mögé teszek egy másikat sokszorozni, akkor hova dugom a CD-met?

a CD csak annak kell, aki csak az egret ismeri, és ha be kell pötyögni valami, sírva fakad.
meg ugye minden szarhoz driver kellett régen a windowson, még a cd-hez is cd lemezt adtak, azért maradt meg mindenkiben, mindent telepíteni kell. -
joey04
titán
-
biker
nagyúr
-
Ulkesh
őstag
válasz
tibi666
üzenetére
Ha Windows-t keresel az OSX alatt és nem vagy képes más és új dolgokat megtanulni, akkor vagy telepíts a gépre egy Seven-t, vagy válts vissza PC-re.
Befürdésnek nem nevezném, mert ha valaki naphosszat egy lomha buszt vezet, az ne csodálkozzon, hogyha egy sportkocsiba ülve nem ott talál mindent, ahol a busznál megszokta. Kell egy kis idő az átszokáshoz, de szerintem megéri

-
t-bali3
senior tag
Köszi mindkettőtöknek!
Egyáltalán nem biztos a dolog, csak elgondolkodtam, mert kint 220-ból kijön egy alu mackbook, ami azért nem rossz ha a hazai árakat nézem...bár igaz, hogy refurbished, de engem nem az tart igaziból vissza, hanem, hogy 4 hónapja vettem egy paviliont és nem látom értelmét lecserélni
(nem az a fajta vagyok, aki egyfolytában váltogatja a dolgait)De ha esetleg mégis akkor fix, hogy rákérdezek.
-
joey04
titán
Tök hülye vagyok hozzá, nekem csak ennyi maradt meg:
A CD lemezről indítható D-Link Click’n Connect (DCC) varázslóval bárki minden előzetes technikai ismeret nélkül könnyedén telepítheti mind a routert, mind az adaptert, és csatlakozhat az Internethez néhány perc alatt.
Meg sok helyen olvastam, hogy figyelni kell, legyen maces driver.
akkor menni fog?
-
Ulkesh
őstag
"Ki tud ajánlani valami olcsó, de megbízható osx kompatibilis wifi routert? Most egy Dlink DIR-301 van, de majd iMacen nem tudom hogy lehetne működésre bírni, csak wines telepítője van..."
Nincs olyan, hogy wines telepítőjű router

Mindegyik router-t böngészőn keresztül lehet konfigurálni, így a tiedet is, annak meg tök mindegy, hogy milyen rendszeren fut.
De ha elővetted volna a DIR-301 leírását, akkor megspóroltál volna egy kérdést

"System Requirements
• Ethernet-based Cable or DSL Modem
• Computers with Windows®, Macintosh®, or Linux-based operating systems with an installed Ethernet adapter
• Internet Explorer Version 6.0 or Netscape Navigator™ Version 6.0 and above (for configuration) " -
joey04
titán
Ki tud ajánlani valami olcsó, de megbízható osx kompatibilis wifi routert? Most egy Dlink DIR-301 van, de majd iMacen nem tudom hogy lehetne működésre bírni, csak wines telepítője van...
-
Ulkesh
őstag
válasz
tibi666
üzenetére
"melyik gomb a nulla?"
Ha az USA-ból származik a géped, akkor azon mint minden amerikai angol billentyűzeten egyel kevesebb gomb van, így nincs hely a teljes magyar billentyűzetnek.
Ukele programmal csinálhatsz magadnak saját kiosztást a 0-nak (biztos van már kész megoldás, de soha nem kellett, így nem tudok linket adni)."hogyan tudok kukacot írni?"
ALT+q
A System Preferences/International/Input Menu-nél kapcsold be a Character Palette-t és hogy mutassa az Input Menüt a menübáron. Ekkor ott ki tudod választani a Character Palette menüpontot és láthatod, hogy mit hol találsz a billentyűzeten.
"hogyan tudok új felhasználót létrehozni osx-ben?"
System Preferences/Accounts
"hogyan lehet magyarítani, hogy ne az angollal kelljen küzdeni?"
Le kell töltened a magyar nyelvet és telepítened. [link]
"ki lehet cseréltetni a billentyűzetet esetleg magyarra?"
Igen, érdeklődj valamelyik itthoni viszonteladónál.
"melyik gomb helyettesíti a delt?"
FN+Backspace.
"hogy tudok egy ablakot átméretezni?"
Megfogod jobb alul ahol ez a funkció jelölve is van.
-
tibi666
senior tag
ja és a betűtípust hogyan tudom átállítani a normál times new romanra (gondolom win alatt az az, ahogy pl a ph-t is megjeleníti, nem ez maces. ez nem tetszik.
és melyik gomb funkcionál a home-end, page up, page down ként?
-
tibi666
senior tag
sziasztok!
most vettem egy macbookot, vadidegen nekem az osx.
magyaritani szeretném az osx-et.
abszolút ismeretlen az egész. angol a billentyűzet.
tudok irni éáőúűüó betűket. de a röőúűüíáé betűket, de nullát nem.
melyik gomb a nulla?
hogyan tudok kukacot írni?
hogyan tudok új felhasználót létrehozni osx-ben?
hogyan lehet magyarítani, hogy ne az angollal kelljen küzdeni?
ki lehet cseréltetni a billentyűzetet esetleg magyarra?bocsánat a sok kérdésért, de világ életemben windowst használtam, így igen nagyon szokatlan az egész.
biztos lesz még rengeteg lámaságom.
van is megint kettő. melyik gomb helyettesíti a delt? mert itt a delete az a backspace, de nincsen.

