- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Hm, ha már ThinkPades Linuxosok is felbukkannak itt, megkérdem.
A ThinkPadeken van infra port. Ez alapvetően IRDA-csatoló, teszteltem, az infrás telefonomat szépen kezeli.
Találtam azonban leírást, ami említi, hogy működtethető sima LIRC-es infraként is. A lirc-sir, esetleg lirc-serial modul kell hozzá. Minden leírás azt mondta, hogy ha betöltöm a lirc-sir modult és kiírja, hogy xy címen, helyen, megszakításon megtalálta az eszközt, és ez egyezik a BIOS-beállításokkal, onnantól menni fog.Én betöltöttem. Kiszedtem minden más modult, nincs serial, nincs irda, semmi. dmesg alapján felismerte az infraportot. De semmiféle jelet nem vesz, két távirányítóval is próbáltam.
Bár ami furcsa, sokszor totál rossz címen és IRQ-n leli meg az eszközt, olyanon, ahol sem infra, sem soros nincs. Időnként pedig, ha megadom a helyes értékeket, csontra fagy...Próbálta már valaki? Dühít, hogy ott van a gépen, elvileg ismeri és kezeli is a driver, csak használni nem tudom, mert nem érzékeli, hogy lenyomom a távirányító billentyűit...
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Milyen TV-t vegyek?
- Futás, futópályák
- Battlefield 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest