- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Global Service Exchange. Nagyobb cégek jelentősebb Mac gépparkkal rendelkeznek ilyen hozzáféréssel, ha az IT rendelkezik megfelelő kvalifikációkkal. Így ugyan olyan diagnosztikai eszközökhöz férnek hozzá mint az Apple szervízek.
Ha garanciális, akkor backup és vissza a feladónak.
-
czanga
őstag
-
Fr3eWar
őstag
válasz
claire78 #16194 üzenetére
nincs tapasztalatom xmbc és társaival, VLC-t használok rajta. Nincs 3d megjelenítőm így passzolom a kérdést, azt tudom hogy az ilyen BD50-es lemezhez nem találtam lejátszó progit, csak MKV-t nézek/használok.
DTS-HD / TrueHD megy nekem. Torrentre uTorrentet használok, fogyasztási adatokat nem mérek, azt biztos hogy sokkal kevesebbet fogyaszt mint az elődje S1366 I7 ...
Infra vevő van benne, ha úgy tudod hogy lehet használni akkor biztos lehet, guglizd ki. -
claire78
senior tag
válasz
Fr3eWar #16187 üzenetére
Pedig a Full3D is fontos lenne. PC-n sem tudom ez hogy működik, ha működik.
Hangoknál értsem úgy DTS-HD, TrueHD mindegyik? Kadenciahelyes lejátszás is van? Gondolom ezek csak a lejátszó programtól függ.
Apropó, PLEX, XBMC gondolom azok a lejátszók amik szóba jöhetnek. Teljesen, hibátlanul működnek?
Bizonyára a torrent futtatása nem lehet gond, Transmission kliens is van rá, vagy vmi nagyon alacsony erőforrás igényű (fogyasztás miatt). Mért valaki fogyasztás egyébként? Tesztben 5W körülit olvastam, az nagyon rendben van.
Ha jól tudom Harmony távirányítót is tudnék hozzá használni?Elnézést a sok kérdésért és köszönöm a válaszokat!
-
rii
nagyúr
van a munkahelyne egy 27-es imac ami problémázik
azt mutatja hogy teljesen lefagyott, de remote-ban az IT eléri
a GPU-t 92 fokoksnak mondjavideókártya halt meg?
vagy a hűtés ment ki? -
czanga
őstag
Olvastam itt a fórumban, és sok helyről hallottam, olvastam erről a "2 év gari van a Mac gépekre" dologról, aminek a második éva csak szavatosság, bár már azt sem tudom hogy is van ez. Feltételezem EU-n belül vásárolt gépekre.
Valaki tudja a tényleges igazságot, hogy hogy is van ez? Illetve amennyiben tényleg két év van, az a második évben mi is.
Tervezem holnap felhívni a hazai Apple support számot, de ha tudjátok akkor nem fogom.
-
n.andras74
aktív tag
Mac pletykák szerint most érdemes várni picit mert hamarosan jön az utód...igaz tavalyra várták
-
claire78
senior tag
Sziasztok!
Mac Mini vásárlásán töröm az agyam. Soha nem volt még Mac-em, de a mobil termékei az Apple-nek nagyon meggyőztek.
Első kérdésem, képes-e kiváltani egy PopdornHour A400 médialejátszót? (fullHD 3D, torrent, hibátlan lejátszás, digitális hangok teljes repertoárja) -
hoodoo86
tag
Biztos nem arulnak a storeban ha nem mukodne. Egyebkent biztosan tudja, hogy hol ersz hozza. Programoztam mar fel ugy, hogy 5 regio "hotspot" volt, erintesre aktivalodott. (Negy sarok, felso oldal kozepe) meg az erintesi terulet vastagsagat is tudtam szerkeszteni. Ez a bettertouchtool volt.
-
twine
veterán
Srácok kérnék egy kis segítséget
Tudom, hogy ez nem az a topic, csak elég sürgős lenne, mert a főnökömnek kellene holnapra összeraknom így anyagot,és hát,,,szóval "pánik van"... :/
Köszönettel -
rii
nagyúr
-
M@trixfan
addikt
Gondoltam, hogy nem csak nekem lesz ez az MPlayerX móka új
A trackpad-et testreszabni a BetterTouchTool segédprogrammal lehet nagyon sokrétűen. Én csak alap dolgokra használom, de hátha tudja.
-
rii
nagyúr
sziasztok
egy trackpad-et mennyire lehet progrmamozni? (ha jól tudom ... nagyon)
be lehet rajta állítani egy touchpad részt, és egy bal egérgombot mondjuk?