hogy tudok egy ablakot átméretezni?
ha az oldalára viszem a kurzort és rákattintok, akkor nem történik semmi. -
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Ha Amerikában veszek egy refurbished mackbookot 1 év garival, akkor azt az itthoni kereskedés elismeri?
-
xedos
addikt
válasz
Barett 50cal
üzenetére
Elsőre be akartam szólni, hogy nem 9500-as van benne, hanem 9400-as...
Azután utánanéztem, kiderült, hogy a Macbolt elírta!
Valójában 9400-as :[link] -
Alex91
félisten
válasz
Barett 50cal
üzenetére
Intel GMA X3100
-
Barett 50cal
senior tag
deamugy milyen videokártya volt az első macbook airben??(elsőgenes)
mert seohl sem találom.Ammostaniba 9500MGS van. -
Ulkesh
őstag
válasz
Barett 50cal
üzenetére
" a drivereket holtudom leszedni hozzá??"
Nem kell leszedned sehonnan sem, mert a gyári Leopard DVD-ről tudod telepíteni a BootCamp-es drivereket.
-
joey04
titán
passz nincs előttem mac.
csak érdeklődés. bár most azt néztem win alatt, hogy ha az isot ráhúzom a vlc-re akkor rendesen dvd-nek látja.Tehát akkor nálad automatikusan felcsatolja, és úgy jelenik meg, mintha egy műsoros DVD-t tettél volna a gépbe, és elindul a lejátszás? akkor hibátlan lenne.

-
bmwk1200s
őstag
válasz
Barett 50cal
üzenetére
Hogy csinálod majd? Pendrive-ról, vagy meghajtó megosztással? Kérlek majd ird le hogyan sikerült, tényleg nagyon érdekel!
-
Alex91
félisten
válasz
Barett 50cal
üzenetére
Ha MAJD meglesz, akkor majd visszaterunk ra! Addig...

