Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• VladimirR

nagyúr

válasz bambano #7538 üzenetére

sajat gepeimen /usr/local/libexec/munin/plugins (gentoo-n), ileltve amit te is irtal (debian-on) pakolom a sajat, vagy letoltott plugin-eket, itt csak peldanak irtam a munin plugin-ek utvonalat
    aki tudja, miert nem jo oda tenni, az ugyis mashova teszi ^^

az optimalizas resze viszont erdekelne (pl tudom, a suggest sem 100%-os, md koteteket nem jelenit meg), ha nem gond, arrol irhatnal picit bovebben
    nem vagyok valami nagy shell script varazslo, meg igazabol nem is foglalkoztam azzal, hogy barhol menjen, de ha van otleted, javaslaytod, azt szivesen meghallgatom
    azt pl akartam is kerdezni, hogy valos osztasra van-e ettol egyszerubb mod, mert ez igy szerintem tul van bonyolitva, viszont egyszerubbet nem talaltam (meg bc-t javasoltak valahol, de inkabb emellett dontottem)
    amugy az alap plugin-ek kozul is eleg sok hasznal awk-t, bar nem tudom, hogy ezeket default telepitesnel engedelyezi-e a munin (vagyis csinal-e nekik symlink-et)

szerk.:
    megneztem kozben, debian-on a munin-node berantja a gawk-t, mas rendszeren hirtelen nem tudom, gentoo-n meg az rrdtool-nak fuggosege a gawk, rrdtool meg kell a munin-hoz

Új hozzászólás Aktív témák