-
M@trixfan
addikt
válasz
madgie #16158 üzenetére
Mostanában vettem észre, hogy az MPlayerX kivonult az AppStore-ból különböző új feature-ök miatt. Eddig azt hittem a legfrissebb verziót használtam, persze már sokkal újabb van. Érdemes letölteni a honlapról ha esetleg eddig nem volt meg, csiszoltak rajta a Maverickshez.
-
bmwk1200s
őstag
Mavericks alatt a Notes.app-ban nem jelennek meg az iPhone-ban tárolt jegyzetek.
Mit rontok el?
Elvileg még a Gmail is synceli, böngészőn belépve a gmailbe látom is őket és a Notesban is ott van a gmail account.
Ötlet? -
czanga
őstag
Miután beszéltem az Egerekre hyperglide-ot áruló fórumtárssal, és mondta, hogy vettek már tőle Magic Mouse-ra, de felragasztva magas lett, és nem érzékelt a szenzor, fura lépésre szántam el magam.
Egérpad-hoz írták, hogy használhatunk szilikon spray-t, de nálem nem hozott kellő eredményt, így kimaszkoltam magát a Magic Mouse-t teljesen, és a talpakat szabadon hagyva lefújtam őket szilikon sprayvel.
Jelenleg még szárad, mert nem tudom mennyi idő kell neki. Kíváncsi leszek...
-
bmwk1200s
őstag
Holnap meg óriási akció a bécsi APRnel: http://mcworld.at/index.php?route=product/product&path=78&product_id=516
-
nauro
aktív tag
21,5 colos mid 2011-es iMac-ben 3,5"-os HDD van igaz? Tudtok ajánlani valami beépítő keretet 2,5"-os SSD-nek, vagy mindegy, mehet bele akármi e-bay-ről?
-
madgie
titán
válasz
M@trixfan #16154 üzenetére
Az új már jobb, kábé az MPlayerX szintjét hozz, de még így sem olyan folyamatos, mint az egyszerű, MPG átnevezős QuickTime. Kár, hpgy esetenként több fájlról van szó, amik már be vannak MTS mivoltukban importálva a Lightroom-ba a fotók közé (ezért macera az átnevezés, boríja a katalógust is).
-
madgie
titán
válasz
madgie #16137 üzenetére
Mindenkinek kösz a segítséget
eddig az MplayerX az egyetlen, amivel nagyjából jól megy a Full HD/60p MTS. Movist, GOM Player kuka, VLC ennél nagyon szaggat.
Tök jó lenne, ha rá lehetne venni a QuickTime-ot valami parancssoros zsonglőrködéssel a lejátszásra, mert MPG-re átnevezve gyönyörűen megy.
-
Fr3eWar
őstag
Mielőtt feltettem eladni a minit kipróbáltam mégegyszer a fusion drive-ot. Hogy biztos nem én voltam-e a balf@sz. Szóval backup, restart cmr+r. Fusion létrehozás, ok, osx telepítés (szűz nem backup) ok bebootoltam, minden rendben. És akkor a szétválasztás, restart, cmd+r, terminal, szétszedés, és a szétszedős leírásban is szerepel az a probléma amit ecseteltem itt több soron.
Ha egyszer megcsinálod a fusion akkor onnantól úgy veszi a gép hogy azt gyárilag fusion-al szállították, így ha szétszedés után recoveryben lemezkezelőt indítunk hibásnak látja a lemezeket, mert szerinte az a jó ha fusion van. Szóval használhatatlan a lemezkezelő recoveryben innentől kezdve (szétválaszott lemezek esetén).
Fusion esetén természetesen mindent rendben talál és lehet csinálni műveleteket is. Akkor is hibátlan minden ha a telepítés idejére mondjuk lehúzzuk az alaplapról a HDD-t és csak SSD van.Gondolom ez a basic userek miatt van, aki megvette fusion-al, és nagyobb tárhely kell, kicseréli a HDD-t, és recovery-ben a gép magától összefűz neki egy új fusion-t és telepítheti is a rendszerét/backupolhat.
Ezt nem fordítom le, de a segédletben is le van írva feketén fehéren az amibe belefutottam.
-
sgg
tag
Egy 2007 es mav egy 2007—es minibe raktak ramot, viszont csak az egyik slotban lát. Így két 2g-t lát 4 helyett. Lattatok mar ilyet.? Két tippem vsn, rossz vagy nem rakták bele. Szerintetek?