-
Barett 50cal
senior tag
Hali
elvielg lesz egy macbook air gépem.
ha felakarom rárakni a win7et,és sikerül is,akk a drivereket holtudom leszedni hozzá??vagy kell egyáltalán?? -
joey04
titán
ha van egy .iso formátumban lévő dvd filmem azt osx alatt hogy tudom kezelni? Mert sok helyen olvastam, hogy nem kell daemon tools mint win alatt mert az osx gyárilag lekezeli. De ugye én nem kiírni akarom azt a filmet, csak annyit hogy virtuális meghajtóként kezelje, mintha ténylegesen a dvd-t tettem volna be. ezt tényleg tudja gyárilag? tehát hogy az iso fájlt felcsatolom és már viszi is valamely dvd player progi teszem azt vlc?
-
Barett 50cal
senior tag
van vkinek macbook air-je???
azirjon privit.
thx. -
rii
nagyúr
hogy lehet megosztani MAC-en USB drive-ról mappát?
-
Alex91
félisten
válasz
Barett 50cal
üzenetére
Nvidia 9400-as 4 GB RAM-mal! Es a repulojegyet ingye adjak? A VAM mennyi ra? (Becsempeszheti, mondjuk, csak el ne kapjak, ugye. Gondolom egyik ismerosodet se szeretned kellemetlen helyzetbe hozni.) Es a billentyuzete meg mindig nem magyar... Ugyan mennyivel lenne olcsobb? Szerintem szinte semennyivel...
-
Barett 50cal
senior tag
277?
azthogy???,ha kimegy egy haver,vagy ismerős,akk 1100körülvan mindennel(Áfa,vagynem?
),és azzal az összeállitással ami ottvan.
tehát ha személyesen veszzük meg,akk olcsóbb sokkal nem??hamegtélleg annyi akk már megveszem itthon.bár ennyiért 9400MGSes nincs:S:S:S
gondolom.vagy akk most plusz 20-30ért vhollehet szerezzni már alut.
köszönöm.üdv -
Alex91
félisten
válasz
Barett 50cal
üzenetére
Amerikai rokon behozza
.Itthon diakkedvezmennyel, 4 GB RAM-mal megkapod 277k-ert... Ja, es ez legalabb magyar bill. kiosztassal lesz.
Amugy meg az amerikai storebol itthonra nem fogsz vasarolni!
-
Barett 50cal
senior tag
hali
van ez a fehérmacbook az appstoreban,a www.apple.com on.
ugye 1000dollár,plusz az áfa,kb 100max.
annyit szeretnékkérdezni,h mennyi lenne mégpluszba a behozatal??mert hiábarakom be a "kosárba",nem tudombeállitani hungaryt,se a zipkódot.
én egymagam nemtudom vhogy megoldani??
ÜDv,jó8
-
bmwk1200s
őstag
Van már valakinek személyes tapasztalata valamelyik 2009-es imac-kel?
Hogy muzsikál a 9400M? -
joey04
titán
nah megy a dolog.
ff bolondult meg kissé, a downloadhelper megtalálta a videót, de sehogy nem akarta (látszólag) letölteni. kiírta, hogy kezdés, de nem indult el ténylegesen a letöltés (elvileg)
hagytam a fenébe, egyszer aztán előugrott a letöltések, és vagy 6 példányban elkezdte leszedni. pedig vagy 2 percet vártam. no mindegy azóta tesztelgettem különböző oldalakkal, megy mindenhol, köszönöm. -
Kewin21
tag
Letöltöttem Skype-ot, de akárhogy keresem nem találom hol állítsam be, hogy ne induljon bekapcsoláskor...
Elég ciki, de légyszíves segítsetek!
Eddig mindig megtaláltam... Lehet a reggel az oka! 
-
Stoto
tag
Pedig nekem teljes meggyőződésem hogy ff gyorsabban behozza a lapokat mint a safari. Nem a cashelés miatt. De amúgy ezt csak itthon lehet észrevenni, utpvel csatlakozva (digihez) 8 ms-re van a prohardver.hu. Szüleimnél dsl-el teljesen mind1 mit használok nem lehet észrevenni lényeges különbséget ff és safari között.
-
mimi_bacsi
tag
Numbers program
Hol tudok automatikus szűrőt beállítani egy nagy táblázatban, hogy szűrni tudjak az oszlopokban lévő cellák értékére? Lehet egyáltalán?
-
joey04
titán
osx-re van olyan program amivel a vimeo-ról le tudom menteni a videókat?(olyan kéne amivel van tényleges tapasztalata valakinek)
Win alatt a beszédes nevű Vimeo Video Downloadert használom.régebben a keepvid.com oldal segítségével le lehetett szedni a vimeoról is a videókat, de már csak youtubera jó...
-
tlac
nagyúr
hmm, maga a safari pedig jóval gyorsabb osx-en, mint a firefox, ráadásul sokkal jobban illeszkedik az oprendszerbe
ami miatt gyorsabbnak érezheted az ff-t, az szerintem a cache-elés miatt van
pl. safarinál a vissza gomb újra betölti az előző oldalt, míg az ff pedig csak visszahozza ahogy az előző állapotában volt
és még egy számomra nagyon zavaró tulajdonsága az osx-es ff-nek, az, hogy a betűsimítása nem egyezik meg a safari-nál megszokottal, ff-ben az apró betűk sokkal életlenebbek
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenMediaVault
- Okos Otthon / Smart Home
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Komplett gamer konfig szinte minden új..
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4Plus CoolerMaster 650W
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Új, Aktiválatlan, iPhone Air (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ez a sznő lepáád

gratula

TigerCat