-
Fr3eWar
őstag
Tudom hogy nem az a téma de akit érdekel egy darab second hdd/ssd kábel + csavar 2011/2012 macminibe keressen pü-ben. Úgy fest csak a gyári HDD-vel viszik el a minim.
-
apple87
senior tag
Sziasztok.
Érdemes lenne venni egy Mac minit?
Laptopot már nm annyira szeretem nagyon melegszik... sokszor belassul... egy bd film nézésénél ugy pörög a ventillátor hogy nagyon zavar .Le szeretném cserélni .....
Windows 7 Home Premium 64 bit
15,6" WXGA HD LED (1366 x 768)
Intel Core i5-460M 2,8 GHz
8 GB DDR3 1333MHz
640 GB, 5400 RPM, SATA
DVD Super Multi LightScribe
ATI Radeon HD5650 1GBkövetkezőkre használnám a mac minit:
inernetezés
photoshop
dreamweaver
3d bd iso file lejátszása- rákötve a 102 cm 3d led tv-re
meg néha egy kis játékra...OSX-- sokkal jobb mint a windows?
-
Van valakinek tapasztalata a TV tuner cuccokkkal kapcsolatban? Minire szeretnék rádugni egyet. Arra kellene, hogy a STB képét SCART-ról + átalakító, ha kell (analog) ráküldjem a monitorra. Milyet tudtok ajánlani?
Van egy régi külső Leadtek USB-s, de mac-ra nincs hozzá progi. Illetve nem találtam. -
biker
nagyúr
válasz
Ragnar95 #16139 üzenetére
Szia
Próbáltad már? -
Ragnar95
félisten
2014.01.06. 19:38:03,000 kernel[0]: Limiting open port RST response from 1459 to 250 packets per second
2014.01.06. 19:38:05,000 kernel[0]: Limiting open port RST response from 1976 to 250 packets per second
2014.01.06. 19:38:15,000 kernel[0]: Limiting open port RST response from 544 to 250 packets per second
2014.01.06. 19:38:17,000 kernel[0]: Limiting open port RST response from 1304 to 250 packets per second
2014.01.06. 19:38:29,000 kernel[0]: Limiting open port RST response from 1183 to 250 packets per second
2014.01.06. 19:38:35,000 kernel[0]: Limiting open port RST response from 635 to 250 packets per second
2014.01.06. 19:38:36,000 kernel[0]: Limiting open port RST response from 362 to 250 packets per second
2014.01.06. 19:38:42,000 kernel[0]: Limiting open port RST response from 477 to 250 packets per secondIlyenekkel van tele a Konzol és tök lassú a gép, mi okozhatja ezt
Újraindítás után is ilyen.
-
madgie
titán
Kicsit fura kérdés: vajon miért szaggatnak a 60p-s MTS videóim a VLC-vel? Ugyanez a program ezerszer durvább mkv-ket visz gond nélkül, de ettől meghó'
Ami érdekes: ha átnevezem MPG-re, akkor a Quick Time csont nélkül viszi. De az importálási folyamat és a fájlok mennyisége miatt ez nem túl elegáns út... nincs valami tipp erre? Másik program, QT megegye valahogy az MTS-t, mittomén.
-
Rover623
félisten
válasz
tDr1v3r #16134 üzenetére
Ja...Braille edition.
Jó vicc volt, köszönjük!Totheground:Igen, SIM foglalat...volt benne egy T-Mobile-os kártya is!
Külső 3G vagy 4G-s modemnek gondolnám, de nem találtam ilyesmit a guglival.Az a legfurább (nekem, többé-kevésbé szabálykövető embernek), hogy semmilyen gyártó vagy típusjelzés nincs rajta. A fedél alatt se...még egy nyomorult CE jelölés se!
-
Rover623
félisten
Tisztelt "almahívők"!
Segítséget kérek tőletek!Mi a szar ez
Egy ismerősöm felesége találta a táskájában!
(Nem röhög! Tényleg! Reggel még nem volt benne, hiszen semmilyen almás terméket nem használnak, este pedig ott volt!)
Okosan vadásztak hozzá kábelt, feldugták PC-re, azóta használhatatlan az összes hátlapi USB csati a gépen!
Ezért én eddig mellőztem a csatlakoztatást...de ha más nem lesz, megpróbálkozom vele!P.S.:
Nagyon tisztában vagyok vele, hogy nem illik egy posztot több topicban is elhelyezni, de ez úgy érzem, kivétel! -
Totheground
addikt
válasz
Totheground #16130 üzenetére
Nvm, rebootoltam a minit és most jó.
-
powerup2
addikt
válasz
tDr1v3r #16124 üzenetére
Valóban jó de én szerintem nem évekig csak jól átgondolt
de azért a hűtés kérdéses, az alap kiszerelést biztos elviszi de ha nagyobb vga vagy 12 magos proci .... de legalább cserélhető benne a proci a ram is ssd is idővel biztosan meglesz oldva , egyedül a vga az amit nem lehet benne cserélni . Árban majdnem ott van a legkisebb mint a legdrágább retinás macbook pro szóval ha valakinek asztali kell és erős konfig inkább azt veszi . De hihetetlen mennyire kicsi lett ez a mac pro mondhatni simán felkapod és viszed
-
tDr1v3r
veterán
Nem semmi, durván összerakták... az eddigi legjobban összerakott Apple termék szerintem, ordít róla hogy évekig tervezték.
-
powerup2
addikt
Japánba jól indult az újév nálunk ilyen miért nincs ???
-
Ear001
addikt
válasz
Totheground #16119 üzenetére
Tud működni, de utána kell nézni a NAs specifikációjában, hogy van-e rajta iTunes szerver. A Synology-k tudják, QNAP-nál is van ilyen funkció.
Nálam is így van. A Snyology-n van a könyvtár, amit alapvetően a Mini-vel menedzselek, de el tudja érni a Squeezebox, az iXtremer, iPhone meg egy Androidos telefon, igaz, ez utóbbi némi csikicsukival.
-
-
Totheground
addikt
Az úgy tud működni, hogyha egy iTunes libraryt kiteszek NAS-ra, és onnan több gépről is eléri/tudja használni az iTunes?
-
Fr3eWar
őstag
El is hihetik, ha nekem tényleg előfordult ilyen hiba.
Hidd el hogy nem csak te használsz/használtál fusion drive-ot...
Én sem néhány hétig használtam és tudom hogy milyen sebessége van mert annó még a 32gigás SSD-kkel kezdtem és azóta csak SSD a rendszermeghajtó. Sőt volt nekem is egy 1tb-s hibrid seagate sshd-m amihez képest tényleg sokkal gyorsabb a fusion. De sajnos a fusion előtt használtam pure ssd-t a miniben amíg nem volt meg a kiegészítő kábel, és így a fusion után vissza akartam kapni azt a reszponzivitást-sebességet ami előtte volt.
-
Xero
nagyúr
Most jobban belegondolva ott valóban lehet, hogy bűvészkednem kellett némileg. Őszintén szólva jó egy éve csináltam utoljára.
Szóval ott lehet, hogy sudo rm -R volt a megoldás, de az is lehet, hogy ez időre egy másik admin userrel bejelentkezve töröltem.
Ez utóbbi 100%-ban működik, de ha nem fontos, akkor ne hozzunk létre ideiglenes usereket ugyebár. -
Xero
nagyúr
Nem kell másolgatni semmit csak előre szépen végig gondolni.
Nálam ugyebár így néz ki a dolog:
SSD-n van minden kivéve a home folder nagyobb elemeit (Downloads, Movies, Music, Pictures, stb...)
A home folderből még az SSD-n maradt a Library, a Desktop és a Documents folderem. Így amivel dolgozom, illetve ami szükséges a softwareknek, az SSD-ről indul. Nyilván az iPhoto vagy iTunes start így nem annyira szélsebes, de bőven jó számomra.
Akinek mondjuk a képek feldolgozása az elsődleges cél, annak természetesen érdemes az iPhoto vagy Aperture adatbázisát (nem a teljes Libraryt!) SSD-n tartania.Ezt mint mondtam egyszer kell jól belőni és onnantól hibátlan.
-
biker
nagyúr
igen, mivel ez egy tömb, ezért bármelyik hasal, mindkettő használhatatlan, ez van, ezért kell backupolni.
én meg nem akarok azzal szenvedni, ezt ide másolom, ezt most oda, most átrakom hogy gyors legyen, akkor ez az új program már nem fér az ssd-re, akkor két applications mappa
brrrrrr -
biker
nagyúr
-
Xero
nagyúr
A gond az, hogy a fusion drive egy kicsit olyan mint a RAID0. Ha valami hasal, akkor elég csúnyán hasalhat.
Szinte minden felállást kipróbáltam már és továbbra is arra esküszöm, hogy a némileg komolyabb felhasználásra szánt setupban, ha nem csak és kizárólag SSD van, akkor kézzel érdemes kimozgatni a home folderből a nem túl releváns tartalmakat a HDD-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2
- BestBuy ruhás topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- DELL T40 EMC Szerver
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest